Web Analytics Made Easy - Statcounter

گشت‌‌های پایش ذخایر آبزیان در خلیج فارس نشان می‌دهد که زیستگاه‌های انواع آبزیان خسارت دیده‌اند به‌گونه‌ای که هر سال شاهد کاهش میزان صید از این آبراه مهم و استراتژیک در استان بوشهر هستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، یکی از ظرفیت‌های مهم استان بوشهر صید و صیادی و آبزی‌پروری است که وجود 937 کیلومتر مرز دریایی خلیج فارس در استان بوشهر فرصت مهمی برای این مهم فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم ساحل‌نشین استان بوشهر همواره از طریق دریا، دریانوردی، صید و صیادی و فعالیت‌های مختلف دریایی امرار معاش می‌کردند که این مهم جایگاه این استان در عرصه شیلاتی نشان می‌دهد.

صید میگو در آب‌های استان بوشهر آغاز شد

مدیرعامل اتحادیه تعاونی صیادی استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به آغاز صید میگو در استان بوشهر اظهار داشت: صید میگو برای قایق‌ها از 5 مرداد و برای لنج‌ها از 7 مرداد ماه در آب‌های خلیج فارس در استان بوشهر آغاز شده که در این عرصه بیش از 8 هزار صیاد فعالیت می‌کنند.

محمد آبخو با اشاره به اینکه زمان صید میگو در استان بوشهر حدود یک‌ماه است خاطر نشان کرد: یکی از عومل مهم محدود کردن صید میگو در تمام فصول سال به سبب ابزار صید آن است چرا که تنها روش صید آبزبان کف‌زی از طریق«ترال» است.

ویصید «ترال» یا کف‌روب مخرب‌ترین شیوه صید معرفی شده خاطرنشان کرد: در این روشبه ذخائر و زیستگاه‌های آبزیان خسارت فراوانی وارد می‌شود چرا کهابزار صید کف دریا را جارو می‌کند و تمام آبزیان از ریز و درشت و حتی نوزادان و تخم‌های آبزیان جمع‌آوری می‌‌کند و به زیستگاه‌های آبزیان صدمات جبران ناپذیری می‌رساند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی صیادی استان بوشهر با بیان اینکه صید ترال تنها در فصل صید میگو برای شناورهایی که دارای مجوز هستند آزاد است تاکید کرد: صید ترال به صورت غیرمجاز قاچاق محسوب می‌شود و جرم است.

صید آبزیان به روش تور ترال در دنیا منسوخ شده است

محمد کارگر یکی از پیشکسوتان صید صیادی در استان بوشهر با تاکید بر این نکته که هزینه صید و صیادی بسیار گران قیمت است تصریح کرد: با توجه به هزینه بالای صید و صیادی، کاهش صید بر کاهش درآمد صیادان افزوده و بیشتر اوقات صیادان زیان‌های فراوانی متحمل می‌شوند.

وی کاهش صید را ناشی از صدمه وارد شدن به ذخائر و زیستگاه آبزیان دانست و گفت: یکی از عوامل تهدیدکننده صید و صیادی لرزه نگاری برای اکتشافات نفت، گاز و فعالیت در بسترهای دریایی است.

کارگرصید ترال یا کف روب را از دیگر عوامل تهدید کننده ذخائر و زیستگاه آبزیان دانست و تصریح کرد: این نوع صید در دنیا به عنوان«صید کور» شناخته شده و در برخی از کشورها که به ذخائر آبزیان اهمیت می‌دهند روش ترال را منسوخ کرده‌اند.

این پیشکسوت صید و صیادیبا بیان اینکه استان بوشهر دارای زیستگاه‌های مهم آبزیان از جمله ماهی و میگو است تصریح کرد: صید ترال و کف روب به این ذخائر آسیب‌های جدی وارد کرده که بر اساس اعلام موسسه تحقیقات و پژوهشکده میگوی کشور ذخائر آبزیان در استان بوشهر بشدت خسارت دیده که این کاهش نتیجه عمل صیادانی است که به صورت غیرمجاز اقدام به صید ترال می‌کنند.

صیاد بوشهری که مشغول آماده کردن ابزارآلات صید میگو برای رفتن به دریا است گفت: صید میگو از 7 مرداد برای لنج‌ها آزاد است که با اخذ مجوز از بامداد هفتم برای صید میگو عازم دریا می‌شویم.

اکبر نیامندی با بیان اینکه صید میگو به وسیله تور ترال انجام می‌شود افزود: صید ترال صیدی مخرب و نابود کننده زیستگاه آبزیان است.

وی با بیان اینکه میگو در کف دریا زیست می‌کند تاکید کرد: چون میگو آبزیانی کف‌زی است تنها راه صید آن از طریق صید ترال است که در سال حدود یک ماه مجوز قانونی صادر می‌شود.

صیاد بوشهری با بیان اینکه صید ترال خسارت جبران ناپذیری به زیستگاه آبزیان وارد می‌کند خاطر نشان کرد: برخی صیادان غیر از فصل قانونی صید میگو در فصولی دیگر به روش ترال و به صورت قاچاق صید می‌کنند که باید با این صیادان برخورد قاطع شود تا جرات صید به روش ترال غیر از فصول اعلام شده نکنند.

وی با بیان اینکه معیشت صیادان با خسارت دیدن زیستگاه‌های آبزیان دچار مشکلاتی شده افزود: صید ترال، عاملی مهم در تخریب زیستگاه و ذخائر آبزیان و رکود فعالیت صید و صیادی است.

یکی از صیادان دیری هم با بیان اینکه منطقه مطاف یکی از صیدگاه‌های مهم آبزیان از جمله میگو است تصریح کرد:منطقه مطاف دیر یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های میگو و آبزیان کف‌زی است که باید برای حفاظت از این ذخائر و زیستگاه آبزیان حفاظت دریایی را افزایش داد.

اصغر بابامرادی با بیان اینکه با صیادانی که به صورت غیرمجاز صید می‌کنند برخورد قضایی می‌شود گفت: اقدامات خوب مسئولان استان و برخورد جدی دادگستری با شناورهایی که به روش غیرمجاز ترال صید می‌کنندقابل تقدیر است که این مهم تشدید یابد.

برخورد با صیادان متخلف در اولویت برنامه‌های شیلات استان بوشهر است

مدیرکل شیلات استان بوشهر هم با اشاره به فعال بودن گشت‌های حفاظت دریایی در استان بوشهر تاکید کرد: برخورد با صیادان متخلف در اولویت برنامه‌های حراست، ماموران بازرسی و گشت دریایی شیلات استان بوشهر است.

عباسعلی زنده‌بودی از ابطال مجوز شناورهای که به صورت غیر مجاز صید می‌کنند خبرداد و گفت: شناورهایی که اقدام به صید ترال به صورت غیرقانونی کنند ضمن اینکه مجوز صید آنها باطل می‌شود با صیادان متخلف برخورد قاطع قضایی می‌شود.

وی با بیان اینکه صید میگو در استان بوشهر آغاز شده گفت: امسال در استان بوشهر بیش از هشت هزار صیاد با بیش از 700 قایق و 490 لنج صیادی، در صید میگو مشارکت دارند.

میزان صید میگو کاهش یافته است

مدیرکل شیلات استان بوشهر از صید 1300 تن میگو در آبهای استان بوشهر خبرداد و خاطر نشان کرد: پیش‌بینی صید در فصل صید میگو در استان بوشهر بین 1300 تا 1500 تن صید شود و این در حالی است که میزان صید هرسال کاهش یافته است.

برخی از افراد به صورت غیر مجاز در دیگر فصول سال که آبزیان تخم‌ریزی می‌کنند به روش ترال صید می‌کنند که ضمن خسارت به ذخائر و زیستگاه آبزیان، معبشت صیادان استان بوشهر را به خطر می‌اندازد.

صید مخرب ترال نابودی زیستگاه‌های آبزیان دریا، تخریب ذخائر، خسارت به ادوات صیادی و به خطر افتادن امنیت شغلی صیادان را به دنبال دارد.

صیادان استان بوشهر در انتظار اقدامات مناسب و موثرتر مسئولان شیلاتی و قضایی استان بوشهر برای برخورد با متخلفان هستند .

متخلفان در این عرصه که معیشت صیادان را به خطر انداخته‌اند هستند باید برخوردها تشدید یابد چرا که ادامه صید ترال، ذخائر و زیستگاه آبزیان مورد نیاز آیندگان را نابود می‌کند.

انتهای پیام/

R41363/P1361/S6,53/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۹۵۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبراه خلیج فارس جای بیگانگان نیست

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه خلیج فارس می‌تواند در نظم آینده جهان نقشی بسیار مهم ایفا کند، گفت: آبراه خلیج فارس جای بیگانگان نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری ظهر امروز _دوشنبه، دهم اردیبهشت_ در آیین بزرگداشت روز ملی خلیج فارس با گرامیداشت یاد و نام شهدای خلیج فارس، اظهار کرد: خلیج فارس در جغرافیای جهانی از یک دگردیسی در جغرافیای جنوب ایران ایجاد شده است.

وی افزود: در تمامی اسناد مکتوب و نقشه‌های کهن و معتبر جهانی این آبراه به نام خلیج فارس رقم خورده است، بنابراین این آبراه راهبردی متولد ایران است و دارای هویت ایرانی و در نظام محاسباتی جغرافیای سیاسی به نام خلیج فارس است.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گفت: تحرکاتی که در تغییر نام خلیج فارس صورت گرفت، یک حرکت استعماری جهت ایجاد اختلاف میان کشورهای حاشیه خلیج فارس توسط استعمارگران بود و همگان اذعان دارند این آبراه، مزین به نام خلیج فارس است.

صفایی بوشهری بیان کرد: خلیج فارس هرچند از جهت مساحت سومین آبراه بین‌المللی است، اما از جهت سیاسی اقتصادی فرهنگی و امنیتی دارای یک موقعیت ممتاز در نظام محاسباتی جهانی است.

وی اضافه کرد: این آبراه مهم‌ترین مرکز و راه ترانزیت انرژی هیدروکربنی است. در عرصه زیست‌بوم دریایی دارای ویژگی‌های ممتاز زیستی، در عرصه تولید فرهنگ و صدور آن در جغرافیای جهانی دارای ویژگی‌های خاص بوده و در عرصه‌های امنیتی هرگاه خلیج فارس دارای امنیت بود منطقه و بسیاری از مناطق جهان در امنیت بودند.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر تاکید کرد: خلیج فارس یک آبراه مهم در تحولات متنوع جهانی است و با نگاهی به تاریخ هرگاه بیگانگان در خلیج فارس حضور پیدا کردند این آبراه دچار بحران امنیت شد، بنابراین حضور بیگانگان با هر اندیشه‌ای مساوی بوده با تخریب ضریب امنیت این منطقه و هرگاه به دست خود کشورهای منطقه مدیریت شده آرامش و پیشرفت توسعه به خود دیده و مردم منطقه دارای آرامش قابل توجه بودند.

صفایی بوشهری خاطرنشان کرد: در هر چهار بار حمله انگلستان با دستور عالمان دین شکست تاریخی به کشور استعمارگر وارد کردند و در دفاع مقدس در هجمه‌های دریایی و هوایی حملات زیاد دید، اما با مقاومت از حریم دین و ایران دفاع شد.

وی تاکید کرد: افتخار مردم استان بوشهر این است که نه اندکی از آب و نه اندکی از خاک ایران در تمامی تهاجمات گوناگون به دشمن واگذار نشد و مردم بوشهر تحت هدایت‌های امام خامنه‌ای با تمام وجود از حریم انقلاب و اسلام دفاع می‌کنند و اگر دشمنان بخواهند کوچکترین تعرضی داشته باشند همانطور ۱۰ برابر آن حرکت را پاسخ خواهند دید.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر عنوان کرد: این آبراه جای بیگانگان نیست و می‌تواند در نظم آینده جهان نقشی بسیار مهم ایفا کند و اگر کشورهای منطقه بر اساس آموزه‌های اسلامی و حفظ منافع هماهنگی لازم داشته باشند در مهندسی نظم نوین آینده جهان تاثیر خواهند داشت و امنیت آن یعنی امنیت انرژی جهانی و حضور بیگانگان با هر انگیزه‌ای باعث تخریب ضریب امنیتی جهان است.

صفایی بوشهری ابراز کرد: استقلال خلیج فارس و مدیریت آن توسط کشورهای حاشیه آن از عوامل مهم ثبات امنیت در منطقه و جهان است. بی‌تردید نگاه جهان استکبار تسلط بر مراکز قدرت است و خلیج فارس مهمترین و ارزشمندترین جغرافیای قدرت است و جهان استعمار دنبال تسلط آن است، اما بدانند که با رشد بصیرت در منطقه و حرکت‌هایی که اخیراً می‌بینیم و روشنگری‌ها، جهان استکبار نخواهد توانست بر منطقه سلطه پیدا کند. اینجا جای کسانی است که می‌خواهند تعاملی ارزشی در راستای منافع مردم منطقه داشته باشند.

منبع: فارس

کد خبر 749129

دیگر خبرها

  • خوابگاه‌های متاهلی دانشجویان در سطح استان بوشهر احداث می‌شود
  • تابلوی «فرزند خلیج فارس» در بوشهر رونمایی شد
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • تابلوی «فرزند خلیج فارس» در بوشهر رونمایی شد
  • رسانه‌ها نقش خود را در انتخابات به خوبی ایفا کردند
  • الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر شناسایی شد
  • نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای
  • آبراه خلیج فارس جای بیگانگان نیست
  • همایش روز ملی خلیج فارس در بوشهر
  • استان بوشهر خط مقدم محور مقاومت ایران اسلامی است + تصویر