Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@16:48:30 GMT

بنیاد خیریه منطقه آزاد چابهار افتتاح شد

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۸۹۳۷۹

بنیاد خیریه منطقه آزاد چابهار افتتاح شد

همزمان با نخستین جشن گلریزان برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد، بنیاد خیریه «مه‌بان» با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان سیستان‌وبلوچستان و امام‌جمعه زاهدان در چابهار افتتاح شد.

به گزارش جماران، در این مراسم که به همت سازمان منطقه چابهار و با حضور ائمه جماعت تشیع و تسنن، مسئولان استان و فعالان اقتصادی برگزار شد، بیش از 65 میلیارد ریال کمک برای آزادی زندانیان جمع‌آوری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئولیت اجتماعی صنایع درحال‌توسعه

عبدالرحیم کردی، مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در این مراسم ضمن تشکر از حضار برای شرکت در مراسم گلریزان به نفع زندانیان جرایم غیرعمد، گفت: «منطقه آزاد چابهار بر اساس سند راهبردی که برای شرق کشور تهیه ‌شده، پنج راهبراد اساسی دارد که عبارتند از ایفای نقش در اقتصاد ملی، توسعه اقتصاد منطقه، جلب مشارکت جوامع محلی، توسعه تعاملات بین‌المللی و انتقال تکنولوژی که به‌ویژه در ارتباط با آسیای میانه معنا می‌یابد.»

وی ادامه داد: «در بحث مشارکت جوامع محلی به‌عنوان مأموریتی که خاستگاه و هدف همه نظریه‌ها و تئوری‌های توسعه در دنیا است، مفهوم انسان سخت مورد توجه قرار می‌گیرد. انسان هدف توسعه است و توسعه بدون انسان اتفاق نمی‌افتد. امروز توجه به توسعه انسانی به‌عنوان اصلی‌ترین و جدی‌ترین پارامتر توسعه مورد توجه و نیازمند اقدامات مؤثر است.»

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: «ما در مسیر انجام مأموریت‌های اصلی مناطق آزاد هستیم و رشد بیش از هزار درصدی تولید در چهار سال گذشته، توسعه شرکت‌های سرمایه‌گذاری، حرکت از تجارت به تولید، توسعه زیرساخت‌های اساسی و بنیادین منطقه و... نشانگر این تلاش است اما نیک می‌دانیم که اگر مشارکت، همراهی و توانمندسازی جوامع محلی در آن لحاظ نشود، همه این حرکات محکوم‌ به شکست است.»

کردی شرکت‌ها و صنایع درحال‌توسعه چابهار را دارای مسئولیت اجتماعی دانست و ادامه داد: «سرمایه‌گذارانی که حضور فعالی در منطقه دارند، باید توجه کنند که مسئولیت اجتماعی فراتر از برنامه‌های مقطعی و مرهم‌های موقتی است و ایفای درست این مسئولیت، برنامه‌ریزی و اقدام مؤثر می‌طلبد.»

وی افزود: «توفیق پیدا کردیم در آغاز دهه کرامت، یک بنیاد خیریه را بنیان بگذاریم تا حرکات فردی و کمک‌های موردی و اقدامات مقطعی، به یک جریان کمک‌رسانی و توانمندسازی با برنامه و دائمی تبدیل شود. ضمنا برای آن‌که تلنگری به خود بزنیم و مسئولیت‌هایمان را به یاد بیاوریم، با همراهی و همکاری عزیزان ستاد دیه استان، نخستین جشن گلریزان در منطقه آزاد را برگزار کنیم. ما امید داریم آن بنیاد و این جشن، منشأ خدمت به مردم بزرگوار و وطن‌دوست چابهار و جنوب استان سیستان و بلوچستان بشود و بتوانیم قدمی در راه اهداف نظام که کاهش نابرابری و توزیع عادلانه‌تر امکانات است، برداریم.»

در 16 ماه 140 زندانی جرائم غیرعمد آزاد شدند

حجت‌الاسلام حمیدی، رئیس دادگستری استان سیستان و بلوچستان نیز در سخنانی با ابراز خوشحالی از تبدیل شدن آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد به یک فرهنگ عمومی در کشور، گفت: «تنها چند روز پس از آغاز ماه مبارک رمضان، برگزاری جشن گلریزان در کشور فراگیر شد که استان ما هم از این قاعده مستثنی نبود و برای اولین بار، بیش از 20 جشن گلریزان برگزار شد.»

رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان با اشاره به مشارکت افرادی با شرایط مالی نامساعد در برنامه‌های کمک به زندانیان، گفت: «حتی در زندان زاهدان، زندانیانی که طعم تلخ زندان و دوری از خانواده را چشیده‌اند، جشن گلریزان برگزار کردند. مهم نیست که چقدر کمک کنند، مهم نهادینه شدن این فرهنگ و دیدگاه است.»

وی در پایان گفت: «در استان سیستان و بلوچستان که گفته می‌شود از محروم‌ترین استان‌های کشور است، در 6سال گذشته بیش از 640 نفر از زندانیان جرائم غیرعمد به همت خیرین و نیکوکاران آزاد شده‌اند. از ابتدای سال 95 تاکنون یعنی در حدود 16 ماه اخیر نیز، 140 زندانی جرائم غیر عمد آزاد شده‌اند. در حال حاضر 70 نفر به دلیل جرائم غیرعمد در زندان به سر می‌برند و در زندان چابهار 11 زندانی غیرعمد وجود دارند که برای آزادی آنها، یک میلیارد تومان نیاز داریم.»

حیات طیبه یاری‌دهندگان

آیت‌الله سلیمانی، نماینده مقام معظم رهبری و رییس هیئت‌امنای ستاد دیه استان سیستان و بلوچستان که در این مراسم حضور پیداکرده بود، با تأکید بر اینکه قرآن کریم انسان‌ها را به حیات طیبه دعوت می‌کند، گفت: «در حیات طیبه دو چیز به‌عنوان نقش جوهری وجود دارد. کار خوب و انسان خوب و شایسته. این جلسه بی‌تردید از مصادیق حیات طیبه است. کسی که به این دعوت با نیت و اقدامی پاک لبیک گفته‌اند از چنین زندگی برخوردار هستند.»

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان ادامه داد: «تعاون در دفاع از کشور در هشت سال دفاع مقدس کاری بود که از فرد ساخته نبود و جمعی دست‌به‌دست هم دادند و اجازه ندادند یک وجب از خاک کشور زیر چکمه ظالمانه ناکسان بعثی برود. حیات طیبه دقیقاً همین است. اینکه ما سرمایه‌گذاری کنیم، قدمی ارزشمند است. اینکه به کار و تولید بپردازیم، قدم والایی است. اینکه ما بستر اشتغال ایجاد کنیم باارزش است و به‌عنوان جهاد قلمداد می‌شود. اما زمانی انگیزه اشتغال دیگران است همراه با سود و یک زمان انگیزه تنها سود است که وقتی سود کاهش پیدا کند، به تعطیلی کشانده می‌شود که این حیات طیبه نیست. حیات طیبه، عمل صالح با اعتقاد راسخ می‌خواهد.»

وی در پایان گفت: «زندگی کسانی که مبلغی را برای آزادی زندانیان غیرعمد در نظر گرفته‌اند، از مصادیق حیات طیبه است. از بهمن‌ماه سال گذشته تاکنون به همت برادران نیکوکار و همکاران ما در دادستانی و ستاد دیه بالغ‌بر 600 نفر از زندانیان غیرعمد به انحای مختلف آزاد شده‌اند و در همین بازه زمانی هم چند صد نفر توانسته‌اند از ده تا 30 روز مرخصی بگیرند.»

در ادامه، مجری مراسم عده‌ای از آفرینان و فعالان اقتصادی چابهار را به جایگاه دعوت کرد و از آنان خواست در سخنان کوتاهی میزان کمک‌های خود را اعلام کنند که با استقبال مواجه شد و خیرین حاضر، مبالغ اهدایی خود را به نمایندگان ستاد دیه تحویل دادند. همچنین معاونت زنان ریاست‌جمهوری نیز اعلام کرد مقدمات آزادی زنان زندانی در سیستان‌وبلوچستان را در قالب پویش ارمغان، فراهم می‌اورد. پس از پخش کلیپی از وضعیت ناگوار خانواده‌های زندانیان و پخش پیام تصویری اکبر ترکان، دبیر شورای عالی مناطق آزاد در حمایت از برپایی چنین برنامه‌هایی، اعلام شد بیش از 65 میلیارد ریال برای کمک به زندانیان جمع‌آوری شده است.

در ادامه مولوی نظیراحمد سلامی، نماینده مردم استان در مجلس خبرگان و مولوی عبدالرحمن ملازهی امام جمعه اهل سنت چابهار در سخنانی کوتاه، از برگزارکنندگان مراسم تقدیر کردند و خواهان تدوام چنین برنامه‌هایی شدند. در پایان، یادمان آغاز به‌کار بنیاد خیریه مه‌بان به امضای مسئولین حاضر در مراسم رسید.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۸۹۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه و ارتقا مراکز درمانی موقوفه از اولویتهای سازمان اوقاف است

حجت الاسلام احمد شرفخانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در این چند سال اخیر نسبت به ساخت پروژه های مختلف درمانی اقدامات مختلفی انجام دادیم، افزود: با تلاش دانشمندان و شرکت های دانش بنیان و با حمایت و مشارکت سازمان اوقاف، تولیدات مختلفی در راستای رفع نیاز در عرصه تجهیزات درمانی گام های بلندی برداشتیم و امروز یکی از مهمترین اولویتهای سازمان، توسعه و ارتقاء مراکز درمانی موقوفه و خیریه است اما باید این نکته مهم را عرض کنم.

وی ادامه داد: در رابطه با توسعه و ارتقاء مراکز درمانی موقوفه و خیریه در کشور با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با چالش های جدی مواجه هستیم و متاسفانه بعضی ها با برخوردهای غیر حرفه ای و اقدامات خودسرانه، مانع اقدامات خیرخواهانه در توسعه بهداشت، سلامت و درمان در کشور می شوند و بجای اینکه از تلاش و ظرفیت خیرین و واقفین برای خدمت رسانی درمانی مطلوب به مردم استقبال کنند و تسهیل گر این امور باشند با کمال تاسف باید بگویم مانع امر خیر در امر بهداشت و درمان شده اند که باید مسئولین وزارت بهداشت تدبیر جدی بیاندیشند هرچند تعداد این مسئولین کم هم باشد اما اثر منفی خود را گذاشته وخواهد گذاشت.

شرفخانی اضافه کرد: ۱۰۲۳ کودک بی سرپرست و بد سرپرست در مراکز نگهداری موقوفه به صورت شبانه روزی نگهداری می شوند و ساماندهی موقوفات و مراکز نگهداری ایتام و شروع ساخت مراکز نگهداری کودکان بی سرپرست از برنامه های راهبردی مرکز امور خیریه سازمان است.

رییس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: هدف از برپایی نمایشگاه دستاوردهای وقف که اخیراً برپا شد نشان دادن دستاوردهای نهاد وقف بر اساس کارکردهای فرهنگی، مذهبی، اجتماعی، اقتصادی، علمی و پژوهشی، بهداشت و سلامت و درمان و … برای مردم عزیز علی الخصوص نخبگان و جامعه هدف بود.

وی همچنین تصریح کرد: یکی از اهداف این نمایشگاه نشان دادن دستاوردهای نهاد وقف بر اساس سیاستگذاری و راهبری و مدیریت سازمان اوقاف در توسعه و پیشرفت کشور در عرصه های مختلف با توجه به کارکردهای وقف و نیات واقفین خیراندیش با مشارکت مردم بوده است. در دوران مدیریت اخیر در سازمان اوقاف، رویکرد سازمان مبنی بر استفاده از ظرفیت نخبگان در ساختار شرکت های دانش بنیان در تخصص های مختلف جهت ارتقاء بهره وری موقوفات بوده است تا از این طریق علاوه بر افزایش بهره وری موقوفات، در توسعه و پیشرفت های اقتصادی و رشد تکنولوژی و رفع نیازهای ضروری جامعه نقش آفرینی موثری داشته باشد.

شرفخانی ادامه داد: در این راستا مرکز نوآوری نوفل لوشاتو راه اندازی شده و همچنین مشارکت با شرکتهای شتابدهنده و دانش بنیان در اولویت های سازمانی قرار گرفت وبر اساس ظرفیت های های وقف از جمله در موضوعات کشاورزی، دامپروری، تجهیزات مورد نیاز مراکز درمانی و ارتقاء درمان و سلامت و تولید محصولات مختلف مورد نیاز با شرکت های دانش بنیان مشارکت کردیم که این روزها شاهد گزارش تولیدات و اقدامات این شرکتها به صورت تولید انبوه در نمایشگاه بودیم و قطعاً افزایش درآمد موقوفات بر اساس این ظرفیتها، در افزایش و گستردگی اجرای نیات واقفین خیراندیش موثر خواهد بود.

وی عنوان کرد: بخشی دیگر از این نمایشگاه به فعالیت های داخلی سازمان مربوط است که یکی از غرفه ها به مرکز امور خیریه اختصاص داشت که بخش اجرای نیت خیرخواهانه واقفین خیراندیش و فعالیت های حوزه خیریه سازمان را تحت پوشش قرار داد. مرکز امور خیریه سازمان نیز همانطور که در عنوان سازمان آمده (سازمان اوقاف و امور خیریه) به امور خیریه قبلاً کمتر پرداخته می شد که در این چند سال اخیر به صورت جدی تر به مقوله امر خیر توجه شده است و رویکرد سازمان توسعه و تقویت فعالیتهای امور خیریه با استفاده از ظرفیت و مشارکت مردم به ویژه تشکلها و شوراهای خیریه بوده است.

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: مرکز امور خیریه چهار وظیفه اصلی دارد. شامل مراکز درمانی موقوفه، مراکز نگهداری و دارالایتام موقوفه، بخش تشکل های مردم نهاد و بخش کمک به نیازمندان و افراد آسیب پذیر اعم از ایتام، محرومان و فقرا و آزادی زندانیان، کمک هزینه ازدواج و کمک به دارو درمان بیماران است. همچنین کمکهای عمومی مانند ارسال بسته معیشتی به نیازمندان از سوی این بخش انجام می شود.

حجت الاسلام شرفخانی عنوان کرد: به منظور تولید دانش در حوزه امر خیر و ارتقاء مدیریت تشکلهای مردمی برنامه های مختلفی از جمله همایش خیر ماندگار و نشست های تخصصی برگزار شده و در این راستا بحث ارزیابی و رتبه بندی خیریه ها یکی از موضوعات مهمی است که با مشارکت نهادهای حکمرانی امر خیر و تشکل های مردمی شروع شده است و بر همین اساس در حال تدارک جشنواره ای هستیم که در سال جدید به صورت ملی برگزار خواهد شد.

کد خبر 6093203 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • مناطق آزاد کشور ؛ چالش ها وراهکارها
  • توسعه و ارتقا مراکز درمانی موقوفه از اولویتهای سازمان اوقاف است
  • معرفی ۱۲۴ بسته سرمایه‌گذاری منطقه آزادچابهار به فعالان اقتصادی؛ چابهار بهشت سرمایه گذاری
  • کسب رتبه برتر در حوزه عمران و زیربنایی توسط منطقه آزاد چابهار
  • مدیر حفاظت و اطلاعات بنیاد تعاون زندانیان معارفه شد
  • ۳۵ نفر از محکومان مالی با کمک‌های انسان دوستانه آزاد شدند
  • آزادی ۷ زندانی جرائم غیر عمد استان سمنان در سال جدید
  • دانش‌آموزان ۳ زندانی جرایم غیر عمد را آزاد کردند
  • علت عمده سقط جنین مسایل فرهنگی و اقتصادی است
  • فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود