Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اصلاح‌طلبان مي‌گويند ممکن است شوراي شهر پنجم تهران به سرنوشت شوراي اول تبديل شود و با ميدان دادن به اختلافات، سرآغاز يک «دومينوي شکست» براي آنها باشد.

سرويس سياست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشي روزانه در لابه‌لاي اخبار و مطالب رسانه‌هاي کشور است. ما درباره اين خوانش البته تحليل‌ها و پيشينه‌هايي را نيز در اختيار مخاطبان محترم مي‌گذاريم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

7:30 هر روز با بسته ويژه خبري-تحليلي مشرق همراه باشيد.

***

بقاي تفکر روحاني و مدل پوتين_مدودف در سال 1400؟!

حميدرضا جلايي‌پور، از فعالان اصلاح‌طلب به تازگي در اظهاراتي گفته است: دولت بايد براي بقاي تفکر خود در پايان دوره چهار ساله کارنامه قابل قبولي ارائه کند.
او مي‌افزايد: ائتلاف اصلاح‌طلبان، اعتداليون و اصولگرايان ميانه‌رو بايد حداقل تا يک دهه آينده حفظ شود.[1]

*اصلاح‌طلبان اشاره‌هاي خود به «انتخابات دولت سيزدهم در سال 1400» را از قبل از روزهاي انتخابات اخير آغاز کردند. اشاراتي که البته هنوز هم ادامه دارد.
قبل از جلايي‌پور، داريوش قنبري از نمايندگان عضو ادوار مجلس نيز طي اظهاراتي به «رئيس‌جمهورساز بودن روحاني»! اشاره کرده و گفته بود:
آقاي روحاني بايد با توجه به وعده‌هاي اعلامي کابينه مطلوب خود را به مجلس معرفي‌ کند تا بتواند طي چهارسال آينده با دست پر در برابر مردم بنشيند و به شخصيتي رئيس‌جمهورساز تبديل شود![2]
«فيض‌ا... عرب‌سرخي» ديگر سياسي اصلاح‌طلب هم به تازگي در بخشي از مصاحبه تفصيلي خود با خبرگزاري ايلنا و در پاسخ به اين سؤال که «جريان اصلاحات براي انتخابات بعدي چه برنامه‌اي دارد؟» گفته است:
اصلاحات يک جريان سياسي است که بخش اصلي جامعه را در برمي‌گيرد. تعدادي از افراد آن شناخته شده که حرفشان بيشتر شنيده مي‌شود کساني نيز کمتر شناخته شده هستند که طبيعتاً حرفشان کمتر ديده مي‌شود. قطعاً اين اشخاص تکاپو و تلاش مي‌کنند که ديده شوند.
او تصريح مي‌کند:
سال 1400 مثل سال‌هاي 96 و 92 اصلاح‌طلبان نامزدي خواهند داشت و اگر هم اجازه ندادند قطعاً نامزدي خواهند يافت که از آن حمايت کنند. کما اينکه مشاهده کرديم در انتخابات مجلس ما از نامزدهاي اصولگراي معتدل حمايت کرديم چون نامزدي نداشتيم.[3]
در ايام پيشاانتخابات، عبدالواحد موسوي لاري، وزير کشور دولت اصلاحات نيز طي اظهاراتي در کنگره حزب انجمن اصلاحات گفته بود: بايد مسيري برويم که مسير 92 و 94 را در 96 ادامه دهيم و براي 98 و 1400 برنامه‌ريزي کنيم.[4]
از باب رندي بايد گفت که آقاي روحاني رئيس‌جمهور ساز مي‌شود، البته اگر اصلاح‌طلبان بگذارند...
ضمن اينکه به نظر مي‌رسد مردم ايران نه در سال 1400 بلکه خيلي زودتر از آن و با روشن شدن تکليف خدمتگزار بودن يا نبودن شهردار اصلاح‌طلب تهران، شوراي شهر پنجم و پرونده برجام به قضاوتي صحيح درباره ضرورت ادامه داشتن تفکر دولت و اصلاح‌طلب دست يازند. فرايندي که بعيد است، بتواند نسخه «پوتين_مدودف» را در دستان رئيس‌جمهور روحاني و نزديکان وي قرار دهد.
لازم به توضيح است که ائتلافي که جلايي‌پور از آن صحبت مي‌کند از آنجا که مباني صحيحي ندارد، چيزي به نام منافع در آن پررنگ است و دوست و دشمن نيز به وجود اجبار در آن اذعان مي‌کنند؛ به هيچ وجه ائتلاف مانا و کارايي نيست و علت توفيق آقاي روحاني در انتخابات 96 که حتي از منظر اصلاح‌طلبان هم دور از انتظار بود (و براي همين براي آقاي روحاني ستاد انتخاباتي تشکيل ندادند) را بايد در جاي ديگري جُست...

***

بهروز نعمتي: مي‌خواستم وارد دولت بشوم، لاريجاني نهي کرد

بهروز نعمتي، از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و از چهره‌هاي نزديک به آقايان روحاني و لاريجاني اخيراً در بخشي از مصاحبه خود با خبرگزاري دولتي ايرنا گفته است:
اينکه خط ونشان‌هايي کشيده شود که فلان وزير باشد يا فلان وزير نباشد درست نيست مثلا در رابطه با آقاي رحماني فضلي به عنوان وزير کشور و يا علي ربيعي حساسيت هاي حاشيه‌اي ايجاد شده است در صورتي که آقاي رحماني فضلي فردي زحمتکش و سالها در مسئوليت هاي مختلف کارهاي خوبي انجام داده است. حال ممکن است ايراداتي در کار باشد اما بايد ديد چقدر درست است يا چقدر مي توان جبران کرد .
او همچنين مي‌افزايد:
«من شخصا با آقاي لاريجاني براي حضور در دولت صحبت کردم و ايشان گفت صلاح نيست دو نفر در دولت بروند و حتي بنده را نهي کردند و نظر ايشان اين بود که آقاي روحاني خودش تصميم گيري کند.»
نعمتي همچنين در صحبتي که مي‌توان آنرا کنايه به اصلاح‌طلبان ارزيابي کرد نيز گفته است:
اينطور نيست که در يک انتخابات يک نفر بگويد من کار را انجام دادم. آقاي روحاني خودش پتانسيلي داشتند و گروههاي مختلف از همه جناح ها هم دور او جمع شدند و بطور رسمي و غير رسمي از ايشان حمايت کردند [5]

*صحبت‌هايي آقاي نعمتي حاوي اطلاعات خامي است که نشان مي‌دهد سطح اختلافات حاميان رئيس‌جمهور روحاني براي چنيش کابينه دوم چه ماهيتي دارد؟! دوستان و دشمنان «عبدالرضا رحماني‌فضلي» وزير کشور چه کساني هستند و چرا کسي وقعي به سهم‌خواهي گسترده اصلاح‌طلبان از کابينه دوم آقاي روحاني طي هفته‌هاي اخير نمي‌گذارد.
اين مقولات، اطلاعات و سؤالات اشاره شده شکل دهنده رخدادهاي مهمي در آينده نزديک هستند که برخي معتقدند «آغاز روند طلاق سياسي اصلاح‌طلبان از دولت» يکي از آنهاست.

***

از شوراي شهر بوي خير به مشام نمي‌رسد!
«شوراي شهر پنجم» و احتمال آغاز دومينوي شکست اصلاح‌طلبان

محمدحسين دروديان، عضو شوراي شهر اول تهران که حائز اکثريت اصلاح‌طلبان بود اما به دليل جنجال‌هاي سياسي منحل شد؛ اخيراً در مصاحبه با روزنامه شرق گفته است:
«اعتمادي که مردم در تهران و کلان‌شهرها به جريان اصلاح‌طلبي کردند بي‌هزينه نخواهد بود. مسئوليت اين اعتماد کامل و اين رأي قاطع بار بسيار سنگيني است که اگر از آن به دقت حراست نشود کليت جريان اصلاح‌طلبي را با تهديد جدي مواجه خواهد کرد.
منتخبان شورا بايد بدانند که الان سرنوشت اصلاح‌طلبي با سرنوشت تهران گره‌ خورده ‌است. اندک قصور يا تقصيري در عمل به آنچه در ايام انتخابات گفته شد، ميدان‌دادن به اختلافات و اتخاذ رويکردهاي حذفي و منازعه‌جويانه، سرآغاز يک دومينوي شکست خواهد بود. نه‌تنها شورا که همه متوليان و معتقدان به گفتمان اصلاح‌طلبي بايد نسبت به اين موضوع هوشيار باشند. اگر همه توان و نيروي بالقوه در شهرداري تهران در اصلاحات بنيادين و مديريت شهري و امور شهري بسيج نشود، به سراشيبي‌اي درغلتيده‌ايم که همه‌چيز را با خود خواهد برد.»[6]

*خوف چهره‌هاي جريان سياسي چپ از فرجام شوراي شهر پنجم تهران (که تمام اعضاي آن اصلاح‌طلب هستند) و کارنامه شهرداري که اين شورا قرار است به ساختمان بهشت بفرستد، امر مکتومي نيست و عالم و آدم از آن اطلاع دارند.
با اينهمه اما اين خوف شديد سبب نشده است که اصلاح‌طلبان دست به ژن‌درماني بزنند و يا از برخي عادات طيفي خود دست بکشند...
به سخن ديگري اينکه هر جريان سياسي ديگري اگر در شرايط اصلاح‌طلبان قرار داشت تلاش مي‌کرد تا اول از همه از حاشيه‌ها دوري گزيند، يک شهردار کارآزموده را بر بلديه تهران بگمارد و از همه مهمتر اينکه وابستگان خود در شوراي شهر را نيز به نحو مناسبي در قول و عمل چينش دهد.
اما چيزي که مردم در عمل شاهدند اين است که اصلاح‌طلبان از روز ابتدا، اولا اقدام به حذف چکشي مهندس محسن هاشمي که به عبارتي شهردارترين چهره اصلاح‌طلب محسوب مي‌شود، کردند، سپس دل به حواشي گسترده انتخاب شهردار دادند و در حيطه اعضاي شورا نيز از تنها چيزي که جلوگيري نکردند منازعات سياسي بود.
با رصد ما تاکنون راهبرد قابل اتکا يا برنامه مدوّني براي پيشرفت سريعتر تهران، از مصاحبه‌ها و تريبون‌هاي منتخبان چپ شوراي شهر پنجم به دست نيامده است و به جاي آن صرفا صحبت‌هايي درباره «لزوم ايفاي نقش بيشتر زنان» و يا حملات رنگارنگ به «محمدباقر قاليباف» شنيده شده است و لاغير...
في‌الواقع به مصداق ضرب‌المثل قديمي «سالي که نکوست از بهارش پيداست» بايستي به قضاوت اين رفتارها نشست.
و اگرچه هيچکس دوست ندارد ولو به قيمت منازعات سياسي، ذره‌اي از پيشرفت تند و سريع پايتخت جمهوري اسلامي ايران کم شود اما از شمايل و حرکاتي که اصلاح‌طلبان درباره پيروزي خود در شوراي شهر پنجم تهران ترسيم کرده‌اند؛ به قول حضرت حافظ، بوي خير به مشام نمي‌رسد.

***

1_ http://monitor.shafaqna.com/FA/IR/10046200
2_ mshrgh.ir/738582
3_ mshrgh.ir/740097
4_ mshrgh.ir/740097
5_ http://new.irna.ir/fa/News/82611029
6_ http://www.sharghdaily.ir/News/136653

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۹۵۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، جلسات علنی مجلس شورای اسلامی در هفته جاری در روزهای یکشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه تشکیل می‌شود که مهم‌ترین دستورکار این جلسات به شرح زیر است:

گزارش کمیسیون تلفیق در مورد بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳

گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی (ایرادات شورای نگهبان)

گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح اصلاح برخی از احکام مالیاتی جهت تسهیل فعالیت‌های اقتصادی کشور در سال جهش تولید با مشارکت مردم

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار

گزارش کمیسیون انرژی درباره لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند (اس. تی. سی) به داوری

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره طرح استفساریه ماده ۴۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی به مقررات مالی دولت (۱)

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره طرح استفساریه تبصره ۲ ماده واحده قانون اصلاح بند و ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم توسعه

گزارش کمیسیون فرهنگی درباره لایحه موافقتنامه بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری پرتغال در حوزه‌های زبان، آموزش، فرهنگ، ورزش، جوانان، گردشگری و رسانه‌های جمعی

گزارش کمیسیون کشاورزی درباره طرح استفساریه جز یک بند الف ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰

گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره طرح تأسیس سازمان حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه

گزارش کمیسیون شوراهای درباره طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس و تعداد نمایندگان آن‌ها

گزارش کمیسیون برنامه و بودجه درباره لایحه الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۳)

گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اصلاح ماده (۸) قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه

گزارش کمیسیون حقوقی و قضائی درباره طرح اصلح قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه اصلاح تبصره ۵ الحاقی به ماده واحده قانون سرباز قهرمان

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی

گزارش کمیسیون فرهنگی درباره لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان توسعه زنان سازمان همکاری‌های اسلامی

گزارش کمیسیون عمران درباره طرح الحاق ۷ تبصره به ماده ۷ اساسنامه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بابت تسهیل روند ساخت و ساز روستایی برای بومیان روستا و حمایت از دولت در جهت ساخت یک میلیون مسکن در سال

گزارش کمیسیون کشاورزی درباره لایحه پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی الحاقی به کنوانسیون چهارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر

گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد طرح اصلاح موادی از قانون معادن کشور

گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره لایحه ارجاع اختلاف قراردادی با کشور سودان به داوری

گزارش کمیسیون مشترک درباره طرح نظام قانونگذاری، تعیین حدود اختیارت و صلاحیت مراجع وضع قوانین و مقررات

گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح تأمین نیروی انسانی آموزش و پرورش

گزارش کمیسیون اقتصادی درباره لایحه موافقت نامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت ژاپن درباره کمک و همکاری متقابل اداری در امور گمرکی

گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور

بررسی طرح تشدید مجازات همکاری کنندگان با اقدامات کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی

گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح اصلاح ماده (۱۰۰) قانون شهرداری‌ها

گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره طرح یک تبصره به ماده ۴ قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور

گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد لایحه اصلاح قانون نحوه استفاده از خانه‌های سازمانی ارتش جمهوری اسلامی ایران

گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد طرح اصلاح قانون بسیج سازندگی

گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد طرح تبیین وضعیت شاخص‌های اقتصادی در پایان هر دولت

گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح تأسیس شرکت‌های تعاونی توسعه و عمران شهرستانی و یا استانی

گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد لایحه اصلاح تبصره (۱) ماده (۲) قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه مبارزه با قاچاق انسان و اعضای بدن و مجازات عبوردهندگان غیرمجاز افراد از مرزهای کشور

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح قانونی استفساریه ماده (۶) قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور

گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح ساماندهی نظارتی دانشگاه آزاد اسلامی

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح ممنوعیت خروج مسئولین و مدیران نظام جمهوری اسلامی پس از اتمام مسئولیت از کشور تا سپری شدن مراحل قانونی

گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد لایحه اصلاح قانون به کارگیری سلاح توسط مأمورین نیروهای مسلح در موارد ضروری

گزارش کمیسیون انرژی در مورد طرح توسعه بهره برداری صلح آمیز از فناوری هسته‌ای

گزارش کمیسیون عمران درباره لایحه اصلاح قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت

گزارش رد کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره طرح تبدیل وضعیت استخدامی معلمین

گزارش کمیسیون فرهنگی درباره لایحه نظام جامع باشگاه‌داری در جمهوری اسلامی ایران

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی درباره لایحه ارجاع اختلاف بین بانک توسعه صادرات ایران و شرکت اسپیتمن اویل تاجیکستان به داوری

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی درباره لایحه معاهده بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت مالزی در زمینه معاضدت حقوقی متقابل در امور کیفری

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی درباره لایحه موافقت‌نامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری هند

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی درباره لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به موافقت نامه وین درباره تأسیس طبقه بندی بین المللی عناصر تصویری علائم و موافقتنامه استراسبورگ درباره طبقه بندی بین المللی اختراعات

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی درباره لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سند ژنو موافقتنامه لیسبون درباره اسامی مبدا و نشانه‌های جغرافیایی

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی درباره لایحه موافقت‌نامه ترجیحی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اندونزی

موارد زیر نیز در دستور کار هفته آینده مجلس قرار دارد:

گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه هفتم توسعه (اعاده شده از شورای نگهبان)

گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره نقض و استنکاف در اجرای قانون خرید تضمینی خرید محصولات کشاورزی با اصلاحات و الحاقات بعدی

گزارش کمیسیون انرژی در مورد اجرای ناقص تکالیف قانونی مربوط به جمع آوری گازهای همراه تولید نفت و مشعل

گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به استفاده سوخت مازوت توسط نیروگاه‌ها

بررسی تقاضای عده‌ای از نمایندگان درباره رسیدگی به طرح ساماندهی و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی و تعیین تکلیف آن پس از فوت مالک مطابق اصل ۸۵

گزارش رئیس دیوان محاسبات در مورد تفریغ بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور

کد خبر 6089580 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • گرامیداشت یاد و خاطره شهدای روحانی در مدرسه علمیه رضویه قم
  • مدودف: توقیف دارایی های روسیه در آمریکا بی پاسخ نمی ماند
  • صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز/ آغاز گشت ارشاد مسئولان توسط رادان
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲
  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)
  • با کمتر از ۲ میلیارد تومان کجای تهران خانه بخریم ؟
  • شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان
  • نماینده سابق مجلس عزادار شد /پیام لاریجانی