Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-28@10:13:52 GMT

سفال کلپورگان یک میراث انسانی است

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۶۷۳۲۳

سفال کلپورگان یک میراث انسانی است

معاون صنایع دستی کشور گفت: ارزیابان شورای جهانی صنایع‌دستی متشکل از ۲ داور خارجی و یک داور ایرانی، بررسی معیارهای جهانی شدن روستای کلپورگان را آغاز کرده‌اند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی معاونت صنایع دستی؛ بهمن نامور مطلق افزود: بازدید از کارگاه‌های سفال و گفت و‌ گو با هنرمندان و صنعتگران از مهم‌ترین برنامه‌های سفر ارزیابان شورای جهانی صنایع‌دستی به کلپورگان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تأکید بر اینکه سفال کپورگان میراث انسانی است که در توسعه اقتصاد جامعه محلی به ویژه بانوان مؤثر است و به ارتقای وضع زندگی مردم کمک می‌کند گفت: اراده‌ای جمعی میان مردم و مسؤولان وجود دارد که شهر و هنرشان را ثبت کنند که به ثبت هویت آن‌ها منجر می‌شود.
معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه تعداد کوره‌های سفال در یکی دو سال اخیر از یک کوره به سه کوره افزایش یافته و تولید آن سه برابر شده است گفت: این افزایش تولید موجب شده تا در این روستا مهاجرت معکوس اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به اینکه دانش، مهارت، فرهنگ و معدن سفال کپور در این روستا وجود دارد افزود: با شناخت هر چه بیشتر صنایع سفالی روستای کلپورگان در آینده‌ای نزدیک اشتغال زایی می‌تواند در روستاهای اطرف این منطقه افزایش پیدا کند.
نامورمطلق تأکید کرد: این وحدت رویه و کوشش یکپارچه برای تعالی جایگاه صنایع‌دستی و رویداد ثبت‌جهانی روستا‌ها مردم را امیدوارتر می‌کند و باعث می‌شود تا به اهمیت کار پی ببرند.
وی با بیان اینکه همچنان مردم پرداختن به صنایع‌دستی را به عنوان کاری فاخر و درجه یک قلمداد نمی‌کنند گفت: امیدواریم با آمدن نمایندگان و ارزیابان شورای جهانی صنایع‌دستی به این روستا خودآگاهی درباره صنایع‌دستی و میراث هنری و هویتی پیدا کنند.
همچنین درویش نارویی، فرماندار شهرستان سراوان در حاشیه بازدیدهای ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی از روستای کلپورگان افزود: سفال کلپورگان هنر دست زنان بلوچ است.
وی ادامه داد: سفال در این منطقه خانگی است و مخصوص موزه نیست و ویژگی بارز سفال این منطقه تولید سفال به دست بانوان در رده‌های مختلف سنی است که این موضوع مورد توجه ارزیابان شورای جهانی صنایع‌دستی قرار گرفته است.
نارویی افزود: از ظرفیت‌های هنری، ادبی و استادان دانشگاه و نویسندگان، برای استقبال از ارزیابان شورای جهانی صنایع‌دستی و بررسی وضع ثبت‌جهانی این روستا استفاده شده است.
فرماندار شهرستان سراوان گفت: امیدواریم با تمهیدات و بسترسازی صورت گرفته و با استقبال مردم و فرهیختگان این منطقه از موضوع جهانی شدن روستای کلپورگان، شاهد تأیید ارزیابان و ثبت جهانی این روستا باشیم.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۶۷۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید

ایسنا/فارس مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد خبر داد.

محمد ثابت اقلیدی، امروز ۶ اردیبهشت ماه در جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام شهر دژکرد گفت: یکی از برنامه‌های این اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس تقویت رویدادها متناسب با مزیت‌های رقابتی هر مکان و مقصد گردشگری در این استان است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس به اهدای دو لوح ثبت ملی میراث ناملموس مهارت کیسه‌بافی و شاهنامه‌خوانی شهر دژکرد در حاشیه برگزاری این جشنواره مردمی اشاره کرد و گفت: با توجه به قول مساعد معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مبنی بر انتخاب دژکرد به عنوان شهر ملی کیسه بافی، مقدمات این مهم فراهم و دژکرد، به زودی شهر ملی کیسه بافی ‌شود.

ثابت اقلیدی در ادامه سخنانش به افتتاح آزادراه شیراز - اصفهان اشاره کرد و گفت: آزاد راه شیراز - اصفهان با تلاش دولت مردمی اخیرا افتتاح شده است و شهردژ کرد در مسیر این آزادراه قرار دارد، با توجه به پیشرفت‌هایی که متصویرم برای این شهر کمک می.کنیم زیرساخت‌های گردشگری در منطقه نیز تقویت شود.

به گزارش ایسنا، در حاشیه این مراسم لوح ثبت ملی دو میراث ناملموس مهارت کیسه‌بافی و شاهنامه‌خوانی به فرماندار شهرستان اقلید اهدا شد. همچنین به افرادی که در تهیه و تکمیل پرونده ثبت ملی مهارت کیسه بافی و شاهنامه‌خوانی کمک کردند لوح تقدیر اهدا شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید