Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-30@12:46:56 GMT

سخن از بی‌اهمیتی فرهنگ، نشانه توسعه‌نیافتگی است

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۸۵۲۲۵

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، دومین روز گردهمایی مدیران شعب سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی با حضور سعید پورعلی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، مهدی کاظمی‌خالدی، رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی و جمعی از مدیران شعب این سازمان، امروز پنج‌شنبه، 5 مردادماه جاری در محل سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دومین روز این گردهمایی با برگزاری کارگاه‌های آموزشی و همچنین نشست روسای ادوار مختلف سازمان دانشجویان، آقایان مسعود حبیبی، سعید بابایی، محمود علیگو، رضا فریدزاده و مهدی کاظمی خالدی، ادامه یافت، در انتهای نشست امروز مدیران شعب این سازمان، جلسه پرسش و پاسخ، طرح دیدگاه‌ها و پیشنهادات برخی مدیران شعب با حضور معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، برگزار شد.

در پایان این گردهمایی، پورعلی به ارائه سخنرانی پرداخت و ضمن تبریک ایام دهه کرامت، اظهار کرد: بر این باورم که هر جا سخن از بی‌توجهی و اهمیت ندادن به فرهنگ است، در شرایط توسعه نیافتگی خواهیم بود، وقتی در مباحث توسعه، گفتمانی حاکم می‌شود که انسان محور توسعه است، یک استفاده ابزاری از فرهنگ می‌شود، در حالی که نگاه افراد به فرهنگ برای خود فرهنگ اصالت و اهمیت دارد.

وی ادامه داد: اگر بحث توسعه می‌خواهد به سرانجام برسد، باید به سرمایه‌های انسانی توسعه توجه شود. وضعیت ذهنی یکی از جلوه‌های فرهنگ است، البته فرهنگی جلوه‌های دیگری هم دارد، معماری، تاریخ، تعاملات و ... بخشی از فرهنگ است، اما مهم‌ترین آنها، وضعیت ذهنی است که می‌تواند حکایت‌گر فرهنگ باشد. بعضی این وضعیت ذهنی را در فضای توسعه تعریف می‌کنند. اگر انسان فی نفسه بخواهد زیست انسانی داشته باشد، باید بررسی شود چه وضعیت ذهنی نیاز است داشته باشد.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: اگر انسان به «ما هو» انسان مطرح باشد، برای زیست او باید ذهنیت و منش‌هایی داشته باشد، دارایی‌های کشور فقط منابع طبیعی، پول، امکانات سخت‌افزاری و ... نیست. مهمترین دارایی یک کشور، باورها، ارزش‌ها و نگرش‌های جامعه است، همان‌گونه که دفاع مقدس را همین دارایی اداره کرد.

وی افزود: در کشور همان‌گونه که با منابع طبیعی رفتار می‌کنیم، با دارایی‌های فرهنگی رفتار می‌شود. تفکر حاکم بر توسعه و فرهنگ باید مورد اصلاح و بازنگری قرار گیرد و مفاهیم جدیدی مانند سرمایه فرهنگی و سرمایه اجتماعی وارد این حوزه شود.
پورعلی اذعان کرد: سرمایه، ثروت یا فرصتی است که برای منابع جدید می‌توان استفاده کرد. سرمایه فرهنگی، رمز بقا، رشد و تعالی فرد و جامعه خواهد بود.
وی با بیان اینکه اساس جهاد دانشگاهی بر پایه سرمایه فرهنگی، اجتماعی و انسانی است، ادامه داد: سرمایه فرهنگی برای جهاد، ریشه در این دارد که جهاد دانشگاهی معماری خود را بر سرمایه اجتماعی و انسانی گذاشت و تلاش کرد اعتماد، تعهد، شایستگی و کاردانی در این سازمان روح قالب باشد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: برای حفظ سرمایه فرهنگی باید به اصالت فرهنگ توجه کنیم و فرهنگ را ذیل هیچ امر دیگری ندانیم. نگاه ابزاری به فرهنگ در مسیر توسعه باعث می‌شود تمام ظرفیت‌های این حوزه آزاد نشود.
وی افزود: حوزه فرهنگ در کشور ما و همچنین در جهاد دانشگاهی، با یک‌سری چالش‌ها مواجه است که خارج از حیطه فرهنگ است، دلایل مختلفی دارد که برخی درونی و برخی دیگر خارج از این حوزه است.
پورعلی یادآور شد: علت آنکه ظرفیت‌های حوزه فرهنگ آزاد نمی‌شود، آن است که افرادی کار فرهنگی را، هیئتی و تشکیلاتی می‌دانند و فرهنگ را به مثابه یک امر کنترل‌پذیر تلقی می‌کنند و بدون در نظر گرفتن مولفه‌های پیرامون یک مسئله به آن ورود می‌کنند.
وی ادامه داد: وجود مراکز متعدد با تفاسیر گوناگون در مقوله فرهنگ و سازماندهی تشکیلات فرهنگی از دیگر دلایل این مشکل است که باعث می‌شود کارکرد آن برای دیگران باشد و دست‌اندازی‌های غیر حرفه‌ای به تشکیلات فرهنگی شود.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به دیگر علل این مسئله در حوزه فرهنگ، گفت: حرکت‌های نمایشی، سطحی و روزمره که توسط نیروهای غیرمتخصص و غیر علاقه‌مند به حوزه فرهنگ در مجموعه‌های متعدد انجام می‌شود از دیگر دلایل آزاد نشدن ظرفیت‌های فرهنگی است، زمان ذهنی و زمان تقویمی این افراد یکی نیست و این مسئله باعث می‌شود ارتباط سازمان‌ها با یکدیگر قطع شود.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۸۵۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید مهلت ثبت‌نام دانشجویان دانشگاه‌های تهران برای شرکت در مسابقه ملی «سدید»

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مسابقه ملی «سدید» در ۴ بخش کتاب، پایان‌نامه، مقاله و طرح‌های پژوهشی برای دانشجویان مقاطع تحصیلی مختلف در خرداد ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.
در این مسابقه دانشجویان همه مقاطع تحصیلی می‌توانند معرفی کتاب، ارائه مقاله چاپ‌شده در مجلات معتبر و یا طرح‌های پژوهشی و اختراعات خود را طی مدت ۳ دقیقه در حضور داوران ارائه کنند، دانشجویان مقاطع تحصیلی ارشد و دکتری هم باید از پایان‌نامه و یا رساله دکتری خود طی همین مدت دفاع کنند.
براساس آئین‌نامه این مسابقه، طرح‌های ارائه‌شده باید در زمان دانشجویی یا حداکثر دو سال پس از دانش آموختگی به پایان رسیده باشد و دارای گواهی اتمام طرح و اعلام رضایت کارفرما برای ارائه در مسابقه باشد.
دانشجویان دانشگاه‌ها و مراکز عالی استان تهران تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ مهلت دارند برای ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اطلاع‌رسانی باشگاه کتابخوانی دانشجویان ایران به نشانی BookRc.ir مراجعه کنند.
برگزیدگان این مرحله از مسابقات علاوه‌بر دریافت جوایز نقدی و لوح تقدیر معتبر به مرحله کشوری معرفی می‌شوند.
جوایز نقدی در نظر گرفته‌شده برای برگزیدگان این مرحله از مسابقه ملی «سدید» شامل موارد ذیل است:
یک جایزه ۲۰ میلیون ریالی برای یک نفر
دو جایزه ۱۰ میلیون ریالی برای دو نفر
۳ جایزه ۵ میلیون ریالی برای سه نفر
سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی با همکاری و مشارکت دبیرخانه مسابقات جهاد دانشگاهی، معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران و جهاد دانشگاهی، اداره‌کل امور خوابگاه‌های دانشگاه تهران و معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران این مسابقه ملی را در استان تهران برگزار می‌کند.

دیگر خبرها

  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • انتشار کتاب ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری
  • اجرای ۱۶ پروژه شاخص در مجتمع گردشگری صفه/ برای توسعه صنعت نشاط و تفریح تلاش می‌کنیم
  • انتشار کتاب «ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری» در چهارمحال و بختیاری
  • افزایش بهره‌وری اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن خیرات در کشور
  • نیازمند تحول در نگرش عمومی جامعه در حوزه وقف هستیم
  • دانشجویان خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند
  • نامگذاری روزی به نام سروستان گامی برای اعتلای این شهر است
  • تمدید مهلت ثبت‌نام دانشجویان دانشگاه‌های تهران برای شرکت در مسابقه ملی «سدید»