Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز |

محمد سیدی مَرغکی*-در دنیای مدرن امروز که صنعت حمل و نقل یکی از محورهای اصلی توسعه پایدار محسوب می‌شود توجه به تحقیقات و پژوهش‌ها دراین زمینه بسیار مهم است. برای نمونه؛ ژاپن مظهر حمل و نقل مدرن و فوق پیشرفته است. قطارهای سوپرسریع، خودروسازی های معروف و پرفروش جهان چون تویوتا و نیسان، متروی سیال و شگفت انگیز توکیو، ابرسازه ها و ابرکارخانه‌های مرتبط با صنعت حمل و نقل همگی بر حسب اتفاق نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پیشرفت تحسین برانگیز بی شک خروجی پژوهش ها و تحقیقات دانشمندان و پژوهشگران این کشور می باشد. تویوتا 2 مرکز تحقیقات در دو نقطه از دنیا که با هم 12 ساعت اختلاف ساعت دارند ساخته است تا از زمان نهایت استفاده را ببرد. نمونه دیگر کمپانی خودروسازی سوئدی VOLVO می باشد. ولوو ایمن ترین خودورهای جهان را تولید می کند چرا که مرکز تحقیقات ایمنی ولوو با سرمایه گذاری چند 10 میلیارد یورویی اداره می شود. در مقاله پیش رو نگاهی به اهمیت پژوهش و تحقیق در حوزه مهندسی راه و ترابری ایران انداخته ایم.

1- کاربران شاکی هستند چرا آسفالت بعضی از راه ها خیلی زود خراب می شود.؟ چرا شبکه معابر شهری(به خصوص شهرهای محروم) اینقدر فرسوده و روبه زوال است.؟ چرا تعداد تصادفات نسبت به جمعیت کشور این مقدار زیاد است.؟ چرا شبکه ریلی کشور مدرن و پیشرفته نیست همچون بعضی کشورها؟ چرا سیستم های حمل و نقلی پاک مثل حمل و نقل عمومی شهری یا دوچرخه آنچنان فراگیر و برنامه ریزی شده نیست.؟

2- در پاسخ به سوالات بالا باید عوامل مختلفی را لحاظ کرد. عامل اول این هستش که ما کشوری در حال توسعه هستیم و نباید توقع داشت شبیه کشورهای توسعه یافته باشیم. اما پاسخ دیگر این هست که ما به مطالعه، پژوهش و تحقیق اهمیت وافری نمی‌دهیم. دستگاه های اجرایی کشور از ساختاری صلب تشکیل شده اند. دربودجه سالیانه دستگاه ها مقادیر بسیار کمی برای پژوهش ها تخصیص یافته است که همین مقدار اندک نیز از رانت به دور نمی باشد.

3- در سالیان گذشته اساتید دانشگاه و دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی پژوهش های فراوانی در حوزه های مختلف و به طور خاص مهندسی راه و ترابری انجام داده اند. قطعاً تعدادی هرچند اندک از این پژوهش ها از کیفیت بسیار بالایی برخوردار و در معتبرترین مجلات بین المللی چاپ شده اند. آیا ما نباید حداقل به همین تعداد اندک ارج نهیم و از آنها حدکثر استفاده را بکنیم؟

4- در آمریکا موسساتی مثل AASHTO و FHWA اساساً مبتنی بر تحقیقات و پژوهش فعالیت می کنند. آَشتو بیش از 100 سال در حوزه مهندسی راه مطالعه و تحقیق می کند. نتایج آن را هم به صورت رایگان در دسترس عموم قرار داده است. ارتباط این موسسات با صنعت به شدت قوی است و فرصت های مطالعاتی آنها به روی دانشجویان و پژوهشگران باز است.

نتیجه گیری-این دیدگاه که پژوهش کاری لوکس، اتوکشیده و مختص کتابخانه است متاسفانه در ذهن بسیاری از مدیران اجرایی کشور جا افتاده است. هر زمان حرف از پژوهش و مطالعه می شود برخی از آنها سعی می کنند پیامهای موبایلشان را چک کنند جای گوش دادن به طرح و ایده شما. پیشرفت، مدرنیزاسیون و مهمتر از همه اتکاء به توان داخلی در راستای عدم وابستگی به سایر کشورها نیاز به توجه ویژه و سرمایه گذاری هنگفت در حوزه مطالعه و پژوهش در همه رشته ها علی الخصوص مهندسی راه و ترابری دارد.

لطفا نظر خود را راجع به این مقاله به نگارنده ارسال نمایید.

@mohammadseyedi1989

*پژوهشگر در مهندسی راه و ترابری

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۰۰۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی، توسط ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی توسط صندوق پژوهش و فناوری گیلان در شمال کشور ایجاد و راه اندازی می‌شود.

با هدف توسعه وگسترش فعالیت‌های تحقیقاتی، تقویت نوآوری‌های شناختی و رونق کسب و کار‌های فناورانه حوزه اکوسیستم شناختی، «مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی» با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، توسط صندوق پژوهش و فناوری گیلان در شمال کشور ایجاد و راه اندازی می‌شود.

دانیال سمیعی، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری گیلان  توضیح داد: این صندوق با تمرکز بر روی پروژه‌های نوآورانه و تحول‌آفرین تلاش می‌کند با بهره‌مندی از حمایت‌های دولت و جذب پتانسیل‌های بخش خصوصی نقش محوری خود را در ارائه خدمات به فناوران و توسعه فناوری‌های آینده تحکیم بخشد.

وی با بیان اینکه این صندوق دانش‌بنیان از چهار سال پیش همکاری خود با ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی را آغاز و به عنوان صندوق تخصصی این حوزه در کشور معرفی شد، افزود: صندوق پژوهش و فناوری گیلان در نظر دارد تا در سال جاری با اجرای برنامه‌هایی برای گسترش فعالیت‌های این حوزه از طریق جذب و تخصیص منابع و افزایش همکاری‌های ملی و بین‌المللی به افزایش توانمندی فناوران کشور در این زمینه و همچنین تقویت جایگاه ایران در این زمینه اقدام نماید.

سمیعی با بیان اینکه صندوق پژوهش و فناوری گیلان یک نهاد مالی غیردولتی نیمه دوم سال ۱۳۹۸ با همکاری  چهارمرکز علمی ودانشگاهی و همچنین ۶ سرمایه‌گذار بخش خصوصی فعالیت خودرا آغاز کره است، تصریح کرد: فعالیت اصلی این صندوق بر ارائه خدمات مالی از قبیل «ارائه انواع تسهیلات»، «سرمایه‌گذاری خطرپذیر»، «صدور انواع ضمانت‌نامه»، «ارائه گرنت»، «ارائه خدمات توانمندسازی»، "پذیرش مطالبات قراردادی" و "لیزینگ محصولات فناورانه" به شرکت‌ها و کسب‌وکار‌ها در زمینه فناوری و نوآوری متمرکز است.

 وی اشاره کرد: صندوق گیلان با طراحی و برگزاری اولین برنامه ملی سرمایه‌گذاری درکسب و کار‌های حوزه فناوری‌های شناختی با عنوان «BRAINVEST» در کشور در تلاش است تا نه تنها در راستای تقویت پایه‌های فناوری در سطح ملی، بلکه به توسعه فناوری بومی در سطح روند‌های جهانی گام بر‌دارد.  

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری گیلان، با اشاره به اینکه درسال‌های اخیر، سرمایه‌گذاری خطرپذیر درحوزه فناوری‌های شناختی برای کمک به توسعه محصولات و ارایه راهکار‌هایی برای ارتقای توانایی‌های شناختی در برخی از کشور‌ها به طور قابل توجهی افزایش یافته است، یادآور شد: صندوق گیلان در اجرای برنامه‌های مختلف در حوزه‌های شناختی  تاکنون ۹۰  میلیارد ریال در این حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر کرده و بیش از ۸۰ میلیارد ریال خدمات مالی در قالب تسهیلات و بیش از ۱۸ میلیارد ریال به فناوران و کسب‌وکار‌های حوزه فناوری‌های شناختی حمایت‌های مالی در قالب گرنت پرداخت کرده است.

وی ادامه داد: مجموعه این خدمات منجر به نقش تاثیرگذار آن در ترویج فناوری‌های پیشرفته در زیست‌بوم فناوری‌های شناختی کشور شده است.

سمیعی در پایان افزود: سرمایه‌گذاری‌های دولتی و خصوصی در علوم شناختی نقش مهمی در تقویت قدرت اقتصادی و فناوری کشور‌ها دارد و می‌تواند به عنوان یک موتور رشد برای نوآوری و توسعه پایدار عمل کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهرداری ۳۰۰ میلیارد تومان در حوزه گردشگری همدان هزینه می‌کند
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • اسلامی: نتایج انتخابات الکترونیکی یک‌ساعته حاضر می‌شود
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • نتایج انتخابات الکترونیکی یک‌ساعته حاضر می‌شود
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • تعامل رسانه‌ها با اندیشکده‌ها باید تقویت شود/ سیاست پژوهی، نوک پیکان پژوهش است
  • وزیر علوم: صندلی خالی زیادی در دانشگاه‌ها داریم
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران