Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@04:46:28 GMT

نوزاد را از چه زماني بايد به آهن بست؟!

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۰۸۲۰۴

خبرگزاري آريا -



آهن يك ماده معدني حياتي است كه تمام كودكان و نوزادان به آن نياز دارند. نوزاداني كه شير خشك و غلات مصرف مي كنند، به شكل معمولي از اين ماده غني هستند. آهن به افزايش حجم گلبولهاي قرمز خون با توجه به رشد نوزاد كمك مي كند.
ني ني سايت: آهن يك ماده معدني حياتي است كه تمام كودكان و نوزادان به آن نياز دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوزاداني كه شير خشك و غلات مصرف مي كنند، به شكل معمولي از اين ماده غني هستند. آهن به افزايش حجم گلبولهاي قرمز خون با توجه به رشد نوزاد كمك مي كند. كمبود بيش از اندازه آهن منجر به كم خوني مي شود و در نتيجه آن توليد خون كاهش يافته و اشتها كودك كم مي شود.
در حال حاضر غذاهاي غني شده جديد در بازار موجود است. مصرف اين غذاها راحت تر از آن است كه تمام آهن مورد نياز نوزاد و كودك را براي رشد به او بخورانيد. در حقيقت اگر نوزاد شما از شير خشك يا شير مادر، غلات غني شده و سرشار از ويتامين و ساير مواد غذايي غني شده استفاده مي كند، مقدار آهن مورد نياز بدنش را در طول روز دريافت مي كند. اگر نگران مقدار به اندازه مصرف آهن در كودك خود هستيد، بهتر است بدانيد، نوزادان بين 6 و 12 ماه در طول روز به مقداري در حدود 11 ميلي گرم ، كودكان 1 تا 3 سال به 7 ميلي گرم ، كودكان 4 تا 8 سال به 10 ميلي گرم آهن در يك روز نياز دارند.
تغذيه با شير مادر و مصرف قطره آهن
ممكن است شما تصور كنيد شير مادر يك غذاي كامل و سرشار از ويتامين هاي لازم براي نوزاد است. شير مادر بهترين غذا براي نوزاد محسوب مي شود اما نمي تواند ويتامين دي و آهن را به اندازه كافي در خود داشته باشد. ويتامين دي براي ساخت استخوانهاي قوي ضروري بوده و آهن نيز براي سلامتي سلولهاي قرمز و رشد مغز لازم است. نوزادان به مواد معدني براي جلوگيري از فقر آهن و ابتلا به كم خوني نياز دارند.

از آنجائيكه شير مادر به اندازه لازم از اين دو مواد مغذي برخوردار نيست، دكترها و متخصصين اطفال براي تمام شيرخواران در 4 يا 6 ماهگي مصرف قطره آهن و مكملهاي ويتامين دي را به شكل روزانه پيشنهاد مي كنند. تجويز آهن به نوزادان قبل از اين سن به ندرت اتفاق مي افتد. جنين در رحم مادر به اندازه كافي آهن دريافت كرده و براي 4 ماه اول زندگي آهن در بدن او وجود دارد. پس از اين سن ذخيره آهن در او با توجه به اين مطلب كه شير مادر فاقد اندازه لازم آهن است، يك نكته حياتي به شمار مي آيد.
نوزاداني كه از شير خشك تغذيه مي كنند
شير خشك يك غذاي غني شده محسوب مي شود و به اندازه كافي حاوي آهن، ويتامين دي و ساير مواد مغذي ديگر است. البته بايد از ميزان مصرف به اندازه شيرخشك در نوزاد اطمينان حاصل كنيد. بهتر است در خصوص مصرف به اندازه شير خشك در طول روز و تغيير اندازه آن زماني كه نوزاد خوردن غذاهاي جامد را شروع مي كند با متخصص نوزاد مشورت كنيد.

قطره آهن را چگونه و از كي به نوزاد بدهيم؟
بعضي از مادران از اينكه احتمال رود كه نوزادشان در خوردن قطره با آنها همكاري نكند احساس نگراني مي كنند. بيشتر قطره هاي ويتامين مخصوص نوزادان طعم دار هستند. بنابراين نوزاد شما مشكلي در خوردن آن ندارد. با آرامش كامل اين كار را انجام دهيد. هر زمان كه احساس مي كنيد خودتان و نوزاد راحت تر هستيد قطره را به او بخورانيد. بعضي از مادران قطره خوراكي را در صبح قبل از آنكه شير دادن به نوزاد را شروع كنند، مي دهند. اگر نوزا را از طريق شيشه شير تغذيه مي كنيد بهترين كار اين است تا قطره را در شيشه شير او بچكانيد.
چه كودكاني در معرض كم خوني قرار مي گيرند
دانستن آنكه چه كودكاني در معرض خطر كم خوني قرار مي گيرند، بسيار مهم است:
1) نوزادان نارس، آهن در ماههاي آخر از بارداري در بدن ذخيره مي شود.
2) نوزاداني كه با وزن كم متولد مي شوند هرچند كه نارس نبوده و به موقع به دنيا آمده باشد
3) نوزاداني كه مادران آنها در طول بارداري تغذيه اي ضعيف داشته باشند.
4) نوزاداني كه مادران آنها در طول دوره بارداري دچار ديابت هستند.
نوزاداني كه از شير خشك يا شير مادر استفاده مي كنند، ذخيره آهن از 4 تا 6 ماهگي به اندازه كافي در بدن آنها باقي مي ماند. اما از اين سن به بالا كاهش ذخيره آهن شروع مي شود. به خاطر داشته باشيد زماني كه آهن در بدن نوزاد ذخيره شد، ممكن است به تدريج تحليل رود. اين مسئله يكدفعه اتفاق نمي افتد. نوزاداني كه در موعد مقرر به دنيا آمده باشند و از سلامتي كامل برخوردار بوده و از شير خشك تغذيه مي كنند به ندرت در خطر ابتلا به فقر آهن و كم خوني قرار مي گيرند. در شير خشك به مقدار كافي آهن يافت مي شود. نوزاداني كه در موعد مقرر به دنيا آمده باشند و از سلامتي كامل برخوردار بوده و از شير مادر تغذيه مي كنند نيز به ندرت مبتلا به كم خوني مي شوند به ويژه نوزاداني كه خوردن غذاهاي جامد را قبل از 6 ماهگي آغاز نمي كنند.
تغذيه زودتر از موعد نوزادان بوسيله مواد غذايي جامد ممكن است حجم آهن و هموگلوبين خون را در نوزادان به تعويق بياندازد اين مسئله بيشتر اوقات مربوط به نوزاداني مي شود كه از شير مادر تغذيه مي كنند. اگر نوزاد از شير مادر تغذيه مي كند، تا سن 6 ماهگي تمام آهن مورد نياز بدن او تامين مي شود.
بيشتر نوزاداني كه از طريق شير مادر تغذيه مي كنند به آب، ويتامين ها و آهن اضافه تا 4 يا 6 ماه اول نياز ندارند. شير انسان تمام اين مايعات و مواد مغذي را فراهم مي كند. در سن 6 ماهگي شما بايد تغذيه غذاهاي مخصوص نوزاد كه شامل آهن است را آغاز كنيد. متخصص مخصوص نوزادان ممكن است در صورت نياز مصرف ويتامين دي و مكمل هاي آهن را براي نوزاد تجويز كند






منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۰۸۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین علت چاقی در ایران

به گزارش خبرآنلاین، منصور رضایی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در برنامه ساختمان پزشکان رادیو جوان با اشاره به برخی باورهای غلط در حوزه تغذیه بیان کرد: متأسفانه امروزه شاهد گسترش باورهای غلطی در میان عموم مردم هستیم که آنها را در نوع تغذیه و سبد غذایی به انحراف می‌کشاند. به طور مثال؛ بسیاری بر این باورند که مصرف مداوم آناناس قوای جسمانی آنها را تقویت می‌کند در حالی که آناناس دارای ماده‌ای به نام بروملین است. بروملین یک آنزیم پروتئولیتیک است که به هضم پروتئین کمک می‌کنند. از بروملین در علم پزشکی استفاده می‌شود و بیشتر در راستای ترمیم زخم و بافت‌های آسیب دیده کاربرد دارد.

فارس در خبری نوشت:وی در ادامه ضمن تأکید بر تعادل در وزن افراد و استفاده از رژیم غذایی مناسب افزود: نخست باید تأکید کنم که این باور به کلی اشتباه است که برای کاهش وزن افراد چاق؛ پیشنهاد می‌شود تا از خوردن شام و برخی مواد غذایی خودداری کنند به زعم بنده این نوعی خودآزاری است و به هیچ عنوان در راستای کاهش وزن مؤثر نیست و آسیب‌های بسیاری را نیز دارد. به بیان دیگر، کسی با نخوردن لاغر نمی‌شود!

این متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی همچنین گفت: نخستین قدم در زمینه لاغری و تناسب اندام، ریشه‌یابی و یافتن علت چاقی در افراد است. بر اساس یافته‌های جامعه آماری؛ بزرگ‌ترین و مهم‌ترین علت چاقی در کشور ما مشکلات تیروئیدی است و تشخیص این مهم نیز بر عهده متخصص غدد است و نمی‌توان آن را به تمام افراد چاق تعمیم داد و بی‌شک این تشخیص نیز مستلزم انجام آزمایش‌های تخصصی و ویژه است تا بهترین روند درمان در دستور کار قرار گیرد.

رضایی در ادامه متذکر شد که وقتی فردی یکی از وعده‌های غذایی را حذف می‌کند، در وعده بعدی با اشتهایی مضاعف به غذا خوردن می‌پردازد که ضمن جلوگیری از لاغری به سیستم گوارش وی نیز آسیب می‌رساند؛ بنابراین هر فردی که قصد رژیم لاغری و کاهش وزن دارد باید چند نکته را مد نظر قرار دهد؛ نخست گرم کردن اتاق، بدان معنا که در فضای سرد غذا نخورد (افزایش میل و اشتها به خوردن)، دوم اینکه آهسته غذا را میل کند تا با این روش حس بیشتر خوردن را به خود القا کند و سوم اینکه غذاهای جویدنی را بیشتر در برنامه غذایی خود قرار دهد تا زودتر خسته و دست از غذا بکشد.

وی در ادامه سخنان خود چنین اظهار کرد که ضروری است تا افراد برای لاغری با متخصص غدد و تغذیه مشورت کنند تا ضمن بررسی مشکلات تیروئیدی و گوارشی مناسب‌ترین رژیم را برای فرد در نظر بگیرد. به طور کلی باید بگویم که این روند از چنان ظرافت و زوایایی برخوردار است که نوع تحرک، میزان تحرک و فعالیت روزانه، روش غذا خوردن، سبک زندگی و حتی نوع تنفس فرد نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد و برای تجویز رژیم حائز اهمیت ویژه‌ای است و این مهم را نیز در نظر داشته باشید که هیچ رژیمی در کوتاه‌مدت فرد را به نتیجه مطلوب نمی‌رساند پس از رژیم‌های کوتاه‌مدت پرهیز کنید که آسیب‌های بسیاری را به همراه دارند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902312

دیگر خبرها

  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • آغاز زندگی در حرکت خودرو امداد
  • شیرینی‌ها و شگفتی‌های کودکان به روایت یک دیدار
  • نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهرمتولد شد
  • حرکت یافتن زندگی در چهارچرخ امداد
  • تولد نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر
  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران