Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، سرطان سینه در حالت عادی هیچ نشانه‌ ای در مراحل اولیه ایجاد نمی‌ کند، اما تشخیص به موقع آن می‌ تواند موجب نجات فرد مبتلا بشود. این سرطان از بافت پستان شروع می شود و در زنان شایع تر است. البته لازم است بدانید که احتمال ابتلا به آن در مردان نیز وجود دارد.
از عوامل ایجادکننده بیماری سرطان سینه می توان به پیشینه ی خانوادگی، افزایش سن (بالای 35 سال)، شروع قاعدگی پیش از 12 سالگی، شروع یائسگی زودهنگام یا دیرهنگام، چاقی مفرط، عدم حاملگی و … اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در همین راستا، شاید بد نباشد به علائم سرطان سینه نیز نگاهی اجمالی داشته باشیم تا بیشتر با این بیماری آشنا شوید. برای این منظور در ادامه همراهمان باشید.
نشانه های سرطان سینه

از بارزترین علائم سرطان سینه در مراحل اولیه و پیشرفته می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تغییر شکل در نوک سینه دردی که تا بعد از عادت ماهانه‌ی بعدی از بین نرفته باشد. توده‌ی تازه‌ای که تا بعد از عادت ماهانه‌ی بعدی از بین نرود. ترشحات شفاف، قرمز، قهوه‌ای یا زرد از نوک یکی از سینه‌ها قرمزی، تورم، خارش پوست، حساسیت در پوست یا جوش که دلیلی برایش وجود ندارد تورم یا توده در اطراف استخوان ترقوه یا زیر بازو‌ها تورفتگی یا برگشت نوک سینه به داخل بزرگ شدن یکی از سینه‌ها فرورفتگی در سطح سینه‌ها بافت پوست به شکل پوست پرتقال درآمده باشد. درد اندام تناسلی کاهش بی‌دلیل وزن بزرگ شدن توده‌های غدد لنفی زیربغل رگ قابل رویت روی سینه‌
گفتنی است، داشتن یک یا تعداد بیشتر از این علائم به معنی این نیست که به سرطان سینه مبتلا هستید. برای مثال ترشح از نوک سینه می‌تواند ناشی از عفونت باشد. اگر هر یک از علائم بالا را مشاهده کردید برای معاینه به پزشک‌ مراجعه کنید.

نحوه تشخیص بیماری

خانم ها بهتر است به طور مرتب پستان خود را معاینه کنند و در صورت مشاهده نشانه های غیرطبیعی سریعا به پزشک متخصص مراجعه نمایند.

لازم به یادآوری است که در مراحل اولیه سرطان سینه، ممکن است هیچ دردی یا ناراحتی وجود نداشته باشد و فرد فقط از طریق انجام آزمایشات منظم و ماموگرافی می تواند تغییرات سینه خود را متوجه شود.

همچنین گفتنی است که برخی از برآمدگی و تغییرات ظاهری پستان خوش خیم بوده و با دارو و درمان های مربوطه برطرف می شوند. اما این سوال پیش می آید که چگونه می توان در خانه سینه را معاینه کرد و از سرطانی بودن یا نبودن آن مطلع شد؟

در زیر برخی از روش های این امر را برایتان ذکر کرده ایم:

صاف بایستید و شکل ظاهری سینه های خود یعنی اندازه، فاصله بین سینه ها، تغییر در رنگ پوست، بافت یا نوک سینه را بررسی کنید. جلوی آینه بایستید، دست ها را بالا برده و پشت سر قرار دهید. سپس به نوک سینه و هاله اطراف آن نگاه کنید و ببینید فرورفتگی یا برآمدگی در این نواحی بوجود نیامده باشد. دست های خود را پایین بیاورید. با انگشتان دست راست، به آرامی نوک سینه چپ را فشار دهید و نوک سینه را به طرف جلو بکشید. ببینید که آیا نوک سینه به جای اول خود برمی گردد؟ آیا مایعی از نوک سینه ترشح می شود؟ تغییرات را یادداشت کنید.
بد نیست اشاره کنیم که زمان مناسب برای معاینه پستان توسط خود فرد، چند روز پس از اتمام قاعدگی است زیرا هورمون ها ثابت هستند. در صورت یائسه بودن، هر ماه یک روز مشخص را به این کار اختصاص دهید.

در آخر نیز از چهره‌ هایی‌ که به دلیل سرطان پستان، جان خود را از دست داده‌ اند می توان به افراد زیر اشاره کرد:

اینگرید برگمن، بازیگر شهیر تاریخ سینما و برنده جایزه اسکار که در سن 67 سالگی و در اثر عوارض مربوط به این بیماری جان خود را از دست داد. مدونا لوئیس سیکونه، مادر خواننده معروف (مدونا)، در سن 30 سالگی و در زمانی که مدونا تنها 6 سال داشت، از دنیا رفت. بت دیویس، بازیگر معروف و برنده جایزه اسکار، در 81 سالگی درگذشت. اوریانا فالاچی، نویسنده و روزنامه‌نگار شهیر ایتالیایی، در 77 سالگی از دنیا رفت. کلارا هیتلر، مادر آدولف هیتلر، در 47 سالگی درگذشت.
همین طور بد نیست به آنجلینا جولی اشاره کنیم که پس از اینکه متوجه شد حامل ژن «معیوب» BRCAI است، که خطر ابتلا به سرطان پستان یا تخمدان را افزایش می دهد، تصمیم گرفت با عمل جراحی پیشگیرانه هر دو پستان و نیز تخمدان و لوله های رحم خود را پاکسازی نماید.

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۶۵۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب‌دیده اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب‌دیده است، اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان‌پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کند، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان می‌پردازد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که دندانی پوسیدگی سطحی دارد با ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد، دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده می‌شود و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان‌پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی مواد غذایی گفت: دندان‌ها وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارند، نخستین حساسیتی که نشان می‌دهند نسبت به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد، این مواد لابه‌لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده می‌شود که پس از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان‌پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماده غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل می‌گیرد و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله احتمال دارد دندان دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد، دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه‌روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی‌مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته باشد، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی افراد عادت دارند لیموترش را با دندان فشار دهند؛ این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زودهنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشک وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار است، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر است و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک‌بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به‌خوبی رعایت می‌کنند و از مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید استفاده می‌کنند، مراجعه آن‌ها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک‌بار انجام شود.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، مراجعه کودکان به دندان‌پزشک باید هر شش ماه یا سالی یک‌بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده است و مداخله زودتر، هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندان‌پزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم اگر در موارد انتهای پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به ما تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان نیز ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد
  • دستگاهی برای غربالگری سرطان سینه با قیمت کم‌تر ساخته شد
  • کمک فوری برای جراحی این مادر سرطانی
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • بستری شدن ۸۸ نفر به علت مشکلات تنفسی در خوزستان
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • بالا رفتن سن سالمندی از دیدگاه عموم