Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دکه ها و کافه های سیار شب های خیابان سی تیر را قرق کرده اند. بوی غذا و دود کباب فضای متفاوتی را در سی تیر ایجاد کرده و مردم نیز به قدری از آن استقبال می کنند که گاهی خیابان مسدود می شود. اما پشت این کارناوال شبانه، خطر آتش سوزی و آسیب به امنیت، موزه ملی را تهدید می کند. هر کدام از این دکه ها و خودروها بمبی ساعتی هستند که می تواند شادی شبانه سی تیر به فاجعه ای برای تهران تبدیل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، خیابان سی تیر تهران حدود یک سال و نیم پیش به طور ناگهانی سنگ فرش شد و تا مدت ها این سنگفرش کاربرد و توجیهی برای اهالی این خیابان نداشت. با این حال از اواخر سال 95 شهرداری منطقه با تبدیل تقاطع خیابان سی تیر و امام خمینی به کارناوالی برای کافه ها و دکه های غذا فروشی تلاش کرد کاربری برای این سنگفرش ها پیدا کند.

سی تیر این روزها شب های شلوغی را تجربه می کند. ده ها کافه سیار و دکه غذا فروشی شب های این خیابان را روشن نگه می دارند. اهالی تهران پاتوق تازه ای برای تفریح پیدا کرده اند و شلوغی خیابان شب ها به قدری زیاد می شود که اقدام به مسدود کردن خیابان سی تیر می کنند. این دکه ها و کافه ها اما دقیقا روبروی موزه ملی ایران جانمایی شده اند. بر تعداد دکه ها به سرعت اضافه می شود و امنیت موزه ملی را به خطر انداخته و چالشی برای این موزه شده اند.

بمب در کنار گنجینه موزه ملی ایران


تمام دکه های پخت غذا در این خیابان با کپسول های گاز در حال فعالیت هستند و ده ها کپسول، اجاق های غذا پزی این دکه ها را روشن نگه می دارد. در حالی تمام دکه ها مجهز به کپسول گاز هستند که حتی یک کپسول اطفا حریق در این محوطه قرار ندارد و در صورت آتش سوزی ناشی از بی احتیاطی، مشخص نیست چه اتفاقی در خیابان سی تیر تهران رخ دهد و چه بر سر آثار موزه ملی ایران بیاید.


جبرییل نوکنده، مدیر موزه ملی درباره پیگیری های این موزه به خبرگزاری میزان می گوید: به شهرداری منطقه 12 تاکنون سه نامه زده ایم و مشکلات این جریان را در چند محور توضیح دادیم. محور اول وضعیت بهداشت و امنیت محیط بود و محور دوم بحث ترافیکی بود که منجر به اختلال تردد گردشگران به موزه ملی می شود.خیابان سی تیر نقش اصلی را در ورود گردشگران به موزه ملی دارد و با توجه به کمبود جای پارک و مسدود شدن بخشی از خیابان با این دکه ها، حضور اتوبوس های گردشگری در این خیابان با مشکل دوچندان مواجه شده است.

نوکنده با اشاره به جلسات مختلفی که برای حل این مشکل برگزار شده، می گوید: با اعضای جدید شورای شهر، با اعضای فعلی شورای شهر و پیمانکار جلساتی داشته ایم اما تاکنون در عمل اتفاقی نیافتاده است.

شب مردگی بهانه ای برای طرح بی مطالعه

شب مردگی بافت تاریخی تهران اتفاق تازه ای نیست و بارها مسئولان شهری نسبت به آن هشدار داده اند. چراغ روشن شب های مناطق مرکزی تهران می تواند امنیت برای این مناطق به همراه داشته باشد و تجربه سی تیر نیز نشان از استقبال مردم از این اتفاق دارد. اما وضعیت استقرار دکه ها و کافه های سیار و خطرات آنها نشان از بی برنامگی و اقدامات نمایشی در حل این موضوع دارد.


مدیر موزه ملی ایجاد شب های روشن برای منطقه تاریخی تهران را نیازمند مطالعه می داند و می گوید: بدون مطالعه و برنامه ریزی نمی توان نزدیک موزه ما در کشور چنین جریانی را ایجاد کرد. این چنین فضاهایی باید توسط الگوی مدیریت شهری ایجاد شود. در خیابان سی تیر اما جریانی که در دنیا دارای برند است را به جریانی مضر تبدیل کرده ایم.طاق دیدنی موزه ایران باستان حالا مدتی است به دلیل وضعیت خیابان سی تیر شب ها حفاظت بیشتری می شود و مراجعه کنندگان اجازه ورود به محوطه روبروی موزه ملی ایران را ندارند.

نوکنده درباره چالش این روزهای موزه ملی می گوید: روبروی ساختمان ایران باستان را از ساعت پس از تعطیلی موزه، با حفاظ ها شهری مسدود می کنیم. بارها اعلام کرده ایم حد این کیوسک ها تا مرز موزه ملی است و حق ندارند روبروی ساختمان در خیابان سی تیر قرار بگیرند.


او درباره اقدامات حفاظتی موزه ملی نیز می گوید: این اتفاق اقدامات امنیتی موزه ملی را نادیده گرفته و یگان حفاظت میراث فرهنگی از وضعیت موجود راضی نیست زیرا نگرانی هایی برای امنیت موزه وجود دارد. به همین دلیل حفاظت این بخش از خیابان را گسترش داده ایم، سربازان بیشتر و پاس های نگهبانی اضافه شده است.

میدان مشق را رها کرده اند

دکه های غذا فروشی و کافه های سیار در حالی در ابتدای خیابان سی تیر جا گرفته و مشکلاتی را ایجاد کرده اند که محوطه میدان تاریخی مشق در چند ده متری این خیابان بلا استفاده رها شده است. محوطه ای که سال گذشته مرمت و محورسازی شد تا به چرخه گردشگری شهر تهران اضافه شود اما با توجه به اهمیتش همچنان مسدود و غیر قابل دسترسی است. این در حالی است که سال 83 هیات وزیران در مصوبه ای بر تبدیل این محوطه به مجموعه موزه های ملی و استفاده آن در حوزه گردشگری تاکید کرده است.


مدیر موزه ملی ایران درباره جلسه با پیمانکار و راهکارهای پیشنهادی می گوید: توضیحات فنی را به پیمانکار داده ایم و حتی جایی که می توانیم به آنها کمک کنیم نیز اعلام کرده ایم. آنها نیز قبول کرده اند اما هنوز اتفاقی نیافتاده است.


او با اشاره به فضای میدان مشق می گوید: از ابتدا هم گفتیم چند کیوسک در خیابان سی تیر باشد و باقی به محوطه میدان مشق منتقل شود تا هم از این محوطه تاریخی استفاده شود و هم معضلات خیابان سی تیر و موزه ملی حل شود.

خطر کافه های سیار


بسیاری از خودروهایی قدیمی که تبدیل به کافه و رستوران شده اند، کوچکترین نکته ایمنی را رعایت نمی کنند و برخی از آنها درست روی باک خودرو تنور راه اندازی کرده اند.

جلال ملکی، سخنگوی آتش نشانی درباره وضعیت ایمنی دکه ها و خودروهای داخل این خیابان به خبرگزاری میزان می گوید: خودروهای فرسوده محل پخت و پز شده و روی باک خودروها اجاق قرار داده اند که این اتفاق خطرناکی است.

او با اشاره به فرسوده بودن این خودرو ها می گوید: سیم کشی، باک و صندلی این خودروها قابل اشتعال است و باید پخت و پز از داخل این خودرو ها خارج شود.

ملکی به اقدامات ایمنی لازم نیز اشاره می کند و می گوید: دکه ها و خودروها باید از گازهای مطمئن استفاده کنند و خاموش کننده دستی داشته باشند.

سی تیر مصداق سد معبر است


حکیمی پور، عضو شورای شهر تهران نیز در واکنش به وضعیت خیابان سی تیر به خبرگزاری میزان می گوید: شهرداری باید از این اتفاق جلوگیری کند و این جریان مصداق سد معبر است.

او به مخالفت شورای شهر با این وضعیت اشاره می کند و می گوید: از ابتدا مخالف تبدیل سی تیر به پیاده راه بودیم. این جریان به کسب کار مردم لطمه زده و خطرات بسیاری برای موزه ملی ایران دارد.

شهرداری منطقه 12 به دستور رییس شورا بی توجه است

ابوالفضل قناعی، عضو شورای شهر تهران نیز درباره واکنش شهرداری به خبرگزای میزان می گوید: شاهد هستیم که برخی ساعت روز از تردد خودروها در این خیابان جلوگیری می شود و شهرداری باید پاسخگو باشد زیرا استقرار چرخی ها و دکه ها سد معبر است.

او به پیگیری های شورای شهر اشاره می کند و می گوید: مهدی چمران، رییس شورای شهر دستور توقف و جمع آوری دکه های خیابان سی تیر را داده اما مشخص نیست چرا شهرداری منطقه 12 به این دستور بی توجه است.

سد معبر و مسدود کردن سی تیر تخلف است


خیابان سی تیر یکی از شاهراه های ترافیکی منطقه است و در صورت مسدود کردن آن، خیابان های اطراف با ترافیک سنگین روبرو خواهند شد، همچنین اهالی این خیابان نیز برای رسیدن به خانه های خود با مشکل روبرو خواهند شد.

سرهنگ حسن عابدی، جانشین پلیس راهور تهران نیز درباره وضعیت ترافیکی خیابان سی تیر به خبرگزاری میزان می گوید:سد معبر و جلوگیری از ورود خودروها به خیابان سی تیر تخلف است.


وی با اشاره به حضور ماموران راهور می گوید: هر کسی اقدام به مسدود کردن خیابان کند، برخورد خواهیم کرد و در زمان های شلوغ عوامل راهور منطقه 12 در این محل مستقر خواهند بود.

گزارش: احسان رستمی پور

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۹۵۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد

به گزارش همشهری آنلاین، با وجود تلاش‌های مدیریت شهری در دوره فعلی در راستای صیانت از درختان و فضای سبز تهران، هجمه‌هایی درخصوص قطع درختان به شهرداری تهران وارد شد. مرور کارنامه فضای سبز مدیریت شهری ششم نشان می‌دهد که نه‌تنها عزمی برای قطع درختان و نابودی فضای سبز تهران وجود ندارد، بلکه اقدامات خوبی هم در حوزه فضای سبز صورت گرفته است. همچنین شهرداری تهران برخوردهای جدی با متخلفان حقیقی و حتی حقوقی داشته است که در ادامه به اهم اقدامات این حوزه اشاره می‌کنیم.

مقابله با تخریب بوستان اقاقیا

بهمن سال گذشته بود که قطع درختان بوستان اقاقیا جنجال به پا کرد. ماجرا این بود که مدیران یکی از مجموعه‌های وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام، بخشی از بوستان اقاقیا را در محله داوودیه فنس‌کشی و ۶۰ درخت را قطع کردند. شهرداری بلافاصله وارد عمل شد و فنس‌ها را نصب کردند و درختان دوباره کاشته شدند.

جوان‌سازی‌ خیابان ولیعصر

درختان خیابان ولیعصر(عج) همواره در معرض تخریب برج‌سازها و متخلفان ساختمانی قرار داشته و دارند. قطع درختان این خیابان به بهانه‌های مختلف همواره از موضوعات رسانه‌ها بوده و هست. اواسط سال ۱۴۰۱قطع ۱۰ اصله درخت مقابل یک ملک خبرساز شد و باز هم شهرداری تهران را به اهمال‌کاری متهم کردند. درحالی‌که شهرداری پس از پیگیری موضوع از مالک به مراجع قضایی شکایت کرد و مقرر شد مالک ۱۱۷میلیارد تومان جریمه بپردازد و بیش از ۱۰۰اصله درخت هم در این خیابان غرس کند. همچنین در این دوره به جای درختان خشک‌شده و آفت‌زده خیابان ولیعصر(عج) چند هزار اصله درخت جوان کاشته شد.

حفظ درختان مؤسسه ژئوفیزیک‌دانشگاه تهران

موضوع قطع ۵۰درخت و جابه‌جایی ۲۰۰نهال مؤسسه ژئوفیزیک‌ دانشگاه تهران فروردین ۱۴۰۱مطرح شد که درنهایت با پیگیری‌ و پافشاری شهرداری تهران، مسئولان دانشگاه تهران از اقدامات خود عقب‌نشینی و ادعا کردند، اقدام این مؤسسه در جابه‌جایی درختان با مجوز قانونی و در راستای توسعه فعالیت‌های علمی و آموزشی دانشگاه بوده است اما با تلاش شهرداری این کار متوقف شد.

شکایت از کاخ سعدآباد به‌ خاطر قطع درخت

آخرین روزهای آبان ۱۴۰۲تصاویری از درختان قطع‌شده کاخ سعدآباد منتشر شد. گرچه روابط‌عمومی مجموعه سعدآباد در واکنش به این موضوع اعلام کرد تنها ۳اصله درخت خشکیده و آفت‌زده قطع شده‌اند اما شهرداری تهران بازهم پیگیر ماجرا شد و از مجموعه کاخ سعدآباد بابت این کار شکایت کرد.

تابلوی درخت در متروی بهارشیراز

حفاظت از درختان شهر تنها به نظارت و پیگیری قانونی محدود نمی‌شود؛ گاهی با یک ابتکار کوچک نیز می‌توان در مسیر حفظ محیط‌زیست شهر قدم برداشت؛ اقدامی که در زمان افتتاح متروی بهار شیراز از سوی شهرداری تهران مورد توجه قرار گرفت. در این ایستگاه ۲اصله درخت قدیمی وجود دارد که اطراف آنها با محفظه شیشه‌ای پوشانده‌ و به یک تابلوی زیبا و خیره‌کننده تبدیل شده است.

ممانعت از خشک‌شدن درختان مجموعه انقلاب

تعدادی از درختان مجموعه انقلاب در ادوار گذشته خشکانده و قطع شدند و گویا مدیریت شهری هم این موضوع را پیگیری نکرده است. در این دوره اعضای شورای شهر تهران از شهرداری تهران خواستند تا این موضوع را پیگیری کند و مانع از تکرار این اقدام در مجموعه انقلاب شود. شهرداری تهران هم موضوع را به‌صورت حقوقی و قانونی پیگیری کرد و شکایت از این مجموعه همچنان در چرخه پیگیری است.

کد خبر 847214 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها فضای سبز شهردارى تهران گیاهان و درختان

دیگر خبرها

  • اگر صافی کف پا نوعی بمب ساعتی نباشد چه؟
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد
  • (تصویر) پلیس زن راهنمایی و رانندگی در خیابان‌های تهران قدیم
  • تهران قدیم/ پلیس زن راهنمایی و رانندگی در خیابان‌های تهران (عکس)
  • تهران قدیم| پلیس زن راهنمایی و رانندگی در خیابان‌های تهران/ عکس
  • آزادی ۶ مرزبان ایرانی بازداشت شده توسط طالبان
  • جزئیات تغییرات طرح ترافیک جدید در پایتخت/ طرح «زوج و فرد» حذف می شود؟
  • حذف «زوج و فرد» در طرح جدید ترافیک پایتخت؟
  • زوج و فرد از طرح ترافیک پایتخت حذف شد
  • حذف زوج و فرد در طرح جدید ترافیک پایتخت