Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-30@04:48:17 GMT

افزایش تنش‌ها میان ایران وآمریکا

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۱۸۲۹۲

افزایش تنش‌ها میان ایران وآمریکا

نشریه آمریکایی «نیویورک مگزین» با انتشار مطلبی در پایگاه اینترنتی خود نوشت کره شمالی روز جمعه یک فروند موشک بالستیک بین‌قاره‌ای را آزمایش کرد که باعث تشدید نگرانی‌ها در میان مقامات امنیتی آمریکا شد. با وجود این، دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، هفته جاری بیش از آنکه بر پیونگ یانگ و تسلیحاتی که کره شمالی در اختیار دارد تمرکز کند، ستیزه‌جویی خود را به سوی ایران نشانه رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه گزارش آمده است: هفته گذشته، رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا، با تایید پایبندی ایران به مفاد برنامه جامع اقدام مشترک -برجام- که امضای آن در سال 2015 میلادی باعث محدود شدن این کشور و افزایش چشمگیر بازرسی‌ها (از تأسیسات هسته‌ای ایران) برای مدت یک دهه شد، موجب شگفتی و خشنودی منتقدانش شد. این در حالی است که ترامپ هفته جاری در گفتگو با وال استریت ژورنال و در واکنش به این اقدام تیلرسون اظهار داشت تایید پایبندی ایران به مفاد برجام در 3 ماه آینده باعث شگفتی او خواهد شد.

نگارنده گزارش در ادامه می‌افزاید: این موضوع بیش از آنکه تقصیر ایران باشد، از درماندگی ترامپ نشأت می‌گیرد که اعضای کابینه‌اش از حامیان توافق هسته‌ای هستند تا جایی که او وادار شده است یک تیم از افراد پایین‌رتبه و نه چندان باتجربه تشکیل دهد تا با بررسی توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 و پیش از فرا رسیدن تاریخ آتی اعلام پایبندی و یا عدم پایبندی ایران به مفاد برجام پیشنهادهایی به او ارائه دهند. بنابراین، احتمال رویارویی واشنگتن با تهران بسیار بالاست؛ زیرا دولت آمریکا خواستار چنین رویارویی است.

در ادامه گزارش آمده است بیشتر بازیگران بخش امنیت ملی دولت آمریکا و متحدان آن‌‌ها در کنگره خواستار افزایش فعالیت‌های نظامی آمریکا در منطقه خاورمیانه برای مقابله با ایران هستند. آن‌ها معتقدند ایران حتی بدون داشتن تسلیحات هسته‌ای نیز یک تهدید برای موجودیت آمریکا و متحدانش در منطقه محسوب می‌شود. این سیاستمداران آمریکایی همچنین تنها راه حل در طولانی مدت برای مقابله با تهدیدات ایران را «تغییر نظام» در این کشور می‌دانند.

در ادامه گزارش با طرح ادعاهای واهی علیه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر حمایت از تروریسم در منطقه خاورمیانه، آمده است: گروه‌های مخالف تهران معتقدند می‌توان با هدف قرار دادن برجام، این کشور را درباره موضوعات دیگری که باعث نگرانی مقامات آمریکایی شده است نیز تحت فشار قرار داد. این در حالی است که دولت باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا، به این موضوع باور داشت که آمریکا و متحدانش می‌توانند با یک کشور دردسرساز در منطقه خاورمیانه کنار بیایند، اما با یک قدرت هسته‌ای نه.

نگارنده گزارش در ادامه می‌افزاید: مشکل خاورمیانه در حال حاضر، درگیری‌ها و جنگ‌های نظامی بیشماری است که در آن جریان دارد؛ و دولتی (دولت آمریکا) که اظهارات بسیار خصمانه را با توانایی پایین پیش‌بینی شرایط ترکیب کند، باعث افزایش بحران در این منطقه خواهد شد. ناو جنگی نیروی دریایی آمریکا سه‌شنبه در آب‌های خلیج فارس به سمت قایق ایرانی -متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی- تیر هشدار شلیک کرد. اینگونه اتفاقات که تعداد آن‌ها در سال 2016 میلادی به طور چشمگیری کاهش یافته بود، در سال جاری میلادی هر از گاهی به وقوع می‌‌پیوندند. از سوی دیگر، ارتباطات میان تهران و واشنگتن که جان کری، وزیر خارجه سابق آمریکا با محمدجواد ظریف، همتای ایرانی‌اش، آغازگر آن بودند، در این دولت (آمریکا) متوقف شده است. همچنین، ایرانی‌ها -برخلاف بسیاری از مردم آمریکا- از افزایش تحرکات نظامی آمریکا در یمن، عراق و سوریه و همچنین افزایش تعداد نیروهای زمینی و دریایی این کشور در منطقه خاورمیانه آگاهی دارند.

در ادامه گزارش با اشاره به اعمال تحریم‌های جدید علیه کشورمان درست پس از اعلام پایبندی ایران به مفاد برجام از سوی تیلرسون و همچنین تصویب طرح جامع تحریم‌های ایران، روسیه و کره شمالی در مجلس نمایندگان آمریکا، آمده است: کاخ سفید در افزایش تنش‌ها میان تهران و واشنگتن از حمایت کنگره آمریکا برخوردار است ... بنابراین، ایرانی‌ها برای اثبات اینکه آمریکا فعالانه در تلاش برای تغییر حکومت در این کشور است و از هیچ تلاشی برای آسیب رساندن به اقتصاد ایران فروگذار نیست، اطلاعات زیادی در اختیار دارند.

نگارنده گزارش در ادامه می‌افزاید با توجه به رفتارهای ایران در خاورمیانه، حفظ برجام و منافع آمریکا در منطقه نیازمند حضور نظامی قدرتمند واشنگتن در خاورمیانه و اتخاذ یک دیپلماسی زیرکانه از سوی دولت آمریکا است؛ اما رفتارها و اظهارات خصمانه و غیرقابل پیش بینی ترامپ و تیم همراهش -از قبیل توییت‌ها و اظهارات تهدیدآمیز علیه ایران که مقامات کاخ سفید به صورت فی‌البداهه بیان می‌کنند و همچنین اظهارات مقامات آمریکایی درخصوص تغییر نظام در این کشور- باعث شده است ایرانی‌ها به این باور برسند که آمریکا نه تنها برای تضعیف کشورشان بلکه برای تغییر نظام در این کشور تلاش می‌کند. اظهارات برخی مقامات ارشد دولت ترامپ درخصوص تغییر نظام در ایران ضبط شده و اکنون قابل استناد است . جالب اینجاست که این مقامات به بیان چنین اظهاراتی همچنان ادامه می‌دهند. برای مثال اظهارات ضدایرانی رکس تیلرسون در اوایل بهار، با اعتراض مقامات دولت ایران مواجه شد. تیلرسون خطاب به اعضای کنگره گفته بود: آمریکا باید از گروه‌های معارض -برای مثال گروهک تروریستی منافقین- برای تغییر آرام حکومت در ایران استفاده کند.

در پایان این گزارش آمده است هدف از امضای توافق هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی حل همه مشکلات میان آمریکا و ایران نبود. هدف از امضای این توافق‌نامه جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و وقوع جنگ بود. اختلافات اساسی میان ایران و آمریکا درخصوص دیگر مسائل مهم همچون بحران سوریه، حقوق بشر و اعتیاد دولت کنونی آمریکا به اظهارات از پیش برنامه ریزی نشده همچنان به قوت خود باقی است.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۱۸۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشور‌هایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعا‌های مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.  

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد: تکرار رویکرد‌های غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعا‌های آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعا‌ها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد
  • بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • ادامه مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ ایرانی شد
  • افزایش تقاضای خرید تسلیحات ایرانی پس از حمله به اسرائیل
  • ویدیو/ ۵۰ هزار خودکشی در یک سال!
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد