Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@19:08:54 GMT

ما روی سلامت محصولات کشاورزی وقت نمی‌گذاریم

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۶۶۵۱۶

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: ما روی سلامت محصولات کشاورزی در کشور وقت نمی‌گذاریم.

به گزارش ایسنا، دکتر عبدالحمید پاپ زن، در چهل و هشتمین گردهمایی روسای موسسات آموزش عالی کشاورزی و منابع طبیعی کشور که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در کشور، نهادی که محصولات را تایید کند و بگوید آیا این محصولات ارگانیک است یا خیر وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنگامی‌که هشت تن کود به محصولات می‌دهند، دیگر سیب زمینی، کاهو، خیار، هویج و یا سیب نمی‌خوریم، بلکه کود مصرف می‌کنیم.

وی با بیان اینکه ما در بخش کشاورزی رسالت بزرگی داریم که به صورت مطلق فراموش شده است، اظهار کرد: بیایید به جای اینکه برای مردم حرف بزنیم، با مردم حرف بزنیم. سونامی بیماری‌های نادر روز به روز در حال افزایش است، سرطان دیگر در هر خانواده‌ای مشاهده می‌شود، ام اس مانند نقل و نبات شده است. آیا دلیل اینکه بیماری‌های خطرناک در سطح جامعه شیوع یافته است به دلیل تغذیه نیست؟

این پژوهشگر دانشگاه رازی کرمانشاه خاطرنشان کرد: فلسفه‌ی آموزش تربیت انسان است که جای آن در دانشگاه بسیار خالی است. تربیت انسان یعنی انسان با ویژگی اخلاقی، روحی، معنوی و دینی خاص و ما باید تعلم و تربیت داشته باشیم، اما باید درنظر داشت که تربیت مهم‌تر از تعلم است.

پاپ زن با اشاره به سخن از امام (ره) که «دانشگاه کارخانه‌ی آدم سازی است»، تاکید کرد: آیا ما واقعا در دانشگاه‌ها آدم می‌سازیم. اگر آدم تربیت کرده بودیم در حفاظت از محیط زیست شاهد این میزان از مشکلات نبودیم.

وی با اشاره به اینکه آیا انحراف در آموزش عالی از زمان به وجود آمدن مقاله‌ها نبود، تصریح کرد: متاسفانه مقاله‌هایمان اکثرا تقلبی است و خریداری می‌شود و این تولید علم نیست؛ ما به اساتید متخصص و متعهد نیازمندیم، متعهد به معنای مسلمان بودن نیست، زیرا در کشورهای خارجی دین وجود ندارد، اما تعهد کاری مشاهده می‌شود.

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه ادامه داد: اگر دانشجویی که امروز تحصیل می‌کند و استاد نسل‌های آینده است، از نظر روش و سلوک دچار مشکل شود، دیگر ارزش و اخلاق وجود نخواهد داشت و برای نسل آینده فاجعه‌آور خواهد بود.‌

پاپ زن افزود: هدف دانشگاه امروز جستجوی دانش نیست و حتما باید ویژگی‌های دیگری داشته باشد. دانشگاه باید در جامعه مشکل گشا باشد، اگر در بخش کشاورزی هزاران دانشجو فارغ‌التحصیل کنیم، اما دانشجو در برخورد با یک علف هرز نداند که چه بکند، صحیح نیست.

وی با بیان این طرح سوال که آیا ما دانشجوی صاحب فکر و خلاق تولید می‌کنیم، گفت: اگر به دانشجو وقت بدهیم، تمام انرژی‌اش را می‌گذارد و بازدهی بالایی هم دارد و حتی می‌تواند تولید کننده باشد، اما متاسفانه این زمینه برای دانشجویان ایجاد نمی‌شود.

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه اشتغال اول مشکل کشور است، افزود: امروزه در تمام دنیا مشکل اشتغال وجود دارد، اما در ایران این مسئله پر رنگ‌تر است. ما دانشجوی محرک بار نمی‌آوریم، هرکجا که ذره‌ای به دانشجویان توجه شده، خود را نشان داده‌اند.

پاپ زن با اشاره به اینکه 125 تکنیک آموزشی وجود دارد، گفت: چند درصد از اساتید ما به روش‌ها و تکنیک‌های متنوع آموزشی مسلط هستند؛ موضوع اساتید معلم محور و دانشجو محور چقدر مهم است.

وی با اشاره به دانشگاه‌های نسل اول، دوم و سوم، بیان کرد: تمامی دانشگاه‌های ما در نسل اول قدم می‌زنند و تعداد کمی در دانشگاه نسل دوم پیش می‌روند، اما هنوز به دانشگاه نسل سوم راه نیافته‌ایم و دانشگاه تهران به تازگی به سمت دانشگاه کارآفرین پیش می‌رود.

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به توسعه روستایی، گفت: می‌گویند توسعه روستایی رخ داده است؛ اما آیا مردم روستای ما جایگاه و پایگاهشان تغییری کرده است.

پاپ زن بیان کرد: 12 میلیارد متر مکعب از آب‌های تاریخی را امروز استفاده و به ذرت تبدیل می‌کنیم. در سیستان و بلوچستان عمق چاه‌هایی که حفاری می‌شود تا به منابع آب برسیم به سه هزار و پانصد متر می‌رسد، علاوه بر آب‌های سطحی از آب‌های زیرزمینی نیز استفاده می‌کنیم و این فاجعه است.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۶۶۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حامد نجفی علمدارلو، قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

وی افزود: بر اساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و ادامه آن نیازمند افزایش تولید است، گفت: تأمین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگامِ زنجیره تأمین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تأمین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

دیگر خبرها

  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • پیش بینی برداشت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در گلستان
  • پیش بینی برداشت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در استان گلستان
  • حمل محصولات کشاورزی گلستان، برنامه ریزی های لازم را می خواهد
  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • رونمایی از محصولات دانش بنیان کشاورزی در مشهد
  • نوری؛ استاندار: برای پیشرفت مازندران برنامه داریم