Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-02@21:25:12 GMT

انقلابى بودن درس امام و نیاز امروز کشور

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۶۱۲۱۸

انقلابى بودن درس امام و نیاز امروز کشور

آشنایى با منظومه فکرى رهبر معظم انقلاب اسلامى براى همه‌ى دلسوزان انقلاب لازم است، شایسته است که با یک نگاه کلى به مهم‌ترین محور و اصلى‌ترین موضوع مجموعه‌ى این سه سخنرانى ۱. مراسم رحلت امام، ۲. در جمع دانشجویان و ۳. در جمع مسؤولان بپردازیم.
به گزارش جهان نيوز، رهبرانقلاب اسلامى در سه سخنرانى مهم: 1. مراسم رحلت امام، 2.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جمع دانشجویان و 3. در جمع مسؤولان کشور در ماه مبارک رمضان، مسائل بسیار مهمى را بیان داشتند که مخاطبان گرامى را به مطالعه متن کامل این سخنان توصیه مى‌کنیم. ایشان در این سه سخنرانى مهم، بسیارى از مسائل اصلى کشور و محورهاى مهم مورد نیاز کنونى جامعه را مورد توجه قرار دادند که طبیعتا ذکر همه‌ى این محورها و تحلیل همه‌ى آن‌ها در این متن مختصر ممکن نیست اما به نظر مى‌رسد که چون آشنایى با منظومه فکرى رهبر معظم انقلاب اسلامى براى همه‌ى دلسوزان انقلاب لازم است، شایسته است که با یک نگاه کلى به مهم‌ترین محور و اصلى‌ترین موضوع مجموعه‌ى این سه سخنرانى (که خود معظم له نیز بر اهمیت و کلیدى بودن محتواى آن تأکید داشته‌اند) بپردازیم. مطالعه‌ى مکرر این بیانات نشان از آن دارد که مهم‌ترین نکته‌ى مورد توجه رهبر معظم انقلاب در آن‌ها، مسأله انقلابى بودن، انقلابى ماندن و به نتیجه رساندن انقلاب اسلامى است.

الف: مهم‌ترین محور سخنان رهبرانقلاب در مراسم رحلت امام:
1. روحیه و ذهن و عمل انقلابى، مهم‌ترین درس امام به ملت و مسؤولان‌
بیانات رهبرانقلاب اسلامى در مراسم بیست و هشتمین سالروز رحلت حضرت امام خمینى(رحمه‌الله) شامل محورهاى مهم فراوانى بود اما ایشان خود در این سخنرانى در خلاصه کردن بحث‌هاى خویش مى‌فرمایند: «من خلاصه کنم: بزرگ‌ترین درسى که امام بزرگوار به ما داد، درس روحیّه و ذهن و عمل انقلابى است؛ این‌را باید فراموش نکنیم. امام میراث فرهنگى نیست؛ بعضى به امام به چشم میراث فرهنگى نگاه مى‌کنند. امام زنده است؛ امام، امام ما است؛ امام، پیشواى ما است؛ امام، در مقابل ما است. بله، جسم امام نیست، امّا سخن امام و راه امام و فکر امام و نفَس امام زنده است؛ با این چشم به امام نگاه کنید و از او بیاموزید.»
2. انقلابى بودن هزینه دارد اما سازش و انقلابى نبودن بیشتر هزینه دارد
در تکمیل نکته‌ى اول، رهبر معظم انقلاب متذکر شدند که برخى تصور مى‌کنند که انقلابى بودن به‌واسطه‌ى هزینه‌هایى که دارد، راه خوبى براى آینده‌ى کشور نیست حال آن‌که ایشان بیان داشتند: «بعضى عقلانیّت را در این مى‌دانند و می‌گویند که «چالش با قدرتها هزینه دارد» - [البتّه‌] اشتباه مى‌کنند- بله، چالش هزینه دارد، امّا سازش هم هزینه دارد. شما ملاحظه کنید دولت سعودى براى این‌که با رئیس‌جمهور جدید آمریکا بتواند سازش بکند، مجبور مى‌شود بیش از نیمى از ذخایرِ موجودى مالى خودش را در خدمت هدفها و طبق میل آمریکا هزینه کند. این‌ها هزینه نیست؟ سازش هم هزینه دارد. چالش اگر عقلائى باشد، چالش اگر منطبق با منطق باشد، اگر با اعتمادبه‌نفس باشد، هزینه‌اش به‌مراتب کمتر از هزینه‌ى سازش است.»
3. انقلابى بودن یعنى رضایت مردم را کسب کنید نه رضایت مستکبران را
سومین نکته‌ى مهم و کلیدى در سخنرانى رهبرانقلاب در حرم امام این بود که خاطرنشان کردند: «انقلابی‌گرى یعنى مسؤولین کشور، هدفشان را راضى کردن قدرتهاى مستکبر قرار ندهند؛ مسؤولان کشور، هدفشان را راضى کردن مردم، به‌کار گرفتن نیروهاى داخلى، تقویت عناصر فعّال در داخل کشور قرار بدهند؛ این انقلابی‌گرى است. معناى انقلابی‌گرى این است که کشور و مسؤولان، تسلیم هیچ زورگویى‌اى نشوند، دچار انفعال نشوند، دچار ضعف نفْس نشوند؛ نه زورگویى و قلدرى را از طرف مقابل قبول کنند، نه فریب او را بخورند - چون قدرتها با وجود این‌که زورگویند و قلدرند و دستشان پُر از اسلحه است، از فریب هم دریغ نمی‌کنند؛ آن‌جایى که ممکن باشد، اهل خدعه و فریب و دُور زدن و این حرفها هم هستند- این‌ها معناى انقلابی‌گرى است.»
4. کشور نیازمند روحیه، منش، شعار، اصول و مبانى انقلابى امام است‌
رهبرانقلاب در جمع‌بندى سخنان خویش در حرم امام متذکر مى‌شوند: «عرض من این شد: برادران عزیز، خواهران عزیز، جوانهاى عزیز در سراسر کشور و مسؤولین محترم کشور! همه بدانید که ما امروز به روحیّه‌ى انقلابى، به ممشاى انقلابى، به شعار انقلابى، به اصول و مبانى انقلاب امام بزرگوارمان نیازمندیم؛ کشور احتیاج به این دارد. انقلابی‌گرى را با عنوان افراطى‌گرى و مانند این حرفها، نفى نکنید؛ انقلابی‌گرى، نیاز امروز کشور است. این همان درسى است که امام بزرگوار به ما داد و از این درس باید استفاده کنیم. این بحث اوّل و بحث اصلى و عمده‌ى من.»
ب: مهم‌ترین محور سخنان رهبرانقلاب در دیدار دانشجویان:
5. دانشگاه نباید از وظایف خود در عرصه‌ى انقلابى بودن و انقلابى ماندن غافل شود
اگر بیانات رهبرى در دیدار جمعى از دانشجویان در دوازدهمین روز از ماه مبارک رمضان را نیز به‌خوبى مورد مداقه قرار دهیم، مشاهده مى‌کنیم که رهبرى ابتدا به تبیینى از حرکت نظام سلطه در برابر نظام اسلامى مى‌پردازند و با ذکر تاریخ مختصرى از تلاش‌هاى سلطه‌گران بر ایجاد دوگانه‌هاى مختلف و قرار دادن ملت‌هاى ما در وضعیت تحت سلطه، در نهایت به این نکته‌ى اصلى مى‌رسند که انقلاب اسلامى در واقع حرکتى انقلابى براى مقابله با سلطه‌گرى بیگانگان بوده و هست و در این میان دانشگاه و دانشجو به‌علت جایگاه و خصوصیاتى که دارند، نباید وظایف خود را در عرصه‌ى انقلابى بودن و انقلابى ماندن فراموش کنند. ایشان بعد از همه‌ى این نکات مهم و تبیین‌هاى جدى، به این نکته مى رسند که «آنچه من مى‌خواهم عرض بکنم این است که در این سالها، علیه دانشگاه و براى خارج کردن دانشگاه از این صحنه‌ى مبارزه، خیلى تلاش کردند؛ علّتش هم این است که دانشگاه مهم است. دانشگاه اگر در خدمت انقلاب باشد، خیلى مهم است؛ از خیلى از قشرهاى دیگر تأثیرش بیشتر است. اوّلاً همه جوانند، کم‌تعلّقند، آماده‌به‌کارند، ذهن فعّالى دارند، فهیمند؛ این‌ها خیلى نکات مهمّى است؛ بعد هم بر روى محیط جامعه تأثیر دارند؛ یعنى دانشجوى انقلابى مى‌تواند روى محیط پیرامونى خودش اثر بگذارد؛ اوّلش خانواده است، بعد مرتبطینند، بعد دوستان، و در محیط اجتماعى اثر مى‌گذارد؛ لذا براى این‌که دانشگاه را از هویّت انقلابى خالى کنند و خلاص بکنند، خیلى تلاش کردند، خیلى کار کردند، خیلى سیاست‌ورزى کردند در این‌زمینه. متأسّفانه از داخل خود ما هم در مواردى کمک شد به این‌ها که بتوانند دانشگاه را انقلاب‌زدایى کنند؛ یعنى روحیّه‌ى انقلابى، روحیّه‌ى حزب‌اللّهى ، روحیّه‌ى مبارزه از محیط دانشجویى گرفته بشود. این‌ها مقدّمه بود.»
پس مسأله اصلى این سخنرانى که در آن نکات مهم فراوان دیگرى نیز ذکر شده و شایسته است که مخاطبان به متن کامل آن مراجعه کنند این است که رهبرى مى‌فرمایند: «من مى‌گویم شما دانشجوها باید خودتان را در صفوف مقدّم این مبارزه حس کنید. یک مبارزه‌اى است، وجود دارد، تمام نشده، ممکن است حالاحالاها هم تمام نشود، ادامه داشته باشد؛ در صفوف مقدّم این مبارزه باید خودتان را احساس کنید و قرار بدهید. صحنه‌ى درگیرى را ببینید. یکى از اشکالات بزرگ این است که بعضى درگیرى را حس نمی‌کنند، صحنه‌ى درگیرى را نمى‌بینند، نمی‌فهمند که ما درگیرى داریم. ارتباط این مبارزه با خودتان را مدّنظر داشته باشید. دانشجو باید احساس مسؤولیّت انسانى، احساس مسؤولیّت ملّى، احساس مسؤولیّت دینى و اجتماعى و بین‌المللى بکند؛ این چیزى است که از دانشجو توقّع مى‌رود.»
ج:مهم‌ترین محور سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار مسؤولان نظام:
6. منافع ملى بر اساس هویت ملى تعیین مى‌شود
رهبرانقلاب در دیدار مسؤولان نظام در هفدهمین روز از ماه مبارک رمضان نیز مسائل مهم متعددى را متذکر شدند که در آن میان آنچه کلیدى و اساسى‌تر و در راستاى تکمیل دو سخنرانى قبلى بود این بود که به مسؤولان کشور در باب منافع ملى و چگونگى درک و تحصیل آن خاطرنشان کردند که منافع ملى کشور باید بر اساس هویت ملى تعریف شود و «هر آن‌چیزى که با این هویّت در تعارض باشد، منافع ملّى نیست، ولو ما تصوّر کنیم که این یک سودى است براى ملّت یا منفعتى است براى ملّت؛ نه، هرچه با اسلام ما، با انقلاب ما، با گذشته و سابقه‌ى تاریخى دیرینه‌ى ما، معارضه داشته باشد، جزو منافع ملّى به‌حساب نمى‌آید... البتّه از این حرف، برداشت اشتباه نشود؛ این معنایش این نیست که ما خودمان را از پیشرفتهاى علمى دنیا یا پیشرفتهاى گوناگون بشرى محروم کنیم؛ نه، چون این‌روزها معمول شده، هر یک کلمه حرفى که از دهان مسؤولین صادر مى‌شود، در یک سطح وسیعى - از رادیوى انگلیسى گرفته تا نمی‌دانم فلان پایگاه اینترنتى - مرتّب به میل خودشان تفسیر مى‌کنند، تأویل مى‌کنند؛ باز تأویل نکنند این حرف را که ما گفتیم چون انقلاب کردیم، چون مسلمان هستیم، چون سابقه‌ى تاریخى داریم، بنابراین باب استفاده از پیشرفتهاى بشرى را به روى خودمان مى‌بندیم! نخیر، پیشرفتهاى بشرى مال همه است، مال کَس خاصّى نیست؛ همه‌ى بشریّت حق دارند از این پیشرفتها استفاده کنند. هر کسى عاقل‌تر باشد، زرنگ‌تر باشد، بلدتر باشد، بیشتر استفاده مى‌کند؛ ما مایلیم که عاقل‌تر و بلدتر باشیم، ان‌شاءالله بیشتر هم استفاده خواهیم کرد. این حرف معنایش این است که منافع ملّى ما ذیل تلقین سیاستهاى خارجى نباید قرار بگیرد. ما باید خودمان منافع ملّى را تعریف کنیم؛ تحمیل نباید وجود داشته باشد.»
7. نظام سلطه، هنجارهاى غرب‌ساخته را به اسم هنجارهاى بین‌المللى در برابر انقلابى بودن تحمیل مى‌کند
نکته مهم دیگر این سخنان آن بود که دشمنان ملت ایران و نظام سلطه براى تحمیل خواسته‌ى خود به ملت انقلابى ایران و براى کنار زدن عمل و ذهنیت انقلابى، هنجارهایى ساختگى را به اسم هنجارهاى بین‌المللى تحمیل مى‌کنند: «البتّه قدرتهاى استکبارى آرام نمى‌نشینند؛ آن‌ها براى تحمیل خواست‌هاى خودشان، شیوه‌هاى مختلفى دارند. مى‌نشینند یک چیزهایى را به‌عنوان هنجارهاى بین‌المللى تعریف مى‌کنند. امروز مثلاً آمریکا یک چیزى را به‌عنوان هنجار بین‌المللى تعریف مى‌کند؛ فرض کنید «منافع آمریکا در همه‌ى نقاط عالم باید رعایت بشود»؛ این شد یک هنجار بین‌المللى. اگر کسى در فلان نقطه‌ى دوردست عالم - که از آمریکا هزاران کیلومتر یا فرسنگ‌ فاصله دارد- منافعش با منافع آمریکا در تعارض بود و خواست منفعت خودش را تأمین بکند، مى‌گویند برخلاف هنجار بین‌المللى عمل کرده.»
8. تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران کشور، انقلابى عمل کنند و بدانند که این به منفعت ملت است‌
آخرین نکته‌اى که در این مجال اندک بر آن تأکید مى‌شود این است که رهبرانقلاب اسلامى به همه‌ى تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران کشور توصیه مى‌کنند و تذکر مى‌دهند که در تصمیم‌گیرى براى کشور دچار خطاى در تحلیل نشوند و آنچه را غرب و به‌خصوص آمریکا تحمیل مى‌کند، منافع کشور نپندارند و بدانند که هر آن‌چه با هویت ما در تعارض باشد، نمى‌تواند منفعت ما تلقى شود: «بنابراین حرف اصلى ما در مورد بحث تصمیم‌سازى و تصمیم‌گیرى شد این؛ منافع ملّى، ملاک صحّت تصمیم‌گیرى‌ها است و منفعت ملّى آن‌چیزى است که با هویّت ملّت ایران هیچ‌گونه معارضه‌اى نداشته باشد و از آن برکنار هم نباشد؛ یعنى برخاسته‌ى از این هویّت باشد؛ این مى‌شود منفعت ملّت ایران. این‌را مسؤولین کشور، دولت محترم، قوّه‌ى قضائیّه، قوّه‌ى مقنّنه، این کسانى‌که تصمیم‌هاى کلان را براى کشور می‌گیرند، باید همواره در نظر داشته باشند؛ هر چیزى که شائبه‌ى ضدّیّت با اسلام یا بیگانگى از اسلام، ضدّیّت با انقلاب یا بیگانگى از انقلاب، ضدّیّت با ریشه‌ى تاریخى ملّت ایران یا بیگانه‌ى از آن، یا هر چیزى ازاین‌قبیل باشد، جزو منافع ملّى نیست و مورد تصمیم نمی‌تواند قرار بگیرد.»
در پایان یکبار دیگر مخاطبان گرامى و همه‌ى دلسوزان انقلاب را به مطالعه‌ى دقیق و مکرر این سه سخنرانى مهم دعوت مى‌کنیم.

منبع:تسنیم

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۶۱۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز پرچمدار و جلودار تحول در کشور، آموزش و پرورش است/ شهید مطهری معلم تراز انقلاب بود

به گزارش «نماینده»، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشستی با حضور وزیر آموزش و پرورش و جمعی از معلمان نمونه کشور که ظهر امروز(چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به‌مناسبت گرامیداشت روز معلم در بهارستان برگزار شد، ضمن تبریک این روز به جامعه معلمان کشور گفت: همین بس که امام(ره) درباره معلمان فرمودند «معلمی شغل انبیاء است» و به ما به زبان عمیق، دقیق و حکیمانه و برخاسته از فرهنگ اهل بیت(ع) آموختند که باید قدر معلمان را بدانیم و در قبال آنها انجام وظیفه کنیم.

شهید مطهری(ره) معلمی متفکر و در تراز انقلاب اسلامی بود

قالیباف در ادامه با بیان اینکه انصافاً شهید مطهری(ره) یک متفکر و یک معلم بود، عنوان کرد: شهید مطهری(ره) معلمی متفکر بود و با گذشت بیش از ۴۰ سال از شهادت ایشان، هنوز وقتی حرف از اندیشه و تفکر می‌زنیم، نام شهید مطهری(ره) به ذهن متبادر می‌شود از این رو مصداق کلام حضرت امام(ره) که فرمودند معلمی شغل انبیاء است، همچنان شهید مطهری(ره) است که معلم تراز انقلاب اسلامی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز همه ما در هر بخشی از کشور که قرار داریم باید قدردان معلمان بوده و نسبت به حفظ جایگاه و منزلت آنها کوشا باشیم، یادآور شد: امروز روز یاد و ذکر معلم است؛ روزی که باعث می‌شود در طول ۳۶۵ روز سال که درگیر و دار مسائل دیگر هستیم، از غفلت خارج شده و به این موضوع اهمیت بدهیم.

تأثیرگذاری نقش معلمان در کنار پدر و مادر بر شکل‌گیری پایه زندگی

وی در ادامه با بیان اینکه وقتی به زندگی خود نگاه می‌کنم، تأثیر چند معلم را در آن مشهود می‌بینم، عنوان کرد: نقش پدر و مادر در جایگاه خود ارزشمند است اما وقتی به گذشته خود می‌نگرم می‌بینم معلمی که در مقطع ابتدایی داشتم تا چه حد نسبت به آموزش ما حساسیت داشت یا معلم دیگری در مقطع راهنمایی تأثیر زیادی در شکل‌گیری پایه زندگی من داشت و هر دو معلم من هنوز هم در قید حیات هستند و از آنها به نیکی یاد می‌کنم.

دکتر قالیباف با یادآوری مشکلات تحصیل در زمان کودکی خود که باید از روستا به شهر می‌رفت و معلم نیز از شهر دیگری برای تدریس می‌آمد، گفت: قبل از انقلاب بود که معلم ریاضی مدرسه راهنمایی ما چند نوبت در سال با خودروی شخصی‌اش برای زیارت ما را به مشهد می‌برد و همین توجهات او بود که تأثیر زیادی در زندگی ما داشت.

زمینه‌ برگزاری ارودهای جهادی را یک معلم در دوران پیش از انقلاب در من به وجود آورد

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه کار جهادی را نیز از معلم دیگرم آقای عزت الله دهقانی که زمانی هم نماینده بودند (نماینده حوزه انتخابیه تربت جام، در مجالس اول و دوم و حوزه انتخابیه درود و ازنا، در دوره هشتم) یاد گرفتم، عنوان کرد: آقای دهقانی از همان دوران قبل از انقلاب ما را به اردوهای جهادی می‌برد و ما تمام ماه‌هایی که در محل زندگی خود بودیم به جمع‌آوری امکانات و تجهیزاتی برای کمک به مناطق محروم می‌پرداختیم تا زمان اردو فرا برسد.

وی افزود: همین شد که زمان زلزله طبس توانستیم گروهی را جمع کرده و به یاری زلزله زدگان بشتابیم. معلم ما در تمام لحظات، اول در بخش تربیت و بعد در حوزه آموزش در کنار ما بود.

آموزش و پرورش محل فرهنگ‌سازی است/ اداره حکمرانی کشور برخاسته از آموزش و پرورش است

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه روحیه تلاش و اخلاص است که معلمان را نامدار می‌کند، اظهار داشت: پایه‌های زندگی‌ام به واسطه نقش معلمانم رشد و پیشرفت کرد؛ از این رو معتقدم آموزش و پرورش محل فرهنگ‌سازی است.

وی افزود: می‌گویند آموزش و پرورش مهم‌ترین جای کار فرهنگی است اما باید گفت مهم‌ترین جای فرهنگ‌سازی است که شامل مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و غیره می‌شود؛ به این معنا که همه بخش‌های اداره حکمرانی کشور برخاسته از آموزش و پرورش است.

معلمی شغل نیست؛ عشق است

وی در ادامه با بیان اینکه من به‌عنوان خدمتگزاری که از روستا به اینجا رسیده‌ام بر این باورم که نسبت به آموزش و پرورش غفلت شده است، تأکید کرد: بارها گفته‌ام اگر می‌خواهیم حکمرانی به درستی انجام شود، کیفیت آموزش و تربیت باید خوب باشد و اگر کشوری پیشرفته و حل مشکلات اقتصادی را می‌خواهیم باید یک دهه به‌صورت جدی به آموزش و پرورش توجه کنیم و زنجیره یک نسل که وارد دبستان شده و از دبیرستان خارج می‌شوند را مدیریت کنیم؛ اگر همین یک نسل به درستی تربیت شود می‌تواند در کشور تحول ایجاد کند.

الگوسازی در کشور نیازمند توجه به آموزش و پرورش است

به گزارش خانه ملت، رئیس مجلس در این بخش از سخنان خود با بیان اینکه معلمان می‌توانند کشور را متحول کنند و از قبال آن می‌توانیم به یک نظام الگو برسیم، اذعان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند باید برنامه‌ریزی و الگوسازی کنیم؛ برای این الگوسازی نیز لازم است به آموزش و پرورش توجه کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه به دلیل اهمیت آموزش و پرورش معتقدم باید به این وزارتخانه توجه شود، گفت: جای تأسف دارد که وزارتخانه‌ای با این اهمیت و به این بزرگی حدود ۲۰ وزیر و سرپرست در طول ۱۶ سال به خود دیده در حالی که مسئول یک سوپرمارکت هم این همه تغییر نمی‌کند.

دکتر قالیباف با یادآوری زمانی که در شهرداری تهران حضور داشت، گفت: زمانی قصد داشتیم سیستم شهرسازی را تغییر داده و طرح تحول آن را بنویسیم که ما بعد از ۸۵ ماه قادر شدم این کار را انجام دهم در حالی که پیش از من حداکثر عمر یک شهردار تهران ۱۸ ماه بود. من هم اگر تنها ۱۸ ماه در شهرداری بودم نمی‌توانستم تحول بنیادی ایجاد کنم.

دانشگاه فرهنگیان تنها مسیر استخدام معلم در آموزش و پرورش است

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه علیرغم کمبود معلم نباید به سمت استخدام بی‌ضابطه برویم، گفت: تأکید کردم اگر معلم کم است باید هر سال ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر معلم از دانشگاه فرهنگیان فارغ التحصیل شوند تا این کمبود جبران شود و تنها مسیر استخدام معلم باید دانشگاه فرهنگیان باشد البته این دانشگاه هم مشکلات ریشه‌ای دارد که باید اصلاح شود و این مجلس است که باید موضوع را به درستی درک کرده و مسیر اصلاح را فراهم کند.

وی همچنین با تأکید بر اینکه وقتی حرف از اراده ملی می‌زنیم یعنی همه ظرفیت‌ها باید پای کار باشند و از آن استفاده کنیم، بیان داشت: گاهی پول داریم اما وقت نداریم با این حال باید تلاش کنیم با استفاده از ظرفیت های موجود به نفع آموزش و پرورش تصمیم گیری کنیم.

ادامه به‌کارگیری معلمان بازنشسته برای مدت ۵ سال؛ فرصتی برای فارغ التحصیلی معلمان از دانشگاه فرهنگیان

دکتر قالیباف در ادامه اضافه کرد: پیشنهاد روشن من در جریان رسیدگی به لایحه برنامه هفتم و جلسه سران نیز همین بود که معلمی بعد از ۳۰ سال خدمت هنگامی که زمان بازنشستگی او فرا می‌رسد می‌تواند بازنشسته شود و پاداش بازنشستگی خود را نیز ظرف ۳ ماه دریافت کند اما می‌تواند ۵ سال دیگر بماند و به فعالیتش ادامه دهد و حقوق ماهیانه خود را دریافت کند و این ۵ سال زمانی است که ظرفیتی از معلم‌های جوان از دانشگاه فرهنگیان فارغ التحصیل می‌شوند.

رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به همراهی وزیر آموزش و پرورش نسبت به موضوع استخدام از طریق افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان و ادامه به کارگیری معلمان بازنشسته به مدت ۵ سال، عنوان کرد: ما می‌توانیم طی این ۵ سال به دانشگاه فرهنگیان رسیدگی کرده و از ظرفیت‌های خروجی آنجا استفاده کنیم چنانچه زمانی که در ناجا بودم هم همین کار را کردم.

ضرورت استفاده از ظرفیت‌های انسانی موجود در آموزش و پرورش

وی در ادامه با اشاره به اقدامی که زمانی برای استخدام نیرو در ناجا انجام داده بود، یادآور شد: زمانی که در ناجا بودم از درجه دارانی که سنی از آنها گذشته بود استفاده کردم تا ظرفیت نیروهای پلیس جوان از دانشگاه فارغ‌التحصیل شوند. در طول این زمان نیز با ساخت دانشگاه در زمینی به مساحت ۳۰ هزار متر مربع، دانشکده پلیس را تبدیل به دانشگاه کردیم؛ همچنین دانشجویانی از سایر رشته‌های دانشگاه‌های دیگر را جذب کرده و آموزش ۳ ماهه‌ای به آنها در حوزه‌های الکترونیک، نظامی، حقوق و غیره داده شد و از این رو ظرف ۹ ماه توانستم خروجی خوبی بگیرم.

دکتر قالیباف اضافه کرد: در نهایت این نیروهای جوان را به صورت تک نفره به کلانتری‌های مختلف نفرستادیم بلکه به صورت گروهی به یک کلانتری اعزام شدند و به این شکل توانستند در آنجا تحول ایجاد کنند و سیستم کلانتری از پایه اصلاح شد. امروز ظرفیت مادی هم در اختیار ظرفیت انسانی است که در آموزش و پرورش فعالیت دارند، از این رو باید تلاش کنیم با این رویکرد از ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم.

مجلس با جدیت به دنبال افزایش کیفیت آموزش و پرورش است

رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه خداوند به شما توفیق داده که حوزه آموزش و پرورش را برای خدمت انتخاب کرده‌اید، گفت: زمانی که در سپاه مشغول فعالیت بودم می‌گفتم پاسداری شغل نیست بلکه عشق است؛ چنانچه معلمی هم عشق است و بار سنگینی بر دوش ماست. مطمئن باشید اگر برای خدا گام بردارید، قطعا خداوند نیز از شما در حوزه مادی و معنوی گره‌گشایی خواهد کرد.

وی همچنین با بیان اینکه گاهی تصمیمات ما با تبدیل یا تأخیر است حتی اگر درست باشد، عنوان کرد: با این حال به‌عنوان خدمتگزار و خادم مردم که امروز در مجلس شورای اسلامی قرار دارم، با اطمینان می‌گویم انصافاً با آموزش و پرورش همراهی کرده و تلاش دارم افزایش کیفیت آموزش و تربیتی را دنبال کنم. حتماً دوستان برنامه پنجساله هفتم را مطالعه کنند که حدود ۱۵ حکم در حوزه آموزش و پرورش در آن وجود دارد و نسبت به تحقق این امور پیگیری خواهیم داشت.

کیفیت آموزشی و عدالت آموزشی باید در کنار هم دنبال شود

دکتر قالیباف در ادامه تأکید کرد معتقدیم اجرای مردمی‌سازی که رهبری آن را برای تولید بیان کردند در هیچ کجا اولویتی بیشتر از مدرسه ندارد.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه کیفیت و عدالت را در کنار هم مهم دانست و افزود: اگر کیفیت نباشد و فقط دنبال عدالت باشیم، در واقع نابرخورداری را به‌صورت عادلانه تقسیم کرده‌ایم که معنا ندارد از این رو همه جامعه باید با هم به کمک معلم بیایند. در همین زمینه انجمن اولیاء و مربیان فلسفه وجودی دارد که باید بستر آن را گسترش داد.

انجمن اولیاء و مربیان یکی از بسترهای توسعه آموزش و پرورش

وی در ادامه با بیان اینکه مدرسه، مسجد، محله، منزل و مجازی ۵ ظرفیتی هستند که می‌توانند کشور را از پایه متحول کنند، گفت: اگر این چرخه به درستی بچرخد، تعلیم و تربیت در این چرخه گسترش می‌یابد. بستر ظرفیتی اولیاء و مربیان نیز در همین قسمت از آموزش و پرورش مهم است و باید فعالیت کند. در کنار آن باید زیرساخت‌های محله را درست کرده و ارتباط مردم با مسجد را نیز برقرار کنیم.

دکتر قالیباف در ادامه تصریح کرد: وقتی قادر نیستیم مشکل را به مسأله تبدیل کنیم و افرادی را نداریم که این مسائل را حل کنند، مشکلات باقی می‌مانند از این رو باید مشکلات را به مسأله تبدیل کرده و افرادی را تربیت کنیم که این مسائل را برطرف کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند امام ما امام تحول بودند و ما در گام دوم انقلاب نیازمند این تحول هستیم؛ امروز پرچمدار و جلودار این تحول، آموزش و پرورش است.

دیگر خبرها

  • امروز پرچمدار و جلودار تحول در کشور، آموزش و پرورش است/ شهید مطهری معلم تراز انقلاب بود
  • گفتمان انقلاب و ولایت در سراسر جهان تاثیرات گسترده داشته است
  • اولین واکنش رهبر انقلاب به اعتراضات دانشجویان در آمریکا و اروپا
  • دیدار جمعی از معلمان و فرهنگیان با رهبر معظم انقلاب
  • هم‌خوانی معلمان در دیدار امروز با رهبر انقلاب + فیلم و متن
  • دیدار ۳هزار معلم از سراسر ایران با رهبر انقلاب
  • هم‌خوانی معلمان در دیدار امروز با رهبر انقلاب + فیلم
  • تجهیز بیمارستان امام حسین (ع) شهرستان هشترود به دستگا‌های جدید
  • توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های امام راحل است
  • وحدت و برادری نیاز مهم امروز کشور است