Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@20:01:54 GMT

بازی تایرها با سرنوشت ۱۵ هزار کارگر!

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۶۹۷۹۲

تحریریه پارسینه: این روزها سرنوشت شغلی ۱۵ هزار کارگر شاغل در ۱۰ کارخانه لاستیک سازی کشور به دلیل واردات بی رویه لاستیک ارزان از چین و قاچاق تایر به کشور با تهدید روبرو شده است!
براین اساس قاچاق لاستیک از یک سو و واردات بی رویه تایر از چین از سویی دیگر باعث شده تا صنعت لاستیک ایران که طی سالیان گذسته بال و پر گرفته بود از صحنه رقابت جا بماند تا جاییکه برخی از تولید کنندگان از ورشکستگی خود سخن به میان می آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این درحالی است که صنعت تایر سازی ظرفیت بالایی در اشتغالزایی دارد، بطوریکه طبق آمارها ۱۵ هزار فرصت شغلی مستقیم در این صنعت ایجاد می شود و با توجه به اینکه یکی از اساسی ترین مشکلات اقتصادی و اجتماعی فعلی ایران موضوع بیکاری است لذا توجه به این بخش می تواند سهم قابل توجهی در کاهش نرخ بیکاری داشته باشد.
اما مهمترین مشکل صنعت تایرسازی همانند بسیاری از صنایع دیگر واردات بی رویه از کشور چین است. براساس آمارهای موجود، واردات تایر در سه ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱۲ درصد افزایش داشته است.
براین اساس برخی از کارشناسان پایین بودن نرخ لاستیک در چین را دلیلی بر واردات بی رویه به کشور می دانند در حالیکه تولید کنندگان داخلی توان رقابت با قیمت های آنان را ندارند. براساس آمارهای موجود، در حال حاضر هر کیلوگرم لاستیک در جهان پنج دلار به فروش می رسد، اما کشور چین به علت تولید بیش از اندازه و گسترش بازار خود، هر کیلوگرم از آن را ۱.۵ دلار به فروش می رساند.
به گفته خسرو محمودیان دبیر انجمن صنعت تایر ایران ، از آنجا که این کشور با افزایش تولید، محصولات خود را با هدف خارج کردن رقبا با قیمت پایین تر عرضه می کند، برای حمایت از تولید داخل باید تعرفه واردات تایر از چین اصلاح شده و افزایش یابد.
درعین حال براساس این گزارش در حال حاضر بیش از ۱۵ هزار نفر هم اکنون در ۱۰ کارخانه لاستیک سازی بزرگ کشور شاغل هستند در حالیکه واردات تایر سبب شده که بیشتر کارخانه های تولیدکننده با ظرفیت پایین تر کار کنند و یا در آستانه تعطیلی قرار گیرند که این امر نیز در نهایت سبب افزایش بیکاری خواهد شد.
همچنین چون بسیاری از کارخانه های لاستیک سازی کشور قیمت تایر خود را کاهش داده اند تا مشتریان ترغیب به خرید تولیدات آنها شوند، در حال حاضر برخی از کارخانه های لاستیک سازی در آستانه تعطیلی قرار گرفته اند و تداوم این روند نیز شرایط را بدتر خواهد کرد.
بنابر برنامه ریزی های وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار است تا افق ۱۴۰۴ تولید لاستیک کشور به ۷۰۰ هزار تن در سال افزایش یابد، اکنون برخی آمارها از تولید ۳۵۰ هزار لاستیک در کشور حکایت دارد وبا وجود داشتن ظرفیت برای تولید با روند فعلی حمایت ها این رقم محقق نخواهد شد.
درعین حال واردات بی رویه لاستیک از چین در کنار کاهس تولید داخلی کم نیست که قاچاقچیان نیز اقدام به واردات تایر به کشور میکنند. تا جاییکه آمارهای غیررسمی از افزایش بی رویه واردات لاستیک قاچاق به کشور در ۴ ماهه اول سالجاری خبر میدهند.
برهمین اساس روز گذشته نبز ماموران ناوگروه شناوری خسروآباد درجریان عملیات گشت در آبراه اروندرود یک فروند شناور حامل ۲۲۰ حلقه لاستیک خودرو را توقیف کردند.
بنابراین به نظر میرسد سرنوشت ۱۵ هزار کارگر فعال در کارخانه های لاستیک سازی ایران در هاله ای از ابهام قرار گرفته که قطعا این امر در سالی که شعار اشتغالزایی را یدک میکشد به هیچ وجه شایسته کشور نیست. دراین بین دولت سکوت اختیار کرده و تنها نتیجه نزدیک شدن قدم به قدم کارخانه های لاستیک سازی به ورشکستگی است!


منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۶۹۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت چدن خوسف، نقش به‌سزایی در رونق خراسان جنوبی دارد

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: شرکت چدن خوسف، نقش به‌سزایی در رونق این استان دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی، مهدی جعفری، امروز_ پنجشنبه ششم اردیبهشت _ در جلسه‌ای که برای بررسی و رفع موانع تولید در کارخانه چدن خوسف صورت گرفت، اظهار کرد: کارخانه چدن با تولید چهار محصول کک، آگلومره، شمش چدن و فولاد، نقش مؤثری در تولید و رفع نیازهای کشور دارد.

وی با اشاره به اینکه این واحد تولیدی، زمینه اشتغال بیش از ۳۰۰ نفر از جوانان بومی را فراهم آورده است، افزود: هیچ مسئله‌ای نباید مانع فعالیت در این کارخانه شود.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی با بیان اینکه کارخانه چدن با تولید روزانه ۲۰۰ تن شمش چدن از واحدهای تولیدی مطرح کشور بوده است، تأکید کرد: به جهت اهمیت موضوع و نقشی که این واحد در فرآوری ذخایر معدنی استان دارد، طرح‌های توسعه آن باید با جدیت دنبال شود.

وی با اشاره به زیرساخت‌هایی که برای فعالیت این کارخانه در شهرستان خوسف فراهم شده است، تصریح کرد: این واحد تولیدی از پشتیبانی‌ها و حمایت‌های دولت بهره‌مند بوده است.

به گزارش ایمنا، ساخت کارخانه چدن کویر خاوران خوسف با حضور سرمایه‌گذاران چینی از سال ۹۳ شروع شد و در سال ۹۷ به فاز اول و تولید رسید و سپس با اضافه شدن سرمایه‌گذار بومی به مجموعه به کار خود ادامه داد.

کد خبر 747786

دیگر خبرها

  • بازدید هیات هرمزگانی از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک کشور چین
  • قیمت گذاری دستوری، باعث افزایش قیمت لاستیک می‌شود
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • احیای بیش از ۳۰۰ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • طی دو سال گذشته، ۳۰۸ کارخانه در خراسان رضوی احیا شده است
  • فعال کارگری: دولت با احیای کارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌تعطیل، تولید داخل را زنده کرد
  • مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟
  • شرکت چدن خوسف، نقش بسزایی در رونق خراسان جنوبی دارد
  • شرکت چدن خوسف، نقش به‌سزایی در رونق خراسان جنوبی دارد