Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-05-08@16:41:48 GMT

ثبت بیش از ۲۵۰ گونه پرنده در شهر تهران

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۷۶۵۳۱

ثبت بیش از ۲۵۰ گونه پرنده در شهر تهران

به گزارش بولتن نیوز، علیرضا هاشمی با بیان اینکه سمن «طرلان» از سال ۸۶ با همراهی افرادی که در زمینه پرنده‌شناسی و پرنده‌نگری دغدغه داشتند و برخی از آنان فارغ‌التحصیلان رشته‌های علوم زیستی شروع به کار کرد،اظهارکرد: از جمله اهداف ما در ابتدای کار ترویج تماشای پرندگان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تماشای پرندگان علاوه بر آنکه شاخه بزرگی از گردشگری و طبیعت‌گردی است، بخشی اساسی از تماشای حیات وحش در جهان را به‌خود اختصاص داده و یکی از شاخه‌های پر رونق اکوتوریسم جهانی است.

وی ادامه داد: پس از تاسیس موسسه غیرانتفاعی طرلان پروژه‌ای را با عنوان «پرنده‌نگری ابزاری برای رسیدن به حفاظت پایدار از تنوع زیستی با مشارکت مردمی» با همکاری دفتر کمک‌های کوچک زیست‌محیطی سازمان ملل متحد آغاز کردیم. هدف از اجرای این پروژه ترویج فعالیت پرنده‌نگری همچنین آموزش مردم محلی برای ارائه خدمات به گردشگران علاقه‌مند به تماشای پرندگان بود تا در نهایت بین علاقه‌مندان به تماشای پرندگان و مراکز گردشگری ارتباط ایجاد کنیم. این پروژه را به صورت پایلوت در تهران و تالاب‌های میانکاله و کانی‌برازان اجرا کردیم. درحال حاضر علاوه بر این دو منطقه - که از مراکز فعال پرنده‌نگری کشور است- در اطراف مناطقی چون تالاب زریبار و یا قوری گل فعالیت‌های مشابهی توسط علاقه‌مندان محلی به‌صورت مستقل انجام شده است که نشان از پیشرفت کشورمان در این زمینه دارد.

مدیرعامل انجمن طرلان در ادامه از پروژه بررسی و پایش پرندگان شهر تهران سخن گفت و تصریح کرد: این پروژه‌ نیز در ابتدا با همکاری دفتر کمک‌های کوچک زیست‌محیطی سازمان ملل متحد شروع شد و اکنون پس از گذشت ۱۰ سال توسط گروه طرلان ادامه دارد. جالب است که دستاوردهای این پروژه طولانی ازهمان سال‌های اول مبنای پایان‌نامه‌های متعددی قرار گرفت. با سابقه ۱۰ ساله اکنون زمان آن است که پروژه را به استان تهران گسترش دهیم. درحال حاضر بیش از ۲۵۰ گونه پرنده در شهر تهران رصد و ثبت شده است. علت افزایش پرندگان جدید افزایش پرنده‌نگرها همچنین ایجاد زیستگاه‌های جدیدی مثل دریاچه چیتگر و یا رشد پوشش گیاهی مناطق جدید است.

هاشمی با بیان اینکه خوشبختانه توانستیم موج پرنده‌نگری را ایجاد و بستری فراهم کنیم که مردم به تماشا و عکاسی از پرندگان بیشتر علاقه‌مند شوند، اظهار کرد: به‌طور مثال دربرخی مناطق افرادی بودند که به شکار پرندگان علاقه‌ داشتند ولی درحال حاضر راهنمای پرنده‌نگری هستند که این نشان از دیدگاه وارسته آنان و لزوم ایجاد شرایط مشابه برای افراد علاقه‌مند است.

قوش‌ها پرندگان شکاری هستند که «طرلان»بزرگترین آن‌هاست.



وی افزود: ازهمان ابتدا باشگاهی را با عنوان باشگاه پرنده‌نگری - که به برگزاری سفرهای پرنده‌نگری و آموزش می‌پرداخت- راه‌اندازی کردیم. با افزایش علاقه‌مندان بخش باشگاه پرنده‌نگری را کمرنگ‌تر کردیم و تصمیم گرفتیم حفاظت و پژوهش در زمینه پرندگان را را قوی‌تر کنیم بنابراین به کارگروه‌های ملی و جهانی در زمینه حفاظت از پرندگان پیوستیم و پروژه‌های حفاظتی متفاوتی را با همکاری بخش‌های بین‌المللی اجرا کردیم.

مدیرعامل انجمن طرلان ارتباط این انجمن با سازمان حفاظت محیط زیست را ارتباط بسیارنزدیکی توصیف کرد و گفت: این ارتباط تاکنون دوسویه وبیشتر تسهیل‌گری در انجام فعالیت های تخصصی و همراهی در دغدغه‌ها بوده و گروه‌ طرلان سعی کرده است که با بخش‌های دولتی فارغ از داد و ستدهای مالی ارتباط داشته باشد و بودجه خود را از بخش‌های دیگری کسب کند.

وی در ادامه از همکاری این انجمن با سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه حفاظت از پرندگان گفت واظهار کرد: یکی از همکاری‌های ما با سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه بررسی و پایش زیستگاه‌های مناسب برای غاز پیشانی سفید کوچک بود؛ پرنده‌ای که تصور می‌شد تعداد محدودی از آن‌ در سال به ایران بیاید اما طی این پایش چندین هزار از این نوع پرنده مشاهده شد. این همکاری برای گروه طرلان به عنوان همکار کوچکی درکنار سازمان محیط زیست باعث افتخار است. از دیگر دستاوردهای مهم گروه طرلان، همکاری در زمینه ممنوعیت استفاده دامپزشکی از «دیکلوفناک» بود که در کنار تیم کاری مشترک با سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان دامپزشکی انجام شد. همکاری با کمیته ملی کنوانسیون رامسر نیز از دیگر دستاوردهای گروه طرلان است.

هاشمی در پایان تاکید کرد: برای حفاظت از پرندگان در مرحله اول باید از داشته‌هایمان و عوامل تهدیدکننده پرندگان اطلاعاتی داشته باشیم. این امر بدون همکاری‌های بخش دولتی و غیر دولتی میسر نخواهد شد. شاید وقت آن باشد که گروه‌های غیر دولتی از رویه انتقاد مداوم خارج و با تخصص گرایی و همراهی وارد عمل شوند. حفاظت از محیط زیست و پرندگان نه‌تنها یک شبه امکان‌پذیر نیست بلکه نیازمند همکاری همگان است.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۷۶۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله‌اش در اقلید +فیلم

یک خرس قهوه‌ای به همراه ۲ توله اش در کوه‌های اطراف شهرستان اقلید مشاهده شدند.

به گزارش مشرق، علی بخش نجاتی رئیس اداره حفاظت محیط زیست اقلید از ساکنان جوامع محلی اطراف این روستا و جوامع عشایری خواست با همکاری بیشتر با یگان حفاظت محیط زیست شهرستان اقلید برای حفاظت بیشتر از این گونه جانوری حمایت شده کوشا باشند.

او تاکید کرد: در این فصل که بیشتر جوامع محلی برای برداشت گیاهان داروئی به مناطق زیستگاه‌های این شهرستان می‌روند ممکن است با گونه‌های حیات وحش برخورد داشته باشند، این افراد نباید زیستگاه‌های حیات وحش را ناامن و نا ایمن کنند، خرس وحشی از گونه‌های تحت حفاظت است و باید با رفتاری مهربانانه با این گونه در معرض انقراض برخورد شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست اقلید مشاهد خرس وحشی و ۲ توله خرس در اطراف روستای چشمه رعنا را فرصتی برای ازدیاد و افزایش این گونه حیات وحش دانست.

دیگر خبرها

  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله‌اش در اقلید +فیلم
  • خراسان شمالی میزبان فلامینگو‌های مهاجر
  • این پرنده عجیب به دزد پرندگان مشهور است! (فیلم)
  • قتل فرزند کوچک‌تر جلوی چشم مادر!/ عکس
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده و ثبت پلنگ در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون