Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،چندی پیش خبری مبنی بر منع مصرف بستنی‌های سنتی از سوی مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه منتشر شد.

این متخصص تغذیه عنوان کرده بود سالم‌ترین نوع بستنی‌ها، بستنی‌های کارخانه‌ای هستند و بهتر است افراد حتی‌المقدور از مصرف بستنی‌های «سنتی» خودداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، ارزش غذایی بستنی به شیر به‌ کار رفته در آن وابسته است که می‌تواند منبع خوبی برای تأمین کلسیم و پروتئین باشد و بستنی‌های سالم، بستنی‌هایی هستند که با شیر پاستوریزه تهیه شده باشند.

این در حالی است که بستنی‌های سنتی با شیر جوشیده شده و غیرپاستوریزه تهیه می‌شوند و مصرفشان به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود زیرا تمام مواد مغذی موجود در شیر هنگام جوشیدن از بین می‌رود.

از طرفی، بهداشت این‌گونه بستنی‌ها هم مسئله حائز اهمیتی است که باید در نظر گرفته شود. با این مقدمه در این مطلب به بررسی خوب و بد انواع محصولات لبنی سنتی می‌پردازیم.

1. چرا لبنیات سنتی ارزان‌تر هستند؟


شاید برای شما هم تا به حال این سؤال مطرح شده باشد که چرا لبنیات سنتی، به مراتب از لبنیات صنعتی ارزان‌تر است؟ آیا این محصولات به دلیل رسیدن بدون واسطه به دست مشتری ارزان‌تر هستند یا موضوع چیز دیگری است؟ حقیقت این است علاوه بر اینکه تقریباً کنترل و نظارتی بر بهداشت و سلامت لبنیات سنتی وجود ندارد، معمولاً بیشتر فروشگاه‌های عرضه‌کننده لبنیات سنتی از شیرهای برگشتی برای تولید انواع محصولات خود استفاده می‌کنند. بد نیست بدانید قانون و استانداردهایی در کشور وجود دارند که رأی بر معدوم کردن شیرهای مشکل‌دار از نظر بهداشت، سلامت و کیفیت در دامداری‌ها نمی‌دهند و اصلاً در بسیاری از موارد نمی‌توان آلودگی‌های شیر را در دامداری‌های معمولی تشخیص داد. به همین دلیل هم کارخانه‌های تولید شیر و محصولات لبنی، پیش از خرید شیر از دامداری‌ها، نمونه‌ای از محصولات آن‌ها را موردبررسی و آزمایش قرار می‌دهند.

متأسفانه در بسیاری از موارد، رنگ و بوی ظاهری لبنیات سنتی نمی‌تواند نشانی از وجود عوامل بیماری‌زا در آن‌ها باشد و به‌رغم آلوده بودن این محصولات نمی‌توانیم آن‌ها را از روی شکل ظاهری‌شان تشخیص بدهیم. فقط در برخی از موارد، گروهی از لبنیات سنتی مانند ماست‌ها، دوغ‌ها، سرشیر یا حتی انواعی از پنیر، ته‌مزه تلخی دارند.

اگر این آزمایش‌های استاندارد، نشان از عدم بهداشت و سلامت لازم شیرها داشته باشند، کارخانه‌ها هم این شیرها را تحویل نمی‌گیرند و آن‌ها را برگشت می‌زنند. حالا تکلیف این شیرهای ناسالم یا بی‌کیفیت چیست؟ این است که به کارخانه‌های کوچک‌تر بروند و اگر این کارخانه‌ها هم آن‌ها را پس زدند، سر از فروشگاه‌های تولید لبنیات سنتی که مسئول کنترل کیفی یا دامپزشک و متخصص صنایع غذایی مستقر ندارند، دربیاورند. از آنجایی که معمولاً نظارت چندان دقیقی روی محصولات نهایی فروشگاه‌های عرضه لبنیات سنتی انجام نمی‌گیرد، شیرهای بی‌کیفیت و بعضاً ناسالم، با قیمت پایین‌تری برای پیشگیری از ضرر و زیان ناشی از معدوم کردن شیر به این فروشگاه‌ها فروخته می‌شوند و به تبع، قیمت محصول نهایی لبنیات‌های سنتی هم پایین می‌آید. در نتیجه پایین بودن قیمت لبنیات سنتی می‌تواند یکی از هشدارهای کمبود کیفیت و سلامت در آن‌ها باشد. به طور کلی، لبنیات سنتی معمولاً از شیرهای درجه 3 یا 4 یا حتی از شیرهایی با اسید بالا تهیه می‌شوند. (برای کم کردن اسید این شیرها از ترکیباتی مانند جوش شیرین، استفاده می‌شود که طعم محصولات نهایی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.)

2. بیماری‌های ناشی از مصرف لبنیات سنتی کدام‌اند؟

از آنجایی که معمولاً شیرهای فله‌ای که برای تولید انواع لبنیات سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرند، جزو شیرهایی با بار میکروبی بسیار بالا و کیفیت بهداشتی نسبتاً پایین هستند، ممکن است 2 گروه از مشکلات سلامت به‌صورت کوتاه‌مدت یا طولانی‌مدت با مصرف این محصولات برای ما پیش بیاید؛ گروه اول،‌ مشکلات و بیماری‌های کوتاه‌مدت و دوره‌ای مانند ابتلا به اسهال و استفراغ، مخصوصاً در کودکان و سالمندان که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند. گروه دوم هم مشکلات و بیماری‌هایی است که ممکن است در اثر مصرف مداوم این محصولات ایجاد شوند یا سریع خودشان را نشان ندهند. این بیماری‌ها می‌توانند شامل تب مالت،‌ مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی یا تب کیو باشند.

3. آیا می‌توان ناسالم بودن لبنیات سنتی را از ظاهرشان تشخیص داد؟

متأسفانه در بسیاری از موارد، رنگ و بوی ظاهری لبنیات سنتی نمی‌تواند نشانی از وجود عوامل بیماری‌زا در آن‌ها باشد و به‌رغم آلوده بودن این محصولات نمی‌توانیم آن‌ها را از روی شکل ظاهری‌شان تشخیص بدهیم. فقط در برخی از موارد، گروهی از لبنیات سنتی مانند ماست‌ها، دوغ‌ها، سرشیر یا حتی انواعی از پنیر، ته‌مزه تلخی دارند. این تلخی در اثر وجود باکتری‌های تولیدکننده آنزیم‌های حل‌کننده چربی و حل‌کننده پروتئین در لبنیات سنتی ایجاد می‌شود. این باکتری‌ها به دلیل نگهداری محصولات لبنی سنتی در شرایط دمایی نامناسب یا نگهداری بیش از حد آن‌ها ایجاد می‌شوند اما نکته مهم این است که اگر رگه‌های تلخ موجود در لبنیات سنتی به هر کدام از این دو دلیل ایجاد شده باشد، مصرف آن‌ها می‌تواند سلامتمان را به خطر بیندازد.

4. نظر سازمان غذا و دارو چیست؟

مسئولان سازمان غذا و دارو هم همواره ما را از مصرف شیرهای فله‌ای و لبنیات سنتی منع می‌کنند زیرا به گفته آن‌ها، این محصولات غذایی پاستوریزه و مورد تأیید سازمان غذا و دارو نیستند و باید از سبد غذایی خانوار حذف شوند.

5. مصرف ماست‌های ترش سنتی هم مشکل دارد؟

بله، بهتر است بدانید در صنعت تولید لبنیاتی مانند ماست از انواع استارترها و شرایط گرمخانه‌ای، کمک می‌گیرند تا عطر و طعم متفاوتی به ماست‌ها بدهند و برخی از ماست‌ها را ترش، برخی از آن‌ها را شیرین و حتی بافت برخی را منسجم‌تر یا شل‌تر می‌کنند. این در حالی است که در تولید لبنیات سنتی از ایجاد شرایط دمایی برای ترش و شیرین کردن ماست استفاده می‌کنند که این کار باعث از بین رفتن مدت زمان ماندگاری طعم و بافت مطلوب ماست می‌شود. از نظر علمی و سلامت هم نگهداری طولانی‌مدت ماست برای ترش کردن آن یا گرما دادن بیش از حد به آن، کار منطقی‌ای نیست و می‌تواند باعث ایجاد آلودگی‌هایی مانند کپک‌زدگی یا رشد باکتری‌های بیماری‌زا و مخمرها در این محصول شود. با این حساب نمی‌توان توصیه‌ای برای مصرف ماست‌های ترش فله‌ای هم داشت.

6. اگر مجبور شدیم، کدام محصولات لبنی سنتی را مصرف کنیم؟

حالا اگر به هر دلیلی در منطقه‌ای مجبور به مصرف لبنیات سنتی شدید، ما ابتدا مصرف ماست را به شما پیشنهاد می‌کنیم زیرا هم شیر آن قبل از تولید ماست جوشیده می‌شود، هم pH پایین ماست به سالم‌سازی محصول کمک می‌کند و هم میکروارگانیسم‌های طبیعی و مفید موجود در آن جلوی رشد میکروارگانیسم‌های مضر را می‌گیرند. بعد از ماست، مصرف شیر با احتیاط فراوان و جوشاندن 5 دقیقه‌ای توصیه می‌شود. به این ترتیب که باید مقداری آب به شیر اضافه کنید و 5 دقیقه روی حرارت آن را هم بزنید تا هم آب آن تبخیر شود و هم شیر، تا حدی سالم‌سازی شود. فراموش نکنید تماس کودکان، سالمندان و خانم‌های باردار با شیر سنتی و غیرپاستوریزه می‌تواند سلامت آن‌ها را به خطر بیندازد زیرا بیماری تب مالت، بدون هیچ سر و صدایی و به مرور زمان در فرد بروز می‌کند، مخصوصاً در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند. در نهایت هم از بین لبنیات سنتی، مصرف پنیری که حداقل 2 ماه از زمان تولید آن گذشته و در آب نمکی با غلظت حداقل 13 درصد خوابانده شده باشد، توصیه می‌شود. مصرف سایر محصولات لبنی مانند خامه، سرشیر و حتی بستنی سنتی به دلیل خام‌خواری و افزایش خطر بیماری‌زایی توصیه نمی‌شود.

منبع:تبیان

انتهای پیام/

اطلاعاتی مفید درباره فراورده های لبنی

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۸۴۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هرآنچه در مورد دستگاه بخور باید بدانید

هوای سالم و نشاط آور یکی از اساسی‌ترین ارکان داشتن روحیه خوب و زندگی سالم است. - اخبار بازار -

اگر هوای داخل خانه خشک باشد، مشکلات بسیار زیادی از جمله خشکی پوست، سینوزیت و مسائل سلامتی متعددی ایجاد می‌شود. شاید برایتان سوال باشد که این مشکل را چگونه می‌توان رفع کرد؟ دستگاه بخور مناسب‌ترین، آسان‌ترین و کم هزینه‌ترین گزینه برای برطرف کردن آن است. انواع مختلفی از این دستگاه کاربردی وجود دارد که هر کدام فواید و مزایای مختص خود را دارند. برای آشنا شدن با مزایا، موارد استفاده و انواع دستگاه بخور، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

دستگاه بخور؛ موارد استفاده و فواید آن

منظور از رطوبت، میزان بخار آب موجود در هوا است. اگر رطوبت نسبی هوای داخل خانه 45 درصد باشد ایده آل محسوب می‌شود. با این حال اگر این میزان به کمتر از 30 درصد برسد، هوای خانه دچار خشکی می‌شود. این خشکی می‌تواند مشکلات زیادی مثل سرماخوردگی، عفونت سینوزیت، گرفتگی بینی و تنگی نفس ایجاد کند. در اینجاست که استفاده از دستگاه بخور ضروری است. این دستگاه رطوبت هوا را افزایش می‌دهد و از خشکی مفرط آن جلوگیری می‌کند.

فواید استفاده از دستگاه بخور در منزل و حتی محیط کار بسیار زیاد است. افزایش رطوبت هوا کمک می‌کند که خواب بهتری داشته باشید. همچنین دستگاه بخور  بخصوص دستگاه بخور صورت برای افزایش زیبایی و درخشندگی پوست بسیار مفید است. اگر از آن دسته از آدم‌هایی هستید که به گل و گیاهان آپارتمانی علاقه دارند، پس داشتن دستگاه بخور برای شما واجب است. این دستگاه با مرطوب نگه داشتن هوا، رطوبت لازم برای رشد گیاهان را فراهم می‌کند. علاوه‌بر این، زمانی که خشکی هوا کاهش یابد، میزان گرفتگی صدا و احتقان بینی شما نیز کم می‌شود.

انواع دستگاه بخور؛ انتخاب با توجه به نیاز

دو مدل دستگاه بخور وجود دارد که تفاوت‌های اندکی با یکدیگر دارند. با این حال فواید و حتی موارد مصرف متفاوتی دارند. قبل از خرید دستگاه بخور، باید از این‌که به چه مدلی از آن احتیاج دارید، اطمینان حاصل کنید. بهتر است نوعی را انتخاب کنید که نیازهای شما را به بهترین نحو برآورده می‌کند. در ادامه هر دو نوع دستگاه بخور سرد  و  دستگاه بخور گرم  و مزایای آن‌ها را بررسی می‌کنیم تا دیگر در انتخاب گزینه مناسب سردرگم نباشید.

دستگاه بخور گرم؛ کمک به کاهش بیماری‌ها

دستگاه بخور گرم، بخار ساز یا رطوبت ساز گرم است. این دستگاه ابتدا آب را می جوشاند و سپس بخار حاصل از آن را وارد هوا می‌کند. به دلیل این‌که دستگاه بخور گرم ابتدا موجب جوش آمدن آب می‌شود، بخار تولید شده کاملا عاری از آلودگی است. این بخار، رطوبت هوا را افزایش می‌دهد و موجب تازه شدن هوای محیط می‌شود. مرطوب شدن هوا فواید زیادی برای سلامتی فرد دارد. برخی از این فواید عبارتند از:

کاهش مشکلات ریوی: بخور گرم موجب می‌شود ترشحات ریه رقیق و سپس دفع شوند.کاهش آلرژی: نفس کشیدن در هوای مرطوب موجب کاهش احتقان بینی و از بین رفتن علائم آلرژی می‌شود؛ چراکه آلودگی کمتری در محیط وجود دارد.کاهش عفونت‌ سینوزیتی: دستگاه بخور گرم باعث نرم شدن ترشحات سینوس‌ها می‌شود و در نتیجه به درمان سینوزیت کمک می‌کند.بهبود علائم سرماخوردگی: عفونت گلو و سرفه‌های خشک ناشی از سرماخوردگی، با تنفس در هوای مرطوب بهبود می‌یابند. دستگاه بخور گرم این هوای خالی از آلودگی و پر از رطوبت را فراهم می‌کند.کاهش مشکلات خواب: خشکی دهان و مجرای تنفسی می‌تواند باعث ایجاد ناراحتی و خروپف در خواب شود. بخور گرم با افزایش رطوبت هوا به کاهش این مشکلات کمک می‌کند.

کاهش حملات آسم نیز یکی دیگر از مزایای استفاده از بخور گرم است. اگر سلامتی و شادابی پوست نیز برایتان مهم است، باید بدانید دستگاه بخور گرم برای این مسئله بسیار مفید است.

دستگاه بخور سرد؛ خنک کننده محیط و افزایش شادابی آن

دستگاه بخور سرد برخلاف نوع گرم، غبارهای ریز سرد را وارد هوا می‌کند. در واقع این دستگاه به خنک شدن هوا کمک می‌کند و نشاط آوری آن را افزایش می‌دهد. برخی از دستگاه‌های بخور سرد، رایحه‌های بسیار دلپذیری نیز در هوا پخش می‌کنند. همانند دستگاه بخور گرم، این نوع نیز فواید زیادی در درمان بیماری‌ها و مشکلات ناشی از خشکی هوا دارد. برخی از فواید شامل موارد زیر می‌شود:

بهبود بخشیدن روحیه و خلق: تازه شدن هوا، احساسات غم و اضطراب شما را از بین می‌برد و باعث افزایش انرژی شما می‌شود.جلوگیری از سرماخوردگی: افزایش رطوبت و فیلتر کردن باکتری‌ها، باعث می‌شود ویروس سرماخوردگی وارد بدن شما نشود و احتمال ابتلا به آن کاهش یابد.خنک کردن هوا: در روزهای گرم طاقت فرسای تابستانی، به افزایش خنکی هوا کمک می‌کند. همچنین باعث صرفه‌جویی در مصرف برق از طریق کاهش زمان استفاده از سیستم تهویه می‌شود.افزایش شادابی پوست: مرطوب بودن هوا، به هیدراته نگه داشتن و نرم شدن پوست کمک می‌کند.زیبا و درخشان کردن مو: خشکی مو و پوست سر منجر به شوره زدن و آسیب به مو می‌شود. دستگاه بخور سرد با جلوگیری از خشکی مو، به افزایش درخشندگی آن کمک می‌کند.

بخور سرد حتی برای کودکان و نوزادان نیز فواید زیادی دارد. این دستگاه با مرطوب نگه داشتن اتاق کودک، از احتقان بینی، آلرژی و حتی آسم جلوگیری می‌کند. همچنین هوای محیط را استریلیزه و عاری از آلودگی نگه می‌دارد. حتی گیاهان نیز از فواید دستگاه بخور بهره‌مند می‌شوند و شادابی و سلامت آن‌ها افزایش می‌یابد.

 

کلام پایانی

خشکی هوا و آلوده بودن آن می‌تواند آسیب‌های زیادی به سلامتی ما در حیطه‌های مختلف وارد کند. دستگاه بخور با افزایش رطوبت هوا به جلوگیری و کاهش بسیاری از مشکلات کمک می‌کند. این دستگاه آلرژی را کاهش می‌دهد، از سرماخوردگی پیشگیری می‌کند و مشکلات خواب را کاهش می‌دهد. همچنین شادابی پوست و مو را افزایش داده و برای سلامت و رشد گیاهان آپارتمانی نیز مفید است. با مراجعه به سایت بارلیدا می توانید انواع دستگاه بخور سرد و گرم را خریداری کنید.

 

دیگر خبرها

  • هر آنچه که باید قبل از خرید پین هوش مصنوعی Humane بدانید
  • بازی با جان، تجارت پرسود برخی عطاری‌ها
  • ترکیب این خوراکی‌ها با آب خطرناک است
  • صدور کد صادراتی IR در یک کارخانه لبنی در استان مرکزی
  • وضعیت صنایع لبنی در خراسان رضوی
  • ۴۰کیلو فرآورده گوشتی و لبنی فاسد در دماوند کشف و معدوم شد
  • سرانه مصرف لبنیات به ۴۰ کیلو رسید
  • هرآنچه در مورد دستگاه بخور باید بدانید
  • ۴۵۰ کیلوگرم انواع شکلات غیرقابل مصرف در بویراحمد کشف و معدوم شد
  • نبرد با اسرائیل پاسخ قاطع ماست