Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیست که نخواهد کودکی باهوش داشته باشد؟ همه پدرها و مادرها آرزوی‌شان داشتن کودکی باهوش‌ است و هر کاری برای داشتنش می‌کنند. والدین اغلب خیال می‌کنند با داشتن کودکانی باهوش می‌توانند پله‌های ترقی و موفقیت را چندتا یکی طی کنند. این تازه پیش از زمانی است که تحقیقات ثابت کرده داشتن ضریب هوشی بالا در کودکی خطر مرگ و میر بر اثر بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، سرطان‌های ناشی از سیگار، بیماری‌های تنفسی و زوال عقل را کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احتمالا با شنیدن این خبر تلاش والدین برای داشتن فرزندی باهوش و نابغه چندبرابر خواهد شد در‌حالی که داستان داشتن کودکان باهوش مانند داستان هر که بامش بیش برفش بیشتر است، یعنی هم برای کودک سختی‌هایی دارد و هم برای خانواده‌هایی که کودک تیزهوش دارند. والدین باید بدانند که با داشتن کودک تیزهوش بار خانواده سبک‌تر نمی‌شود و زندگی برای‌شان آسان‌تر از بقیه نیست. در ادامه حکیمه قادری، روانشناس، درباره تمام مزایا و معایب داشتن کودک باهوش توضیح می‌دهد.

کدام  تیزهوش‌ها موفق‌اند

تیزهوشی به منزله موفق بودن نیست و همه تیزهوشان آدم‌های موفقی نیستند و بسیاری از آنها برخلاف تصور عموم به شادابی و موفقیت در زندگی نمی‌رسند. براساس آمار 70درصد افرادی که جایزه نوبل دریافت کرده‌اند از هوش متوسط برخوردار بوده‌اند. والدین گاهی فکر می‌کنند چون کودک‌شان تیزهوش است باید به آنها اطلاعات بیشتری بدهد و بسیاری از مسائل را چند سال جلوتر بداند. معمولا کودکان تیزهوش در همه چیز توانمندند اما کمتر دیده می‌شود که کودک تیزهوشی به سمت ورزش یا ادبیات سوق داده شود و بیشتر از  او خواسته می‌شود نقش یک دانشمند، پزشک یا مهندس فوق‌العاده را بگیرد. اما در عین حال که لازم است به آنها برنامه فردی خاصی داده شود تا کنجکاوی و اکتشاف خودشان را داشته باشند فعالیت‌های جمعی هم برای آنها بسیار لازم است. اینکه بتوانند کار گروهی انجام دهند در این زمینه بسیار مهم است. کودک باهوش گاهی اوقات فکر می‌کند چون هوش زیادی دارد نیازی به تلاش بیشتر ندارد و اغلب تناسبی بین هوش و تلاش و موفقیتش دیده نمی‌شود. این بستگی به واکنش‌ها و شیوه فرزندپروری دارد. صحبت‌های والدین گاهی غیرمستقیم این پیام را می‌دهد که او نیازی به تلاش زیاد ندارد، درحالی که این نگاه باید اصلاح شود.

خودکنترل‌ گری به کمکش می‌آید

بچه‌های باهوش قدرت حل مسئله بیشتری دارند. مسئله نیمه‌تمام آنها را اذیت می‌کند. آنها هم کنجکاوند هم قدرت ریسک‌پذیری بالایی دارند و هم قدرت فکری بیشتری دارند و اهل تجزیه و تحلیل هستند و معمولا دوستان باهوش و موفق را انتخاب می‌کنند. آنها دنبال یادگیری‌های متنوعی می‌روند و ممکن است هم سر از ورزش دربیاورند و هم سر از اینترنت  و کتاب. افراد باهوش همیشه فکر می‌کنند هر چه می‌دانند کم است در‌حالی که افراد با هوش متوسط ممکن است درباره توانایی‌شان مبالغه هم بکنند. کمال‌گرایی دارند و خودکنترل‌گری بیشتری داشته و رفتارهای تکانشی کمتری دارند. این افراد خودکنترلی و خودمراقبتی بیشتری نسبت به دیگران دارند و احتمالا همین موضوع تاثیر بسیار زیادی بر طول عمرشان دارد هرچند که این مسئله به ژنتیک و موقعیت اجتماعی و… نیز مربوط است. اما از آنجا که آنها محرومیت کمتری دارند و سبک زندگی‌شان متفاوت است در نتیجه مسائل سلامت کمتر در آنها اشکال ایجاد می‌کند.

 

هرگزفراموش نکنید

بچه‌های باهوش قدرت حل مسئله بیشتری دارند. مسئله نیمه‌تمام آنها را اذیت می‌کند. آنها هم کنجکاوند هم قدرت ریسک‌پذیری بالایی دارند و هم قدرت فکری بیشتری دارند و اهل تجزیه و تحلیل هستند و معمولا دوستان باهوش و موفق را انتخاب می‌کنند

طول عمر باهوش‌ها بیشتر است یا بی‌هوش‌ها!

در بزرگ‌ترین مطالعه‌ای که تاکنون درباره علت مرگ و میر زنان و مردان در طول زندگی انجام شده، یافته‌ها نشان می‌دهد که سبک زندگی به‌ویژه مصرف سیگار یکی از اجزای مهم و موثر در هوش و تفاوت مرگ و میر است. مطالعات قبلی نشان داده که به‌طور متوسط افرادی که ضریب هوشی بالاتری دارند طول عمر طولانی‌تری نسبت به افرادی با ضریب هوشی پایین‌ تر دارند. در مطالعات جدید مشخص شده ضریب هوش افراد در علت مرگ و میر مردان و زنان تاثیر بسیار زیادی دارد و هرچه اطلاعات بیشتری درباره دوران کودکی در دسترس باشد خطر مرگ تا 79 سالگی را بیشتر می‌توان کاهش داد.

کدام تنهایی مجاز است؟

کودکان باهوش از تنهایی لذت می‌برند که این نکته بسیار خوبی است. این کودکان تنهایی را معضل نمی‌دانند و گاهی نیاز به تنهایی دارند و بلدند چطور با تنهایی‌شان کنار بیایند. آنها خودانتقادی دارند، پرمشغله، پرسشگر و سازگارند. آنها در عین حال با مشکلات ناسازگارند و باید آن را حل کنند و گاهی این ناسازگاری باعث اختراع و ابداع‌های جدید می‌شود. این افراد در موقعیت‌های بحرانی تصمیم‌های درست‌تری می‌گیرند.

مصائب کودک باهوش

افراد باهوش با چند مسئله درگیرند وقتی مدام به کودکی بگویید باهوش است به او غروری دست می‌دهید که از ندانستن شرمگین شده و در روابط اجتماعی دچار مشکل می‌شود و در عین حال خود بزرگ‌ بینی تعاملش را با محیط بیرون تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. اگر کودک ببیند که دیگران با سرعت او بازی نمی‌کنند، با سرعت او نمی‌نویسند و مثل او نمی‌فهمند این گاهی مانند دیواری بین او و دیگران عمل می‌کند و او را از تعامل اجتماعی باز می‌دارد. تیزهوشی درواقع ضریب هوشی کودک است و بچه‌های تیزهوش درمعرض این خطر قرار دارند که در هوش بین فردی و درون فردی‌شان دچار مشکل شوند.
والدین باید به این نکته توجه داشته باشند که کودک تیزهوش در درجه اول کودک است و بعد باهوش است اما بسیاری اوقات به‌دلیل هوش بالایی که دارد از او خواسته می‌شود مانند فرد بزرگسال عمل کند درحالی که این کودک بازی و سرگرمی می‌خواهد. اگر‌ قدرت تطابق با جامعه از طریق خانواده توانمند به کودک باهوش القا نشود، می‌تواند در او سرخوردگی ایجاد کرده و بدبینی به جامعه را به‌دنبال داشته باشد. این کودک ممکن است خیلی از اوقات مورد حسادت واقع شود زیرا متاسفانه در جامعه ما محیط آموزشی بیشتر تک‌بعدی است و کودکان تیزهوش را از دیگران جدا می‌کند درحالی که ایزوله کردن او می‌تواند او را از جامعه عقب بیندازد.

راهنمایی لازم دارد

کودکان باهوش ممکن است فکر ‌کنند نیاز به راهنمایی ندارند و این مشکلاتی را ایجاد می‌کند. خیلی اوقات مدرسه برای آنها رنج‌آور است زیرا سرعت یادگیری‌شان از معلم و سایر کودکان بیشتر است و اغلب معلمان نمی‌دانند با آنها باید چه کار کنند و ممکن است متهم به بازیگوشی و سربه هوایی شوند چون در همه چیز استعداد دارند. گاهی نمی‌دانند چه چیزی را انتخاب کنند و در اینجاست که نیاز به راهنمایی دارند اما معمولا در مقابل راهنمایی مقاومت دارند والدین باید برای رفتار با کودک باهوش آموزش ببینند.

 در آینده چه شرایط جسمانی دارند؟

یکی از فاکتورهایی که درباره افراد باهوش معمولا ثابت شده طول عمر بیشتر و ابتلای کمتر به برخی امراض ازجمله آلزایمر است زیرا آنها از مغزشان بیشتر استفاده می‌کنند. استفاده بیشتر از ذهن و فکر خطر آلزایمر را به شدت کاهش می‌دهد. مرگ و میر در جوانی تا میانسالی در این افراد کمتر است زیرا آنها در بحران عملکردهای بهتری دارند و احتمال سکته قلبی و سرطان در آنها کمتر خواهد بود چون سالم‌تر زندگی می‌کنند. به‌عنوان مثال یک سرباز باهوش در مقایسه با یک سرباز باهوش متوسط بهتر می‌تواند از خودش مراقبت کند و خود را در خطر نگذارد. البته همه اینها در جامعه نرمال و طبیعی از افراد باهوش ذکر می‌شود. اگر کودک باهوشی در خانواده پرتنش زندگی کند هرقدر هم که باهوش باشد استرس‌پذیری بالایی خواهد داشت که همین اضطراب در ابعاد گوناگون زندگی او را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

 

منبع: پیک نکا

--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۷۷۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد

سخنگوی شورای اسلامی اراک گفت: فضاهای شهری امروز به طور کامل پاسخگوی نیازهای کودکان نیست، محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد.

عباس خسروانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی اظهار کرد: یکی از شاخصه‌های شهر دوستدار کودک توجه مدیریت شهری به تمایلات ورزشی و نیازهای حرکتی گروه‌های سنی کودکان و نوجوانان است که در شهرهای بزرگ و به‌دلیل سبک زندگی کم تحرکی که حاکم شده بسیار ضروری است و مورد تاکید شورای شهر قرار دارد.

وی افزود: یکی از رویکردهای ما در شورای شهر، تحقق برنامه شهر فعال است که ارتباط مستقیمی با کودکان دارد و یکی از مؤلفه‌های آن بازی و ورزش‌هاست که برای کودکان بسیار جذاب است که به افزایش میزان تحرک آنها در شهر کمک خواهد کرد و ما در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به این مهم توجه خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اراک تصریح کرد: فضاهای شهری امروز به‌طور کامل پاسخگوی نیازهای کودکان نیست، محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد.

خسروانی با تاکید بر اینکه ما در شورا و شهرداری همه تلاش خود را برای توسعه زیرساخت‌ها به منظور تحرک هر چه بیشتر کودکان در شهر انجام خواهیم داد، گفت: افزایش فضای‌های ورزشی با رویکرد محله‌ای مانند احداث زمین‌های چمن ورزشی، ورزش‌های پارکی، ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی و برگزاری جشنواره بازی_ورزش‌های کودکان در محلات و برای کودکان خاص همچنان در دستور کار شورا قرار دارد.

وی افزود: ایجاد فضای مناسب همراه با امکانات در پارک‌ها برای ورزش‌هایی شامل والیبال و بسکتبال و دوچرخه سواری و اسکیت برد و تسریع در احداث پارک آبی از دیگر پیشنهادات اعضای در نشست پارلمان کودک بود که مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک تاکید کرد: شهر فعال، با حضور کودکان فعال، یک منبع سرمایه‌گذاری در پیشرفت هرچه بیشتر سرمایه‌های انسانی شهر است.

خسروانی افزود: سیاست ما در شورا این است که برای گسترش میزان تحرک جسمی در سطح شهرها، باید محله محور برنامه‌ریزی و کار کنیم تا شهروندان به خصوص کودکان و نوجوانان برای ورزش کردن، نیاز خاصی به وسیله نقلیه و طی مسافت طولانی و هزینه کرد مالی نداشته باشد و بتواند در محله خودش با امکانات ورزشی که در دسترس دارد فعالیت کند به گونه‌ای که یکی از مهمترین دغدغه کودکان در پارلمان کودک همین در دسترس بودن امکانات ورزشی بود.

وی افزود: امسال هم شورا و شهرداری برای اوقات فراغت برنامه‌های بسیار خوبی تدوین کرده که از طریق رسانه‌ها اطلاع رسانی شده و کودکان و نوجوانان اراکی می‌توانند از برنامه‌های فرهنگی ورزشی که تدارک دیده شده بهره مند شوند.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک اظهار کرد: اعضای پارلمان کودک در نشست با مدیر کل ورزش و جوانان استان، دغدغه‌های ورزشی خود را مطرح کردند و ایده‌های بسیار ارزشمندی ارائه شد.

کد خبر 748116

دیگر خبرها

  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • دومینوی آسیب‌
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد
  • بصیرت و رفتار سیاسی تقویت شود