Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-08@23:37:43 GMT

جایگاه پزشکان عمومی در نظام سلامت رضایت‌بخش نیست

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۷۶۵۲۰

رویداد۲۴-رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران گفت: پزشکان عمومی به رغم نقش موثر در حوزه سلامت از جایگاه مناسبی برخوردار نیستند.علیرضا زالی در نهمین گردهمایی علمی انجمن پزشکان عمومی ایران و رونمایی از کتاب طب عمومی «مورتاگ» در مرکز همایش های رازی گفت: بسیاری از دستاوردهای حوزه سلامت بدون همت پزشکان عمومی محقق نمی‌‌شد و باید جایگاه ویژه‌ای برای این قشر از جامعه پزشکی در نظر گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: پزشکان عمومی کشور از جایگاه مناسبی برخوردار نیستند و این مشکل در آینده نظام سلامت را دچار خسران خواهد کرد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران با بیان اینکه مشکلات پزشکان عمومی صنفی نیست، اظهار داشت: جمعیت پزشکان عمومی نیازمند ایجاد زیرساخت لازم برای ارتقاء سلامت کشور است.

زالی اضافه کرد: بنده معتقدم با روش منطقی و قانونمدار می‌توان بدون عقب‌نشینی از مطالبات دفاع کرد و به زودی نتایج این اصول را خواهیم دید.

مدیریت تشخیص بیماری از طریق کتاب طب عمومی

علی اصغر هنرمند سرپرست تیم مترجمان و آماده‌سازی کتاب طب عمومی «مورتاگ» گفت: این کتاب با اطلاعات مفید و کاربردی توانسته قدرت تشخیص پزشک را بالا ببرد.

او افزود: در زمانی که بخش زیادی از مطالب آموزشی طب کاربردی نیست این کتاب طب عمومی مورتاگ خلاء طبابت طب عمومی را رفع می‌کند.

هنرمند ادامه داد: این کتاب نسخه ترجمه شده مطابق با علم پزشکی دارد و کار ترجمه توسط تیم پزشکی ماهر انجام شده و با استقبال خوبی همراه شده است.

او با بیان اینکه این کتاب چارچوب فکری خوبی برای پزشک در قالب سوالات پایه ایجاد می‌کند، یادآور شد: این کتاب به عنوان استاندارد طب عمومی و مراقبت‌های اولیه در بسیاری از کشورهای جهان شناخته شده است و تا کنون به ۱۳ زبان دنیا ترجمه شده است.

هنرمند ادامه داد: نکات عملی طبابت و جداول اطلاعاتی خوب در این کتاب قدرت تشخیص بیماری و مدیریت درمان را برای پزشک آسان کرده است.

این پزشک عمومی افزود: حتی مخاطبان نیز می‌توانند از این کتاب در جهت ارتقای دانش سلامت جامعه بهره بگیرند.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۷۶۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جامعه پزشکی در حال خالی شدن است/ مسئولین قدر سرمایه‌های فاخر کشور را بدانند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد رئیس زاده مراقبت از جایگاه متناسب با عظمت و شان جامعه پزشکی را از جمله وظایف متصدیان و متولیان نظام سلامت کشور و نیز اعضای حوزه سلامت کشور توصیف کرد و اظهار داشت: اجازه ندهیم برخی کار‌ها به گنجینه و ذخیره ارزشمند وباستانی کشور آسیب وارد کند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه ما نباید رسالت و وظیفه اصلی مان را در تلاطم این هیاهو‌ها گم کنیم و از تمرکز بر آن خارج شویم، افزود: رسالت ما تلاش بر بهتر بودن و درنوردیدن مرز‌های دانش پزشکی است برای اینکه به مردم سرزمین مان بهتر خدمت کنیم، سلامت مردمان را بهتر حفظ کنیم و روایت گر داستان زندگی مردمانی باشیم که سرنوشت شان با هنر طبابت ما در هم تنیده است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در ادامه صحبت هایش به چالش‌های درونی و بیرونی جامعه پزشکی نیز گریزی زد و وضعیت جایگاه جامعه پزشکی را کلان چالش بیرونی دانست و عنوان کرد: این چالش مربوط به ذات گروه پزشکی است و منحصر به جغرافیای خاصی نیست چرا که علم پزشکی در حال تغییر و تحولات بسیار جدی است و فناوری‌های جدید، بار بیماری‌های جدید و تمایل کم برای ورود به رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی بویژه در کشور‌های توسعه یافته از جمله این چالش‌های بیرونی است. 

وی همچنین در طبقه بندی چالش‌های درونی جامعه پزشکی، مداخلات غیر مجاز، تعارضات بین رشته ای، مهاجرت‌های شغلی و جغرافیایی و خودکشی رزیدنت‌ها را از جمله چالش‌های قابل توجه خواند و گفت: ۱۲ چالش درونی پیش روی جامعه پزشکی را فهرست وار به گوش تمامی مسئولین در همه رده‌های کشوری رسانده ایم و این چالش‌ها طی نامه نگاری‌های مکرر و جلسات پی در پی به حضور تمامی مسئولین رده بالای کشوری بیان شده است.

دکتر رئیس زاده در همین زمینه افزود: ما برای پیگیری چالش‌های درونی جامعه پزشکی جنگیدیم و انصافا تا آخرین روزنه پیگیری و دنبال کردیم مصداق آن رشد قابل توجه جز حرفه‌ای تعرفه‌ها بود. هر چند که معتقدیم تعرفه‌ها امسال نیز با قیمت واقعی فاصله دارد و معترض هم هستیم، اما در بحث حق ویزیت و جز حرفه‌ای نسبت به میانگین ۱۴ سال اخیر رشد قابل توجهی را شاهد بودیم که حاصل تلاش‌های مستمر است.

وی با دستوری خواندن تعرفه‌های پزشکی گفت: همین تعرفه‌های دستوری را وارد هزاران فرمول می‌کنند، با تاخیر چند ماهه پرداخت می‌کنند از طرفی باید گفت که مالیات در ذات تعرفه دستوری مستتر است و مالیات این نوع تعرفه گذاری از قبل حساب شده است. هیچ صنفی اینگونه نیست. ما پیگیری این موضوع هستیم و البته کار بسیار دشواری را پیش رو داریم.

دکتر رئیس زاده درپایان صحبت هایش جامعه پزشکی را به ادامه مسیر با امید و نشاط فراخواند و گفت: بیایید به وظیفه علم آموزی، شاگردپروری، خدمت بهتر با نهایت اخلاق حرفه‌ای و اخلاق پزشکی ادامه دهیم و مقهور تحولات و هیاهو و هجمه‌های رسانه‌ای نشویم. 

گفتنی است، سی و ونهمین کنگره رادیولوژی ایران روز گذشته با حضور رئیس کل سازمان نظام پزشکی، دکتر محمود فاضل رئیس شورای عالی نظام پزشکی، دکتر صداقت عضو جامعه رادیولوژی در شورای عالی نظام پزشکی، دکتر بابک شکارچی معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی، دکتر مصطفی عبداللهی سرپرست اداره ارزیابی عملکرد ورسیدگی به شکایات سازمان نظام پزشکی و نیز رئیس انجمن رادیولوژی ایران و نیز اعضای این انجمن در محل هتل المپیک ایران برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دلایل خودکشی پزشکان از زبان رئیس سازمان نظام پزشکی
  • جامعه پزشکی در حال خالی شدن است/ مسئولین قدر سرمایه‌های فاخر کشور را بدانند
  • افزایش حق الزحمه دستیاران پزشک به ۱۵ میلیون تومان
  • لزوم توجه سیاست‌گذاران به انگیزه ماندگاری پزشکان
  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • بعضی شوخی‌ها با جامعه پزشکی سلامت مردم را تهدید می کند
  • احساس بی‌پناهی میان پزشکان جوان
  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • ملک الشعراء حکیم شفایی، ادیب و پزشک نام‌آور اصفهانی
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین