Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست; پیشرفت پیاپی فناوری های دیجیتالی و تلاش های دولت برای توسعه زیرساخت های ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور، زمینه بروز شکل های جدیدی از کسب و کارها را رقم زد که تا پیش از آن در مخیله کسی نمی گنجید بتوان به آنها در بستر اینترنت دارای سرعت «لاک پشتی» دست یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


روند رو به رشد افزایش پهنای باند اینترنت داخل و سایر زیرساخت های ارتباطی، انقلابی را در کشور رقم زد که گرچه از پیشرفت های جهانی عقب بود اما روزگار نوینی برای مردمان این سرزمین رقم زد.
گسترش زیرساخت های ارتباطی و به دنبال آن ورود انواع و اقسام تلفن های همراه هوشمند به کشور بسیاری از جوانان را به فکر بهره برداری از این امکان ها هم به نفع خود و هم به نفع جامعه انداخت.
بسیاری از فعالان این عرصه به فکر ایجاد کسب و کار با استفاده از زیرساخت های نوین افتادند و هرکدام بنا به سلیقه و توان خود به موضوعی پرداختند.
در این میان، برخی به سمت ارایه خدمات در بخش حمل و نقل مسافر درون شهری بر بستر تلفن همراه رفته و با نوشتن برنامه های نرم افزاری روش نوینی بنا نهادند که ضمن ایجاد درآمد، شکل سنتی جابجایی مسافر را دستخوش تحولی شگرف کرد و این تازه آغاز راه بود.
در همین زمینه، مدیر یکی از این شرکت های جدید حمل و نقل مسافر به فراهم شدن شرایط و زیرساخت ها اشاره کرد که در نتیجه آنها همه شرکت ها را به سمت فرایندها و فعالیت هایی سوق داده است که نوآورانه و نوین باشد.
«احسان جهانی» ادامه داد: فرایندهای نوآورانه جدید مسیری را گشوده که ساختارهای سنتی را در همه کسب و کارها با مشکل روبرو ساخته یا می سازد و جامعه را از حالت سنتی به فضایی نوین سوق می دهد.
وی گفت: ورود شرکت های حمل و نقل مسافر بر پایه تلفن همراه با شکستن سنت ها, مردم را با روش های نوینی آشنا کرده که راحتی و آسایش بیشتری برای آنان به همراه دارد. از جهت دیگر این فناوری ها از عوامل کاهش درآمد بخش سنتی است.
جهانی به کاهش 40درصدی درآمد تاکسیرانی سنتی در نتیجه ورود نرم افزارهای حمل و نقل مسافر اشاره کرد و آن را نشاندهنده تاثیر بسیار زیاد چنین فناوری بر بازار سنتی دانست.
چندی پیش نیز یک استاد فناوری اطلاعات دانشگاه علوم و فنون جدید دانشگاه تهران گفت: دولت یازدهم وضعیت خوبی در زیرساخت های اینترنت ایجاد کرد، سرعت دسترسی به اطلاعات را افزایش داد و امکان اشتغالزایی های نوین را فراهم آورد.
«حسین بوبرشاد» اضافه کرد: هرروز برخی جوانان مستعد و تحصیلکرده با ایجاد شغلی جدید در فضای مجازی ضمن فراهم کردن آسایش و راحتی برای مردم، توسعه اشتغال پایدار را در کشور رقم می زنند.
بوبرشاد، ایجاد زیرساخت ها را از عوامل موثر در رونق این نوع اشتغال ذکر کرد و افزود: حمایت های خوب چه از بعد تسهیلات و چه از نظر اختصاص مکان های علمی این رونق و توسعه را برای کشور رقم زد.

** همگرایی دنیای سنتی و الکترونیک
ورود نوع جدید از حمل و نقل مسافری درون شهری گرچه آسانی و آسایش مردم را به همراه داشت با مقاومت هایی از سوی فعالان کسب و کارهای سنتی روبرو شد که هرچند در عمل این نتیجه ای دربرنداشت اما لزوم چاره اندیشی در این زمینه را آشکارتر کرد.
«محمود واعظی» وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات، چاره این موضوع را در آشتی کسب و کارهای سنتی و نوین دانست و گفت: هدف دولت این است که اگر کسب و کار الکترونیک گسترش می یابد لطمه ای به کسب و کار سنتی نزند؛ بنابراین به دنبال آشتی بین کسب و کار سنتی و الکترونیک هستیم.
مدیر این شرکت حمل و نقلی مبتنی بر تلفن همراه نیز در این زمینه گفت: موضوع کاهش درآمد تاکسی های سنتی سبب شد به فکر راه اندازی بستری برای بکارگیری فعالان سنتی در کنار نوآوری ها باشیم؛ بنابراین با استفاده از توان تاکسیرانی سنتی برنامه نرم افزاری جدیدی طراحی شد که اکنون موجب بازگشت آرام آرام درآمدهای کاهش یافته شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چند روز پیش در دیدار با این مدیرجوان گفت: چند ماه پیش دغدغه‌ای پیدا کردم که با حضور کسب‌وکارهای اینترنتی همچون اسنپ و تپسی، رانندگان تاکسی‌ها به سمت کاهش درآمد و بیکاری خواهند رفت. این موضوع سبب می‌شد تاکسی‌ها و کسب‌وکارهای اینترنتی رو در روی هم قرار گرفته و سبب ایجاد چالش شوند.
واعظی افزود: اکنون با استفاده از نرم افزار کارپینو در تاکسی‌ها برای پاسخ به درخواست ماشین کاربران هم دغدغه بیکار شدن تاکسی‌ها کاهش پیدا می‌کند و هم تاکسی‌ها با فناوری‌های جدید آشنا می‌شوند.

**کلام آخر
روند رو به گسترش فناوری های نوین و آسیب برخی کسب و کارها از این روند موضوعی است که باید به طور جدی بررسی و راهکارهای متناسب با آن اتخاذ شود.
به عنوان یک راهکار بنیادین می توان به سوی وارد کردن کسب و کارهای سنتی به عرصه فعالیت های دیجیتالی رفت و به انطباق آنها با تغییر فناوری سرعت بخشید.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۰۰۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت‌هایی از نخستین شرکت‌های مسافربری | وقتی گاریخانه‌ها به گاراژ تبدیل شدند

همشهری آنلاین- حمیدرضا رسولی:تا قبل از ورود نخستین اتومبیل ها به تهران، پایتخت‌نشین‌ها مسیرهای کوتاه را با وسایلی مثل گاری، درشکه، پالکی و تخت روان می پیمودند و مسیرهای نسبتا طولانی را با اسب و درشکه طی می کردند، اما پدیده ای به نام اتومبیل معادلات را به کلی تغییر داد و با همه مخاطراتی که داشت عبور و مرور اهالی تهران به نقاط دور و نزدیک را سهل و آسان کرد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

گاراژها درست در چنین دوره ای و برای استقرار اتوبوس های بین‌شهری در گوشه و کنار تهران متولد شدند و مردم برای سفر به شهرهای دور و نزدیک کافی بود خودشان را به نزدیک‌ترین گاراژ مسافربری برسانند.

داریوش شهبازی، تهران‌پژوه، معتقد است گاراژها از اواخر دوره قاجار پدیدار شدند و تغییراتی بنیادی در سبک زندگی اهالی تهران پدید آوردند: «تهران حدود سال ۱۳۰۰ و همسو با سیر تحولات انقلاب صنعتی در کلانشهرهای دنیا پیشرفت می‌کرد و یکی از نشانه های پیشرفت ورود اتومبیل به خیابان های بود. بعد از این اتفاق مهم بود که کاروانسراها به گاری‌خانه و در گام‌های بعدی به گاراژ تبدیل شدند. این روند در دوره حکومت احمدشاه قاجار طی شد و با آزمون و خطاهای بسیاری همراه بود.»

وقتی عبور و مرو با اتومبیل در خیابان های تهران با اقبال عجیب مردم همراه شد، بسیاری از رجال بانفوذ و متمول دوره قاجار مثل وثوق‌الدوله و امین‌الضرب از اروپایی ها اتومبیل خریدند و به عنوان وسیله نقلیه شخصی به تهران آوردند. بعد هم با واردات اتوبوس هایی که مخصوص حمل بار و مسافر بود به تهران، گاراژهایی که محل تجمع درشکه و گاری بود به توقفگاه اتوبوس ها تبدیل شدند.

شهبازی درباره تولد نخستین گاراژ در پایتخت می گوید: «گاری‌خانه سید اسدالله در خیابان چراغ‌برق قدیم (امیرکبیر فعلی) نخستین جایی بود که پس از قانون سجل احوال و سجل گرفتن به گاراژ تبدیل شد و از "گاری‌خانه سید اسدالله" به "گاراژ حسینی" تغییر نام داد. مدتی بعد "گاراژ فولادی" در محدوده شمالی گود عرب‌ها و "گاراژ فردشیشه" در سه‌راه امین‌حضور برای توقف اتوبوس‌ها در نظر گرفته شد. آن‌موقع مسافرها به گاراژ حسینی می رفتند و گاراژ فولادی به اتوبوس‌هایی اختصاص داشت که کارشان حمل بسته های پستی از شهرهای مختلف و رساندنشان به دست مردم تهران بود و گاراژ فردشیشه مختص حمل و جابه‌جایی بار بود.»

در دوره پهلوی تعداد گاراژهای تهران به سرعت زیاد شد و گاراژهای بی ام تی، عدل، اتوفردوسی، میهن‌نورد و ... در محدوده میدان توپخانه قدیم تا خیابان های ناصرخسرو، باب‌همایون و فردوسی کنونی ایجاد شدند، اما در سال ۱۳۵۹ و با اجرای طرح ساماندهی اتوبوس‌های بین‌شهری به ترمینال جنوب که نیمه‌ساخته بود نقل مکان کردند و به خاطره ای در ذهن تهران‌نشین‌ها تبدیل شدند.

کد خبر 848264 برچسب‌ها تهران قدیم همشهری محله تهران

دیگر خبرها

  • روایت‌هایی از نخستین شرکت‌های مسافربری | وقتی گاریخانه‌ها به گاراژ تبدیل شدند
  • ما به دنبال تبدیل مجلس سنتی به مجلس نوین هستیم
  • توسعه زیرساخت‎‌های شهری و توانمندی‌سازی شهروندان راهکار رویایی با بحران‌ها است
  • بهترین دوره آموزشی تعمیرات موبایل برای خانم‌ها 
  • تعطیلی بنادر مسافربری غرب هرمزگان
  • میزبانی پایانه‌های مسافربری مشهد از ۲۰ میلیون زائر امام رضا(ع)
  • ۵ اقدام برای جلوگیری از آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار
  • ایجاد دانشکده فناوری‌های راهبردی در دانشگاه مازندران
  • ترمینال و پایانه‌های مسافربری تبریز کجا هستند؟
  • ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید