Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@04:27:34 GMT

تدارک جشنواره‌ی آیینی سنتی برای کودکان و نوجوانان

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۶۱۶۳۴

تدارک جشنواره‌ی آیینی سنتی برای کودکان و نوجوانان

بخش «جوانه‌های نمایش ایرانی»، برای حفظ و ترویج نمونه‌های اصیل نمایش‌های آیینی و سنتی و شناساندن گونه‌های مختلف نمایش ایرانی به نسل کودک و نوجوان برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا،افسانه زمانی مسوول بخش «جوانه‌های نمایش ایرانی»، توضیح داد: افزودن این بخش را به شکل اولیه آن در دوره‌ای که محمدحسین ناصربخت دبیری جشنواره را به عهده داشت پیشنهاد دادم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخشی که علاوه بر آشنایی کودکان و نوجوانان با نمایش‌های ایرانی فرصتی باشد برای خود آن‌ها تا در نقالی، شبیه‌خوانی، خیمه شب‌بازی و سیاه‌بازی به عنوان اجراکننده حضور داشته باشند.

وی ادامه داد: این پیشنهاد مورد استقبال قرار گرفت و دو دوره نخست به این شکل بود که به اهل فن کار سفارش داده ‌شد تا با حضور بچه‌ها اثری آماده کنند و یا خود جشنواره با تعدادی کودک و نوجوان کار می‌کرد. به این ترتیب شاهد اجرای شبیه‌خوانی، نقالی و اجرای شیوه‌های مختلف نمایش‌های آیینی سنتی با حضور بچه‌ها در جشنواره بودیم. اما استقبال از سراسر کشور و ارسال اثر از شهرستان‌ها موجب شد این بخش در هجدهمین دوره شکل گسترده‌تر پیدا کند و با عنوان «جوانه‌های نمایش ایرانی» به طور مستقل و به شکل رقابتی در رده سنی کودکان و نوجوانان برگزار شود.

کارگردان «ناسور» هدف جشنواره را برای برپایی این بخش حفظ و ترویج نمونه‌های اصیل نمایش‌های آیینی و سنتی و شناساندن گونه‌های مختلف نمایش ایرانی به نسل کودک و نوجوان دانست و افزود: در بخش نقالی و شبیه‌خوانی آثار زیادی به دبیرخانه ارسال شده است و جشنواره نیز بیشتر بر نقل و روایت‌گری کودک و نوجوان تاکید داشت. سیاه‌بازی و تخت حوضی تخصصی‌تر است و کار با بچه‌ها سخت‌تر می‌شود. در آموزش و پرورش نیز هنر نقالی بسیار گسترش پیدا کرده و جشنواره‌هایی با این محوریت برگزار می‌گردد و نقالان جوان خوبی پرورش یافتند.

زمانی علاقه‌مندی به هنر ایرانی و بومی را اتفاق بسیار خوبی دانست که موجب حفظ و نگهداری این هنر می‌شود و اظهارداشت: متاسفانه میراث شیوه‌های مختلف نمایش ایرانی به ویژه نقالی در دو دهه قبل در خطر از بین رفتن بود. خوشبختانهبا برگزاری جشنواره آیینی سنتی و به ویژه بخش «جوانه‌های نمایش ایرانی» که رویدادی بسیار خجسته‌ای است، امروزه شاهدیم هنرمندان زیادی در این حوزه حضور دارند.

کارگردان «کابوس‌هایی در مضرات دخانیات» با این توضیح که باید تخصصی‌تر به نمایش‌های ایرانی نگاه شود و توجه به آن فقط منوط با جشنواره نباشد، اضافه کرد:شرایطی برای نمایش‌گران کوچک فراهم گردد تا در طول سال و به شکل ممتد هنر خود را به نمایش بگذارند. فقط جشنواره نباید فرصت و انگیزه‌ای برای این راه باشد. اگر شرایط مهیا نباشد بسیاری از این استعدادها از بین می‌روند و یا این هنر را دنبال نمی‌کنند. با فعالیت مستمر می‌توانیم انتظار داشته باشیم یک نسل تربیت شده و بسیار فهیم برای نمایش ایرانی در آینده داشته باشیم.

هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی با دبیری داوود فتحعلی‌بیگی شهریورماه برگزار می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۶۱۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان در این مراسم گفت: یک نوجوان و جوان ایرانی منفعل نیست و به آنچه در پیرامون خود می‌گذرد اشراف و آگاهی و نگاه عمیق دارد.

ابراهیمی‌هژیر گفت: نمایش‌های شما امروز نشان داد که کودک و نوجوان ایرانی انزجاز عمومی مردم جهان از صهیونیست را از طریق رسانه‌های خود درک می‌کند و می‌بیند و می‌شنود.

او گفت: حقانیت جمهوری اسلامی در دفاع از مظلومان، کودکان، پیران و زنان را درک می‌کند.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس نیز گفت: هنر یعنی انسان خود را در اقیانوس بیکران الهی ببیند و دیگران را نیز همراه خود کند و هنرمند واقعی باید این ویژگی را داشته باشد.

حمیدرضا حاجی بابایی گفت: از میان هنرها، تئاتر هنری است که انسان حرارات، هیجان و پیام بازیگر و متن داستان را به خوبی حس و با آن ارتباط برقرار می‌کند.
در این مراسم بیانیه هیئت داوران از سوی احمد بیگلریان، پیشکسوت تئاتر و داور این دوره از جشنواره قرائت شد و با رای و نظر داوران نمایش‌های برگزیده در بخش تئاتر کانون، قیچی که دنبال کار می‌گشت به مربیگری محمدجواد بختیاری از مرکز ۳ همدان، آه سرزمین من به مربیگری نوشین بیگلریان از مرکز ۳ همدان و نمایش برگزیده بخش آزاد، نمایش قصه پر غصه از کبودرآهنگ معرفی شدند که به مرحله کشوری هنر‌های نمایشی کانون راه پیدا کردند.

۱۰ گروه نمایشی در این جشنواره شرکت کرده بودند که ۶ گروه کانونی و ۴ گروه در بخش آزاد بودند.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • منتخبان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان تجلیل می‌شوند
  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • راهیابی ۴ فیلم ایرانی به جشنواره مستقل کالیفرنیا
  • فراخوان جشنواره راویان غدیر در استان قزوین
  • مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی در ساری برگزار می‌شود
  • آغاز به کار نوزدهمین جشنواره «هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان» کانون دراصفهان
  • فراخوان جشنواره «راویان غدیر» در استان قزوین
  • آغاز به کار نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان
  • برگزاری جشنواره هنر‌های نمایشی مازندران در ساری 
  • قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی