Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح آزادسازی حریم امامزاده جعفر(ع) بروجرد از زمره طرح‌هایی است که با عمری بیش از یک دهه در تلافی بی‌مسئولیتی مدیران خاک جلسات را می‌خورد و همچنان در انتظار شناخت متولی بین ادارات پاس‌کاری می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بروجرد، جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری بروجرد عصر امروز با حضور جمعی از مدیران کل استانی و شهرستانی برگزار شد تا بررسی چند موضوع را در دستور کار خود قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آزادسازی و یا ساماندهی حریم امامزاده جعفر(ع) بروجرد ازجمله مهم‌ترین این موضوعات بود تا به فراخور فعالیت‌های انجام‌گرفته مصوباتی علاوه بر مصوبات فراموش‌شده گذشته داشته باشد.

در ابتدای این جلسه علی کورانی‌فر فرماندار بروجرد با یادآوری اهمیت امامزاده جعفر(ع) آن رامکانی مقدس و مورداحترام مردم دانست و گفت: بسیاری از تجمعات مذهبی و دینی از این مکان آغاز و یا به این امامزاده ختم می‌شود علاوه بر این نوع معماری منحصربه‌فرد این بنا ضرورت بازسازی و آزادسازی حریم آن را مشخص می‌کند.

مصوباتی با عمر یک دهه!

غلام عباس یاراحمدی شهردار بروجرد نیز با اشاره به برگزاری چندین جلسه در خصوص آزادسازی حریم این امامزاده در ستاد بازآفرینی این موضوعات را مربوط به 10 سال پیش دانست که ظاهراً از آن زمان تاکنون تنها رنگ و بوی جلسه‌ای گرفته و مصوباتش از جلسات فراتر نرفته است.

وی بیان کرد: حریم این امامزاده 28 هزار و 500 مترمربع است که 14 هزار و 600 مترمربع از این میزان قبرستان جوار این امامزاده و 5936 مترمربع تاکنون توسط شهرداری بروجرد آزادسازی و تملک شده و 8264 مترمربع نیز برای آزادسازی باقی‌مانده است و با توجه به تملک قریب به 6 هزار مترمربع درگذشته هیچ‌یک از ادارات متولی اوقاف و امور خیریه و میراث فرهنگی برای خریداری این املاک و زمین‌ها مشارکتی نداشته‌اند.

شهردار بروجرد از بازنگری طرح جامع ساماندهی امامزاده جعفر و اینکه تاکنون این طرح توسط راه و شهرسازی به آن‌ها تحویل داده نشده است گفت و تأکید کرد که این طرح باید بازنگری و به آن‌ها تحویل داده شود.

وی در خصوص عدم دخالت اداره میراث فرهنگی بروجرد درزمینهٔ تملک اراضی حریم امامزاده بیان کرد: برای آزادسازی حریم قلعه فلک الافلاک خرم‌آباد میراث فرهنگی اعتبار گذاشته است و باید میراث فرهنگی بروجرد نیز در این زمینه با دریافت اعتبارات موردنیاز از سوی مدیران کل خود گوشه‌ای از کار را بگیرد.

گنبدی از 6 نمونه میراثی

حالا نوبت به اوقاف رسیده بود تا از اقدامات عمرانی خود در حریم این امامزاده بگوید و از تسطیح و هم‌سطح سازی 14 هزار مترمربعی قبرستان در جوار این امامزاده به‌عنوان اقدامات خود که هنوز هم در دست انجام است، دفاع نماید.

حجت‌الاسلام خاکباز مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان لرستان در این جلسه با اشاره به بنای فاخر میراثی این امامزاده عنوان کرد: گنبد این امامزاده از معدود گنبدهایی است که در کشور نمونه آن 6 گنبد بیشتر نیست و به مصداق گنبد حرم شوش دانیال(ع) است.

خاکباز البته در ادامه بر لزوم تقسیم‌کار بین نهادهای متولی نیز تأکید کرد تا به قول خودش این نگین فرهنگی شهر به یک المان فرهنگی مذهبی شاخص در این شهرستان تبدیل شود و البته قول پیگیری گرفتن وام 500 میلیون تومانی قرض‌الحسنه را نیز داد تا بخشی از منابع موردنیاز را این‌گونه تأمین کرده باشد.

بازسازی امامزاده جعفر اولویت نخست میراث فرهنگی نیست!

حجت‌اله یارمحمدی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بروجرد که یک پای ثابت ساماندهی این بناست به سابقه یک دهه‌ای این تصمیمات برای ساماندهی اشاره کرد و گفت: هم شهرداری و هم اوقاف نسبت به آزادسازی حریم این بنا نگاه سرمایه‌گذاری دارند اما برای میراث فرهنگی بازسازی این بنا در اولویت نخست نیست که بتواند برای آن اعتباری در نظر بگیرد.

وی بازسازی‌های انجام‌شده در این امامزاده نظیر اقدامات مرمتی گنبد در چند فصل را از اقدامات این اداره دانست که همچون پروژه‌های مسجد امام و جامع که سالانه حدود یک میلیارد تومان در آن‌ها برای اقدامات مرمتی هزینه می‌شود، انجام‌شده است.

علی علیخانی مدیرکل راه و شهرسازی استان لرستان نیز با یک تذکر صحبت خود را شروع کرد که به‌کارگیری واژه آزادسازی در این زمینه درست نبوده و باید به‌جای آن از کلمه ساماندهی حریم امامزاده استفاده کرد.

وی خواستار عملکرد متمرکز نهادهای متولی در این زمینه شد و گفت: هیچ‌یک از ما قرار نیست از جیبمان سرمایه‌ای خرج کنیم و باید بر اساس محله‌های هدف همه نهادها به‌صورت متمرکز عمل کنند چراکه عملکرد منفرد سبب بلاتکلیفی طرح می‌شود.

طرح مصوبی وجود ندارد

مدیرکل راه و شهرسازی استان لرستان بابیان اینکه بازآفرینی شهری در بافت تاریخی، ناکارآمد و حاشیه‌ای انجام می‌شود، افزود: مشکل اصلی اینجاست که طرح مصوبی برای این بنا وجود ندارد و از سویی تنها تملک اراضی حریم از هر طریق ممکن توسط نهادهای متولی برای آغاز طرح مهم است.

وی البته این را هم گفت که ساماندهی حریم این امامزاده بر عهده راه و شهرسازی نبوده اما بنا به بازدید اخیر معاون وزیر راه و شهرسازی و قول وی در این عملیات شرکت می‌کنند.

در ادامه شهردار بروجرد برای راضی کردن مالکان املاک شخصی حریم امامزاده و خرید و یا تعویض آن‌ها تا پایان امسال مهلت خواست و فرماندار نیز دستور داد ظرف 40 روز آینده طرح جامع بهسازی حریم امامزاده جعفر بروجرد آماده شود و شهرداری، اوقاف و فرمانداری و میراث فرهنگی به‌صورت مشترک هرکدام یک‌سوم از 8 هزار مترمربع فضای تملک نشده اطراف حریم امامزاده را با اعتبارات خود تملک کنند و به ادارات متولی تأکید کرد عملیات اجرایی خود را از همین فردا آغاز نمایند.

انتقال صنوف آلاینده به شهرک صنوف آلاینده دیگر دستور کار این جلسه بود تا به بررسی موانع پیش روی در تملک اراضی موردنیاز این شهرک توسط امور اراضی استان و صاحبان این شهرک پرداخته شود و درنهایت دستور رفع معارضات و رسیدگی به نوع کاربری این اراضی توسط امور اراضی استان و در صورت نیاز تغییر کاربری آن‌ها صادر شود.

انتهای پیام/

R41450/P1377/S6,72/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۱۸۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی ربیعی خطاب به مسئولان: فعلاً تصمیمی نگیرید تا اوضاع بدتر نشود

علی ربیعی در روزنامه شرق نوشت: یکی از یکشنبه‌های اواخر سال ۹۲ بود. صندوق بازنشستگان فولاد را تازه تحویل گرفته بودیم. از صبح زود درگیر حقوق بازنشستگان این صندوق بودم. از طلوع آفتاب در خیابان، به دنبال دریافت حقوق عقب‌مانده‌شان تجمع کرده بودند. عصر آن‌روز به دولت رفتم و با کلی حرص و جوش برای تأمین حقوق این افراد، تقلا کردم. حدود ساعت ۱۰ شب، خسته و کوفته به خانه رسیدم. در یخچال هیچ غذایی نبود.

ناچارا یک سیب‌زمینی آب‌پز کردم و بساط نان و نیمرو هم آماده کردم تا با یک چای شیرین، غذایی به سبک دوران کودکی بخورم. کتری که روی گاز به جوش آمد، چای را در قوری یادگار مادرم دم کردم. تا آمدم قدری زنجبیل از طبقه بالای کابینت برداشته و به داخل قوری بریزم، شیشه زنجبیل از دستم رها شد. رها‌شدن شیشه همان و شکستن قوری و ریختن آب جوش بر روی بدنم همان.... غرغرکنان خم شدم تا تکه‌های شکسته‌شده قوری و شیشه زنجبیل را از زمین جمع کنم، زمانی که قد راست کردم، کله‌ام محکم به در باز کابینت خورد.

بی‌اختیار با بغضی در گلو سرم را در دست گرفتم و بر زمین نشستم. نشستن همان و فرو‌رفتن تکه‌های شکسته باقی مانده بر زمین در بدنم همان.... در آن حالت، تصمیم گرفتم دیگر هیچ حرکتی نکنم، چون هرکاری می‌کردم اوضاع خراب‌تر می‌شد.... و، اما امروز در وانفسای بی‌اعتمادی جامعه و تعارض‌های ارزشی این روزها، به‌طور مرتب با مصوبات و اقدامات جدید روبه‌رو می‌شویم که به مثابه «هردم از این باغ بری می‌رسد» به بدتر‌کردن اوضاع نابسامان جامعه دامن می‌زنند.

از این دسته از تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان، خواهش می‌کنم مدتی تصمیم نگیرید! گاهی بهتر است فقط بر سر جای خود بنشینید و کاری نکنید که اوضاع خراب‌تر نشود. شاید به‌این‌ترتیب جامعه به آرامش برسد! آنانی که دست‌تان می‌رسد! کاری نکنید، امروز بسیاری از دلسوزان، همگی از عمق جان، پر از دلشوره و نگرانی هستند.

نگاهی حتی سطحی به جامعه، تنش و ناامنی روانی، به‌خصوص در جامعه شهری را به‌خوبی نشان می‌دهد. معیشت به کنار، ذهن‌ها، سخت ناآرام است. این‌قدر با مداخلات مداوم، روال زندگی مردم را دستکاری نکنید. اصلا فکر می‌کنم لازم نیست زیادحرف بزنید و کاری بکنید. لطفا کاری نکنید؛ کلاهمان را به احترام‌تان برخواهیم داشت. جامعه را رها کنید.

دیگر خبرها

  • امکان ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی با آزادسازی حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد
  • اقدامات لازم جهت حفظ اموال فرهنگی در بروجرد ضروری است
  • تخلفی که در «سنگلج» رخ داده است
  • توصیه ربیعی به مسئولان با یک خاطره عجیب: مدتی تصمیم نگیریم!
  • علی ربیعی خطاب به مسئولان: فعلاً تصمیمی نگیرید تا اوضاع بدتر نشود
  • احداث یک مجموعه ورزشی در محله امامزاده یحیی تا دهه فجر/ بازدید اهالی رسانه از بلدیه
  • نماینده مجلس: فرونشستِ اصفهان جدی است؛ وزیر میراث فرهنگی در حال انجام چه کاری است؟
  • اقدامات فرهنگی برای پیشگیری از اعتیاد در اولویت باشد
  • ماجرای انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک چه بود؟