Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-28@03:24:37 GMT

بدهی بیمه‌ها برای هموفیلی‌ها مشکل‌ساز شد

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۶۵۰۶۳

«دارو نباید از دسترس هموفیلی‌ها دور شود»، این جمله‌ای‌ است که شاید همه متولیان سلامت کشور و بویژه کسانی که در حوزه بیماران خاص کار کرده‌اند، همواره به آن تاکید داشته‌اند، اما چند هفته‌ایست که تهیه دارو، بیماران هموفیلی‌ پایتخت را به زحمت انداخته است.

خبرگزاری ایسنا: از چندین ماه گذشته زمزمه‌هایی مبنی بر عدم توزیع داروهای حیاتی بیماران هموفیلی در داروخانه‌های مراکز جامع هموفیلی پایتخت به گوش می‌رسد و گفته می‌شود که این اتفاق به دنبال تاخیر در پرداخت مطالبات مراکز درمانی توسط سازمان‌های بیمه‌گر رخ داده است؛ اتفاقی که علی‌رغم اعتراض‌ها و نامه‌نگاری‌های کانون هموفیلی ایران و پیگیری‌های اداره بیماری‌های خاص وزارت بهداشت، همچنان ادامه دارد و شرکت‌های پخش این داروها هم زیر بار توزیع فاکتور 9 در داروخانه‌های نزدیک به مراکز جامع هموفیلی نمی‌روند؛ چراکه این داروخانه‌ها به دلیل تلنبار شدن مطالبات‌شان نمی‌توانند بدهی‌هایشان به شرکت‌های پخش دارو را بپردازند و در نهایت هم این شرکت‌ها از دادن داروهای بیماران هموفیلی به آنها سرباز می‌زنند و داروهایی چون فاکتور 9 را به داروخانه‌هایی مانند هلال احمر ارسال می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این درحالیست که هموفیلی‌ها بعضا با خونریزی به مراکز جامع هموفیلی برای ویزیت و دریافت دارو مراجعه می‌کنند و باید در همان جا داروهایشان را دریافت کنند؛ چراکه نمی‌توانند برای دریافت داروی مورد نیازشان به مسیرهای دورتر روند.

در این زمینه دکتر راضیه حنطوش‌زاده، کارشناس هموفیلی اداره بیماری‌های خاص وزارت بهداشت در گفت‌وگو با ایسنا، درباره مشکل ایجاد شده برای بیماران هموفیلی و ممانعت شرکت‌های پخش داروی این بیماران از ارائه دارو به مراکز جامع هموفیلی، گفت: این قضیه بسیار جدی است. باید توجه کرد که در مراکز جامع هموفیلی یکی از آیتم‌های اصلی، وجود داروخانه تخصصی در آنها است. یعنی از آنجایی که بیمار با خونریزی به مراکز جامع مراجعه می‌کند، باید بتواند در همان جایی که ویزیت می‌شود، دارو نیز دریافت کند.

وی با بیان اینکه متاسفانه اخیرا داروخانه سرپایی مرکز جامع بیماران هموفیلی در بیمارستان امام خمینی (ره)، به داروخانه ایثار واقع در خیابان کریمخان زند منتقل شده است، افزود: یعنی در حال حاضر بیماران هموفیلی با خونریزی به درمانگاه بیمارستان امام مراجعه می‌کنند، اما برای دریافت دارو باید به داروخانه ایثار در خیابان کریمخان بروند.

نارضایتی وزارت بهداشت نسبت به بروز مشکل در دارو رسانی به هموفیلی‌ها

کارشناس هموفیلی اداره بیماران خاص وزارت بهداشت با بیان اینکه ما نارضایتی خود را نسبت به این موضوع اعلام کرده‌ایم، گفت: این درحالیست که به ما اعلام کردند که این مشکل به دلیل افزایش بدهی داروخانه‌ها به شرکت‌های پخش رخ داده که ناشی از عدم پرداخت مطالبات داروخانه‌ها از سوی سازمان‌های بیمه‌گر است. متاسفانه همین اتفاق برای مرکز جامع کانون هموفیلی که در حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایران است هم رخ داده و دلیل آن نیز عدم پرداخت مطالبات داروخانه‌ها از سوی سازمان‌های بیمه‌گر بوده که منجر به بدهکاری این مرکز به شرکت‌های پخش دارو شده است.

فاکتور 9 بیماران هموفیلی در داروخانه هلال احمر

حنطوش‌زاده با بیان اینکه میزان بدهکاری داروخانه مرکز جامع کانون هموفیلی ایران به شرکت‌های پخش ناشی از این است که بیمه‌ها طلب داروخانه‌ها را به موقع پرداخت نمی‌کنند، گفت: بر این اساس داروخانه‌ها هم نمی‌توانند بدهی خود به شرکت‌های پخش دارو را بپردازند. در حال حاضر داروخانه مرکز جامع هموفیلی در خصوص فاکتور 9 بیماران هموفیلی دچار مشکل شده و شرکت پخش این فاکتور هم اعلام کرد که به دلیل افزایش بدهی‌های مرکز جامع کانون هموفیلی، فاکتور 9 را به داروخانه دیگری خواهد داد و بر این اساس این شرکت فاکتور 9 را به داروخانه هلال احمر داده است. یعنی اگر بیمار ما دچار خونریزی شود باید بعد از ویزیتش، از مرکز جامع به داروخانه هلال احمر برود تا بتواند فاکتور 9 مورد نیازش را تامین کند.

دارو نباید از دسترس هموفیلی‌ها دور شود

وی با بیان اینکه ما از چند روز گذشته در حال پیگیری این موضوع بوده‌ایم، گفت: البته اعلام کرده‌اند که برای حل مقطعی موضوع، دارو را به داروخانه هلال احمر داده‌اند، اما ایده‌آل این است که مراکز ما به عنوان متولی درمان همه داروها را در اختیار داشته باشند؛ چرا که بیماران ما با خونریزی مراجعه می‌کنند و داروخانه باید در کنارشان باشد. البته ما با سازمان غذا و دارو هم مکاتباتی کرده‌ایم و آنها اعلام کردند که این مشکل موقتی است و بعد از حل مشکل مطالبات بیمه‌ها رفع خواهد شد، اما باید توجه کرد که دارو نباید از دسترس بیماران هموفیلی دور شود. البته با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی به سرعت حل خواهد شد.

حنطوش‌زاده با بیان اینکه در تهران سه مرکز جامع هموفیلی برای ارائه خدمت به این بیماران وجود دارد، گفت: مرکز جامع هموفیلی واقع در بیمارستان کودکان مفید در حوزه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مرکز جامع زرتشت در حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایران و زیر نظر کانون هموفیلی ایران و مرکز هموفیلی بیمارستان امام خمینی (ره) زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی تهران وجود دارد که در دو مرکز یعنی بیمارستان امام و مرکز جامع زرتشت جابجایی داروخانه اتفاق افتاده است و امیدواریم هر چه زودتر با همکاری همه طرفین این مشکل حل شود.

در همین زمینه چندی پیش احمد قویدل، مدیرعامل کانون هموفیلی ایران نیز طی اطلاعیه‌ای به این روند شرکت‌های پخش دارو انتقاد کرد و نسبت به نگهداری سهمیه داروهای حیاتی بیماران هموفیلی هشدار داد.

وی در بخشی از این اطلاعیه ضمن اعلام نام شرکت پخش داروی مذکور آورده است:« ماه‌ها قبل به علت عدم پرداخت به موقع مطالبات مراکز درمانی توسط سازمان های بیمه گر، شرکت‌های پخش دارو در اقدامی غیر انسانی از تحویل سهمیه‌های داروهای حیاتی بیماران هموفیلی خودداری کردند و این اقدام آنقدر تداوم یافت که کانون هموفیلی ایران جهت حل مشکل به دادستانی تهران نامه نوشت و نهایتا با دستور صریح سازمان غذا و دارو ، فاکتورهای انعقادی توزیع شد. باید توجه کرد که حبس دارو و خارج کردن دارو از دسترس بیمار، بازی با سلامت بیماران است.»

وی در بخش دیگری از این اطلاعیه کرده است: «کانون هموفیلی ایران ضمن جلب توجه رییس جمهور ، وزیر بهداشت و وزیر رفاه و هچنین سازمان‌های نظارتی و قوه قضائیه به این موضوع حیاتی، تقاضا دارد اجازه ندهند تهدید سلامتی بیماران ابزار اخذ مطالبات از مراکز درمانی قرار گیرد. بی‌تردید توجه دولت به حوزه مطالبات سازمان‌های بیمه‌گر کلید اصلی پایان دادن به این مشکلات است؛ چراکه تهدید زنجیره تامین دارو نتیجه‌ای جز به خطر افتادن سلامتی بیماران ندارد.»

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۶۵۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند

عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران، با اشاره به بدهی بیمه ها به داروخانه‌ها، گفت: داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک، پول ندارد.

به گزارش مهر، هادی احمدی افزود: در کل کشور ۱۶ هزار داروخانه فعالیت دارد که با بیمه‌های پایه قرارداد دارند و سازمان‌های بیمه گر هم باید به تعهدات خود عمل کنند.

وی ادامه داد: وضعیت داروخانه‌ها به علت تأخیر در پرداخت مطالبات مناسب نیست هر سه سازمان بیمه گر تأمین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح به داروخانه‌ها بدهکار هستند.

احمدی گفت: سازمان‌های بیمه گر باید یک ماه پس از دریافت اسناد مطالبات داروخانه‌ها را پرداخت که تا کنون این مهم اتفاق نیافتاده است.

وی ادامه داد: سازمان تأمین اجتماعی آخرین پرداختی که به داروخانه‌ها داشته مربوط به آذر پارسال بوده آن هم فقط در بخشی از داروخانه‌های کشور و آخرین پرداخت بیمه سلامت هم مربوط دی پارسال است و در بیمه نیروهای مسلح نیز به همین صورت است.

احمدی گفت: در حال حاضر داروخانه‌ها در خرید شیرخشک مشکل دارند و چرخه اقتصادی داروخانه‌ها مشکلات جدی دارد، چون پولی جهت تهیه شیرخشک ندارند.

وی گفت: سازمان هدفمندی یارانه‌ها و بیمه سلامت منابع تهیه شیر خشک را به داروخانه‌ها پرداخت نکرده اند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: توزیع شیرخشک یارانه ای تا سقف ۱۰ قوطی در هر ماه توزیع شیرخشک یارانه‌ای تا ۱۰ قوطی در هر ماه

دیگر خبرها

  • راهبرد جامع بیمه ایران برای سال ۱۴۰۳؛ تمرکز بر دیجیتالیزه کردن و نوآوری در بیمه‌های زندگی
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند
  • داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند/ ۲۶ همت بدهی بیمه‌ها
  • بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه گر به داروخانه‌ها
  • کمبود‌های دارویی و مشکلات بیماران
  • مشکل بزرگ استقلال با مالک جدید پرسپولیس