Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - دانش > محيط زيست جهان -
همشهري آنلاين:
کلانشهر برلين کمپين زيست‌محيطي تازه‌اي را رقم زده است و هر شهروندي با اين ابتکار همراه شود بيسکوئيتي مجاني يا 20 سنت تخفيف دريافت خواهد کرد.
به گزارش ايسنا، کلانشهر برلين که با کوهي از پسماندهاي ليوان‌هاي يکبار مصرف روبروست مبارزه‌اي را آغاز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتکاري فراگير با شعار "جام جهاني بهتر" براي مصرف‌کنندگاني که با تغيير در شيوه استفاده از ليوان‌هاي يکبار مصرف همراه مي‌شوند.

به گفته توبياس وبر، معاون اتاق بازرگاني و صنايع برلين، تاکنون بيش از 100 فروشگاه اين شهر با پيوستن به اين طرح مشارکت خود را اعلام داشته‌اند.
ليوان يکبار مصرف‌تان را هميشه همراه داشته باشيددر آينده هر جا که لوگوي "جام جهاني بهتر" بر سردر يا ويترين کافي شاپ يا قهوه‌خانه‌اي به چشم خورد، مشتري‌ها مي‌توانند ليوان‌هاي يکبار مصرف تميز خود را تحويل داده و قهوه دريافت کنند. پاداش ‌آن‌ها تخفيفي 20 سنتي يا براي مثال يک بيسکوئيت در کنار قهوه‌شان است.
دورريز سالانه 170 ميليون ليوان ‌يکبار مصرفبه گفته مبتکران اين طرح، در برلين در هر ساعت حدود 20 هزار ليوان يکبار مصرف استفاده مي‌شود که برابر است با دورريز 170 ميليون ليوان يکبار مصرف در سال. يعني به طور متوسط در هر 15 دقيقه يک ليوان مصرف مي‌شود و مدت‌زمان استفاده از اين ليوان کمتر از مدت ‌زمان استفاده از يک کيسه پلاستيکي است.

در همان مدت که يک خواننده پارگرافي کوچک از اين متن را مي‌خواند در برلين تا 100 ليوان يکبار مصرف به زباله تبديل مي‌شود.
صرف نظر از کوه‌ پسماندهاي حاصل از مصرف اين ظروف، منابعي عظيم نيز به هدر مي‌رود. براي توليد ظروف يکبار مصرفي که سالانه دور انداخته مي‌شود به چوب 2580 درخت، 1320 تن ماده خام و 85 ميليون ليتر آب نياز است.
حمايت مجلس ايالتي برليندر اين مسير اولين گام برداشته ‌شده است. هدف اصلي اما فراتر از اين مي‌رود: بايد روزي برسد که مشتري‌ها با پس دادن ليوان‌هاي يکبارمصرف پول گرويي خود را دريافت کنند.

اين طرح زيست‌محيطي از حمايت مجلس ايالتي برلين و تشکل‌هايي مانند نظافت شهري برلين، صنف شيريني‌سراها، اتحاديه مهمان‌خانه‌ها و هتل‌ها، اتحاديه تجاري برلين ـ براندنبورگ، اتاق صنايع دستي و بسياري از اتحاديه‌هاي زيست‌محيطي منطقه‌اي برخوردار است.

فروشگاه‌ها و قهوه‌خانه‌هايي که مي‌خواهند با اين پروژه همکاري کنند، ابزار تبليغي لازم مانند پلاکارت‌ها و نوشته‌هاي تبليغي را به صورت رايگان از طريق پست دريافت خواهند کرد. علاوه بر چايخانه‌ها و قهوه‌خانه‌ها، اغذيه‌فروشي‌ها، شيريني‌سراها، رستوران‌ها و پمپ‌بنزين‌هايي که در آن نوشيدني و ساندويچ عرضه مي‌شود نيز مي‌توانند در اين طرح سهيم شوند.

به گزارش دويچه‌وله، تانيا ويلگوس از تشکل نظافت شهري برلين مي‌گويد: رفتگرهاي ما روزانه با سيلي از ليوان‌هاي يکبارمصرف رويارو هستند. او پيشنهاد مي‌دهد که اين طرح به جنبشي گسترده براي داشتن برليني پاکيزه و آگاه به محيط زيست تبديل شود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۶۳۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی

پژوهشی جدید نشان می‌دهد که باغ‌های گیاه‌شناسی نقش بسیار چشمگیری در کاهش دمای شهرها دارند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، در روزهای گرم تابستان، هیچ فعالیتی به اندازه قدم زدن در یک باغ گیاه‌شناسی زیبا آرام‌بخش نیست اما این فضای شهری تنها نقش تفریحی ندارد بلکه می‌تواند به کاهش گرمای ناشی از تغییرات اقلیمی در محیط شهری اطراف خود کمک کند.

بررسی جامع تحقیقات انجام شده توسط مرکز جهانی تحقیق هوای پاک در خصوص تأثیر فضای سبز در کاهش گرما نشان داده باغ‌های گیاه‌شناسی بیشترین اثر را در کاهش گرمای شدید دارد. این تحقیق نشان داده فضاهای سبز مانند باغ پزشکی چلسی، باغ گیاه‌شناسی کیوی لندن یا باغ‌های خلیج سنگاپور، به‌طور متوسط ۵ درجه سانتی‌گراد دمای هوا در فضای شهری اطراف را کاهش داده‌اند.

پارک‌ها و حوضچه‌های شهری نیز تأثیر مشابهی داشتند و حتی دیوارهای سبز، درختان در خیابان‌ها و زمین‌های بازی هم دمای هوا را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهند. پروشانت کومار، مدیر مرکز جهانی تحقیق هوای پاک و محقق اصلی این مطالعه، در این رابطه گفت هدف اصلی تحقیق این بود که در واقع به طور علمی نشان دهد در شهرها چه فضاهای سبز و آبی وجود دارد، اطلاعات در دسترس چیست و در چه مناطقی تحقیقات کافی انجام نشده است. همچنین این پژوهش نشان می‌دهد در صورت برنامه‌ریزی شهری، از چه شواهدی می‌توان برای طراحی بهتر فضاهای سبز استفاده کرد.

عوامل محلی در این رابطه نقش مهمی ایفا کردند اما به طور کلی ثابت شده پارک‌های بزرگ‌تر اثر خنک‌کننده بیشتری دارند. علاوه بر این، مشخص شد که با اتصال فضاهای سبز و ایجاد دالان سبز تأثیر مثبت بیشتری در شهر به دست می‌آید.

طبقه گفته کومار، این یافته‌ها به طراحان شهری در سراسر دنیا کمک می‌کند تا با چالش گرمای جهانی مقابله کنند. محققان بر این باور هستند که با عملی کردن تنها بخشی از یافته‌های تحقیقات مرتبط با تأثیر فضای سبز بر زیست‌پذیری، شهرها محیط بهتری برای سکونت می‌شوند و شهروندان نیز شاهد فضای شاد و سالم‌تری خواهند بود.

این مطالعه به طور دقیق نشان داده است که راه‌حل جامعی برای تمام محیط‌های شهری وجود ندارد، بلکه باید به دنبال بهترین روش متناسب با محیط بود.

کد خبر 748648

دیگر خبرها

  • ببینید | گفتگوی بامزه محیط‌بان مازندرانی با خرس قهوه‌ای در ارتفاعات چالوس
  • فیلم/ گفت‌وگوی محیط‌بان مازندرانی با خرس قهوه‌ای در ارتفاعات چالوس
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • وصول عوارض و معوقات آلایندگی محیط زیستی در استان سمنان پیگیری شود
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند