Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش نرخ مرغ و پیاز در این روزها موجب اعتراض و نارضایتی مردم شده است و علی رغم وعده های همیشگی مسئولان برای تنظیم بازار به تدریج شاهد افزایش قیمت اقلام خوراکی هستیم که نه تنها باعث اعتراض مردم شده است بلکه باعث شده تا گوشت مرغ نیز مانند گوشت قرمز از سبد غذایی خانوارها حذف شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خبرنگار نسل شاهوار افزایش نرخ مرغ و پیاز در این روزها موجب اعتراض و نارضایتی مردم شده است و علی رغم وعده های همیشگی مسئولان برای تنظیم بازار به تدریج شاهد افزایش قیمت اقلام خوراکی هستیم که نه تنها باعث اعتراض مردم شده است بلکه باعث شده تا گوشت مرغ نیز مانند گوشت قرمز از سبد غذایی خانوارها حذف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت مرغ در بازار شاهرود به هشت هزار و 500 تومان رسیده است

مهدی کریمی یکی از شهروندان شاهرودی در گفتگو با خبرنگار نسل شاهوار با بیان اینکه قیمت مرغ در بازار به هشت هزار و 500 تومان رسیده است گفت: به علت گرانی گوشت قرمز تنها گوشت مصرفی خانواده ما مرغ بود اما با این وضعی که پیش می رود کم کم توان خرید مرغ هم نداریم.

وی اظهار کرد: نوسانات قیمت در بازار برای قشر مرفه و ثروتمند جامعه هیچ تاثیری ندارد و تمام فشار نوسانات قیمت در بازار بر قشر کارگر، متوسط و ضعیف جامعه وارد می شود که نمی دانند هزینه اجاره خانه، پول آب، برق و گاز را بدهند یا دغدغه افزایش قیمت اقلام خوراکی.

هیچ نظارتی بر قیمت اجناس در بازار انجام نمی شود

محمد سرایی یکی دیگر از شهروندان شاهرودی با ابراز گلایه از افزایش قیمت پیاز و مرغ گفت: گویا هیچ نظارتی بر قیمت اجناس در بازار انجام نمی شود، قیمت مرغ و پیاز در نقاط مختلف شهر با یکدیگر تفاوت دارد و هیچ کس پاسخگو نیست.

وی با بیان اینکه دو ماه است که گوشت قرمز خریداری نکرده ام افزود: قیمت اقلام خوراکی در چند ماهه اخیر در بازار افزایش یافته و قدرت خرید مردم کاهش یافته است، دو ماه است که گوشت قرمز خریداری نکرده ام و بجای آن از گوشت مرغ استفاده می کنیم اما انگار با افزایش قیمت باید با مرغ هم از سفره هایمان خداحافظی کنیم.

این شهروند شاهرودی با بیان اینکه بیشتر خانواده ها از نظر معیشتی با مشکل مواجه هستند بیان کرد: مسئولان نیز باید کنترل و نظارت بیشتری بر عرضه مواد غذایی در بازار داشته باشند.

خبرنگار پایگاه خبری نسل شاهوار برای بررسی افزایش قیمت مرغ و پیاز با رئیس صنف میوه و تره بار، صنف مرغ و تخم مرغ و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود تماس گرفت و علت گرانی چند وقت اخیر مرغ و پیاز در بازار را جویا شد.

ردپای دلالان و واسطه گران در افزایش قیمت مرغ و پیاز

محمد رضا قاسمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود در گفتگو با خبرنگار نسل شاهوار با بیان اینکه قیمت هر محصولی تابع شرایط عرضه و تقاضاست گفت: هر چه قیمت بالاتر باشد افراد از خرید محصول چشم پوشی کرده و تعداد کمتری متقاضی خرید آن محصول هستند.

وی در خصوص افزایش قیمت مرغ در بازار اظهار کرد: قیمت تمام شده مرغ بین 7هزار و 200 تا 7 هزار و 500 قیمت معقول و منطقی برای عرضه به مشتری است اما قیمت های گرانتر از این جای بررسی دارد که این موضوع هم بیشتر به دلالان و واسطه ها بر می گردد تا تولید کنندگان و به معنای واضح تر سود ناشی از افزایش مرغ به جیب دلالان و واسطه گران می رود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود افزود: جوجه ریزی کم در فصل تابستان به دلیل افزایش دمای هوا و احتمال افزایش تلفات، قیمت بالای خرید جوجه در هنگام جوجه ریزی و بیماری های شایع بین پرندگان مانند آنفولانزای مرغی که باعث می شود مرغدار تمام گله را معدوم کند از جمله دلایل افزایش قیمت مرغ در بازار است.

قاسمی به افزایش قیمت پیاز در بازار نیز اشاره و بیان کرد: در افزایش قیمت پیاز نیز بیشتر نقش دلالان و واسطه گران دیده می شود که پیاز را با قیمت پایین از کشاورز خریداری کرده و با ذخیره کردن آن در انبارها باعث افزایش قیمت آن در بازار می شود و لازم است که نهادهای نظارتی در این بین توجه بیشتری داشته باشند.

وی با اشاره به کشت پیاز در شاهرود گفت: در سال جاری در شهرستان شاهرود 330 تا 350 هکتار از اراضی کشاورزی تحت کشت پیاز است، 70 درصد پیاز مورد نیاز استان سمنان در روستای مزج شاهرود کاشته می شود و پیش بینی می شود 20 هزار تن تولید پیاز داشته باشیم.

علت گرانی پیاز کاهش کشت و کمبود آن در بازار است

عامری رئیس صنف میوه و تره بار شاهرود در گفتگو با خبرنگار نسل شاهوار کمبود پیاز در بازار را علت اصلی گرانی پیاز دانست و گفت: به علت کاهش قیمت پیاز در سال های قبل کاشت پیاز کاهش و حتی در برخی از استان ها کاشت پیاز به یک سوم سال های گذشته کاهش یافت و باعث شد تا در سال جاری با کمبود پیاز در بازار و افزایش قیمت آن مواجه باشیم.

وی اظهار کرد: دولت باید تدبیری در این خصوص داشته باشد و بازار عرضه و تقاضا را کنترل کند و گرنه تا پایان سال با بحران افزایش قیمت پیاز مواجه هستیم.

رئیس صنف میوه و تره بار شاهرود افزود: در حال حاضر پیاز به قیمت سه هزار تومان در مراکز فروش عمده عرضه می شود و در بازار و مغازه ها با قیمت چهار هزار و چهار هزار و 500 برای مشتریان به فروش می رسد.

عامری در پاسخ به این سوال که آیا برداشت محصول پیاز شاهرود می تواند تاثیری در تنظیم قیمت بازار و کاهش قیمت پیاز داشته باشد بیان کرد: هنوز زمان برداشت پیاز شاهرود هنوز فرا نرسیده است، پیاز شاهرود بیشتر در مناطق مزج، جیلان و روستاهای پشت بسطام کاشته و برداشت آن در فصل پاییز آغاز می شود و در شرایط فعلی هیچ تاثیری در کاهش قیمت پیاز ندارد.

وی در پایان گفت: جهاد کشاورزی باید نظارت بیشتری بر کشت و کار کشاورزان در سراسر کشور داشته باشد و برنامه تعریف شده ای برای کشت یک محصول و میزان آن در هر منطقه داشته باشد، اینگونه نباشد که یک سال سطح زیر کشت و کار یک محصول توسط کشاورز آنقدر زیاد باشد که مازاد نیاز بازار باشد و کشاورز متضرر شود و یک سال آنقدر کم کاشته شود که با کمبود آن محصول و افزایش قیمت در بازار مواجه باشیم.

با فرارسیدن تابستان قیمت مرغ افزایش می یابد

طالع زاری رئیس اتحادیه مرغ و تخم مرغ شهرستان شاهرود نیز در گفتگو با خبرنگار نسل شاهوار گفت: مرغ امروز در مراکز عمده فروشی با قیمت هفت هزار و 900 تومان عرضه می شود و قیمت آن برای مصرف کننده هشت هزار و 450 تومان تمام می شود.

وی اظهار کرد: بر اساس قیمت روز مرغ زنده که خریداری می شود قیمت مرغ کشتار شده تعیین و روانه بازار می شود.

رئیس اتحادیه مرغ و تخم مرغ شهرستان شاهرود با اشاره به افزایش قیمت مرغ در فصل تابستان هر سال افزود: در فصل تابستان جوجه ریزی مرغداری ها به دلیل گرمای هوا و افزایش تلفات ناشی از آن بسیار کمتر است، به عنوان مثال مرغداری که 20 هزار راس جوجه ریزی در بقیه فصول سال دارد در فصل تابستان تنها 15 هزار راس جوجه ریزی می کند و در برخی از استان ها مثل خوزستان و سیستان بلوچستان اصلا جوجه ریزی نمی شود.

