Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-02@12:45:03 GMT

کشف قدیمی‌ترین نشانه‌های حیات در کره زمین

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۰۵۳۵۳

کشف قدیمی‌ترین نشانه‌های حیات در کره زمین

دانشمندان دانمارکی مدعی‌اند بقایای قدیمی‌ترین موجودات زنده زمین را در یک صخره باستانی یافته‌اند.
میکروب‌های کشف شده حدود 3.7 میلیارد سال عمر دارند و با استفاده از تکنیک جدید اسکن لیزری در کمربند ایزوا گرینستون ( Isua Greenstone Belt ) واقع در گرینلد شناسایی شدند.
این یافته‌ها می‌تواند دیدگاه‌های جدیدی درباره چگونگی تکامل حیات بر روی کره زمین ارائه دهد و به شناسایی ردپاهای حیات در صخره‌های فضایی سیارات دیگر نیز کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پیش از این مطالعه، تصور می‌شد قدیمی‌ترین نشانه‌های حیات در صخره‌های 3.48 میلیارد ساله واقع در استرالیا باشد.

محققان دانشگاه کپنهاگ بر این باورند میکروب‌هایی که به تازگی کشف شده‌اند، در یک محیط دریایی زیسته‌اند بنابراین قدیمی‌ترین بقایای زیستی باید در بستر یک اقیانوس باستانی بوده باشد.
تکنیک به کار برده شده برای یافتن این میکروب‌ها میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) خوانده می‌شود و شامل استفاده از یک سوزن لیزری جهت اسکن کردن صخره است. این تکنیک قادر به شناسایی ردیف اتم‌های منفرد است و با تغییر دادن طول موج نور لیزر، دانشمندان می‌توانند واکنش سطح صخره را مشاهده کنند. این واکنش به پیوندهای اتمی موجود در صخره در همان نقطه برخورد لیزر بستگی دارد.
تکنیک مزبور به تیم علمی کمک کرد مکان دقیق بلوک‌های سازنده حیات از جمله کربن، اکسیژن، نیتروژن و فسفات را در داخل صخره بیابند. آنها معتقدند این بلوک‌های سازنده حیات، بقایای میکروب‌ها و احتمالا باکتری‌ها هستند.




منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۰۵۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در کنگره علوم آزمایشگاهی

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا حمزه‌لو، در حاشیه برگزاری پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران، گفت: نمایشگاهی که امسال در کنگره برپا شده مانند سنوات گذشته مورد استقبال وسیع شرکت‌های داخلی و خارجی قرار گرفته است به نحوی که بیش از ۲۱۰ شرکت در این نمایشگاه حضور داشتند.

وی افزود: در حوزه آزمایشگاه‌های پزشکی این نمایشگاه شناخته شده است و همکاران از سراسر کشور برای حضور در کنگره و نمایشگاه شرکت داشتند، که شرکت‌های دانش بنیان از داخل کشور نیز در نمایشگاه حضور داشتند و محصولات خوبی را ارائه کردند.

حمزه‌لو با اشاره به رونمایی که در نمایشگاه امسال انجام شد، اضافه کرد: در این کنگره از دستگاهی که تحول عمده‌ای را در حوزه آزمایشگاه و میکروب شناسی ایجاد کرد رونمایی شد، این دستگاه بر اساس طیف سنجی کار می‌کند و در زمان بسیار کوتاه بدون آماده سازی اولیه و مواد مصرفی، عوامل میکروبی و باکتریایی را شناسایی و در روند درمان و بستری شدن کمک قابل توجهی می‌کند.

وی همچنین در ادامه درباره اینکه راهکار برون رفت مهاجرت آزمایشگاهیان، بیان کرد: در سنوات اخیر موج مهاجرت در تمام رشته‌های پزشکی زیاد شده است و افراد مستعد که امکانات و پتانسیل کار کردن را دارند به دلیل مشکلات عدیده، مهاجرت می‌کنند.

حمزه‌لو افزود: اگر اتفاقاتی در حوزه آموزش این افراد بیافتد و مسیر تحصیل در علوم آزمایشگاهی کوتاه شود انگیزه این افراد برای ماندن بیشتر خواهد شد.

وی توصیه کرد: باید به حوزه آزمایشگاه‌ها توجه ویژه شود چرا که یکی از بخش‌های مهم در نظام سلامت هستند و بسیاری از تشخیص‌ها بدون آزمایشگاه امکان پذیر نیست.

حمزه لو گفت: باید در تمام حوزه‌ها مانند تربیت نیروی انسانی، تأمین کیت، مواد و تجهیزات توجه شود تا بتوان از مهاجرت آزمایشگاهیان جلوگیری کرد.

کد خبر 6095130 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در ایران
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در نمایشگاه علوم آزمایشگاهی
  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در کنگره علوم آزمایشگاهی
  • چرا باید انسان‌ در «عکس‌های منظره‌» باشد؟
  • زیبایی خیره کننده جزایر ناهموار و منحصر به فرد لوفوتن در نروژ (فیلم)
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • ۱۰۰ هزار خانواده فاقد مسکن در لرستان شناسایی شده است
  • باند سارقان سابقه‌دار در تالش زمین‌گیر شدند
  • عجیب‌ترین استادیوم فوتبال جهان بر روی صخره‌های سنگی (فیلم)
  • انهدام باند جعل اسناد و کلاهبرداری سازمان یافته املاک در قم