Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمالوندی سرپرست هیات هسته ای ایرانی شامگاه سه شنبه در پایان مذاکرات خود با مقام های روسی در مسکو، افزود: بین سازمان انرژی اتمی ایران و شرکت روس اتم مشورت های دوره ای برگزار می شود.
وی یکی از موضوع های مذاکرات با بوریس لیخاچف رئیس و نیکلای اسپاسکی معاون امور بین الملل شرکت روس اتم را که با حضور مهدی سنایی سفیر ایران برگزار شد، واحد اول نیروگاه هسته ای بوشهر خواند و گفت: در این نشست ها با شرکت محمود جعفری مجری طرح های نیروگاه اتمی بوشهر، مسائل جانبی واحد اول که در حال فعالیت است، مورد مذاکره قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



*** اجرای طرح های دوم و سوم نیروگاه بوشهر:
معاون بین الملل و حقوقی سازمان انرژی اتمی ایران در باره روند اجرای طرح احداث واحدهای دوم و سوم نیروگاه هسته ای بوشهر نیز گفت: در اجرای این طرح ها، اقداماتی انجام شده و همچنین قرار است صورت گیرد که مسائل پیش رو با طرف روسی بررسی شد.
وی ادامه داد: در رابطه با واحدهای دوم و سوم نیروگاه هسته ای بوشهر در چارچوب زمان بندی پیش بینی شده جلو می رویم و عقب نیستیم، بلکه فکر می کنم زمان اجرای طرح را کوتاه تر می کنیم.
کمالوندی گفت: براساس پیش بینی ها واحد دوم در حدود هشت سال و واحد سوم 10 ساله به بهره برداری می رسد، اما هدف این است به کارها سرعت بدهیم تا زودتر از برنامه ریزی به نتیجه برسیم.

*** مشکل در ساخت واحد اول نیروگاه هسته ای بوشهر:
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در باره روند ساخت واحد اول نیروگاه هسته ای بوشهر هم گفت: در ساخت این واحد با مشکل طولانی شدن اقدامات احداث مواجه شدیم و علت این مساله تحریم های غربی بود.
وی افزود که اصرار داشتیم نیروگاه نیمه کاره تکمیل شود.غربی ها تجهیزات نیروگاه را تحویل نمی دادند و در ساخت مشکلاتی ایجاد شد، ولی توانستیم فائق شویم و اکنون از آن بهره برداری می کنیم.

*** همکاری ایران و روسیه در چارچوب برجام:
معاون سازمان انرژی اتمی در ادامه مصاحبه با خبرنگار ایرنا، در باره همکاری ایران و روسیه در چارچوب برجام گفت که مجموعه ای از همکاری ها در چارچوب این توافق بین دو کشور وجود دارد.
وی افزود: در این عرصه پیش و پس از امضای برجام بین دو کشور همکاری های خوبی صورت گرفته که ادامه دارد و روس ها به اجرای توافق کمک کردند.
کمالوندی ادامه داد: یکی از همکاری های تهران و مسکو، مبادله اورانیوم غنی شده ایران با کیک زرد بود که خوب انجام گرفت. قول و قرارها انجام شد و در زمینه ایزوتوپ پایدارهم همکاری خوبی با روسیه داریم.
وی گفت: در این عرصه دو طرف هیات های مختلف تبادل کرده اند و مذاکرات گسترده ای انجام گرفته است و در چارچوب برجام همکاری ها در عرصه ایزوتوپ های پایدار عملی شد.

*** پیشرفت ها در چرخه سوخت هسته ای:
معاون سازمان انرژی اتمی همچنین در زمینه اقدام های صورت گرفته سوخت هسته ای در ایران نیز گفت: جمهوری اسلامی بر چرخه سوخت تسلط دارد که دربرگیرنده اکتشاف، تبدیل و غنی سازی تا تولید سوخت و پسماند است.
وی افزود: ایران دانش کافی را در این عرصه دارد. در این چرخه در جاهایی می توانیم خودکفا باشیم و در مواردی نیاز به همکاری بین المللی داریم.
کمالوندی ادامه داد: برای نمونه در اکتشاف و استخراج وضعیت خوبی داریم، اما میزان منابع موجود در کشور پاسخگوی صنعت هسته ای نیست و لذا نمی توانیم به منابع داخلی تکیه کنیم، بلکه باید در کنار آن به منابع خارجی هم دسترسی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در غنی سازی وضعیت خوبی داریم، ماشین های پیشرفته (دستگاههای سانتریفیوژ) هم در زمان مناسب به تولید انبوه می رسد. محدودیت برجام که تمام شود ظرفیت غنی سازی نسبتا خوبی خواهیم داشت که حداقل توان تولید سوخت یک نیروگاه را پیدا می کنیم و می توانیم آن را تامین کنیم.
معاون سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: در تولید سوخت راکتور تحقیقاتی تهران تجربه خوبی داریم، لکن برای راکتورهای تحقیقاتی جدید از جمله آب سنگین «خنداب» (اراک) و قدرت مانند نیروگاه هسته ای بوشهر نیازمند توسعه صنعت تولید سوخت هستیم.
وی افزود: برای این کار به همکاری با کشورهای دوست و دارای تجربه در این صنعت نیازمندیم و طبیعتا روسیه جایگاه بالایی دارد و در این رابطه یک نقشه راه (ژانویه گذشته) امضا کردیم.
معاون سازمان انرژی اتمی در پایان مصاحبه با خبرنگار ایرنا نیز ضمن ارزشمند خواندن رویکرد مسکو در چارچوب برجام، اظهار کرد: در نشست اخیر کمیسیون مشترک برجام (نشست هشتم وین) نیز روسیه مانند همیشه مواضع منطقی و خوبی داشت.
به گزارش ایرنا، برجام 23 تیر 1394 پس از 20 ماه مذاکرات فشرده و سخت که از آن به عنوان «مذاکرات قرن» نام برده می شود، بین ایران و کشورهای 1+5 به امضا رسید.
**روس اتم و پروژه های در دست اجرا در ایران و جهان:
شرکت دولتی روس اتم و همچنین چند شرکت تخصصی وابسته مسئولیت ساخت نیروگاههای هسته ای جدید و تامین نیازهای سوختی واحد اول نیروگاه بوشهر را براساس توافق های انجام شده بر عهده دارند.
براساس برنامه های پیش بینی شده در قرارداد ساخت نیروگاههای هسته ای جدید، سهم مشارکت ایران 10 درصد است و افزون بر آن توافق شده تا پیمانکاران ایرانی هر کار مربوط به پروژه ها که توان انجام آن را دارند، بر عهده گیرند.
با توجه به این توافق و همچنین مسئولیت اجرای عملیات ساختاری اولیه مانند عملیات ساختمانی نیروگاهها از سوی پیمانکاران داخلی، سهم شرکت های ایرانی تا 25 درصد کل کارها را شامل می شود.
روسیه در صنعت ساخت نیروگاه هسته ای یکی از پیشروترین های جهان است و بیشتر کشورهایی که در حال ساخت نیروگاه اتمی هستند از جمله چین و هند، با روس ها مشارکت دارند.
به لحاظ تولید سوخت هسته ای هم 40 درصد غنی سازی جهان در روسیه انجام می شود و هدف راهبردی این کشور نیز افزایش آن به 60 درصد تا سال 2030 است.
روس اتم با سهم 40 درصدی در بازار غنی سازی اورانیوم و 17 درصد تولید سوخت هسته ای جهان، در برگیرنده 260 شرکت به عنوان زیر مجموعه و همکار با 400 هزار کارشناس و کارمند در 40 کشور جهان است.
این شرکت همچنین ارزش قراردادهای زمان حاضر خود را 110 میلیار دلار اعلام کرده که حدود 72 درصد آن مربوط به طرح های خارج از روسیه است.
اروپام*391 انتشار دهنده: هادی مولوی نیا

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۶۴۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، جواد کریمی‌ثابت پیش از ظهر امروز (یکشنبه، شانزدهم اردیبهشت) در نشست خبری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ گفت: این کنفرانس،‌ نشان‌دهنده بلوغ فناوری هسته‌ای در کشور است؛‌ سال گذشته در جریان دیدار کارکنان صنعت هسته‌ای با مقام معظم رهبری؛ ایشان بر گسترش همکاری‌های بین‌المللی با کشورهای همسو تاکید کردند که این موضوع در سازمان انرژی اتمی ایران هدف‌گذاری شد.

وی افزود: با توجه به برنامه‌ریزی‌‌های انجام شده، انجمن هسته‌ای ایران  پس از ۲۹ دوره کنفرانس هسته‌ای در سطح ملی؛ شرایط را برای برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای مهیا دانست که در این زمینه شاهد استقبال بسیار خوب داخلی و خارجی برای حضور در کنفرانس هستیم.

رییس انجمن هسته‌ای ایران تاکید کرد: حدود 580 مقاله به دبیرخانه کنفرانس ارسال شد که با داوری‌های دقیق توسط اساتید بیش از 50 دانشگاه کشور، ‌این آثار بررسی شدند. حدود 420 مقاله پذیرفته شده که به‌صورت شفاهی و پوستر ارایه می‌شوند.

وی ادامه داد: 50 دانشمند از  پنج قاره جهان میهمان نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای هستند. بیش از 80 سخنران از دانشگاه‌ها، صنعت ‌هسته‌ای ایران و نیز خارج از کشور در 16 میزگرد علمی و پنل‌های تخصصی به ارایه سخنرانی می‌پردازند؛ سطح استقبال از سایر کشورها بسیار خوب بوده به‌طوری‌که بیش از 50 نفر از سخنرانان را افراد خارجی تشکیل می‌دهند.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای،‌ مقالات به دو شکل شفاهی و پوستر ارایه می‌شود؛ توضیح داد: این کنفرانس در 13 محور برگزار می‌شود و نیز محتواها در 4 چارچوب ارایه خواهد شد به‌طوری‌که چارچوب‌های در نظر گرفته برای این کنفرانس شامل سخنرانی‌های علمی، ارایه مقالات به‌صورت سخنرانی، ارایه مقالات به‌شکل پوستر است و در حاشیه این کنفرانس نمایشگاه آخرین دستاوردهای فناوری هسته‌ای برپا می‌شود و به ارایه آخرین دستاوردها و اطلاعات می‌پردازیم.

کریمی‌ثابت خاطرنشان کرد: مواردی نظیر چرخه سوخت، کاربرد پرتوها، تغییرات اقلیمی به عنوان موضوعی جدید و حکمرانی هسته‌ای به محورهای این کنفرانس افزوده شده است.

وی تاکید کرد: این کنفرانس بستر مناسبی را برای حضور صنعت هسته‌ای و نیز دانشجویان حوزه هسته‌ای فراهم کرده و تلاش شده است تا دانشجویان دانشگاه‌ها، اساتید صنعت هسته‌ای و نیز علاقه‌مندان با آخرین پژوهش‌های هسته‌ای ایران آشنا شوند.

استقبال و حمایت آژانس از برگزاری رویدادهای علمی بین‌المللی
رییس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران عنوان کرد: 2 سال پیش و در حاشیه کنفرانس ملی هسته‌ای، موضوع برگزاری این کنفرانس در حضور مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و با همکاری این آژانس مطرح شد که آیین گشایش نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای با حضور مسوولان داخلی و نیز مدیرکل این آژانس برگزار می‌شود.

کریمی‌ثابت با اشاره به وظایف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توضیح داد: وظایف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حمایت از رخدادهای بین‌المللی برای توسعه علوم هسته‌ای است، بنابراین آژانس از برگزاری این رویداد استقبال گسترده‌ای داشت و حضور رافائل گروسی در مراسم افتتاحیه مهر تاییدی بر حمایت آژانس از رخدادهای علمی بین‌المللی است.

وی اضافه کرد: مشکلات کنونی جهانی نیازمند راه حل‌های جهانی است برگزاری رخدادهای بین‌المللی یکی راه حل‌ها محسوب می‌شود.

رییس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران درباره چگونگی حمایت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از برگزاری رویدادهای علمی توضیح داد: موضوع برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای دو سال قبل و در حاشیه برگزاری بیست‌ و نهمین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیشنهاد شد که مورد استقبال قرار گرفت و وعده و قول همکاری از سوی آژانس داده شد.

وی افزود: خوشبختانه تا کنون که در آستانه برگزاری این کنفرانس در اصفهان هستیم، آژانس در این زمینه همکاری‌های بسیار خوبی با انجمن هسته‌ای ایران داشته و از حضور همکاران وسخنرانان علمی حمایت کرده و ان‌شاء‌الله این همکاری‌ها ادامه خواهد داشت و امیدوارم هر 2 سال یک‌بار شاهد برگزاری کنفرانس‌های بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در ایران باشیم.

وی درباره ضرورت و اهمیت برگزاری این کنفرانس در سطح بین‌المللی عنوان کرد: کشور ما با 50 سال سابقه در حوزه هسته‌ای و نیز طی کردن فراز و نشیب‌های فراوان، اکنون از نظر علم و فناوری به جایگاهی رسیده که کاملا قادر است با بسیاری از کشورهای دنیا مراوده علمی در زمینه هسته‌ای داشته باشد.

کریمی‌ثابت ادامه داد: نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد؛ کشورهای همسو و عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستند که از نظر فناوری هسته‌ای یا از کشور ما عقب‌تر بوده و یا اصلا به این عرصه ورود نکرده‌اند. با توجه به نگاهی که جمهوری اسلامی همیشه نسبت به تعهدات بین‌المللی خود داشته و نیز همکاری با کشورهای همسو،‌ مقرر شد تا کنفرانس بین‌المللی محلی برای آشنایی و آگاهی از آخرین دستاوردهایی که در کشور ما به دست آمده، باشد تا شبکه علمی که مورد نیاز است، ‌شکل بگیرد و به کار بپردازد.

نمایشگاه آخرین دستاورد‌های صنعت هسته‌ای، نشانه‌ بلوغ فناوری هسته‌ای در ایران
وی با اشاره به برپایی نمایشگاه آخرین دستاورد‌های صنعت هسته‌ای در حاشیه کنفرانس گفت: در حاشیه این کنفرانس سه روزه، نمایشگاه آخرین دستاورد‌های صنعت هسته‌ای نیز برپا می‌شود و باید گفت برگزاری این کنفرانس و نمایشگاه دستاوردهای این صنعت را می‌توان نشان از بلوغ فناوری هسته‌ای ایران دانست.

رییس انجمن هسته‌ای ایران با اشاره به حمایت‌های فراوان سازمان انرژی اتمی ایران به‌منظور برگزاری این کنفرانس بین‌المللی خاطرنشان کرد: دلیل برگزاری این کنفرانس در اصفهان این است که این شهر دارای ظرفیت بالایی برای موضوعات هسته‌ای است؛ همچنین اصفهان یک شهر تاریخی و جذاب است که تمدنی بسیار تاریخی و قدیمی دارد بنابراین با توجه به این دو مولفه، اصفهان شهری مناسب برای برگزاری این کنفرانس در نظر گرفته شد.

گفتنی است این کنفرانس از 17 تا 19 اردیبهشت‌ماه و با محوریت کاربرد پرتوها، راکتورهای هسته‌ای، فیزیک هسته‌ای و شتاب‌دهنده‌های ذرات، اندازه‌گیری تشعشعات، انرژی همجوشی و پلاسما، چرخه سوخت هسته‌ای ایزوتوپ‌های پایدار و رادیو اکتیو، ایمنی و امنیت هسته‌ای، کشاورزی هسته‌ای، فناوری کوانتمی، آموزش هسته‌ای، حکمرانی هسته‌ای و تغییر اقلیم و نقش انرژی هسته‌ای در اصفهان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • بدهی‌های آب و فاضلاب استان بوشهر پرداخت شد
  • پروژه نوسازی شبکه توزیع آب روستای چاه حسین جمال به بهره‌برداری رسید
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه در وین در آستانه سفر گروسی به تهران
  • رایزنی نماینده ایران با اولیانوف در وین
  • دیدار نمایندگان ایران و روسیه در آستانه سفر گروسی به تهران
  • رایزنی نمایندگان ایران و روسیه در وین
  • افتتاح پروژه سد و نیروگاه اومااویا در کشور سریلانکا + فیلم