Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها اولین کارخانه تولید ریزدانه‌های شب‌تاب خاورمیانه با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کند و بار مشکلات این واحد سکوت کارگران را شکست و برای پیگیری مطالبات خود شکایت کردند.جیب گشادصدای رکود را در فضای تولید طنین انداز کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از فراهان خبر؛ این روزها در حالی که دولتمردان از هر تریبونی رونق اقتصادی را سر می دهند، شاهد اخراج کارگران، تجمع مطالبه کنندگان حقوق‌های معوقه، تعطیلی کارخانه و آمارهای نگران کننده از رکود و بیکاری هستیم

نجوای خط تولید خاک گرفته کارخانه «ریزدانه‌های شب تاب» فراهان دوباره همچنان خبر ساز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این واحد تولیدی، با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کند؛ بعد از سالها تولید، این روزها در دوران پسابرجام به گل نشسته است و بار مشکلات این واحدها کمر تولیدکنندگان و کارگران را خم کرده است.

این شرکت توسط شرکت تعاونی راهداران در شهرک صنعتی تاسیس شد و برای ۲۵ کارگر فرصت شغلی ایجاد کرد. اما نخستین تولیدکننده رنگ دانه‌‌ای کشور پس از ۱۱ سال فعالیت از اواخر سال ۹۴ با مشکلات و تنگناهای شدید مالی مواجه شده است.

محصول تولیدی این شرکت در خط کشی خیابان‌ها و معابر کاربرد دارد. محصولات شرکت نیز بازار خود را دارد تا جایی که تولیداتش توسط راه و شهرسازی خریداری می شود.

از بهمن ماه سال ۹۴، تعطیلی های مکرر بلای جان کارگران این شرکت شده و بیشترین استرس را متوجه کارگران و خانواده های آنها می کند، بیکاری، مرخصی اجباری، حقوق معوقه، دپو شدن محصولات این شرکت قصه تکراری برای کارگران و مسئولان است.

بدهی‌های بخش انرژی پاشنه آشیل واحدهای تولیدی

بدهی میلیونی این شرکت به شرکت‌های گاز و برق یکی از پاشنه آشیل‌های این شرکت برای تولید است چراکه چندی پیش اداره برق شهرستان فراهان اقدام به قطع برق شرکت کرد ولی با پا در میانی فرماندار این مشکل مرتفع شد.

این شرکت روز به روز به شرکت های گاز و برق مقروض تر می شود و در حال حاضر شرکت بدهی ۵۰۰ میلیونی به شرکت گاز دارد و ۵۰ میلیون تومان، رقم فیش پرداخت نشده اداره برق است.

اعتراضات کارگری هم دیگر راه به جایی نمی بَرد و کسی دردی از کارگران دوا نمی کند، کارگران سرگردان در ادارات شهرستان برای پیگیری مشکلاتشان در نهایتبا رایزنی مسئولان و دریافت یک ماه حقوق معوقه مجدد بر سر کار بازمی‌گردند، پس از چند ماه کار و فعالیت مجددا قصه بیکاری و حقوق معوقه تکرار می‌شود.

در ماه اخیر برق این کارخانه برای چندین بار قطع شد و با خاموشی دستگاه های تولید کارگران بلاتکلیف در پای دستگاه های تولید زانوی غم معیشت به بغل گرفتند، با پا درمیانی مسئولان شهرستانی برق کارخانه وصل شد ولی دوباره نفس های این کارخانه با نبود مواد اولیه تولید به شمارش افتاد و چند روزی است که به دلیل نداشتن مواد اولیه چرخ های کارخانه از کار افتاده است.

کارگران این کارخانه در اعتصاب قبلی جلوی درب کارخانه در گفتگو با خبرنگار فراهان خبر مدام از بی توجهی مسئولان به وضعیت کارگران این کارخانه گلایه داشتند و بیان کردند؛ مسئولان اصلا به فکر کارگر نیستند و تنها در بازدید از این کارخانه مشکلات کارخانه از جمله بدهی برق و گاز را پیگیری می کنند و به فکر حقوق عقب افتاده کارگران نیستند.

این روزها حقوق معوقه و مشکلات معیشی چرخ زندگی شان را فلج کرده است، یکی از کارگران که نخواست نامی از او در خبر ذکر نشود در گفتگو با خبرنگار فراهان خبر گفت: باید خجالت خانواده‌مان را بکشیم، چند روز پیش هم شرکت گاز، می خواست گاز خانه ام را قطع کند با التماس و خواهش مهلت گرفتم، به تمام فروشگاه ها و کسبه بدهکاریم؛ آیا مسئولان خودشان می توانند با شرایط ما زندگی کنند؟

حقوق معوقه نصیب کارگران؛ تشویقی و حکم، سهم مسئولان

وی ادامه داد: متاسفانه مسئولان شهرستان به جای پیگیری مشکلات کارگران، سنگ کارخانه را به سینه می زنند و در پیگیری مطالبات کارگران به دنبال منافع خود، از جمله تشویقی و غیره هستند.

این کارگر بیان کرد: متاسفانه حق بیمه کارگران هم چند ماه پرداخت نشده است و این موضوع برای کارگران مشکل ساز می شود.

وی از فروش محصولاتی که پیمانکار قبلی برای پرداخت سنوات در اختیار مدیر جدید کارخانه قرار داده گفت و ادامه داد: پیمانکار قبلی برای پرداخت سنوات ما، محصولات دپو شده در کارخانه را در اختیار مدیرعامل جدید قرار داده که این محصولات که سهم سنوات ما بود، هم به فروش رفته اما دریغ از اینکه پولی به جیب کارگر برود و حتی عدم پرداخت بیمه کارگری، تعدادی از کارگران که کار را رها کردند و دنبال بیمه کارگری رفتند را به مشکل انداخته است و نمی توانند از مزایای بیمه بیکاری استفاده کنند.

چند ماه پیش هم این کارخانه تولیدات دپو شده خود را در بسته های بدون آرم با قیمتی پایین تر از قیمت بازار به پیمانکاران طلبکار راهداری واگذار می کرد و این موضوع سبب ناراحتی کارگران شده بود.

سوء مدیریت؛ بلای جان کارگران و شهروندان فراهانی

این شرکت علاوه بر اینکه از ضعف مدیریت کارگرانش حال و روز خوشی ندارد، رعایت سلامت شهروندان فراهانی را هم به فراموشی سپرده است.

در تهیه این محصول از شیشه استفاده می شود. در چرخه تولید این محصول، سیلیس از پسماندهای این محصول است که متاسفانه مورد بی‌توجهی مسئولین ذی‌ربط قرار گرفته و به راحتی در محوطه کارخانه رها شده است.

پسماند محصول تولیدی در فضای کارخانه دپو شده است و پراکندگی گرد و غبار سیلیس موجود در پسماند این کارخانه می تواند مشکلاتزیست محیطی را به وجود آورد.

اما چند روز پیش مشکلات و حقوق معوقه ۵ ماهه و حق بیمه پرداخت نشده، سکوت کارگران را شکست و هر یک از این کارگران برای پیگیری حقوق معوقه خود از مدیر عامل شرکت راهداران در اداره کار، رفاه و تعاون اجتماعی شکایت کردند.

اسعدی، مسئول اداره کار، رفاه و تعاون فراهان با اشاره به موضوع شکایت کارگران گفت: این کارگران برای پیگیری معوقات ۵ ماهه خوداز شرکت راهداران، شکایتی تنظیم کرده بوند.

وی افزود: با مراجعه این کارگران به این اداره و پیگیری معوقات، جلسه تعاملی با مدیرعامل شرکت گلاسبید و کارگران برگزار شد تا مشکلات کارگران با تعامل برطرف شود.

اسعدی اظهار کرد: مدیر عامل شرکت گلاسبید متهعد شد که یک ماه از حقوق کارگران را پرداخت کند و با کارگران به غیر از ۲ نفر قرارداد جدید تنظیم شود و کارگران از شنبه هفتم مردادماه امسال دوباره مشغول به کار شوند.

مسئول اداره کار، رفاه و تعاون فراهان ادامه داد: این شرکت در سه شیفت کاری مشغول به کار است و محصول تولیدی هم در بازار فروش مشکلی ندارد اما متاسفانه ضعف مدیریتی و بدهکاری‌های سابق دامن گیر این شرکت شده است و در چرخه تولید این شرکت خلل وارد می کند.

وی تصریح کرد: این شرکت در حال حاضر بالای ۶۰۰ میلیون تومان بدهی به شرکت گاز و حدود ۵۰ میلیون تومان به شرکت برق بدهکار است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۹۹۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟

 علی متقیان، مدیر مسئول تایر نیوز در یادداشتی نوشت: مدتی است بازار لاستیک اتومبیل با تلاطم مواجه شده، قیمت ها سر به فلک کشیده، تامین نیاز ضروری حرکت و چرخش اقتصادی و رفاهی مردم رو به نابسامانی گذاشته است. هر روز قیمتی بر این عنصر سیاه مورد نیاز حمل و نقل گذاشته می شود و بازارش را از رنگش، سیاه تر کرده است.

هر چند سیاهی رنگ لاستیک، نشان از سلامت و قدرت و هیبت آن دارد، اما سیاهی بازارش، نشان از بی تدبیری، بی توجهی و ناشی از عدم درک صحیح  دست اندرکاران  امر از این صنعت و بازار آن دارد؛ بازاری که به صورت طبیعی پیش می رفت و مصرف کننده و تولیدکننده توازن برقرار کرده بودند و واردکنندگان رسمی و قاچاق هم در این توازن مصرف و تولید، جای خود را باز کرده و در نهایت، همراهی هر دو، کمبود مختصر را جبران می کرد، ضمن اینکه تامین کنندگان ارز، هوای  کارخانه های لاستیک سازی را برای افزایش تولید داشتند و کارخانه ها هم، هوای بازار و ارز و صادرات را.

کار به روال طبیعی پیش می رفت و نارضایتی در این صنعت، اگر بود، غم ده بود. مشکلی بود که تمامی صنایع و حتی مصرف کنندگان تولید صنعت با آن مواجه بودند و به قول معروف غم ده، شادی بود.

یکی از دلایل برهم خوردن بازار، حذف ارز کارخانه های تایر است و دست اندرکاران، به بهانه کمبود ارز و مشکلات جاری تحریم و هزار دلایل دیگری که برای خودشان شاید موجه می نمود، از پرداخت ارز لازم به تولیدکنندگان لاستیک امتناع کردند و کارخانه ها به دلیل نبود ارز، با مشکل تولید و کم شدن آمار عرضه تایر، مواجه شدند، این کمبود ارز و عدم تخصیص آن یک ماه و دو ماه نبود که کارخانه ها، از جیب بخورند و آنچه دارند مصرف کنند، بلکه بیش از ۶ ماه  به طول انجامید و ارز کارخانه های تایرسازی تامین نشد.

جالب است که به این نکته توجه شود، سهم واردات مواد اولیه در صنعت تایر به حدود سی درصد می رسد و خوشبختانه برای بقیه مواد مورد نیاز  صنعت تایر، خودکفا شده ایم و دلیل اینکه برای بقیه به واردات متکی هستیم، نه این است که متخصصان و صنعتگران حوزه لاستیک سازی، از ساخت آن ناتوان باشند، گویا تهیه آن برای کارخانجات قابل دسترس است، اما خسارتی که این مواد اولیه که از واردات تامین می شود، به محیط زیست می رسد و عواقب ناشی از این خسارت، به حدی است که هر انسانی که توان فکر کردن و رعایت حال عموم مردم و محیط زیست جامعه را دارد، از تولید این بخش از مواد اولیه چشم پوشی کرده و به سمت واردات رفته است تا سلامت جامعه را تضمین کند و حفظ محیط زیست را که به مراتب مقدم تر است، در نظر داشته باشد؛ بنابراین تصمیم بر این شده که از هزینه ارزی که می توان از طریق صادرات هم آن را تامین کرد، استفاده شود.

به هرحال متاسفانه عدم تخصیص ارز، بیش از ۶ ماه، کارخانجات تولید لاستیک را با محدویت تولید مواجه کرد و کمبود تایر در بازار و سوء استفاده محتکران و گران‌فروشان را به دنبال داشته است.

اما به مرور به دلیل سیاستگذاری های ناموزون و نامناسب، بازار ملتهب شد و آماده هرگونه سوء استفاده گردید. وقتی خبرهای کمبود و گرانی و بازار سیاه تایر به گوش دولتمردان رسید، به جای جستجو و بررسی عواملی که این مشکل برای جامعه به بار آورده و هر گونه تلاش برای رفع مشکل پیش آمده، چاره کار را باز شدن دروازه های واردات دیدند و مجوز دادند وارد کنندگان تا می توانند تایر وارد کنند تا بازار به وضع عادی برگردد، وارد کنندگان که مجوز واردات دریافت کردند و بالتبع شروع به واردات.

جالب است بر اساس آمار اعلامی، میزان ارزی که تا کنون در این چند ماه اخیر، صرف خرید تایر از خارج از کشور شده، به میزان ارز مورد نیاز  تاسیس چندین کارخانه تایرسازی جدید و مدرن بود که متاسفانه در این تصمیم های لحظه ای که با آن مواجه هستیم،.

تصمیمی که هم ارز کشور بی‌حساب خارج شد، هم بازار تایر هم چنان ملتهب باقی ماند، هم کارخانجات تایرسازی بامشکلات قبلی خود دست و پنجه نرم می کنند و هم دولت نتوانست با دور زدن کارخانه های تولید تایر، رضایت مصرف کنندگان را بدست آورد، به تعبیر مثال معروف، هم پیاز خوردیم، هم چوب و هم ارزها را پرداخت کردیم.

این مختصر، گوشه چشمی است به دلایل پدید آمدن بازار سیاه لاستیک سیاه.

کاش مسئولان امر، سازمان بازرسی و نهادهای نظارتی در سالی که جهش تولید با حمایت مردم نامگذاری شده است، کمی به سابقه و عوامل و دلایل پیدا شدن بازار سیاه لاستیک می پرداختند و گزارش دقیق و کارشناسانه تهیه می کردند که چطور حمایت مردمی را رها کرده و به واردات پناه برده اند.

در صورتی که گزارش دقیق و مستند تهیه شود، خطاها و مقصران احتمالی را به مردم و به مقامات رسمی کشور گزارش داده، اطلاع دهند، تا در صورت انجام  کوتاهی توسط عوامل مربوط، دست اندرکاران به وجود آمدن وضع موجود را سیاست کنند.

به امید آن روز به یاری خداوند در یادداشت های بعدی به نرخ گذاری دستوری و آثار آن در بازار لاستیک می پردازیم.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: وزیر صمت: حل مشکل تامین لاستیک به زودی چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟ لاستیک تیوبلس چیست؟ مزایا، معایب و هر آنچه باید دانست

دیگر خبرها

  • (ویدیو) کارخانه مشهور چگونه صدها تن «ژامبون» تولید می‌کند؟
  • اعتراض صنفی کارگران کاغذسازی پارس خاتمه یافت و پیمانکار حذف شد
  • نخستین کارخانه مشترک میان مصر و آلستوم فرانسه
  • راه اندازی کارخانه تولید پهپاد در چین | تولید MQ-۹ آمریکایی ۳۰ برابر ارزانتر ! | تصاویر
  • تولید ورونق اقتصادی دربزرگترین معدن کرومیت خاورمیانه
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»
  • اختصاص اولین حقوق به آزادی زندانیان غیر عمد
  • رشد ۵۰ درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی
  • کار کارگران باید پیوست ایمنی داشته باشد