Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد قرارگیری در معرض داروهای ضدافسردگی در رحم، کودک را در معرض ریسک بالای ابتلا به اوتیسم قرار می دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، به گفته محققان دانشگاه بریستول انگلستان، ریسک بروز اوتیسم در کودکانی که مادرشان در دوره بارداری داروهای ضدافسردگی مصرف کرده باشد ۴۵ درصد بیشتر از نوزادانی است که مادرشان مبتلا به اختلال روانی بوده اما هیچ داروی مصرف نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیرج رای، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما به نتایج باثباتی دست یافتیم که داروهای ضدافسردگی با اوتیسم ارتباط دارند هرچند این ارتباط بسیار جزئی است.»

وی در ادامه می افزاید: «بالغ بر ۹۵ درصد زنان تحت مطالعه که در طول بارداری داروی ضدافسردگی مصرف کرده بودند، کودک مبتلا به اوتیسم نداشتند، اما باید توجه کرد که حتی این میزان خطر اندک هم حائز اهمیت است.»

در این مطالعه، تیم تحقیق داده های بیش از ۲۵۴ هزار کودک ۴ تا ۱۷ ساله ساکن در استکهلم را بین سال های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۱ بررسی کردند.

در حدود ۵۴۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم تشخیص داده شدند. بیش از ۳۳۰۰ کودک در معرض داروهای ضدافسردگی در زمان بارداری قرار گرفته بودند. بیش از ۱۲ هزار کودک نیز از مادران مبتلا به اختلال روانی که دارو ضدافسردگی مصرف نمی کردند متولد شده بودند.

در حدود ۴ درصد کودکان قرار گرفته در معرض داروهای ضدافسردگی مبتلا به اوتیسم تشخیص داده شدند. همچنین ۲.۹ درصد کودکان متولدشده از مادران مبتلا به اختلال روانی که دارو ضدافسردگی مصرف نکرده بودند، نیز مبتلا به اوتیسم شده بودند.

به گفته محققان، هیچ دلیل مشخصی برای وجود این ارتباط وجود ندارد، اما اکثر داروهای ضدافسردگی با افزایش میزان انتقال دهنده عصبی موسوم به سروتونین عمل می کنند.

به گفته رای، «سروتونین در رشد مغز اهمیت دارد و میزان بالای آن در کودکان مبتلا به اوتیسم مشاهده شده است.»

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۶۴۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟

راضیه کشاورز، در تشریح خطرات و تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه، گفت: هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه در فضای مجازی، عدم اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی آن ها، از دلایل مؤثر در مصرف بالای داروهایی است که بدون نسخه هم بفروش می‌رسد.

وی افزود: این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده تأثیر بیشتر و بهبودی سریع‌تر است، یک باور غلط است و هیچوقت نباید داروهای OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوزهای بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده استفاده کرد.

کشاورز ادامه داد: اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه، داروهای OTC ادامه پیدا کند حتماً عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت، همچنین توجه به فرهنگ سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه شده، طولانی‌تر از زمان توصیه شده و بدون توجه به هشدارها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این باره آموزش‌های دقیق و فرهنگ‌سازی داشته باشیم. مردم نباید تصور کنند که این داروها خطرات و عوارض کمی دارند و مهم نحوه مصرف آن ها است که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو بر اساس دستورالعمل‌های روی برچسب است که طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروساز که در داروخانه حضور دارند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور