Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه اکنون امامزادگان مهمترین مرکز تبلیغی و ترویجی اسلام به حساب می‌آیند، گفت: مهمترین مرکز مقابله با تفکر انحرافی فرقه وهابیت امامزادگان هستند و اکنون امامزادگان مرکز مقابله با جنگ نرم دشمن به حساب می‌آید.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد شرفخانی صبح‌ روز سه‌شنبه (سوم مردادماه) در نشست خبری «روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه»، با بیان اینکه ما در کشور ۸۱۵۱ امامزاده داریم و روز پنجم ذی‌القعده - روز تجلیل و گرامیداشت امامزادگان نامگذاری شده اظهار کرد: حضور امامزادگان در ایران به خاطر ظلم بنی‌امیه و بنی‌عباس بوده و مردم ایران هم همواره برای آن‌ها ایجاد امنیت می‌کردند و حضور امام رضا (ع) و دعوت ایشان از نوادگان‌شان که به ایران بیایند بی‌تأثیر نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در ۲۱۰۰ امام‌زاده شاخص کشور برنامه‌ای دهه کرامت برگزار می‌شود یادآور شد: امروز حضور امامزادگان در ایران سبب ترویج قرآن و عترت و اسلام شده است. در ایام دهه کرامت در ۳۱۷ امامزاده کل کشور ما همایش تجلیل و بزرگداشت امامزادگان را با حضور گسترده مردم و با سخنرانی خطبا و علما و ارائه مقالات پژوهشگران و مداحان داریم. همچنین در ۳۱ استان همایش بزرگداشت کل امامزادگان و با هدف تجلیل از هیأت امنا، خادمان و فعلان در عرصه فرهنگی و عمران و آبادانی آستان امامزادگان برنامه‌هایی خواهیم داشت. همچنین در این مراسم از شهدای مدافع حرم و آیین معنوی غبارروبی را در ۲۳۲ بقعه برگزار می‌کنیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه تأکید کرد: یکی از اقداماتی که باید انجام شود، ارتباط حرم حضرت عبدالعظیم حسنی با امامزادگان است که در ۱۶۷ امامزاده برنامه «کاروان زیر سایه خورشید» را داریم که در تمام آن‌ها پرچم امام رضا (ع) به احتزاز درمی‌آید. همچنین از ۱۷۰ امامزاده، خادمان به سمت حرم امام رضا (ع) حرکت می‌کنند. در ۱۷۰۰ امامزاده نیز نمایشگاه‌هایی با عنوان «فانوس هدایت» طراحی شده است که درباره امامزادگان برنامه‌هایی ارائه می‌دهند و ۸۵ محصول فرهنگی درباره دهه کرامت و روز بزرگداشت امامزادگان برای این نمایشگاه طراحی شده است.

شرفخانی در ادامه با بیان این مطلب که نرم‌افزارهای ویژه امامزادگان را نیز در دهه کرامت داریم، گفت: از ساعت ۸ صبح در ۲۱۰۰ امامزاده برنامه دهه کرامت برگزار می‌شود. همچنین بناست صلوات خاصه امام رضا (ع) نیز در امامزادگان قرائت شود و در روز چهارشنبه که روز زیارتی امام رضا (ع) است بعد از نماز مغرب و عشاء زیارت شریف امین‌الله با حضور مردم قرائت خواهد شد.

وی یادآور شد: امروز از بین ۸۰۵۱ بقعه شاهد این هستیم که بخش قابل توجهی یعنی ۲۸۰۰ امامزاده به عنوان مراکز فرهنگی و قرآنی در نشر معارف قرآنی در نشر معارف قرآنی فعال هستند و این فعالیت آن‌ها براساس افق فرهنگی ۱۴۰۴ طراحی شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه با بیان اینکه در فضای مجازی گاهی مطرح می‌شود که چرا این همه امامزاده در ایران وجود دارد؟ گفت: علتِ آن، خفقان و ظلمی بود که به آن‌ها روا می‌شد. همچنین دستور امام سجاد (ع) و امام صادق (ع) به فرزندان و نوادگان‌شان دلیل دوم است و دلیل سوم به خاطر هجرتی بود که علی‌بن موسی‌الرضا (ع) به ایران داشتند. همچنین مردم ما از همان ابتدا نسبت به اهل بیت (ع) و خاندان آن‌ها یک محبت خاصی داشتند.

وی ادامه داد: در کشورهای دیگری مثل عراق و عربستان نیز امامزاده وجود دارد، اما به خاطر حاکمیت ظالم عربستان اجازه نمی‌دهند که آن‌ها برای مردم معرفی شود، وگرنه در تاریخ وجود امامزادگان کاملا مشخص و ذکر شده است. از این تعداد امامزاده‌ای که در ایران وجود دارد، همه آن‌ها جزو فرزندان امامان نیستند؛ بلکه برخی از آن‌ها جزو نوادگان و چند نسل بعدتر آن‌ها هستند. حتی برخی از فرزندان ائمه (ع) هیچ گنبد و بارگاهی در ایران ندارند.

شرفخانی در ادامه با طرح این سوال که برخی می‌گویند این امامزادگان شجره‌نامه ندارند، عنوان کرد: این مطلب اصلا صحت ندارد. بخش عمده‌ای از امامزادگان کاملا شجره‌نامه دارند و شجره‌نامه آن‌ها برای مردم قابل رویت است. اگر برخی از آن‌ها هم شجره‌نامه نداشته باشند یک کتاب تاریخی که ثبت شده و کاملا معتبر است، حضور امامزادگان را تأیید می‌کند و یا شهرت محلی و قدیمی که سینه به سینه به ما رسیده است ثابت می‌کند که در این مکان امامزاده بوده است. همچنین قدمت آثار تاریخی و باستانی که در برخی امامزادگان وجود دارد نشان دهنده آن است که این‌ها واقعا نوادگان ائمه (ع) بوده و مورد تأیید علما قرار گرفته است.

وهابیت در صدد کم‌رنگ کردن حضور مردم در امام‌زادها است

وی با بیان اینکه برخی شبهه دیگری مطرح می‌کنند و آن این است که چرا بعد از پیروزی انقلاب تعداد امامزادگان زیاد شده است، افزود: این یک شبهه‌ای است که در چند سال اخیر شدت گرفته است. وهابیت میلیاردها دلار هزینه می‌کند که مردم از امامزادگان و شفاعت آن‌ها دور شوند، اما حضور مردم در امام‌زادگان پاسخی محکم به شبهات وهابیت است. این توسل مردم ما به امامزادگان به خاطر فضل و عنایتی است که آن‌ها دارند و مردم می‌خواهند که امامزادگان را واسطه فضل و خیر بین خود و خداوند قرار بدهند. امامزادگان و بقاع متبرکه اکنون مهمترین مرکز تبلیغ و ترویج اسلام ناب محمدی هستند و مهمترین مرکز مقابله با تفکر انحرافی فرقه وهابیت محسوب می‌شوند. به همین خاطر آن‌ها در صدد مبارزه با این امر و حضور مردم در امامزادگان هستند.

شرفخانی خاطر نشان کرد: در چند سال اخیر مردم ما توجه ویژه‌ای به امام‌زادگان داشتند و امروز امام‌زادگان مرکز مقابله با جنگ نرم دشمن هستند. حضور مردم در برنامه‌های دینی و فرهنگی نشان می‌دهد که ما می‌توانیم از طریق امامزادگان فعالیت‌های فرهنگی عظیم و ارزشمندی داشته باشیم. به دلیل حضور موثر مردم در امامزادگان آن‌ها به دنبال شبهه افکنی هستند. بعد از پیروزی انقلاب تعداد امامزادگان زیاد نشده است بلکه سازمان اوقاف و امور خیریه آمار و اطلاعات دقیقی از امامزادگان جمع‌آوری کرده و برخی از آن‌ها که در حال از بین رفتن بوده است را بازسازی کرده است. ما در مجموعه سازمان یک دایرة‌المعارف عظیمی درباره امامزادگان داریم.

او در ادامه با بیان اینکه برای برخی از امامزادگان اسم‌هایی مطرح می‌شود و همین اسم‌ها سبب ایجاد شبهه در بین مردم می‌شود، خاطرنشان کرد: مثلا زمانی در فضای مجازی عکسی تحت عنوان امامزاده بیژن پخش شد. براساس اسناد تاریخی که در دست ما است، تمام امامزادگان دارای اسم و شجره‌نامه هستند، اما ممکن است در برخی مناطق و روستاها و شهرستان‌های محلی آن‌ها با عنوان و شهرتی که دارند مطرح شوند، ولی در تاریخ اسم دقیق آن‌ها مطرح است. متأسفانه در برخی تابلوها و اشتباهاتی که رخ داد شهرت‌های آن‌ها درج شد. همین امر اشتباه بزرگی بود که سبب ایجاد برخی سخنان نادرست شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: گاهی هم برخی اقداماتی انجام می‌دهند و در صدد تخریب امامزادگان هستند و با فتوشاپ و امکاناتی که در اختیار دارند این عمل نادرست را انجام می‌دهند. بعضا می‌بینیم برخی خاطره‌نویسی انجام می‌دهند که سازمان در پیگیری این مسائل اقداماتی انجام داده است. بخش عمده‌ای از آن‌ها به فعالیت وهابیت برمی‌گردد. آن‌ها سه هدف عمده برای تخریب اسلام را دنبال می‌کنند که یکی از آن‌ها امامزادگان است. هدف آن‌ها این است که بقاع متبرکه را از بین ببرند و مانع حضور مردم در این اماکن مقدس شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۵۷۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!

روزنامه جمهوری اسلامی به انتقاد از تخصیص بودجه دولتی برای حوزه های علمیه و حرم امام خمینی پرداخت.

این روزنامه نوشت: به مناسبت بررسی بخش هزینه‌های لایحه بودجه کل کشور سال ۱۴۰۳ فهرستی از بودجه‌های پیشنهادی دولت برای نهاد‌های فرهنگی و مذهبی در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر شد که با اعتراض‌هائی همراه است.

اعتراض‌ها عموماً بر این محور‌ها متمرکز هستند که در شرایط دشوار اقتصادی کشور چرا به این نهاد‌ها بودجه تعلق می‌گیرد و یا چرا چنین مبالغ زیادی برای آن‌ها پیشنهاد شده است؟ محور دیگر اعتراض نیز اینست که این نهاد‌ها تأثیر ملموسی بر زندگی مردم ندارند و به همین دلیل تخصیص چنین بودجه‌هائی به آن‌ها منطقی نیست.

طبق آنچه در فهرست منتشرشده آمده، جمع مبلغ پیشنهادی برای نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷۰ هزار میلیارد ریال است که البته رقم قابل توجهی است.

بدون اینکه درباره محور‌های اعتراضات یادشده قضاوتی داشته باشیم، بر این نکته تأکید می‌کنیم که بعضی از نهادهائی که نامشان در فهرست آمده اصولاً وجودشان ضرورتی ندارد، بعضی دیگر از آن‌ها خاصیتی ندارند، تعدادی نیز به میزان بودجه‌ای که برای آن‌ها پیشنهاد شده اثربخشی ندارند و در مورد حرم امام خمینی نیز همانطور که در سال‌های گذشته بار‌ها تذکر دادیم اصولاً اینهمه توسعه و خرج‌تراشی خلاف مشی خود امام است. باقی می‌ماند بودجه‌ای که برای حوزه‌های علمیه پیشنهاد شده که اشکال اساسی آن مربوط به استقلال روحانیت است.

در سال‌های گذشته هنگامی که به تخصیص بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه و نهاد‌های مرتبط با آن‌ها انتقاد می‌کردیم، بعضی از طلاب و علما در قالب گلایه به ما می‌گفتند مگر از وضع شدیداً فلاکت‌بار طلاب و روحانیین از نظر معیشت خبر ندارید که به بودجه مربوط به حوزه‌های علمیه اعتراض می‌کنید؟

جواب این بود و اکنون نیز اینست که می‌دانیم بسیاری از طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه و حتی علمای شهرستان‌ها با فقر و ناداری دست و پنجه نرم می‌کنند و تعداد زیادی از آن‌ها بخش قابل توجهی از وقت خود را به کار‌های خدماتی از قبیل پیک موتوری، مسافرکشی و تمیز کردن خانه‌ها و شرکت‌ها مشغولند تا بتوانند از عهده حداقل هزینه زندگی برآیند. با اینحال به دلایل متعدد معتقدیم روحانیت نباید از بودجه دولتی ارتزاق کند.

ممکن است افرادی به دلایل خاصی که دارند، اعتقادی به آنچه ما به عنوان دلایل متقن برای ضرورت اجتناب روحانیت از پذیرش بودجه دولتی مطرح می‌کنیم نداشته باشند. این، حق طبیعی آنهاست که اینگونه فکر کنند و از تخصیص بودجه دولتی به حوزه‌های علمیه دفاع نمایند. می‌بینیم که در عمل نیز تفکر آن‌ها بر کشور حاکم است و متولیان امور به آنچه دیگران با نیت خیرخواهی و مصلحت‌اندیشی برای روحانیت می‌گویند اعتنائی نمی‌کنند و ترتیب اثر نمی‌دهند.

مهم‌ترین دلیل برای این تفکر که حوزه‌های علمیه و دستگاه‌های مرتبط نباید از بودجه دولتی ارتزاق کنند اینست که وابسته شدنشان به بودجه دولتی آن‌ها را به دولت و حکومت وابسته می‌کند و استقلال را که سرمایه اصلی روحانیت است از آن سلب می‌نماید.

هیچکس نمی‌تواند ادعا کند که روحانیت می‌تواند به بودجه دولتی وابسته باشد و در عین حال استقلال خود را هم حفظ کند. علت اینکه امام خمینی هرگز اجازه استفاده حوزه‌های علمیه از هیچ بودجه‌ای غیر از آنچه مردم با طیب خاطر به آن‌ها می‌دهند را ندادند، همین بود که آن را با استقلال روحانیت در تضاد می‌دانستند.

تجربه چند دهه اخیر نیز بر صحت نظر امام خمینی مهر تأیید گذاشته است. مراجع صاحب‌نام و ذی‌نفوذی مانند مرحوم آیت‌الله فاضل لنکرانی و آیت‌الله صافی گلپایگانی نیز بر همین عقیده بودند و همین مسیر را ادامه دادند.

نکته دیگری که باید مورد توجه روحانیت قرار گیرد اینست که تنگنا‌های معیشتی در حال حاضر به آن‌ها اختصاص ندارد. این، گرفتاری بزرگی است که ده‌ها میلیون نفر از مردم کشورمان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. افتخار روحانیت در طول تاریخ این بود که مانند ضعیف‌ترین اقشار جامعه زندگی می‌کرد و به همین دلیل، خودش محبوب و کلامش نافذ بود.

حالا هم باید مانند مردم عادی زندگی کند تا مردم پذیرایش باشند. مردم وقتی استقلال روحانیت را ببینند و احساس کنند که حامی آن‌ها و زبان گویای آنهاست، حاضرند هرچه دارند را با روحانیت تقسیم کنند تا این نهاد باقی بماند و بتواند در مقاطع حساس در برابر ظلم و ناروا بایستد.

خوبست این را هم به عنوان نکته پایانی بگوئیم که بودجه‌های دریافتی حوزه‌ها بیش از آنکه صرف طلاب نیازمند شود به پشت‌میزنشینانی می‌رسد که حوزه‌های علمیه بدون آن میز‌ها هم می‌توانند ادامه حیات بدهند و چه بسا حیات بهتر. با توجه به این واقعیت‌ها آیا بهتر نیست روحانیت خودش پیش‌قدم شود و از گرفتن بودجه دولتی خودداری کند؟

دیگر خبرها

  • بیداری ملت های آزاده جهان به برکت انقلاب اسلامی است
  • افزایش استعفای دسته جمعی پرستاران / سلامت مردم در خطر است
  • بیداری ملت های آزاده جهان به برکت انقلاب اسلامی است
  • آرمان‌های امام راحل به نسل جدید معرفی شود
  • اعلام برنامه شهادت امام صادق در آستان علی بن باقر
  • انقلاب اسلامی دشمنان را مستهلک کرده است
  • مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است
  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!
  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود
  • آیا می شناسیدش؟