Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، منابع سرشار طبیعی و موجودیت عناصر کمیاب در افغانستان همواره یکی از موضوعات داغ و پر بحث در میان قدرت‌های بزرگ بوده است . موضوعی که حکومت افغانستان اما به ضعف و سوء مدیریت در این زمینه متهم است.

دیده‌بان شفافیت افغانستان چندی پیش از تاراج منابع طبیعی افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته بود که وزارت معادن و پترولیم توان مدیریت منابع طبیعی کشور را ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته‌های که برخی از کارشناسان امور اقتصادی نیز به آن مهر تایید می‌زنند.

با این همه روزنامه نیوویارک تایمز به تازگی گزارشی را منتشر کرده و مدعی شده که دونالد ترامپ رییس جمهور امریکا به معادن افغانستان چشم دوخته است . روزنامه افزوده که بهره برداری امریکا از منابع طبیعی افغانستان می‌تواند صفحه‌ای جدید رقابت اقتصادی میان امریکا و قدرت‌های اقتصادی دیگر نظیر چین را کلید بزند.رقابتی که در شرایط کنونی ممکن به ضرر افغانستان تمام شود.

سیف الدین سیحون استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه کابل در گفتگوی با خبرگزاری جمهور می‌گوید که رقابت قدرت‌های بزرگ در زمینه منابع اقتصادی و سیاسی در حالی‌که افغانستان با ضعف مدیریت روبرو است به ضرر افغانستان خواهد بود.

آقای سیحون گفت:" رقابت های امنیتی و نظامی و حتی رقابت‌های اقتصادی در دراز مدت موجب تنش و تضادهای منافع در کشورهای منطقه و جهان می‌شود و افغانستان متاسفانه در این بازی با سوء مدیریت و ناتوانی که در نهاد سازی و دستگاهای دولتی دارد آسیب زیاد می‌رساند".

آقای سیحون می‌گوید هرچند امریکا در حال حاضر شریک اقتصادی افغانستان نیست اما در دراز مدت موجودیت عناصر کمیاب و منابع اقتصادی در افغانستان؛ روابط کابل- واشنگتن را در عرصه اقتصادی نیز نزدیک‌تر خواهد کرد.

در همین حال آقای سیحون تاکید می‌کند که اگر حکومت توانایی برپایی یک میدان رقابت که بسیار شفاف باشد و از این بابت دیگر کشورها هم منافع افغانستان را به رسمیت بشناسد و حکومت بتواند منابع طبیعی خود را به صورت درست مدیریت کند هیچ اتفاقی که به افغانستان ضرر برساند نخواهد افتاد.

حضور شانزده ساله‌ امریکا و متحدانش در افغانستان به اندازه‌ که در دل و دماغ خودشان خوش خورده ، به همین پیمانه اما به دل و دماغ برخی از کشورهای قدرتمند دیگر چون روسیه و چین که از رقبای امریکا نیز یاد می‌شود خوش نخورده است.

اکنون که گزارش‌های مبنی بر چشم داشت امریکا به منابع طبیعی افغانستان منتشر شده است؛ ظاهرا صحنه‌ رقابت دیگری در این‌جا به نمایش گذاشته خواهد شد.صحنه‌ای که اگر درست مدیریت شود، منفعت آن به افغانستان خواهد رسید.

انتهای پیام/

برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۹۸۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی

انشاالله کولانی مدیرکل منابع طبیعی استان کرمانشاه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که در استانداری برگزار شد شد: این اداره کل براساس وظایفی که دارد اقدام به کنترل سیل در سطح ۱۴ شهرستان استان کرده که مؤثرترین آن مهار سیلاب در ضلع شمالی شهر کرمانشاه بود.

وی با اشاره به ضرورت رفع نیاز‌ها و امکانات حریق عنوان کرد: با توجه به صعب‌العبور بودن و فرسوده بودن امکانات و تجهیزات اطفای حریق درخواست به روزرسانی تجهیزات را داریم.

کولانی با تأکید بر مردمی‌سازی و هماهنگی بین دستگاه‌ها در اطفای حریق گفت: در بخش‌هایی از شهرستان دالاهو طی یک ساعت ۷۴۰ نفر از مردم به صورت خودجوش برای اطفای حریق به کمک آمدند و حریقی که ۷۲ ساعت طول می‌کشید با همراهی مردم به حداقل رسید.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه بیماری لورانتوس گریبانگیر جنگل‌های سراسر کشور به ویژه جنگل‌های زاگرس است افزود: این آفت بیشتر در فصل خشکسالی درختان را مبتلا می‌کند و درخواست داریم مبارزه با این آفت به صورت ملی دیده شود در غیر این صورت در سال‌های آینده این جنگل‌ها را از دست خواهیم داد.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر حدود ۶۲۰ هزار هکتار طرح آبخیزداری اجرا شده است عنوان کرد: سهمیه و تعهد استان در زمینه کشت یک میلیارد نهال طی چهار سال حدود سه میلیون اصله نهال بوده که انجام شده، اما تعهد ملی ۳۶ میلیون نهال بوده که در صورت تأمین اعتبار ملی انجام می‌شود.

کولانی با اشاره به اینکه ظرفیت نهالستان‌های استان دو میلیون و ۳۰۰ هزار اصله نهال است، اما سه میلیون اصله نهال تولید و کشت شده است گفت: ۶۰۰ هکتار از نهال‌های کشت شده مثمر و مابقی کشت اقتصادی است که برای تولید چوب مورد استفاده قرار می‌گیرد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند
  • رفع تصرف و خلع ید ۱۰۲۹۷ مترمربع اراضی ملی در شهرستان ساری
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد
  • موتور توربو بهتر است یا تنفس طبیعی؟
  • استدلال‌های مضحک نهادهای اطلاعاتی آمریکا از اوضاع جهان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • شکست یک جنبش بزرگ با توطئه‌های رنگارنگ داخلی و خارجی