Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصلاح‌طلبان می‌گویند ممکن است شورای شهر پنجم تهران به سرنوشت شورای اول تبدیل شود و با میدان دادن به اختلافات، سرآغاز یک «دومینوی شکست» برای آنها باشد.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

بقای تفکر روحانی و مدل پوتین_مدودف در سال ۱۴۰۰؟!

حمیدرضا جلایی‌پور، از فعالان اصلاح‌طلب به تازگی در اظهاراتی گفته است: دولت باید برای بقای تفکر خود در پایان دوره چهار ساله کارنامه قابل قبولی ارائه کند.

او می‌افزاید: ائتلاف اصلاح‌طلبان، اعتدالیون و اصولگرایان میانه‌رو باید حداقل تا یک دهه آینده حفظ شود.[۱]

*اصلاح‌طلبان اشاره‌های خود به «انتخابات دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۰» را از قبل از روزهای انتخابات اخیر آغاز کردند. اشاراتی که البته هنوز هم ادامه دارد.

قبل از جلایی‌پور، داریوش قنبری از نمایندگان عضو ادوار مجلس نیز طی اظهاراتی به «رئیس‌جمهورساز بودن روحانی»! اشاره کرده و گفته بود:

آقای روحانی باید با توجه به وعده‌های اعلامی کابینه مطلوب خود را به مجلس معرفی‌ کند تا بتواند طی چهارسال آینده با دست پر در برابر مردم بنشیند و به شخصیتی رئیس‌جمهورساز تبدیل شود![۲]

«فیض‌ا... عرب‌سرخی» دیگر سیاسی اصلاح‌طلب هم به تازگی در بخشی از مصاحبه تفصیلی خود با خبرگزاری ایلنا و در پاسخ به این سؤال که «جریان اصلاحات برای انتخابات بعدی چه برنامه‌ای دارد؟» گفته است:

اصلاحات یک جریان سیاسی است که بخش اصلی جامعه را در برمی‌گیرد. تعدادی از افراد آن شناخته شده که حرفشان بیشتر شنیده می‌شود کسانی نیز کمتر شناخته شده هستند که طبیعتاً حرفشان کمتر دیده می‌شود. قطعاً این اشخاص تکاپو و تلاش می‌کنند که دیده شوند.

او تصریح می‌کند:

سال ۱۴۰۰ مثل سال‌های ۹۶ و ۹۲ اصلاح‌طلبان نامزدی خواهند داشت و اگر هم اجازه ندادند قطعاً نامزدی خواهند یافت که از آن حمایت کنند. کما اینکه مشاهده کردیم در انتخابات مجلس ما از نامزدهای اصولگرای معتدل حمایت کردیم چون نامزدی نداشتیم.[۳]

در ایام پیشاانتخابات، عبدالواحد موسوی لاری، وزیر کشور دولت اصلاحات نیز طی اظهاراتی در کنگره حزب انجمن اصلاحات گفته بود: باید مسیری برویم که مسیر ۹۲ و ۹۴ را در ۹۶ ادامه دهیم و برای ۹۸ و ۱۴۰۰ برنامه‌ریزی کنیم.[۴]

از باب رندی باید گفت که آقای روحانی رئیس‌جمهور ساز می‌شود، البته اگر اصلاح‌طلبان بگذارند...

ضمن اینکه به نظر می‌رسد مردم ایران نه در سال ۱۴۰۰ بلکه خیلی زودتر از آن و با روشن شدن تکلیف خدمتگزار بودن یا نبودن شهردار اصلاح‌طلب تهران، شورای شهر پنجم و پرونده برجام به قضاوتی صحیح درباره ضرورت ادامه داشتن تفکر دولت و اصلاح‌طلب دست یازند. فرایندی که بعید است، بتواند نسخه «پوتین_مدودف» را در دستان رئیس‌جمهور روحانی و نزدیکان وی قرار دهد.

لازم به توضیح است که ائتلافی که جلایی‌پور از آن صحبت می‌کند از آنجا که مبانی صحیحی ندارد، چیزی به نام منافع در آن پررنگ است و دوست و دشمن نیز به وجود اجبار در آن اذعان می‌کنند؛ به هیچ وجه ائتلاف مانا و کارایی نیست و علت توفیق آقای روحانی در انتخابات ۹۶ که حتی از منظر اصلاح‌طلبان هم دور از انتظار بود (و برای همین برای آقای روحانی ستاد انتخاباتی تشکیل ندادند) را باید در جای دیگری جُست...

***

بهروز نعمتی: می‌خواستم وارد دولت بشوم، لاریجانی نهی کرد

بهروز نعمتی، از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و از چهره‌های نزدیک به آقایان روحانی و لاریجانی اخیراً در بخشی از مصاحبه خود با خبرگزاری دولتی ایرنا گفته است:

اینکه خط ونشان‌هایی کشیده شود که فلان وزیر باشد یا فلان وزیر نباشد درست نیست مثلا در رابطه با آقای رحمانی فضلی به عنوان وزیر کشور و یا علی ربیعی حساسیت های حاشیه‌ای ایجاد شده است در صورتی که آقای رحمانی فضلی فردی زحمتکش و سالها در مسئولیت های مختلف کارهای خوبی انجام داده است. حال ممکن است ایراداتی در کار باشد اما باید دید چقدر درست است یا چقدر می توان جبران کرد .

او همچنین می‌افزاید:

«من شخصا با آقای لاریجانی برای حضور در دولت صحبت کردم و ایشان گفت صلاح نیست دو نفر در دولت بروند و حتی بنده را نهی کردند و نظر ایشان این بود که آقای روحانی خودش تصمیم گیری کند.»

نعمتی همچنین در صحبتی که می‌توان آنرا کنایه به اصلاح‌طلبان ارزیابی کرد نیز گفته است:

اینطور نیست که در یک انتخابات یک نفر بگوید من کار را انجام دادم. آقای روحانی خودش پتانسیلی داشتند و گروههای مختلف از همه جناح ها هم دور او جمع شدند و بطور رسمی و غیر رسمی از ایشان حمایت کردند [۵]

*صحبت‌هایی آقای نعمتی حاوی اطلاعات خامی است که نشان می‌دهد سطح اختلافات حامیان رئیس‌جمهور روحانی برای چنیش کابینه دوم چه ماهیتی دارد؟! دوستان و دشمنان «عبدالرضا رحمانی‌فضلی» وزیر کشور چه کسانی هستند و چرا کسی وقعی به سهم‌خواهی گسترده اصلاح‌طلبان از کابینه دوم آقای روحانی طی هفته‌های اخیر نمی‌گذارد.

این مقولات، اطلاعات و سؤالات اشاره شده شکل دهنده رخدادهای مهمی در آینده نزدیک هستند که برخی معتقدند «آغاز روند طلاق سیاسی اصلاح‌طلبان از دولت» یکی از آنهاست.

***

از شورای شهر بوی خیر به مشام نمی‌رسد!

«شورای شهر پنجم» و احتمال آغاز دومینوی شکست اصلاح‌طلبان

محمدحسین درودیان، عضو شورای شهر اول تهران که حائز اکثریت اصلاح‌طلبان بود اما به دلیل جنجال‌های سیاسی منحل شد؛ اخیراً در مصاحبه با روزنامه شرق گفته است:

«اعتمادی که مردم در تهران و کلان‌شهرها به جریان اصلاح‌طلبی کردند بی‌هزینه نخواهد بود. مسئولیت این اعتماد کامل و این رأی قاطع بار بسیار سنگینی است که اگر از آن به دقت حراست نشود کلیت جریان اصلاح‌طلبی را با تهدید جدی مواجه خواهد کرد.

منتخبان شورا باید بدانند که الان سرنوشت اصلاح‌طلبی با سرنوشت تهران گره‌ خورده ‌است. اندک قصور یا تقصیری در عمل به آنچه در ایام انتخابات گفته شد، میدان‌دادن به اختلافات و اتخاذ رویکردهای حذفی و منازعه‌جویانه، سرآغاز یک دومینوی شکست خواهد بود. نه‌تنها شورا که همه متولیان و معتقدان به گفتمان اصلاح‌طلبی باید نسبت به این موضوع هوشیار باشند. اگر همه توان و نیروی بالقوه در شهرداری تهران در اصلاحات بنیادین و مدیریت شهری و امور شهری بسیج نشود، به سراشیبی‌ای درغلتیده‌ایم که همه‌چیز را با خود خواهد برد.»[۶]

*خوف چهره‌های جریان سیاسی چپ از فرجام شورای شهر پنجم تهران (که تمام اعضای آن اصلاح‌طلب هستند) و کارنامه شهرداری که این شورا قرار است به ساختمان بهشت بفرستد، امر مکتومی نیست و عالم و آدم از آن اطلاع دارند.

با اینهمه اما این خوف شدید سبب نشده است که اصلاح‌طلبان دست به ژن‌درمانی بزنند و یا از برخی عادات طیفی خود دست بکشند...

به سخن دیگری اینکه هر جریان سیاسی دیگری اگر در شرایط اصلاح‌طلبان قرار داشت تلاش می‌کرد تا اول از همه از حاشیه‌ها دوری گزیند، یک شهردار کارآزموده را بر بلدیه تهران بگمارد و از همه مهمتر اینکه وابستگان خود در شورای شهر را نیز به نحو مناسبی در قول و عمل چینش دهد.

اما چیزی که مردم در عمل شاهدند این است که اصلاح‌طلبان از روز ابتدا، اولا اقدام به حذف چکشی مهندس محسن هاشمی که به عبارتی شهردارترین چهره اصلاح‌طلب محسوب می‌شود، کردند، سپس دل به حواشی گسترده انتخاب شهردار دادند و در حیطه اعضای شورا نیز از تنها چیزی که جلوگیری نکردند منازعات سیاسی بود.

با رصد ما تاکنون راهبرد قابل اتکا یا برنامه مدوّنی برای پیشرفت سریعتر تهران، از مصاحبه‌ها و تریبون‌های منتخبان چپ شورای شهر پنجم به دست نیامده است و به جای آن صرفا صحبت‌هایی درباره «لزوم ایفای نقش بیشتر زنان» و یا حملات رنگارنگ به «محمدباقر قالیباف» شنیده شده است و لاغیر...

فی‌الواقع به مصداق ضرب‌المثل قدیمی «سالی که نکوست از بهارش پیداست» بایستی به قضاوت این رفتارها نشست.

و اگرچه هیچکس دوست ندارد ولو به قیمت منازعات سیاسی، ذره‌ای از پیشرفت تند و سریع پایتخت جمهوری اسلامی ایران کم شود اما از شمایل و حرکاتی که اصلاح‌طلبان درباره پیروزی خود در شورای شهر پنجم تهران ترسیم کرده‌اند؛ به قول حضرت حافظ، بوی خیر به مشام نمی‌رسد.

***

۱_ http://monitor.shafaqna.com/FA/IR/۱۰۰۴۶۲۰۰

۲_ mshrgh.ir/۷۳۸۵۸۲

۳_ mshrgh.ir/۷۴۰۰۹۷

۴_ mshrgh.ir/۷۴۰۰۹۷

۵_ http://new.irna.ir/fa/News/۸۲۶۱۱۰۲۹

۶_ http://www.sharghdaily.ir/News/۱۳۶۶۵۳

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۹۵۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهان برخوردار از تفکر پایداری است/ کلنگ دفتر شورای استان را به زمین خواهیم زد

رئیس شورای اسلامی استان اصفهان گفت: در شرایطی که همه شهرها اصفهان را برخوردار می‌دانند، باید بگوییم که ما برخوردار از غیرت، شهادت، ولایت‌مداری هستیم و تفکر ما تفکر پایداری در حوزه توسعه است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، جواد توحیدی‌راد امروز_ پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در همایش رؤسای شوراهای اسلامی شهرستان‌های استان اصفهان اظهار کرد: شوراها در کشور ما نمادی از دموکراسی است و همیشه ثابت کرده‌ایم نظام در دست مردم قرار دارد و مردم و شوراها همواره پشتیبان نظام و شهدا در فتنه‌های همه ساله بوده‌اند.

وی از همراهی اعضای شوراها برای رفع مشکلات استان قدردانی کرد و افزود: جمع شورای استان در این دوره جمع بسیار خوبی بوده است، امروز نگاه ما نگاه استانی است از آب و ریزگردها گرفته تا آلودگی هوا نگاه ما نگاه محیط زیستی در استان است و همیشه تلاش کرده‌ایم برای رفع مشکلات مردم تلاش کنیم.

رئیس شورای اسلامی استان اصفهان با اشاره به حمایت استاندار از جلسات شورایی تصریح کرد: طی این دو سال و پنج ماهی که از عمر شورا گذشته است، در بسیاری از مسائل از جمله زیست‌محیطی سطح کشور پیشگام بوده است و برای همین در سطح کشور از اصفهان تقدیر شده است.

توحیدی‌راد ادامه داد: کمیسیونی به عنوان محیط زیست در شورای استان ایجاد کردیم و تفاهم‌نامه‌ای را در این خصوص با مدیرکل محیط زیست استان ایجاد کردیم و همین امر موجب شد تهران به تبعیت از آن تفاهم نامه‌ای را رئیس شورای عالی استان‌ها با رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست بسته شود.

وی ادامه داد: ما همواره مهمان استانداری بوده‌ایم، اما باید شورای استان دفتری را برای خود داشته باشد و بنابراین به دنبال زمینی هستیم که کلنگ آن را در این دوره به زمین بزنیم.

رئیس شورای اسلامی استان اصفهان گفت: بسیاری از مباحث مطرح شده در کارگروه‌ها و کمیسیون‌های تخصصی شورایی استان اصفهان منتج به ایجاد قانون در مجلس شده است، در همین زمینه پنج طرح را فرستاده‌ایم که آخرین آن در هفته گذشته بود.

وی اضافه کرد: در بند ۹ سازمان همیاری‌ها انتخاب حسابرس با ما است، در دولت قبل رئیس شورا امضا می‌کرد و نظارتی بر عملکرد حسابرس نبود اما در این دوره عملکرد حسابرس را در سازمان شهرداری‌ها نظارت کرده‌ایم و کمیسیونی ویژه آن گذاشتیم و توانستیم عملکرد خوبی را به جای گذاشتیم.

توحیدی‌راد تاکید کرد: ۵ میلیارد تومان اوراق برای اتوبان شرق اصفهان به همت شوراها اختصاص داده شد، در حوزه انتخابات اخیر به مدیرکل سیاسی مسائل شوراها را تبیین کردیم.

وی از اعضای شوراها تقدیر و خاطر نشان کرد: با وجود مسافت طولانی در ۹۷ درصد جلسات استانداری شرکت کرده‌ام و به نظرم اگر شوراها جایگاه خود را بهتر بشناسند می‌توانند مسائل را طبق قانون حل کنند.

رئیس شورای اسلامی استان اصفهان تعاملات شوراها با نماینده عالی دولت، فرماندار، نماینده مجلس و امام جمعه را ضروری دانست و تاکید کرد: این مهم موجب می‌شود مشکلات شهری و روستایی خیلی راحت‌تر رفع شود تا مسیر تسهیل راه‌های روستایی و شهری را فراهم کنیم.

وی با تاکید بر اینکه باید تا پایان دوره شوراها برای اصفهان کاری کنیم، یادآور شد: افتخار ما است که اصفهانی هستیم، در شرایطی که همه شهرها اصفهان را برخوردار می‌دانند باید بگوییم که ما برخوردار از غیرت، شهادت، ولایت مداری هستیم و تفکر ما تفکر پایداری در حوزه توسعه است، ممکن است نگاه کشور به ما برخوردار باشد و برخی اعتبارات را به ما کم می‌دهنداما افتخارمان این است که در استانی شهید پرور زندگی می‌کنیم.

کد خبر 749976

دیگر خبرها

  • انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!
  • دلایل ردصلاحیت روحانی علنی می‌شود/ سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: رئیس دولت دوازدهم برای حفظ شأن شورای نگهبان این کار را می‌کند
  • کنایه سنگین روحانی به زاکانی و شورای شهر تهران
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • طعنه سنگین حسن روحانی به ابراهیم رئیسی و کاندیدای پوششی او در انتخابات ۱۴۰۰ /مگر نگفتید این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • همتی: دولت ۶۰۰ هزار میلیارد پول چاپ کرده | از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰ بیشتر!
  • اصفهان برخوردار از تفکر پایداری است/ کلنگ دفتر شورای استان را به زمین خواهیم زد
  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • توهین جنجالی مجری تندرو صداوسیما به اصلاح طلبان و اصولگرایان /حسام الدین آشنا: بی ادب نباشید؛ چه برای سیدخندان و چه برای پاورقی