طالع زاری با بیان اینکه مرغ به صورت کشوری قیمت گذاری می شود بیان کرد: وقتی میزان عرضه کم و تقاضا بالا باشد خواه ناخواه قیمت افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه 120 واحد مرغداری در شاهرود فعالیت دارد گفت: تنها 15 تا 20 درصد از مرغ تولید شده در شهرستان وارد بازار شاهرود می شود و مابقی آن برای فروش به بازار تهران و دیگر استان های کشور عرضه می شود.

گفتنی است در سال گذشته قیمت پیاز کاهش یافت و قیمت تمام شده آن برای کشاورز به کیلویی 300 تا 400 تومان تمام شد که باعث شد برخی از کشاورزان به دلیل کاهش قیمت پیاز تولیدی خود را انبار کرده و این محصول روی دست آنها بماند و خراب شود.

نسل شاهوار بهمن ماه سال گذشته در گزارشی با عنوان پیازکاران شاهرودی حال و روز خوشی ندارند؛ برداشت محصولی که اشک کشاورزان را در آورد/ نوسان بازار و انبار کردن پیاز توسط کشاورزان به بررسی این موضوع پرداخت.

کاهش قیمت پیاز در سال گذشته باعث شد برخی از کشاورزان سطح زیر کشت محصول پیاز خود را کاهش داده یا از کشت این محصول خودداری کنند که یکی از عوامل افزایش قیمت پیاز در بازار شد اما دلیل اصلی افزایش قیمت پیاز در بازار حضور دلالان و واسطه گران است که در این خصوص لازم است دولت با برنامه ای مستمر و مدون حضور یافته تا هر چند وقت شاهد افزایش ناگهانی یکی از اقلام خوراکی نباشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۵۹۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای حج تمتع هیچ نماینده‌ای از مجلس اعزام نمی‌شود/ افزایش قیمت ارز نرخ حج را گران کرده است

حجت‌الاسلام احد آزادی‌خواه رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره گرانی نرخ حج گفت: قیمت حج وابسته به قیمت ارز است و این یک واقعیت است.

وی اظهار کرد: تا یک الی دو سال گذشته بیشتر پرواز‌ها را سعودی‌ها انجام می‌دادند و ترابری ما ارزی بود همچنین اجاره هتل که یکی از مهمترین سرفصل‌های هزینه‌هاست با ارز انجام می‌شود.

دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بیان کرد: سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری کار خیلی خوبی که انجام دادند این بود تا جایی که ممکن بود بقیه امکانات مثل دارو، اقلام خوراکی و مصرفی را از کشور به برای زوار می‌فرستند تا هزینه ارز را پایین بیاورند، اما بالاخره دو الی سه تا از سرفصل‌های اصلی مراسم حج ارز است.

نماینده مردم ملایر در مجلس افزود: با بالا رفتن قیمت ارز چاره‌ای وجود ندارد به‌غیر از اینکه قیمت حج هم بالا برود. 

حجت‌الاسلام آزادی‌خواه گفت: اینکه یکی از مسئولان بانک مرکزی اشاره کرد که ما ارز ترجیهی و مبادله‌ای داریم و به جز این دو ارز اتفاق دیگری نمی‌افتد و ارز آزاد برای ما معنا ندارد اینجا معنایش مشخص می‌شود، چون امروز اگر یک نفر برای حج تمتع و یا عتبات بخواهد اقدام کند که اخیرا رقم سنگینی به آن اضافه شد مجبور است پس‌لرزه‌ها و تکانه‌های ارز آزاد را تحمل کند و چاره‌ای هم ندارد.

وی اظهار کرد: به مدت دو سال توانستیم با دولت یک رقم جدید برای ارز مورد نیاز حجاج تدبیر کنیم که ممکن است امسال هم این اتفاق بیفتد البته مبلغش هنوز مشخص نیست، اما بین ارز مبادله‌ای و ارز آزاد یک معدل گرفته شده است.

رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس با اشاره به اظهارات وزیر ارشاد مبنی بر اختصاص از مبادله‌ای برای حج گفت: بعید می‌دانم تمام ارز مورد نیاز حجاج بتوانند از ارز مبادله‌ای بگیرند، چون واقعیت جامعه برای ما چهارراه استانبول است و ارز ۶۲ الی ۶۳ هزار تومانی است و بعید است دولت بتواند این کار را انجام دهد، اما خدا کند این اتفاق بیفتد.

دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس افزود: عربستان سعودی برای ما یک کشور مقصد است و ما پنجاه درصد کار در تبادلات ترانزیت حج هستیم. یکی از مهمترین هزینه‌های ما هتل‌هاست و در هتل‌ها حرف آنها وحی منزل است و سعودی‌ها هستند که حرف آخر می‌زنند البته ما در کیفیت هتل و انتخاب آنها حق انتخاب داریم، اما قیمت را عربستانی‌ها تعیین می‌کنتد و در این زمینه دست ما بسته است.

حجت‌الاسلام آزادی‌خواه گفت: رایزنی‌های بسیار زیاد و نفس‌گیری برای برقراری حج عمره انجام شده است و انصافا یکی از شاهکار‌های سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری بود البته سال گذشته تلاش مضاعف برای بازگشایی عمره مفرده انجام شد، اما به دلایلی در سال گذشته ناکام ماند و علی‌رغم ثبت‌نام‌هایی که انجام شد سفری انجام نشد، اما عزم جدی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت وجود داشت که عمره مفرده راه‌اندازی شود.

وی تصریح کرد: کاهش تعداد روحانیون کاروان‌ها یک سیاست برای خدمت‌رسانی به زوار است به همین دلیل عوامل اجرایی هم در بعثه مقام معظم رهبری و هم در خدمات را کاهش دهیم تا بر تعداد زائران بیفزاییم و این یک سرفصلی بود که در دولت آقای رئیسی انجام شد و فراکسیون حج و زیارت مجلس هم کمک کرد تا عوامل را کاهش دهیم و حتی یک زائری که در صف نوبت است بتواند به حج برود. 

این نماینده مجلس تاکید کرد: برای حج تمتع قرار نیست نماینده‌ای از مجلس اعزام شود کمااینکه سال قبل هم نماینده‌ای اعزام نشد. 

رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس گفت: سال قبل که برخی از نمایندگان مجلس به سفر حج رفتند یا روحانی کاروان بودند البته از بستر روحانی کاروان بودن اعزام نشدند بلکه با مرخصی از مجلس به حج مشرف شدند یا اینکه با هزینه شخصی خود به سفر حج رفتند وگرنه اینکه نماینده‌ای از فراکسیون حج و زیارت مجلس بخواهد اعزام شود را نداشتیم.

حجت‌الاسلام آزادی‌خواه تاکید کرد: به‌عنوان رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس عرض می‌کنم دستگاه‌های اجرایی که وظیفه ذاتی و اجرایی دارند طبیعتا به اندازه نیاز و کاری که برعهده دارند افرادشان را اعزام کنند و غیر از این اگر حتی یک نفر هم باشد ما به‌عنوان متولی با آن برخورد می‌کنیم. 

دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بیان کرد: فراکسیون حج و زیارت یک نهاد نظارتی است و مجلس می‌تواند بعد نظارتی خود را تقویت کند و از نزدیک می‌تواند بر فرآیند حج نظارت کند، اما در سال گذشته کسی را اعزام نکردیم و هیچ مطالبه‌ای هم از سازمان حج نداشتیم.

وی اظهار کرد: امکان قسطی شدن نرخ حج برای زائران وجود ندارد، چون هزینه‌ها مشخص است و در یک برهه زمانی باید پرداخت شوند و سازمان حج باید آن را تسویه کند لذا سازمان حج نمی‌تواند قسطی کار کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • توزیع روزانه پیاز به ۴۰۰ تن رسید
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • قیمت پیاز ، اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
  • قیمت پیاز اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
  • لوازم خانگی گران خواهد شد؟
  • پیاز ارزان می شود | اعلام زمان عرضه گسترده نوبرانه ها در بازار | جدیدترین قیمت ملون، طالبی، توت‌ فرنگی، سیب و موز را ببینید
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • برای حج تمتع هیچ نماینده‌ای از مجلس اعزام نمی‌شود/ افزایش قیمت ارز نرخ حج را گران کرده است
  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود
  • به واسطه وجود بزرگانی مثل اقبال لاهوری با مردم کشور پاکستان احساس همدلی می‌کنیم