Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج، مولوی «محمد مختار مفلح» مشاور عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت افغانستان و و رهبر نهضت اسلامی این کشور درباره اوضاع سیاسی کشورش گفت: ائتلاف‌هایی که برای اصلاحات در دولت ایجاد شده‌اند در واقع برای تحقق توافقنامه سیاسی حکومت وحدت ملی تلاش می‌کنند.
وی افزود: ائتلاف‌های بوجود آمده به معنای تقویت ریاست اجرایی دولت افغانستان است و دکتر عبدالله نیز از ایجاد این ائتلاف‌ها رضایت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مشاور عبدالله بیان داشت: یکی از خواست‌های ائتلاف بوجود آمده اجرایی شدن توافقنامه سیاسی حکومت وحدت ملی بین عبدالله و اشرف غنی است به همین دلیل این ائتلاف‌ها وجه ریاست اجرایی را مشروعیت می‌دهد و عبدالله نیز نسبت با ایجاد آن رضایت دارد.
به گزارش تسنیم،وی بیان داشت که این ائتلاف‌ها به معنای تقویت ریاست اجرایی دولت افغانستان است و تمام مشاوران عبدالله نیز از آن حمایت می‌کنند.
تلاش عبدالله برای تحقق خواست مشروع مردم/دولت به قوم پشتون جفا کرده است
مولوی مفلح اذعان داشت؛ اگر در جریان این ائتلاف خواسته‌های ما توسط ارگ ریاست جمهوری پذیرفته نشود، دکتر عبدالله نیز برای تحقق خواست مشروع مردم به صحنه خواهد آمد.
به بیان این مشاور ریاست اجرایی دولت کابل، بی‌توجهی ارگ سبب خواهد شد که عبدالله در حمایت از خواست مردم با ارگ تصفیه حساب کند.
رهبر نهضت اسلامی افغانستان اظهار کرد که ارگ ریاست جمهوری متعهد به توافقنامه سیاسی حکومت وحدت ملی و بحث تقسیم قدرت نیست.
وی در ادامه گفت: حاکمان ارگ شمارشان از شمار انگشتان دست بیشتر نیست اما تمام اختیارات کشور را به صورت انحصاری در دست گرفته‌اند.
مولوی مفلح اظهار داشت که حکومت وحدت ملی با گذشت سه سال از عمرش هنوز نتوانسته وزارتخانه‌های خود را تکمیل کند و اکثر این وزارت‌خانه‌ها سرنوشت نامعلومی دارند.
مشاور عبدالله عبدالله مفلح همچنین تصریح کرد: حکومتی که نام پشتون را با خود دارد حتی به فکر منافع قوم خود نیست و ارگ ریاست جمهوری افغانستان بزرگترین جفا را به قوم پشتون روا داشته است. بیشتر جنگ‌های این کشور در مناطق پشتون‌نشین در جریان است و این مسئله نیز از پیشرفت آنان جلوگیری می‌کند.
نقش آمریکا در افغانستان و منطقه
به گزارش تسنیم،مشاور ریاست اجرایی دولت افغانستان در ادامه به نقش آمریکا در افغانستان و منطقه نیز گفت که واشنگتن به دنبال منافغ خود در افغانستان است و این منافع را با تشکیل حکومت وحدت ملی آغاز کرد.
مفلح اذعان داشت که تغییر چهره‌ها برای آمریکا مهم نیست بلکه استراتژی این کشور دارای اهمیت است و واشنگتن از آنانی حمایت می‌کند که آتش جنگ را در افغانستان روشن نگه می‌دارند. با این حال آمریکا در افغانستان با شکست مواجه شده همانطور که در سوریه، عراق و یمن شکست خورده است.
وی از دلیل شکست آمریکا را منفور شدن سیاست‌های این کشور در اذهان مردم افغانستان دانست و تاکید کرد که مقامات واشنگتن در قبال افغانستان صادقانه رفتار نمی‌کنند. آنها با افروختن جنگ و نفاق در افغانستان و دیگر کشورهای منطقه سعی دارند راهی برای فروش جنگ‌افزارهای خود بیابند. همانطور که کشورهای عربی سلاح فروختند.
ناتوانی سیاستمداران افغان در بهره‌برداری از شرایط جاری افغانستان
مولوی مفلح با مقایسه مقامات افغان و پاکستانی در بهره‌برداری از شرایط جاری منطقه اعلام کرد که سیاسیون افغانستان این توانایی را ندارند که از آمریکا بهره برداری سیاسی کنند همان‌گونه که پاکستان از آمریکا بهره‌برداری می‌کند.
رهبر نهضت اسلامی افغانستان اظهار داشت: آمریکا ثابت کرده که افغانستان به عنوان راهی برای رسیدن و نفوذ به آسیای مرکزی است، تا رقبای بین‌المللی خود مانند ایران، روسیه و چین را از سر راه خود بردارد و بتواند بی‌رقیب بماند.
مشاور ریاست اجرایی دولت افغانستان درباره همکاری ایران در این کشور نیز گفت که جمهوری اسلامی به نفع مردم افغانستان فرهنگ سازی کرده و برای گسترش و اجرای مسائل اسلام تلاش کرده است اما آمریکایی‌ها به جای فرهنگ سازی دست به ابتذال فرهنگی زده‌اند همانطور که در برخی از رسانه‌های افغانستان مشخص است.
مولوی مفلح در پایان نیز گفت که افغانستان در شرایط ویژه‌ای قرار دارد و این به سیاستمداران این کشور بستگی دارد که چگونه راه‌های برون رفت از آن را جستجو خواهند کرد.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۵۹۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در 4 ماه گذشته خبر داد

به گزارش قدس آنلاین، نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا در مراسمی در کاراکاس به مناسبت روز جهانی کارگر گفت: ما در این دوره چهار ماهه (بازه زمانی بین ژانویه تا آوریل ۲۰۲۴/ اوایل دی تا اوایل اردیبهشت)، بیش از دو میلیارد دلار ضرر داشتیم.

مادورو با رد «باج‌خواهی دائمی امپراتوری آمریکای شمالی»، مخالفان دولت از جناح «راست افراطی» از جمله ماریا کورینا ماچادو رهبر اپوزیسیون را متهم کرد که اعمال «تحریم‌های جدید» علیه شرکت نفت دولتی این کشور (Pdvsa) را از دولت آمریکا خواستار شده‌اند.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا با این حال اطمینان داد که «هیچکس و هیچ چیز» نمی‌تواند رشد اقتصاد و صنعت نفت این کشور را متوقف کند؛ رشدی که هر چند «با سرعت کمتر» از حد انتظار، در چهار ماهه نخست سال ۲۰۲۴ «حفظ شد».

در این راستا، مادورو پیش‌بینی کرد این کشور با اتکا به «تلاش‌های خود»، سال ۲۰۲۴ را با تولید نفت یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بست که در مقایسه با ۸۷۴ هزار بشکه در روز، در مارس گذشته (اسفند- فروردین)، افزایش ۳۷.۲ درصدی را نشان می‌دهد.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا همچنین افزود که در این کشور «الگوی اقتصادی متنوع و جدیدی متولد شده است که رشد آن را تضمین می‌کند» و «به تحریم‌ها و مجوزهای ایالات متحده وابسته نیست»، که «در نظر دارد یک مدل استعمارگری را تحمیل کند».

دولت آمریکا به تازگی (۱۷ آوریل/ ۲۹ فروردین) اعلام کرد که بخشی از تحریم‌های لغو شده بر نفت و گاز ونزوئلا را دوباره فعال می‌کند. این تصمیم واشنگتن پس از متهم کردن رئیس جمهوری ونزوئلا به عمل نکردن به تعهدهای انتخاباتی خود با رد صلاحیت ماریا کورینا ماچادو نماینده مخالفان اتخاذ شد.

به این ترتیب، مجوز عمومی ۴۴ (Licencia General ۴۴) که توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا صادر شده بود و به مدت شش ماه به کاراکاس اجازه داده بود تا نفت و گاز خود را در بازارهای بین‌المللی به فروش برساند، از روز پنج‌شنبه (۱۸ آوریل/ ۳۰ فروردین) منقضی شد. شرکت‌هایی که تحت تاثیر این لغو معافیت از تحریم‌ها قرار می‌گیرند، تا ۳۱ مه (۱۱ خرداد) فرصت خواهند داشت تا عملیات‌های خود را به پایان برسانند.

همچنین شرکت‌هایی که می‌خواهند همچنان با شرکت نفت دولتی ونزوئلا (PDVSA) معامله انجام دهند، نیاز به مجوز انفرادی از خزانه‌داری ایالات متحده دارند تا به صورت موردی ارزیابی شود.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا در انتقاد از تصمیم واشنگتن مبنی بر تمدید مجدد تحریم‌ها علیه کاراکاس، دولت آمریکا را متهم کرد که به تعهدهای مربوط به لغو «همه تحریم‌های جنایتکارانه» اعمال شده علیه این کشور حوزه کارائیب عمل نکرده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ذکی زاده: امنا مخالف دیکته شدن ریاست مجلس از سوی جریانات بیرونی است/ همه نمایندگان باید در اداره مجلس نقش داشته باشند
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در 4 ماه گذشته خبر داد
  • گام اول به سمت دولت تنظیم‌گر برداشته شد
  • شبکه ملی تنظیم‌گری ایران رونمایی شد
  • ضرر ۲ میلیارد دلاری ونزوئلا به دلیل تحریم‌ها
  • یکدست یا تضارب آرا/ ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس دوازدهم چگونه خواهد بود؟
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