Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدجواد ناظمی متخصص پوست و مو در گفت و گو با خبرنگارحوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛اظهار کرد: نخستین بار یک چشم‌پزشک از بوتاکس به روش تزریقی برای درمان بلفارواسپاسم (اسپاسم موجود در پلک ها) استفاده کرد. این چشم‌پزشک مشاهده کرد در بیمارانی که از بوتاکس (بوتولینوم توکسین تیپ A) برای درمان بلفارواسپاسم استفاده شده چین و چروک‌های ناحیه پیشانی بهبود پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: بوتاکس با فلج عضلات باعث رفع چین و چروک می‌شود. پس از نتایج حاصل از مشاهدات این چشم‌پزشک استفاده از این ماده در آمریکا و اروپا برای اعمال زیبایی رونق پیدا کرد. البته بوتاکس جنبه‌های درمانی هم دارد.

این متخصص پوست و مو درباره موارد کاربرد بوتاکس افزود: متخصصان مغز و اعصاب برای درمان فلج اسپاستیک دردناک، چشم‌پزشکان برای بهبود اسپاسم و گاهی نیز متخصصان ارتوپد برای اسپاسم‌های شدید عضلانی که دردناک هستند از بوتاکس استفاده می‌کنند. متخصصان پوست و مو نیز برای موارد زیبایی این ماده را به کار می‌برند.

ناظمی با بیان اینکه بوتاکس را می‌توان حتی در درمان برخی از بیماری‌ها در کودکان به کار برد، تاکید کرد: در گذشته گفته می‌شد از سنی که چین و چروک‌های پیشانی و اطراف چشم پدید می‌آید، این ماده به کار برده، اما امروزه باید قبل از اینکه این چین و چروک‌ها سبب شکستگی در پوست شود، عمل بوتاکس انجام شود.

وی تصریح کرد: افرادی که عادت به اخم‌کردن موقع صحبت‌کردن و مطالعه دارند از سنین پایین‌تری دچار چین و چروک و خط اخم می‌شوند که پس از چند بار تزریق چین و چروک در آن‌ها از بین می‌رود.

این متخصص پوست و مو اظهار کرد: برخی از عوارض بوتاکس به دوز و گروهی از آن‌ها به محل تزریق بستگی دارند. افتادگی پلک از شایع‌ترین عوارض بوتاکس محسوب می‌شود، به همین دلیل متخصصان پوست و مو نباید در قسمت حدود یک سانتی‌متر بالا و وسط ابرو تزریق انجام دهند. اثرات بوتاکس پس از حدود چهار تا شش ماه از بین می‌رود.

ناظمی گفت: عوارض ناشی از تزریق بوتاکس پس از مدتی به طور خود به خود بهبود پیدا می‌کنند. افتادگی پلک نیز گاهی اوقات به دلیل بدشانسی بیمار و پزشک اتفاق می‌افتد. به عبارتی تزریق موجب شده تا بوتاکس از زیر پوست و داخل عضله به قسمت وسط ابرو نفوذ کرده و باعث افتادگی پلک شود.

وی عنوان کرد: وسط ابرو، پیشانی و کناره‌های خارجی چشم از رایج‌ترین نواحی تزریق بوتاکس است. البته از بوتاکس در مقدار و با دوز‌های خیلی کم می‌توان در بهبود چین‌هایی که در سنین بالا و بالای لب اتفاق می‌افتد، استفاده کرد. توجه به این نکته حائز اهمیت است که استفاده از بوتاکس با دوز بالا در رفع این چین‌ها فلج عضلات دور لب و کج شدن آن ها، اشکال در صحبت‌کردن را به همراه دارد. بوتاکس برای ناحیه گردن هم قابل استفاده بوده که به تکنیک خاصی نیاز دارد، زیرا استفاده از مقادیر زیاد بوتاکس منجر به فلج تنفسی می‌شود.

ناظمی تاکید کرد: افراد باید از برند‌های شناخته شده بوتاکس استفاده کنند. بوتاکس به کاهش تعریق زیر بغل و و کف دست نیز کمک می‌کند، اما به دلیل دردناک بودن تزریق در این نواحی دیگر این روش برای کاهش تعریق به کار برده نمی‌شود.

وی یادآور شد: بیماران قلبی و عروقی، مبتلایان به اختلالات عصبی-عضلانی مانند ام اس و افراد در سنین بالا (بالای ۵۰ سال) باید از تزریق بوتاکس خودداری کنند.


انتهای پیام/

چه کسانی نباید بوتاکس تزریق کنند؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۸۴۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در چه سنی میزان باروری زنان به انتها می‌رسد؟

متخصص زنان، زایمان و نازایی گفت: در سن ۴۰ سالگی میزان تخمک‌ها به ۲۵ هزار تخمک کاهش پیدا می‌کند و در سن نزدیک به یائسگی به هزار تخمک می‌رسد، پیری تولیدمثلی مدت‌ها قبل از اینکه علائم بالینی خودش را نشان دهد آشکار می‌شود، در سن ۴۲ سالگی به حداقل میزان خودش می‌رسد و در سن ۴۲ سالگی میزان باروری به انتها رسیده و یا نزدیک به انتها قرار دارد.

گیتا فرشاد در گفت‌وگو با ایسنا اظهارکرد: در انسان تولید تخمک‌ها در طول هفته ۲۰ بارداری ۶ تا ۷ میلیون است و در زمان تولد این مقدار به یک تا ۲ میلیون کاهش پیدا می‌کند، در زمان بلوغ نیز تخمک‌ها به ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تخمک می‌رسد و در سن ۳۵ تا ۴۰ سالگی تولیدمثلی یک خانم فقط ۴۰۰ تخمک آزاد می‌شود و بقیه تخمک‌ها هدر می‌روند.

وی افزود: در سن ۴۰ سالگی میزان تخمک‌ها به ۲۵ هزار تخمک کاهش پیدا می‌کند و در سن نزدیک به یائسگی به هزار تخمک می‌رسد، پیری تولیدمثلی مدت‌ها قبل از اینکه علائم بالینی خودش را نشان دهد آشکار می‌شود در این مدت قاعدگی‌ها منظم است ولی طول و دوره سیکل‌های قاعدگی به‌مرور کوتاه می‌شود و در سن ۴۲ سالگی به حداقل میزان خودش می‌رسد.

متخصص زنان، زایمان و نازایی بیان کرد: در سن ۴۲ سالگی میزان باروری به انتها رسیده و یا نزدیک به انتها قرار دارد، معمولاً ۴۶ سالگی متوسط یائسگی است که در برخی خانم‌ها در ۴۳ سالگی و در برخی دیگر تا ۵۴ سالگی هم ممکن است یائسگی به تأخیر بیفتد.

وی با بیان اینکه ژنتیک در ذخیره تخمدان نقش دارد، تصریح کرد: اگر مواردی چون اعمال جراحی، شیمی‌درمانی، رادیوتراپی و عوامل محیطی که می‌تواند تخمدان را تخریب کند را کنار بگذاریم ژنتیک در ذخیره تخمدان نقش دارد، حتماً شنیده‌اید در ختر خانم‌هایی که مادرانشان زود یائسه می‌شوند نیز یائسگی زودتر اتفاق می‌افتد و این موضوع نشانگر نقش ژنتیک در ذخیره تخمدان است.

فرشاد ادامه داد: علاوه بر اینکه تعداد فولیکول‌ها در یک خانم با افزایش سن کم می‌شود کیفیت تخمک‌ها هم کاهش می‌یابد البته ممکن است با کم شدن کیفیت تخمک، خانم در سن بالا باردار شود اما این بارداری به انتها نرسیده یعنی بارداری موفق اتفاق نخواهد افتاد و در این شرایط میزان سقط و ناهنجاری‌های کروموزومی در تخمک‌ها افزایش پیدا می‌کند، این خطر اگرچه تا سن ۳۵ سالگی کمتر است اما در سن ۴۰ سالگی این میزان به ۷۰ درصد و در سن ۴۵ سالگی نزدیک به ۱۰۰ درصد می‌رسد یعنی نزدیک به ۱۰۰ درصد تخمک‌های خانم ۴۵ ساله ناهنجاری دارند و این موضوع نقش سن در باروری یک خانم را نشان می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: آزمایش‌های متفاوتی وجود دارد که ذخیره تخمدان را تا حدی به ما نشان می‌دهند یکی از آزمایش مهم و کاربردی آزمایش هورمون AMH است این هورمون از فولیکول‌های بدوی در زمان جنینی ترشح می‌شود تا زمانی که فولیکول به ۲ تا ۵ میلی‌متر می‌رسد و سپس ترشح آن متوقف می‌شود بنابراین هرچه تعداد فولیکول‌های تخمدان بیشتر باشد میزان هورمون بیشتر می‌شود.

متخصص زنان، زایمان و نازایی گفت: با افزایش سن وقتی تعداد فولیکول‌ها کم می‌شود میزان این هورمون هم کمتر خواهد شد و این هورمون به خاطر اینکه در طول سیکل قاعدگی خانم تغییرات ناچیزی دارد به‌راحتی می‌توانیم ذخیره تخمدان را حدس بزنیم البته سونوگرافی واژینال، تعیین تعداد و اندازه فولیکول‌ها که توسط متخصصین زنان انجام می‌شود می‌تواند شکست درمان و یا موفقیت درمان و ناباروری را نشان دهد.

انتهای پیام

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: تشخیص سخت و پیچیده بیماری آندومتریوز بهترین راه مصرف مکمل‌های آهن چیست؟ ارتباط دور کمر با ناباروری زنان

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه‌های «تا صد سالگی باستانی پاریزی»
  • راه‌های کنترل قند خون صبحگاهی در افراد دیابتی
  • یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس
  • برای 20 سالگی درگذشت گل آقا
  • قصه درخشان کاپیتان تیم ملی 18 ساله شد
  • گزینه‌های خارجی هدایت تیم ملی بسکتبال
  • نصرالله شیرین‌آبادی، نوازنده موسیقی درگذشت
  • در چه سنی میزان باروری زنان به انتها می‌رسد؟
  • (ویدئو) جشن تولد ۴۱ سالگی افسانه پاکرو
  • عکس| استایل خاص نانسی عجرم در لس‌آنجلس