Web Analytics Made Easy - Statcounter


نشست نقد و بررسی نمایشگاه «سرامیک بنیان- مرز»، سه‌شنبه ۳ مرداد با حضور امید قجریان، رجحانه حسینی، بهداد لاهوتی و زوان روحبخشان در سال شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

به گزارش بی‌باک، رجحانه حسینیدبیر نمایشگاه «سرامیک بنیان- مرز» گفت: نمایشگاه «سرامیک بنیان- مرز» دومین نمایشگاه آکادمی هنرهای تجسمی «آد» است و تمرکز اصلی این آکادمی روی آموزش حرفه ای سرامیک است، از این رو نمایشگاه مرز را با هدفتوجه به ویژگی های سرامیک نه تنها به عنوان یک متریال بلکه رسانه ای موثر در انتقال مفهوماثر هنری برگزار کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: تلاش ما این است که این نمایشگاه به طور سالانه و یا هر دو سال یک ‌بار برگزار شود. در تمام آثاری که در نمایشگاه «مرز» به نمایش گذاشته شده هنرمندان تلاش کرده اند با رسانه های مختلف از قبیل نقاشی، مجسمه، عکس و ویدئو، متریال سفال و سرامیک را در محور توجه خود قرار دهند و صرفا با سفال و سرامیک به خلق اثر هنری نپرداخته اند.

حسینی بیان کرد: این هنرمندان در آثارشان از پیش زمینه سرامیک استفاده کرده و برای بیان اثر خود به نوعی از ظرفیت‌های مدیای تخصصی خود با سرامیک استفاده کرده‌اند. ما تلاش کردیم تا در این نمایشگاه سرامیک را که عقبه طولانی در فرهنگ ما دارد به عنوان یک رسانه در بدنه هنرهای تجسمی کشور مورد توجه قرار دهیم. ما سال گذشته هنرمندانی را از حیطه‌های مختلف به این پروژه دعوت کردیم تا با متریال سرامیک کار کنند. این متریال برای یک عده از دوستان غریبه بود و می‌گفتند کار کردن با سرامیک را بلد نیستند. ما به سفال و سرامیک که پیشینه تاریخی طولانی در کشور ما دارند توجه ای نکرده‌ایم. این متریال می‌تواند عملکرد بسیار قوی در همه شاخه‌های هنرهای تجسمی داشته باشد به شرط آن که گستره نگاه به این حوزه را باز کنیم و حضور سرامیک را تثبیت کنیم.

این هنرمند ادامه داد: نمایشگاه«مرز» با به کارگیری توانمندی های سرامیک و با هدفپرداختن به مسائل اجتماعی، فرهنگی، هنری و سیاسی پیرامون مرزها برگزار شده است. سرامیک به لحاظ علمی به آن دسته از مواد معدنی غیرفلزی گفته می شود که شکل پذیر هستند و بعد از پخت به لحاظ تغییر ماهیت شیمیایی سخت می شوند. البته سرامیک نامی جامع برای تمام زیر شاخه های خود اعم از سفال، چینی و... که کاربردی وسیع دارند اطلاق می شود.

در ادامه این نشست سیامک دل‌زندهیکی از داوران این نمایشگاهگفت: یکی از مهم ترین ضعف هایی که در داوری این مجموعه خودش را نشان می داد، ضعف هنرمندان برای بیان خودشان بود. متاسفانه بیشتر هنرمندان شرکت کننده در این رویداد توانایی این را ندارند که حداقل در چند سطر درباره اثرشان توضیح بدهند. در بیشتر متن هایی که هنرمندان شرکت کننده نوشته بودند با ضعف نگارشی و جمله های شاعرانه بی ربط روبرو بودیم که هیچ ربطی به اثر هنری که خلق کرده بودند نداشت.

او افزود: اگر قرار بود که بدون چشم پوشی و براساس استیمنت ها، آثار را داوری کنیم بی شک تنها چند اثر به نمایشگاه راه پیدا می کرد. بخشاصلی این ضعف معطوف به خود هنرمند و بخشی از این ضعف به نظام آموزشی ما باز می گردد.

گالری ها به تعداد آثار فروخته شده نگاه می کنند

او ادامه داد: متاسفانه مشکل بزرگ هنر معاصر ما نداشتن گفتمان است و تنها گفتمان غالب در هنر معاصر ما گفتمان دلالی است و این موضوع بسیار اسفناک است که خود هنرمندان و گالری دارها تعداد اثر فروخته شده در یک نمایشگاه را ملاک خوبی یک نمایشگاه عنوان می کنند.

در ادامه زروان روحبخشانیکی از نمایشگاه گردان این نمایشگاه گفت: من با هنر معاصر آشنا هستم اما سرامیک و تکنیک های آن را نمی شناسم و خیلی دیر نیز به این پروژه پیوستم اما با اطلاعاتی که دبیر نمایشگاه و آقای همت آزاد در اختیارم گذاشتند تصمیم گرفتم که با همکاری پنج هنرمند یک چیدمان را در این نمایشگاه ارائه کنیم. البته تعداد هنرمندان شرکت کننده در این نمایشگاه بیشتر بود اما در طول کار به مرور به این تعداد رسیدیم.

او بیان کرد: ایده اصلی من برای نمایشگاه گردانی بخشی که به عهده ام سپرده شده بود این بود که فضا را به گونه ای بسازم که مخاطب با روند خلق یک اثر سفال مواجه شود و برای ساختن این فضا از کمک پنج هنرمند یاری گرفته ام و تمام آثاری که در بخشی که من نمایشگاه گردانی کرده ام برای همین نمایشگاه خلق شده اند و همین جا لازم می دانم از هنرمندانی که با من همکاری کرده اند قدردانی کنم. اگر نقطه ضعفی در این نمایشگاه شاهد هستید نوک پیکان انتقادها متوجه من خواهد بود.

او در ادامه با تایید گفته سیامک دل زنده که بیشتر هنرمندان شرکت کننده در این نمایشگاه با ضعف استیمنت نویسی مواجه هستند گفت: این ضعف متوجه بیشتر هنرمندان تجسمی ما است، اما آثاری که خلق می شوند خوب هستند. من به عنوان یک مدرس دانشگاه وقتی از شاگردانم می خواهم برای مجموعه ای که عکاسی کرده اند پنج سطر بنویسند نمی توانند و این فاجعه است. این فاجعه در برگه های امتحان های کتبی دانشجویان هم بسیار مشهود است و این جای تاسف دارد.

بیشتر استیمنت هایی که توسط هنرمندان تجسمی نوشته می شود حال و هوای شاعرانه دارند. اگر این شاعرانگی را در خود اثر نیز شاهد باشیم این موضوع پذیرفتنی است. معتقدم مشکل استیمنت نویسی هنرمندان تجسمی با شرکت در یکی دو ساعت کارگاه آموزشی حل نمی شود

روحبخشان ادامه داد: به نظر من وقتی هنرمندان تجسمی این توانایی را در خودشان نمی بینند که درباره اثرشان بنویسند حداقل کاری که می توانند بکنند این است که از یک منتقد و یا ویراستار کمک بگیرند. بیشتر استیمنت هایی که توسط هنرمندان تجسمی نوشته می شود حال و هوای شاعرانه دارند. اگر این شاعرانگی را در خود اثر نیز شاهد باشیم این موضوع پذیرفتنی است. معتقدم مشکل استیمنت نویسی هنرمندان تجسمی با شرکت در یکی دو ساعت کارگاه آموزشی حل نمی شود.

بهداد لاهوتییکی دیگر از نمایشگاه گردان ها نمایشگاه مرز گفت:من نیز از جمله هنرمندانی هستم که همواره با مشکل استیمنت نویسی مواجه هستم و اگر کمک های زوان روحبخشان نبود استیمنتی که من برای بخشی که نمایشگاه گردانی کرده بودم نیز بی شک بی سر و ته می شد و شاهد نقایص نگارشی و حتی املایی در آن بودید.

وی ادامه داد:در ابتدا قرار بود موضوع این نمایشگاه مرز و شکستنی باشد اما بسیار خوشحالم که موضوع شکستنی حذف شد و نمایشگاه تنها با موضوع مرز برپا شد. این موضوع آن قدر عمیق است که می توان با شکل های بیانی مختلف آن را بیان هنری کرد. نمایشگاه «مرز» با همه کاستی هایش از قابلیت بالایی برخوردار است امیدوارم که در بینال ها هم به این سمت برویم.

در ادامه امید قجریان یکی دیگر از داوران نمایشگاه مرز گفت: من از ابتدا در جریان شکل گیری این نمایشگاه بودم و اگر از پشت صحنه های بحث و گفتگوها این نمایشگاه و جریان داوری فیلمبرداری می شد، خودش تبدیل به اثر هنری می شد.

او ادامه داد: همان گونه که بهداد لاهوتی عنوان کرد در ابتدا قرار بود که مرز و شکستنی به عنوان موضوع این نمایشگاه انتخاب شود اما جای خوشحالی دارد که تنها مرز به عنوان موضوع این نمایشگاه انتخاب شد و به نظرمن گفتمان فعلی نمایشگاه در مقایسه با شکستنی بسیار معاصر تر است. وقتی از مرز سخن می گویم می توان به خیلی از مسایل پرداخت چون همواره مرز موقیعت متفاوتی به وجود می آورد.

به گفته قجریان، مرز موضوعی بود که هنگامی که قرار شد براساس آن هنرمندان اثر هنری خلق کنند، تنها منجر به خلق اثر نمی شود بلکه فضا را نیز به وجود می آورد. خیلی از آثاری که امروزه به عنوان اثر معاصر معرفی می شوند مدرن هستند. هنر معاصر از قابلیت بالایی برخوردار است و برای خلق اثر معاصر می توان از مدیاهای مختلفی بهره گرفت.

او در بخش دیگر سخنان خود با مقایسه نمایشگاه مرز با دوسالانه های نخستین سفال و سرامیک گفت: اگر نمایشگاه بی ینال های نخست سفال و سرامیک را با نمایشگاه مرز مقایسه کنیم متوجه می شویم که در این حوزه اتفاقات مثبتی رقم خورده است و این موضوع بسیار امیدوار کننده است.

نمایشگاه «سرامیکبنیان- مرز» تا هشتم مرداد در گالری های میرمیران، ممیز، پاییز و زمستان خانه هنرمندان ایران دایر است.


--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۷۰۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیست و هفتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ایستگاه آخر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: بیست و هفتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی پس از دو روز به کار خود پایان داد.
در ابتدای این مراسم علیرضا ظفردیزجی دبیر اجرایی همایش گزارشی از برگزاری همایش و نمایشگاه ارائه نمود. به گفته وی برای اولین بار در برگزاری همایش؛ جلسات ارائه سخنرانی‌ها، کارگاه‌های آموزشی، مراسم‌های افتتاحیه و اختتامیه همزمان به صورت حضوری و وبینار برگزار شد و مورد استقبال چشمگیری قرار گرفت.
دکتر جاویدانه ضمن ابراز خرسندی از برگزاری موفقیت آمیز همایش و نمایشگاه ژئوماتیک ۱۴۰۲ نیز از تمامی دست اندرکاران و شرکت‌کنندگان تقدیر و تشکر نمود.
این همایش که از ۱۱ اردیبهشت ماه آغاز شد با برگزاری ۸ کارگاه آموزشی، دو میزگرد تخصصی، ۳۵ مقاله بعنوان سخنرانی و ۳۵ مقاله به صورت پوستری در ۶ محور تخصصی با موضوعات روز حوزه نقشه‌برداری کشور ارائه شد.
از این بین ۶ مقاله بعنوان مقاله برتر انتخاب و از آنها با اهدای لوح و تندیس همایش تقدیر بعمل آمد.
همچنین در بخش دیگر این مراسم از مهندس علی اکبر امیری از مدیران و نقشه برداران اسبق سازمان نقشه برداری کشور نیز تجلیل بعمل آمد.
مقالات برتر اعلام شده از سوی دبیرخانه علمی همایش پس از بررسی و داوری اعضای کمیته علمی به این شرح است:) ارزیابی میزان موفقیت پیاده‌سازی زیرساخت داده‌های مکانی استانی (PSDI) با رویکرد ترکیبی دیمتل و فرآیند تحلیل شبکه‌ای (DANP) (مطالعه موردی: استان ایلام)
پرویز بهرامی، احمد مرادبیگی و زهره‌السادات حائری
۲) پایش تغییرات مناطق شهری بر اساس پالایش نمونه‌های آموزشی خودکار حاصل از تصاویر نور شب
فاطمه احمدی، عباس کیانی و یاسر ابراهیمیان قاجاری
۳) ادغام سری زمانی تصاویر سنتینل-۱ و لندست-۸ با استفاده از شبکه خودرمزنگار برای طبقه‌بندی محصولات کشاورزی
مهدیه فتحی، رضا شاه‌حسینی و آرمین مقیمی
۴) بحران کاهش تراز دریای خزر (کاسپین) در گذر از کمینه قرن اخیر
علی سلطانپور، رهی فروغی آل داوود و ابوذر نعمتی
۵) مدل‌سازی گسله مسبب زمین لرزه ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ بندر گناوه با بزرگای ۸/۵ با استفاده از مشاهدات اینسار
مهین جعفری، زهرا موسوی، مهتاب افلاکی، خلیل متقی و آندرا والپرزدورف
۶) مدلسازی شدت زوال درختان بلوط ناحیه رویشی زاگرس به کمک فتوگرامتری پهپاد
مرضیه قاسمی مبارکی و هومن لطیفی
همچنین از بین ۲۷ غرفه شرکت کننده در نمایشگاه غرفه شرکت تجهیزات نقشه برداری "مایاصنعت آریا" بعنوان غرفه برتر معرفی و با اهدای لوح تقدیر و تندیس تقدیر شد.
گفتنی است نمایشگاه ژئوماتیک تا ۱۴ اردیبهشت همچنان میزبان علاقمندان است 

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه هنرهای معاصر در روز معلم
  • بی عدالتی در حوزه‌های انتخابیه حاکم شده است
  • بیست و هفتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ایستگاه آخر
  • جانمایی نامناسب مدارس در گرگان مشکل ساز شده است
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • معلمان معمار آینده نظام هستند
  • نمایشگاه گروهی عکاسان کازرون با نام «سِی کو» در حال برگزاری است
  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران