Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-06@22:41:26 GMT

تقابل ترامپ با اعضای کابینه دولت آمریکا

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۸۷۵۳۲

تقابل ترامپ با اعضای کابینه دولت آمریکا

روزنامه «کامرسانت» روسیه در تحلیلی نوشته است: در شرایطی که اعمال فشارها از سوی مخالفان داخلی رئیس جمهوری در حال افزایش است، دونالد ترامپ در معرض این خطر قرار دارد که 3 تن از مهره های کلیدی تیم رهبری خویش را هم از دست بدهد.

رویارویی با جف سشنز دادستان کل آمریکا که ترامپ او را متهم به عدم توانایی در تحقیقات مربوط به دخالت احتمالی روسیه در انتخابات آمریکا کرده، با اخباری پیرامون تشدید اختلافات بین کاخ سفید و وزارت امور خارجه و شایعات پیرامون امکان استعفای رکس تیلرسون از سمت خویش مصادف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن اینکه دونالد ترامپ نتوانسته با ژنرال هربرت مک مستر مشاور امنیت ملی خود نیز زبان مشترک پیدا کند و از برنامه پیشنهادی وی در مورد افزایش حضور نظامی آمریکا در افغانستان حمایت نکرده است.

در شرایطی که رهبران دو جناح اصلی نظامی و سیاست خارجی در دولت جدید آمریکا در معرض فشار قرار دارند، مواضع خود رئیس جمهوری هم متزلزل تر از هر زمان دیگر خواهد شد.

رئیس جمهوری در مقابل دادستان کل

درگیری رئیس کاخ سفید با جف سشنز، یکی از نخستین حامیان ترامپ در میان جمهوری خواهان در مبارزات انتخابات ریاست جمهوری، از اواخر هفته گذشته به مهمترین اخبار سیاست داخلی در آمریکا تبدیل شده است.

ترامپ دادستان کل را به موضع گیری ضعیف در باره تخلفات جدی هیلاری کلینتون رقیب خود در مبارزات انتخاباتی متهم کرده و گفته است که وی در خصوص تلاشهای اوکراین برای خرابکاری در فعالیتهای خود (ترامپ) هیچ اقدامی نکرده و بجای رسیدگی به این مسئله، به حملات به کاخ سفید در رابطه با معامله احتمالی با مسکو ادامه می دهد.

همه تلاشهای دونالد ترامپ در این جهت گیری صورت می گیرد تا در جنگ اطلاعاتی در داخل آمریکا موضع بهتری بدست آورد. برای اینکه هر روز که می گذرد بر تعداد جنجالها پیرامون ارتباط داشتن تیم وی با مقامات روسی افزوده می شود و فهرست ادعاها علیه وی در ارتباط با معامله با مسکو گسترش یافته است. و زمانی که رویارویی لفظی ترامپ و سشنز به مرحله بسیار شدیدی رسید، شایعات پیرامون امکان برکناری دادستان کل که تنها شش ماه است به این سمت منصوب شده، بسیار جدی شد.

جالب اینجاست که رودولف جولیانی که رسانه های گروهی عجولانه وی را نامزد احتمالی سمت دادستانی کل نامیدند، اعلام کرد که برای نشان دادن حمایت خویش از جف سشنز، قصد ندارد با چنین پیشنهادی موافقت کند. در چنین شرایطی، خلاص شدن از دست دادستان کل، برای رئیس جمهوری آمریکا کار آسانی نخواهد بود، چرا که سناتورهای جمهوری خواه نیز موضع گیری سشنز در مقابل ترامپ را درست دانسته و در این جنگ سیاسی، از او حمایت می کنند.

رئیس جمهوری علیه وزیر امور خارجه خود

شش ماه بعد از تغییر تیم رهبری در کاخ سفید، این تنها دادستان کل آمریکا نیست که مجبور به دفاع از صندلی خود شده است، رکس تیلرسون، وزیر خارجه نیز ظاهرا در موقعیت مشابهی قرار دارد. بر اساس اطلاعات شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا، روابط تیلرسون با کاخ سفید تیره شده و به خاطر تشدید اختلافات، وزیر خارجه ممکن است از سمت خویش استعفاء دهد، البته این مسئله فعلا از طرف وزارت خارجه آمریکا تکذیب شده است.

ظاهرا اختلاف نظرات وزارت خارجه و کاخ سفید بر سر اجرای سیاست خارجی آمریکاست. دخالت‌های کاخ سفید در سیاستهای پرسنلی تیلرسون، مانع از آن شده که وی تاکنون بتواند تیم مورد نظر خویش در عرصه دیپلماسی آمریکا را تشکیل دهد. ظاهرا تیلرسون با جرالد کوشنر داماد و مشاور ارشد دونالد ترامپ و جانی دی استفانو مسئول مدیریت داخلی کاخ سفید، دارای اختلاف نظرات جدی شده است.

در صورت درست بودن اطلاعات مربوط به امکان استعفای تیلرسون و انتخاب وزیر امور خارجه جدیدی برای دولت آمریکا، دستگاه دیپلماسی آمریکا بار دیگر دچار تحولات جدید و تغییر اولویتها خواهد شد و سیاست خارجی واشنگتن بیش از پیش و برای مدت زمان طولانی تری نامشخص خواهد ماند.

رئیس جمهوری در مقابل مشاور امنیت ملی

در شرایطی که کاخ سفید با مشکلات متعددی مواجه است، مشکل جدی نیز بین دونالد ترامپ با یکی از مهره های کلیدی تیمش، یعنی ژنرال هربرت مک مستر مشاور رئیس جمهوری در مسائل امنیت ملی بوجود آمده است.

بر اساس اطلاعات نشریه «پلیتیکو»، علت اختلافات آنها واکنش ترامپ به پیشنهاد مک مستر در مورد طرح اقدامات آتی آمریکا در افغانستان است که این مقام نظامی چندین ماه روی آن کار کرده بود. ژنرال مک مستر پیشنهاد کرده تا نیروهای نظامی آمریکا در این کشور افزایش یابد و به عقیده وی، این اقدام باعث می شود تا اوضاع امنیتی افغانستان بهبود یافته و شرایط بهتری برای مذاکرات سیاسی با طالبان و دیگر گروههای مخالف کابل فراهم شود.

ظاهرا برخلاف تصور، ترامپ نه تنها از این طرح حمایت نکرده، بلکه بشدت با آن مخالفت نموده است. مباحثات در زمینه تصویب این سند هم کلا به بعد موکول شده است. بدین ترتیب موقعیت یکی دیگر از اعضای تیم ریاست جمهوری در معرض خطر قرار گرفته است.

وضعیت از آن جهت وخیم تر می شود که دقیقا در شرایط کنونی و به خاطر اختلاف نظرات داخلی، تلاش آمریکا برای تهیه راهکار جدید برای افغانستان با شکست مواجه شده است و این مسئله می تواند روی اوضاع در داخل افغانستان نیز تاثیر بگذارد.

بدین شکل در روابط دونالد ترامپ با اعضای مهم تیم رهبری خود مشکلات جدی بوجود آمده و این مسئله موقعیت رئیس جمهوری در شرایط نه چندان آسان کنونی در عرصه سیاست داخلی آمریکا را بیش از پیش متزلزل خواهد کرد.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۸۷۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهد تقابل جریان شرافت و شرارت در غرب هستیم

رئیس جمهور گفت: رخدادهای غزه پرده‌ از این چهره غربی‌ها کنار زد و امروز شاهد تقابل جریان شرافت ِقشر آگاه و فهیم دانشجویی با جریان شرارتِ سرمداران متجاوز و متجاسر به قانون،‌ حقوق و آزادی‌های انسانی غرب هستیم. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز یکشنبه در جلسه هیئت دولت، ضمن اظهار تاسف عمیق نسبت به آنچه در روزهای اخیر در محیط‌های دانشگاهی آمریکا و برخی کشورهای غربی رخ داده است، شکسته شدن حرمت دانشجو، استاد، دانشگاه و مراکز علمی، پژوهشی و تحقیقاتی، قانون، آزادی بیان، آزادی قلم و دفاع از حقوق انسان را فجایعی توصیف کرد که چهره حقیقی تمدن غرب را برای جهانیان آشکار و حقانیت مواضع جمهوری اسلامی ایران مبنی بر دورغ بودن ادعاهای غرب درباره دفاع از حقوق بشر و آزادی را اثبات کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه غربی‌ها با پنهان کردن چهره استبدادی و ضد حقوق بشری خود پشت شعارهای فریبنده، خود را مدافع این ارزش‌ها جا زده بودند، افزود: رخدادهای غزه پرده‌ از این چهره غربی‌ها کنار زد و امروز شاهد تقابل جریان شرافت ِقشر آگاه و فهیم دانشجویی با جریان شرارتِ سرمداران متجاوز و متجاسر به قانون،‌ حقوق و آزادی‌های انسانی غرب هستیم و باور داریم این حضور و ایستادگی آگاهانه دانشجویان آمریکایی و غربی روشنگری و بازدارندگی موثری در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت‌های آمریکا خواهد داشت.

رئیسی با اشاره به رویکردهای حمایتی جریان علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از حرکت‌های ضد صهیونیستی ابراز امیدواری کرد: رسیدن پیام همبستگی و حمایت دانشجویان و اساتید کشورمان از حرکت اخیر دانشجویان و اساتید آمریکایی و غربی، آنها را در احقاق حقوق ملت مظلوم و مقتدر فلسطین استوارتر می‌کند.

رئیس جمهور در ادامه سخنانش فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با جامعه معلمان را بسیار روشنگرانه و چراغ راه دست‌اندرکاران تعلیم و تربیت کشور توصیف و تاکید کرد: عمل به این رهنمودها جریان تعلیم و تربیت کشور را روز به روز به جایگاه شایسته خود نزدیک‌تر خواهد کرد، لذا تکلیف همه دست‌اندرکاران آموزش و پرورش برای تحقق این رهنمودها مضاعف است.

در جلسه امروز هیئت دولت وزیر نفت در گزارشی از فعالیت‌های پالایشگاه آبادان، با اشاره به اینکه در سال 1394 وزیر نفت وقت با اعلام زیان‌ده بودن این پالایشگاه گفته بود، دولت حاضر است آن را رایگان واگذار کند، خاطرنشان کرد: با اقداماتی که در دولت مردمی با تکیه بر توان سازندگان، متخصصان و پیمانکاران داخلی و به بهره‌برداری رساندن فاز دوم این پالایشگاه انجام شد، پالایشگاه آبادان امروز یکی از سود ده‌ترین واحدهای تولیدی است که سال گذشته 12 همت سودآوری داشته است.

اوجی با اشاره به رسیدن تولید بنزین در این پالایشگاه از 8 میلیون لیتر در روز در ابتدای دولت مردمی به 15 میلیون لیتر، تولید گازوئیل از روزانه 15 میلیون لیتر به 19 میلیون لیتر و کسب رتبه نخست صادرات در بورس کالا و انرژی در سال گذشته گفت: تا 2 ماه آینده واحد هیدروکراکر این پالایشگاه نیز به بهره‌برداری خواهد رسید و مابه‌ازای ارزی تولید گازوئیل یورو 5 آن 3 میلیون یورو دیگر افزایش خواهد یافت.

وزیر نفت همچنین با اشاره افزایش 210 هزار بشکه‌ای تولیدات و تامین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی تبریز، شازند، بندرامام، بوعلی و رازی، افزود: در طول فعالیت دولت مردمی تعداد محصولات تولیدی این پالایشگاه از 21 محصول در سال 1400 به 34 محصول رسیده و با اقدامات انجام شده فقط در سال گذشته 1300 فرصت شغلی ثابت و غیرثابت در این مجتمع ایجاد شده که امسال نیز 600 نفر به نیروهای شاغل در پالایشگاه اضافه و حداقل هزار نفر نیز در پیمانکاری‌های توسعه فاز 3 آن مشغول فعالیت خواهند شد.

در ادامه جلسه امروز رئیس کل بانک مرکزی نیز با اعلام این خبر که بر اساس گزارش‌های تهیه شده نرخ رشد نقدینگی که تا پایان اسفند سال گذشته به 24 درصد کاهش یافته بود، در فروردین به 23 درصد رسیده است، اظهار داشت: بر اساس این گزارش نرخ رشد پول نیز که سال گذشته 33 درصد بود، تا 16 فروردین امسال به 16 درصد کاهش یافته است. 

فرزین در توضیح این گزارش افزود: رشد پول معیار مهمی برای انتظارات تورمی است و کاهش نرخ رشد آن نشانگر کاهش انتظارات تورمی است. همچنین در فروردین امسال میزان دارایی‌های ارزی کشور حدود 200 میلیون دلار افزایش یافته که به معنای تراز مثبت 200 میلیون دلاری خرید دارایی‌ها ارزی نسبت به فروش آن است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • شاهد تقابل جریان شرافت و شرارت در غرب هستیم
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • دیدنی های امروز؛ از روز جهانی آزادی مطبوعات تا سفرهای تبلیغاتی ترامپ
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین