Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - جماعت «برجاميان» با مشاهده شکست‌هاي پياپي برجام و طرح جدي احتمال شکست آن، به توبه‌هايي عجيب و غريب روي آورده‌اند.

سرويس سياست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشي روزانه در لابه‌لاي اخبار و مطالب رسانه‌هاي کشور است. ما درباره اين خوانش البته تحليل‌ها و پيشينه‌هايي را نيز در اختيار مخاطبان محترم مي‌گذاريم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

7:30 هر روز با بسته ويژه خبري-تحليلي مشرق همراه باشيد.

***

سهم‌خواهي، هر روز آشکارتر از قبل!
وزراي کابينه دوم روحاني بايد به دنبال گفتمان اصلاح‌طلبي باشند

«جلال ميرزايي» از نمايندگان اصلاح‌طلب مجلس و عضو شوراي مرکزي فراکسيون اميد، به تازگي در يک مصاحبه با خبرگزاري ايلنا و در اشاره به چينش کابينه دوم رئيس‌جمهور روحاني گفته است:
«انتظار ما اين است که کابينه به‌لحاظ پيگيري گفتمان اصلاح‌طلبي هماهنگ باشد. به صرف اين‌که بگوييم کساني انتخاب مي‌کنم که حتماً با برنامه‌هاي دولت هماهنگ باشند، کافي نيست؛ چرا که کسي که وقتي فردي به اين گفتمان باور ندارد و سابقه‌اي در اين راستا ندارد، نمي‌توان انتظار داشت.
او مي‌افزايد: قطعاً همراهي رييس‌جمهوري با رهبري بسيار مهم و با ارزش است اما به هر حال اين گزينه‌ها بايد کارآمد باشند و مردم و جريان اصلاحات نيز اين افراد را بپذيرد.[1]

*چهره‌هاي جريان سياسي چپ، طي روزهاي گذشته از انتخابات رياست‌جمهوري تاکنون، صراحتاً از کابينه دوم آقاي روحاني سهم‌خواهي کردند.
اما در مقابل، سهم‌خواهي خود که نوعاً با حمله به برخي وزراي فعلي و کنايه‌هاي عجيب و غريب به رئيس‌جمهور روحاني همراه بود را تکذيب کرده و نام رفتارهاي خود را «مشاوره» و «پاسداري از آراي مردم» گذاشتند!
تأکيد بر تغيير 50 و حتي 70 درصدي کابينه، مجاهد شنبه ناميدن حسام‌الدين آشنا، وجه‌المصالحه ناميدن وزير کشور و چند مقوله ديگر نيز از جمله رفتارهاي اصلاح‌طلبان طي روزهاي اخير بوده است.[2]
صحبت‌هاي ميرزايي اما به مثابه ريختن آب پاکي روي شبهات و اثبات بيشتر ماجراي سهم‌خواهي اصلاح‌طلبان است.
في‌الواقع از روز اول هم منظور آنها از تبيين شرايط براي وزراي جديد، نه لزوما همراهي اين وزرا با دولت و رئيس‌جمهور که همراهي آنها با گفتمان اصلاحات بود.
خواسته‌اي که البته به نظر مي‌رسد محقق نشده و روند اجباري طلاق سياسي ميان رئيس‌جمهور روحاني و اصلاح‌طلبان را سرعت بيشتري بخشيده است.

***

«برجاميان» و توبه‌هاي عجيبشان!

داوود هرميداس باوند، که در رژيم پهلوي نيز داراي سمت ديپلماتيک بوده است و از هواداران و مبلّغين اصلي برجام، به تازگي طي يادداشتي در روزنامه آرمان امروز نوشته است:
«عصر روز پنجشنبه(گذشته) به فاصله يک روز پس از آنکه طرح تحريم‌هاي آمريکا در مجلس نمايندگان با آراي بسيار بالايي به تصويب رسيد سناي آمريکا با 98 رأي موافق و تنها 2 رأي مخالف طرح تحريم‌هاي ايران را به تصويب رساند. بنابراين از آنجا که ترامپ از همان ابتدا و قبل از ورود به کاخ سفيد همواره اعلام کرده که برجام بدترين قرارداد ممکن است و به محض ورود به کاخ سفيد آن را پاره خواهد کرد، طرف‌هاي توافق امکان خروج يکجانبه برجام را غير ممکن دانسته و عواقب لغو آن را به ترامپ هشدار دادند. بر اين اساس ترامپ اگرچه در آن زمان به دليل هشدارها و مخالفت سناتورهاي دموکرات برجام را لغو نکرد اما او از موضع خود به‌طور کل صرف نظر نکرده بلکه با تصويب تحريم‌هاي جديد به بهانه آزمايش موشک بالستيک و مسائل حقوق بشر همچنان در نابودي تدريجي برجام جدي است. بنابراين تحريم‌هاي جديد مجلس نمايندگان و سناي آمريکا متناقض با روح برجام است و در واقع تحريم‌هاي تازه با منافع جهاني و مسير برجام تعارض دارد.»
او در يادداشت خود همچنين نوشته است:
ايران مي‌تواند از اين فرصت استفاده کرده و مساله عدم پايبندي آمريکا به برجام و تحريم‌هاي جديد را به شوراي امنيت ببرد، زيرا اتحاديه اروپا، چين و روسيه خود عضو دائم شوراي امنيت هستند قطعا شوراي امنيت نيز به نفع ايران در برجام رأي خواهد داد.[3]

*شايد براي افکار عمومي جالب باشد که هرميداس باوند طي 4 سال گذشته سخناني را درباره برجام گفته است که بعيد به نظر مي‌رسد بخواهد اين روزها آنها را به ياد بياورد؛ چه برسد به اينکه بخواهد از آنها دفاع کند.
هرميداس باوند زماني به حدي درباره آينده برجام ابراز اميدواري مي‌کرد که اينطور مي‌گفت که نمايندگان درباره برجام موضع مي‌گيرند که «أنا شريک» بگويند![4]
او زمان ديگري هم درباره وعده لغو تمام تحريم‌ها در پرونده برجام گفته بود: با وجود فضاي تعاملي به دست آمده بايد گفت که ايران براي برچيده شدن صد در صدي تحريم‌ها بايد منتظر زمان! باشد، چرا که تحريم‌ها علل مختلف داشته‌اند و به همين دليل به مساله‌اي بسيار پيچيده تبديل شده‌اند.[5]
باوند در پيشابرجام يک اظهار نظر جالب ديگر هم داشت و در جايي گفته بود: «تحريم‌هاي يکجانبه مضاعف ايالات‌متحده که در اختيار رييس‌جمهور است قابل برداشته‌شدن است، مصوباتي از کنگره نيز که براي رييس‌جمهور آزادي عمل در حفظ يا لغو تحريم باقي گذاشته از همين فرمول تبعيت مي‌کند. با اين حال فضاي رواني تحريم‌ها مانند «دومينو» عمل مي‌کند و با لغو اولين گروه از تحريم‌ها، فضا به کلي متفاوت خواهد شد!»[6]
اين سخنان سابق آقاي باوند را اگر با سخنان امروز او مبني بر تعارض تحريم‌هاي جديد آمريکا با برجام و يا تلاش رئيس‌جمهور آمريکا براي نابودي برجام مقايسه کنيم، در نگاه اول مي‌توان به قضاوت حدوث «واقع‌بيني» در آقاي باوند و ساير برجاميان رسيد.
اما يک تحليل بدبينانه هم وجود دارد و آن اينکه مبلّغين سرآسيمه برجام که در روزگاري نه چندان دور حتي براي تبليغ آن از کاخ سفيد هم پول‌هاي نقد دريافت مي‌کردند و به منتقدان و دلواپسان طعنه و زخم زبان مي‌زدند، ولي امروز به دنبال جدا کردن سفره خود از آن تبليغ‌ها و ترويج‌ها هستند و به نوعي در حال ارسال فرکانس به نهادهاي ناظر هستند و اصطلاحا مي‌خواهند بازي «ما نبوديم» به راه بياندازند!
لازم به توضيح است که به نظر نمي‌رسد دولت يازدهم در فضاي احتمالي شکست برجام راهي به جز اعلام رسمي شکست برجام و اتخاذ راهبردهاي مناسب داشته باشد و مقولاتي مثل طرح مسئله در شوراي امنيت و تقلاي بيشتر براي حفظ شکست‌هاي برجام، صرفا به افتضاحات بيشتر خواهد انجاميد.

***

اعتراض اصلاحات به نمايش اصلاحات

روزنامه اصلاح‌طلب آفتاب يزد، در شماره شنبه گذشته خود طي گزارشي به روند قرار گرفتن نمايشي نام «الهه کولايي» در فهرست نامزدان اصلاح‌طلبان شهرداري تهران اعتراض کرده است.
در بخشي از گزارش آفتاب يزد که با عنوان «تصميم نمايشي شوراي شهر در قبال شهردار شدن يک زن؛ مورد عجيب الهه کولايي» منتشر شده مي‌خوانيم:
«بدون شک اگر مشخص شود که نمايندگان شوراي شهر با رفتاري عوام فريبانه و تنها براي کاهش فشارهاي اجتماعي نام الهه کولايي را در ليست گزينه‌هاي نهايي شورا قرار داده اند، بي‌هيچ اغماضي بايد مورد مواخذه قرار گيرند؛ امروز اگر بتوانند با دستمايه قرار دادن شعارگونه مسئله توجه به حقوق نيمي از افراد جامعه امور خود را پيش ببرند، فردا روز مي‌توانند حقوق تمام ملت را زير پا بگذارند و اين خشت تا ثريا کج خواهد رفت بي آن که مهار شود. شعار به عقب بر نمي‌گرديم مورد نظر مردم را، زنان و مردان دوشادوش يکديگر سر دادند و حالا نمي‌توان از نو در مورد نيمي از راي دهندگان روندي قهقرايي طي کرد. قهقرا در لغت يعني سر به سمت جلو باشد و حرکت به عقب انجام گيرد. فروگذاري از احقاق حقوق زنان، واژه‌اي مناسب تر از حرکت قهقرايي ندارد. حالا الهه کولايي نشان داده که به درستي متوجه اين مسئله مهم شده و با شجاعت تمام و پرهيز از محافظه کاري که برخي آقايان آن را لازمه بقاي سياسي خود مي‌دانند، در نشستي خبري حقايق مربوط به ملت را بيان کرده است.»[7]

*در اشاره به مطلب روزنامه آفتاب يزد گفتنيست که الهه کولايي به تازگي نشستي خبري را برگزار کرد و در آن گفتاري انتقادآميز نسبت به روند انتخاب شهردار توسط اصلاح‌طلبان منتخب شوراي شهر بيان کرد.
برخي محافل از ابتداي مشخص شدن پيروزي اصلاح‌طلبان در شوراي شهر، به کرّات به مسئله «انتخاب شهردار زن» توسط چپ‌ها اشاره و تأکيد کردند که اين عرصه، يک محک خوب براي فهم درست يا غلط بودن ادعاي چندين ساله اصلاح‌طلبان درباره به‌کارگيري زنان در عرصه‌هاي کلان است.
رخدادي که البته اصلاح‌طلبان بدترين برخورد ممکن را با آن صورت دادند و با قرار دادن نمايشي نام الهه کولايي در فهرست نامزدان شهرداري، يک تراژدي تلخ را در مقابل چشم مردم به تصوير کشيدند.
تراژدي تلخي که مي‌بينيم حتي اعتراض جوانان اصلاح‌طلب و برخي نحله‌هاي اردوگاه اصلاحات را نيز برانگيخته است.
في‌الواقع اين روزها و با عنايت به اخباري که درباره کش‌مکش‌ها پيرامون انتخاب شهردار اصلاح‌طلب تهران به گوش مي‌رسد، به وضوح هرچه‌تمام‌تر مي‌توان، فهميد که قرار گرفتن نام الهه کولايي در فهرست اشاره شده صرفاً يک شوي تبليغاتي است و نه او و نه محسن هاشمي هرگز رداي شهرداري تهران را به تن نمي‌کنند.
اين روزها برخي با کنايه مي‌گويند که اصلاح‌طلبان به مديريت کلان زنان معتقدند البته براي کابينه روحاني و دولت‌هاي اصولگرا نه بيشتر!

***
1_ http://monitor.shafaqna.com/FA/IR/10061652
2_ mshrgh.ir/754175
3_ http://www.armandaily.ir/fa/news/main/192751
4_ http://www.farsnews.com/13940628001235
5_ http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930726001557
6_ http://www.farsnews.com/printable.php?nn=13930926001198
7_ http://aftabeyazd.ir/?newsid=79451

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۰۸۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف حسین شریعتمداری برای شورای نگهبان : لایحه عفاف و حجاب را کنار بگذارید، همین «طرح نور» کافی است / نگرانم این لایحه مثل برجام شود

حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان در یادداشتی نوشت:   لایحه حجاب و عفاف همچنان محل بحث و نقد محافل سیاسی-رسانه ای است.   مروری بر متن لایحه عفاف و مسیری که تاکنون طی کرده است، این نگرانی جدی را پیش می‌کشد که مبادا همان‌گونه که برجام به جای لغو تحریم‌ها، تعداد آنها را دو برابر کرد، لایحه عفاف و حجاب نیز به جای پیشگیری از ناهنجاری کشف حجاب، گسترش این پدیده پلشت را به دنبال داشته باشد!   در ادامه بخش هایی از یادداشت او در کیهان را بخوانید؛   *علی‌رغم برخی تغییرات، موارد سؤال‌برانگیز کماکان و یا کم و بیش در متن لایحه دیده می‌شود که می‌تواند کارآمدی آن را با تردیدهای جدی روبه‌رو کند.   *اولین پرسش که اساسی‌ترین نیز هست، این که لایحه یاد شده بر اساس کدام نیاز و برپایه کدام ضرورت تهیه شده است؟!   الف: اگر پاسخ آن است که برای مقابله با کشف حجاب و حفظ عفت عمومی نیاز به قانون داشته‌ایم که باید گفت این پاسخ قابل قبول نیست! چرا که موضوع و متن مواد ۶۳۸ و ۶۳۹ از قانون مجازات اسلامی و قانون موسوم به البسه (مصوب ۲۸ اسفند ۱۳۶۵‌) به وضوح در این خصوص بوده و هست. بنابراین فقدان قانون نمی‌تواند انگیزه قابل پذیرشی برای تهیه لایحه مورد اشاره باشد.   ب: ممکن است گفته شود که قوانین موجود کافی نبوده و نیاز به اصلاح داشته است! در این صورت می‌توانستند با ارائه ماده واحده، مفاد قانون قبلی را اصلاح کنند!   ج: بر فرض که تهیه و تدوین قانون تازه‌ای برای حجاب ضرورت داشته است! سؤال این است چرا مادام که قانون جدید به تصویب نرسیده است، این پدیده خسارت‌آفرین به حال خود رها شده و برای پیشگیری از آن به قوانین موجود عمل نشده است؟ این «‌ترک فعل‌» که مصداق روشن عمل مجرمانه است با کدام توضیح قابل قبولی صورت گرفته است؟!   * حضرت آقا در دیدار رمضانی مسئولان نظام به همین نکته اشاره کرده و می‌فرمایند: «یک مطلب دیگری را من می‌خواهم مطرح کنم و آن چالش تحمیلی مسئله‌ «حجاب» در کشور است.‌ مسئله‌ حجاب تبدیل شده به یک چالش و بر کشور ما تحمیل شده، این را تحمیل کردند. کسانی نشستند نقشه کشیدند، برنامه‌ریزی کردند که حجاب بشود یک مسئله در کشور ما، در حالی‌ که چنین مسئله‌ای در کشور وجود نداشت، مردم با شکل‌های مختلف داشتند زندگی می‌کردند». آیا پیش کشیدن لایحه حجاب و عفاف بی‌آن که ضرورتی داشته باشد، بخشی از پازل دشمن و کمک به این «‌چالش تحمیلی‌» نبوده است؟! آیا موارد یاد شده شک‌برانگیز نیست؟! و انگیزه تدوین و تهیه لایحه موسوم به حجاب و عفاف را با تردیدهای جدی روبه‌رو نمی‌کند؟! و آیا اقدام به تهیه این لایحه همان «‌چالش حجاب‌» نیست که در غفلت و ساده‌اندیشی مسئولان، به نظام و توده‌های عظیم مردم متدین و پاکباخته کشورمان تحمیل شده است؟!   *چرا از هنگام تهیه لایحه عفاف تاکنون، ناهنجاری کشف حجاب گسترده‌تر شده است؟! چرا برخلاف تاکید رئیس قوه قضائیه و رئیس‌جمهور بر اجرای قوانین موجود، از اجرای آن خودداری شده است؟! چرا لایحه‌ای با ۹ ماده از سوی قوه قضائیه و افزایش آن به ۱۵ ماده توسط قوه مجریه وقتی به مجلس می‌رود به ۷۱ ماده و در حجم انبوه ۳۲۴۲۱ کلمه تبدیل می‌شود و نزدیک به یک سال در کوچه پس کوچه‌های مجلس معطل می‌ماند؟!   * اقدام اخیر نیروی انتظامی در قالب «‌طرح نور» نه فقط تاکنون طرح موفقی بوده است بلکه با جرأت می‌توان گفت که تنها طرح و اقدام موفق و کارساز طی یک‌سال اخیر است. در این خصوص گفتنی است که اولاً؛ این طرح، کمترین ربطی به لایحه عفاف و حجاب ندارد بلکه اجرای قوانین موجود است که طی یک سال گذشته در حرکتی مشکوک، متوقف مانده بود .در صورتی که لایحه عفاف و حجاب به‌گونه‌ای که در مجلس تهیه شده است به تصویب شورای نگهبان برسد، از ادامه اجرای طرح نور نیز جلوگیری خواهد شد و امید تازه‌ای که با اجرای این طرح در افق پیش‌روی ملت پدید آمده است هم بر باد خواهد رفت!   * در ماده ۴۹ لایحه عفاف و حجاب آمده است «‌هر زنی در انظار عمومی، معابر یا اماکن عمومی که نوعاً در منظر نامحرم است، اعم از فضای حقیقی یا مجازی کشف حجاب کند، به نحوی که چادر یا مقنعه یا روسری یا شال و امثال آنها بر سر نداشته باشد، در مرحله اول از طریق سامانه‌های هوشمند فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) با تطبیق با سایر بانک‌های اطلاعاتی اطمینان‌آور احراز هویت قطعی مرتکب، معادل یک دوم حداکثر جزای نقدی درجه هشت جریمه ولیکن اخذ جریمه مذکور به مدت ۳ سال معلق می‌شود و با استفاده از سامانه‌های هوشمند یا پیامک یا پست، به وی اعلام می‌شود. در صورت تکرار در مدت تعلیق جریمه (مرتبه دوم‌) علاوه‌بر اخذ جریمه مرتبه اول، معادل حداکثر جزای نقدی درجه هشت جریمه و از طرق مذکور به وی اعلام می‌شود، در مرتبه سوم توسط مرجع قضائی به جزای نقدی درجه شش و در مراتب بعدی به جزای نقدی درجه پنج محکوم می‌شود. در صورت تکرار بیش از چهار بار، مرتکب به مجازات تکرار جرم موضوع ماده ۳۷ این قانون، غیر از حبس محکوم می‌گردد»!   یک بار دیگر متن این ماده را بخوانید! پلیس از برخورد قانونی با کشف حجاب که «‌جرم‌مشهود» است و باید بلافاصله از آن جلوگیری کند، منع شده است! و به جای آن باید پس از مشاهده کشف حجاب از کشف‌حجاب‌کننده عکس بگیرد و خانم کشف‌حجاب‌کننده را از طریق سامانه‌ها شناسائی کند و سپس به او پیامک بزند و در نهایت خانم کشف حجاب‌کننده به جریمه نقدی محکوم خواهد شد و مطابق این ماده «‌اخذ جریمه مذکور به مدت ۳ سال معلق می‌شود»! و... یعنی پول بده و کشف حجاب کن! و تازه این جریمه هم ۳ سال به حالت تعلیق خواهد بود!   آیا قرار است این‌گونه با پدیده خانمان‌برانداز کشف حجاب مقابله شود؟! اگر لایحه یاد شده با همین فحوا تصویب شود، اولاً؛ دست دشمنان و عوامل مزدور آنها را برای گسترش کشف حجاب باز می‌گذارد. ثانیاً؛ زنان و دختران فریب‌خورده و بی‌خبر از پشت صحنه این پدیده پلشت را در طرح فریب دشمنان به حال خود رها می‌کند و در نهایت زمینه را (به قول حضرت آقا) برای گام‌های خسارت‌بار بعدی فراهم می‌آورد.   * از شورای محترم نگهبان انتظار می‌رود که تمامی مفاد لایحه عفاف و حجاب را با دقت‌نظر بررسی کند و همان‌گونه که روش پسندیده این شورا بوده و هست اجازه ندهد کمترین تخلفی از مبانی شرعی، اصول قانون اساسی و سیاست‌های کلی نظام در طرح یاد شده جای داشته باشد... اگرچه با توجه به شرحی که درباره تهیه این لایحه ارائه شد، بهتر آن است که طرح یاد شده از اساس کنار گذارده شود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تعیین تکلیف حسین شریعتمداری برای شورای نگهبان : لایحه عفاف و حجاب را کنار بگذارید، همین «طرح نور» کافی است / نگرانم این لایحه مثل برجام شود
  • جبهه پایداری به دنبال تصاحب هیات رئیسه مجلس است
  • تلنگری به طرفداران گفتمان سازش
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • پروژه‌ای بزرگ برای تبدیل شدن به تیمی مدعی در انگلیس؛ چرا آستون ویلا با گزینه مربیگری بایرن و لیورپول دنبال جاه طلبی است؟
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)
  • لاپید خواستار خروج دو عضو شورای جنگ از کابینه شد
  • شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان