Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسلما دولت وتمامی نهادهای مسئوول و حمایتی باید با تدابیر خاصی مسائل قبل وبعد ازکودک آزاری را مورد توجه قرار دهند. موضوعات قبل از کودک آزای که اگاهی بخشی به خانواده؛ جامعه وکودک وشناسایی افرادی است که مشکل آفرین هستند واقدامات بعد از کودک آزاری که برعهده نهادهای مختلفی از جمله وزارت بهداشت , قوه قضاییه و نیروی انتظامی است نیز باید جدی انگاشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی شک جدیت و پیگیری مسائل اتفاق افتاده و برخورد سخت با خاطیان و کودک آزاران می تواند مانعی در برابر کسانی باشد که ممکن است خیال خامی درباره کودکان داشته باشند.

اختصاصی قدس آنلاین- دکتر الهه میر آخورلی دکترای روانشناسی تربیتی و مدرس دانشگاه در گفت و گو با قدس آنلاین با ذکر انواع کودک آزاری و دلایل اینکه چرا فردی کودک آزار می شود اظهار داشت: کودک آزاری به چهار دسته جسمی، عاطفی؛ جنسی و طرد شدگی تقسیم می شود. کودک آزاری جسمی شامل تنبیه وکتک زدن می شود و کودک آزاری عاطفی آزار دادن کودک به لحاظ عاطفی و بی توجهی و عدم محبت ورزی به کودک است. کودک آزاری جنسی زمانی است که کودک مورد تجاوز قرار م گرد و آخرین نوع آن که بیشتر از سه گزینه قبلی مورد غفلت قرار گرفته کودک آزار طرد شدگی است که کودکان طرد می شوند و منجر به تحمیل آسیبهای جدی به کودک خواهد شد. وی افزود: بی شک کسانی که کودک آزاری می کنند افرادی هستند که ازمشکلات روانی واختلالات شخصیتی رنج می برند واین موضوع ریشه در کودکی فرد دارد. از سوی دیگر مساله ای که مورد غفلت قرار گرفته خانواده فرد آزاردهنده است. هنگامی که خانواده ها در برابر رفتارها غلط فرزندان خود سکوت کنند و بی تفاوت از کنار آن بگذرند وبه درمان آن اهمیت ندهند می توان گفت که این کودک می تواند به فرد آزارگر خطرناکی در آینده و بزرگسالی تبدیل شود.

میر آخورلی در ادامه بابیان اینکه نمی توان به آمارهای منتشر شده ازکودک آزاری اعتماد کرد خاطرنشان کرد: همیشه کودکان توسط افراد غریبه و بیرون از خانواده مورد آزار واذیت قرار نمی گیرند بلکه بسیاری از کودکان توسط اعضای خانواده و اطرافیان مورد آزار واذیت قرار می گیرند بنابراین بسیاری از این کودکان امکان اعتراض به رفتارهای خشن درون خانواده را نمی یابند. بی شک اگر کودک آزاری خارج از خانواده انجام شود افراد به راحتی بدان اعتراض می کنند اما به لحاظ رعایت ملاحظات درون خانوادگی اگر کودک آزاری در خود خانواده باشد کمتر اعلام میشود بنابراین کودکان بیشتر تحت فشار خواهند بود. این روانشناس تربینی تصریح کرد: بنابراین با توجه به این موضوع نمی توان به آمارها اعتماد کرد چرا که آمارها دقیق وکارشناسی شده نیست، اما واقعیت این است که به دلیل مشکلات روانی و شخصیتی برخی از والدین این اتفاق برای بسیاری از کودکان می افتد و آنها صدمات جسمی و روحی جبران ناپذیری را متحمل می شوند.

وی درخصوص شناسایی افراد بیمار روحی شخصیتی از همان کودکی در میان خانواده ها تصریح کرد: مهمترین مساله ای که می تواند منجر به کاهش کودک آزاری شود شناسایی افراد مشکل دار از همان کودکی و نوجوانی درون خانواده است. اگر خانواده ها فرزندان خود را که به مشکلات شخصیتی وروانی مبتلا هستند به کارشناسان روانشناسی ارجاع دهند بسیاری از این بیماران قبل از رسیدن به بزرگسالی درمان می شوند وتهدیدی برای کودکان به شمار نمی روند. میر آخورلی ادامه داد: اورژانس اجتماعی وسازمان بهزیستی می تواند به این خانواده ها کمک کند. بنابراین موضوع آموزش به خانواده ها در اولین قدم بسیار حائز اهمیت است. متاسفانه خیلی از خانواده ها نمی دانند مشکلاتی که یکی از اعضای خانواده شان دارد می تواند منجر به کودک آزاری و تبعات بعدی آن شود. این روانشناس با اشاره به جایگاه آموزش و پرورش به عنوان یکی از نهادهایی که می تواند به خانواده ها کمک کند اظهار داشت: برگزاری کارگاه ها و آموزشهای اجباری؛ آموزش نحوه شناسایی رفتارهای خطرناک روحی روانی در کودکان و نوجوانان از فعالیت هایی است که آموزش وپرورش می تواند در کنار سازمان بهزیستی و مشاوره های لازم به خانواده ها انتقال دهد. یقینا افزایش آگاهی های خانواده ها نسبت به دهه های قبل منجر به افزایش اطلاع رسانی از موضوع کودک آزاری شده است.

وی در خصوص وظایف دولت ونهادهای مربوطه خاطر نشان کرد: هر چند لازم است دولت به این مساله بیش از پیش توجه کند که معتادان وبیکاران از جمله افرادی هستند که می توانند به وجود آورنده آسیبهای اجتماعی وآزارگری کودکان باشند. از این رو دولت باید با همکاری نهادهایی که در زمینه پیشگیری از اعتیاد فعالیت می کنند همکاری مضاعفی داشته باشد از سوی دیگر با افزایش اشتغال و از بین بردن زمینه های سوئی که در اثر بیکاری می تواند منجر به افزایش آسیبهای اجتماعی به خصوص در حوزه کودکان شود پیشگیری کند.

میر آخورلی با اشاره به وضعیت بد کودکان کار و انتقاد از عملکرد ضعیف نهادهای حمایتی تصریح کرد: یک گروه از این کودکان که آنها را با عنوان کودکان کار و بی سرپرست می شناسیم زیر مجموعه سازمان بهزیستی و سازمان رفاه اجتماعی قرار می گیرند. کودکان کار عملا یکی از گروه هایی هستند که آزار جسمانی وعاطفی زیادی بر آنها تحمیل می شود و حتی این دسته از کودکان در معرض تجاوزات جنسی بیشتری قرار دارند. هر چند عملکرد سازمانهای حمایتی نسبت به دهه های قبل مطلوب تر شده است اما این عملکرد آنقدر پررنگ نبوده که با صراحت بر موفقیت آن تاکید کرد. وی ادامه داد: متاسفانه بسیاری از نهادهای حمایتی همچنان در انتقال اطلاعات وآگاهی رسانی عملکرد ضعیفی دارند. در حالی که مهمترین قدم در کاهش کودک آزاری افزایش آگاهی جامعه و خانواده ها از موضوعات پیدا وپنهان کودک آزار است.

این کارشناس روانشناسی تربیتی افزود: مسلما دولت و تمامی نهادهای مسئوول و حمایتی باید با تدابیر خاصی مسائل قبل و بعد ازکودک آزاری را مورد توجه قرار دهند. موضوعات قبل از کودک آزای که آگاهی بخشی به خانواده؛ جامعه وکودک و شناسایی افرادی است که مشکل آفرین هستند واقدامات بعد از کودک آزاری که برعهده نهادهای مختلفی از جمله وزارت بهداشت، قوه قضاییه و نیروی انتظامی است نیز باید جدی انگاشته شود. بی شک جدیت و پیگیری مسائل اتفاق افتاده و برخورد سخت با خاطیان و کودک آزاران می تواند مانعی در برابر کسانی باشد که ممکن است خیال خامی درباره کودکان داشته باشند. وی درپایان با اشاره به تبعات روانی کودک آزاریبه قدس آنلاین گفت: مسلما کودک آزاری آثار و تبعات مختلفی بر روح و روان کودک به جای می گذارد که از آن میان می توان به کاهش اعتماد به نفس؛ اختلال در آموزش ویادگیری، منزوی شدن و دوری از خانواده وجامعه؛ افزایش کابوس های شبانه و کج خلقی و افسردگی اشاره کرد.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۹۹۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود

به گزارش خبرآنلاین، کارگردان فیلم سینمایی «لازانیا» درباره ساخت فیلم انیمیشن و ارتباط بهتر مخاطب با این آثار گفت: من به سینمای انیمیشن نیز علاقه دارم و اتفاقاً دو طرح برای ساخت اثر در این قالب نوشته‌ام. من هیچ‌گاه به دنبال کسب جایزه از جشنواره‌ها نبودم و سینمایی که مورد علاقه‌ام بوده را دنبال کردم و در فیلم‌هایم به فضای فانتزی همواره توجه داشته‌ام. سینمای من غیر از فیلم «دزد و پری» که مختص مخاطب خردسال است، معمولاً سینمایی است که مخاطبش خانواده‌ها هستند و سعی دارم قصه‌پردازی کنم و فانتزی را هم به خوبی می‌شناسم. سریال «دیو و ماه پیشونی» همزمان در چهار پلتفرم پخش شد توانست جزو پربیننده‌ترین سریال‌های کودک و نوجوان شبکه نمایش خانگی باشد. در این سریال سعی کردم خانواده‌ها و کودکان را به شاهنامه و کتابخوانی علاقه‌مند کنم و جالب است که در زمان پخش خانواده‌هایی که حتی بچه‌های ۵ یا ۶ساله داشتند و بچه‌هایشان توان خواندن و نوشتن نداشتند هم از علاقه‌مند شدن آن‌ها به شاهنامه می‌گفتند و این برای من اتفاق بسیار خوشایندی بود. متأسفانه همانطور که پیش‌تر گفتم شرایط سینمای کودک بسیار بد است و اگر حمایت نهادهای دولتی نباشد ساخت فیلم تقریباً غیرممکن است. همیشه مسئولان شعارهای خوبی برای حمایت از این سینما مطرح کرده‌اند اما هیچ‌گاه عملکردی که شاهد بودیم در حد شعارهای مطرح شده نبوده و واقعیت موجود در سینمای کودک بسیار ناامیدکننده است.


این کارگردان درباره موضوع فیلم «والدین امانتی» توضیح داد: اولین مسئله‌ام برای ساخت یک فیلم کودک و نوجوان سرگرم‌کننده بودن اثر است. در «والدین امانتی» یکی از مفاهیمی که مدنظر داشتم مسئله محیط زیست بود. متأسفانه محیط زیست ما با بی‌توجهی در خطر از دست رفتن است و به نظر من بسیار مهم است که نسل جدید نگاهی دلسوزانه به محیط زیست داشته باشد.

وی افزود: لوکیشن فیلم «والدین امانتی» در جنگل‌های هیرکانی است که درخت‌هایی مربوط به قرن‌ها قبل در آن حضور دارند و شاید برخی درختان مربوط به چهارهزار سال پیش باشند اما متأسفانه امسال شاهد بودم که نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ هزار درخت را قطع کرده‌اند تا یک پارکینگ بسازند و اتفاقاتی اینچنین نشان می‌دهد که ما درباره محیط زیست نیاز به فرهنگ‌سازی داریم. همانطور که گفتم یکی از دغدغه‌های من همین مسئله بود و قصد داشتم اهمیتش را به کودکان گوشزد کنم و فکر می‌کنم مهم‌ترین مسئله برای نجات محیط زیست این است که به کودکانمان حفاظت از آن را آموزش دهیم. موضوع بعدی که در این فیلم مدنظر داشتم موضوع خانواده و احترام به پدر و مادر بود. خانواده برای من کلمه‌ای قابل احترام است و سعی کردم در قالبی سرگرم‌کننده اهمیت آن را برای کودکان و نوجوانان بازگو کنم.

قناعت در پایان اظهاراتش تأکید کرد: خوشبختانه از نتیجه کار و محصول نهایی رضایت دارم و اکران آنلاین نیز تا الآن برایم با بازخوردهای خوبی همراه بوده و از مسئولان فیلم‌نت نیز تشکر می‌کنم که شرایطی را برای اکران این اثر فراهم کردند.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900919

دیگر خبرها

  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • ترفند جالب ماشاریپوف برای هماهنگی بیشتر
  • ترفند جالب ماشاریپوف برای هماهنگی بیشتر: رفاقت!
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • برای خانه‌دار شدن افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی برنامه داریم
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • تخصیص پروژه مسکن به بیش از هزار نفر از متقاضیان نهادهای حمایتی در استان
  • تخصیص پروژه مسکن به ۱۰۱۴ نفر از متقاضیان نهادهای حمایتی در استان زنجان
  • ۵۵۵۸متقاضی واحدهای مسکن ملی درزنجان تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده