Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به پیچیدگی های حاکم بر فضای سیاسی امروز کشور، بحث درباره تقسیم بندی گروه های سیاسی در ایران، کمی دشوار است، زیرا هیچ یک از گروه ها و جناح های سیاسی ایران در قالب احزاب با مرام های تعریف شده و کلاسیک امروزی نمی گنجند، چون بیشتر گروه ها و جناح ها، دارای دیدگاه هایی مبتنی بر اعتقادات اسلامی بوده و اکثراً به جدا نبودن دین از سیاست معتقد هستند و همین، باعث تفاوت ماهوی در روش ها و منش ها میان جناح ها و احزاب ایران امروز با احزاب سیاسی دنیا می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش «تابناک»، در چند سال گذشته، اتفاقاتی در کشور رخ داده است که نشان از حرکت کشور به سمت تحزب گرایی دارد و این آمادگی، دست کم در میان جریان اصلاحات به وضوح دیده می شود؛ هرچند تحرکات جبهه اصولگرایی و اتحاد این جریان سیاسی پیرامون جمنا نیز نشان از آن دارد که حرکت به سوی انسجام در این طیف نیز آغاز شده است.

احزاب در ایران میدان دار نیستندغلامرضا حیدری، نماینده مردم تهران در گفت و گو با تابناک اظهار داشت: تمدن بشری در جامعه امروزی، برگرفته از وجود احزاب است و در واقع این احزاب میدان دار اصلی در کشورها هستند و با حضور در رقابت های مختلف و ارائه برنامه و شعارهای موجود مردم انتخاب می کنند که کدام در قدرت باشد و کدام قدرت را تحویل دهد.

وی گفت: به هر حال، در ایران نظام انتخاباتی است، ولی احزاب میدان دار نیستند؛ اما اینکه در شرایط موجود، چه میزان امکان حزب گرایی وجود دارد، مشخص نیست. در ساختار ما رهبر و نهادهای دیگری وجود دارند که ساختار را تحت الشعاع قرار می دهند.

وی ادامه داد: اگر بنا بر انتخاب بودن باشد، در این ساختار جایگاه خبرگان رهبری یا انتخاب رهبر چگونه خواهد بود؛ اما اگر بنا بر این باشد که ساختار حزبی در کشور جا بیفتد، باید از سوی افراد مختلف بررسی و راهکار مناسب برای آن در نظر گرفته شود.

نماینده مردم تهران افزود: رأس حکومت در نظام ما به آسمان وصل شده، ولی اگر احزاب بخواهند روی کار بیایند، این مسأله را با چالش مواجه می کند، چون حزب را نمی توان به آسمان وصل کرد.

حیدری گفت: البته ما دو جبهه در کشور داریم که تقریبا همین کارکرد احزاب را دارند، در جبهه اصلاحات ما به این انسجام رسیده ایم و در واقع شخصی را هم که لیدر این جریان هست، پیدا کرده ایم. امید ما این است که اصولگراها هم به این جایگاه برسند، البته خودشان هم به این نتیجه رسیده اند و در انتخابات گذشته نیز این خواسته را در قالب جمنا اجرا کردند؛ اما عملا این اتفاق نیفتاد.

وی همچنین یادآور شد: با این حال، امیدواریم که جبهه اصولگرا نیز به این انسجام برسند و بتوانند عوامل خود را تجمیع کنند تا بتوانند در جامعه تحول ایجاد کنند.ناطق نوری و روحانیاز اصول گریان بودند که جزب شدند

نماینده مردم تهران در ادامه با اشاره به دافعه قوی در جناح اصولگراها گفت: بسیاری از بزرگان ما جزو اصولگراها هستند؛ از جمله ناطق نوری و روحانی که عضو جامعه روحانیت مبارز بودند و اگر بنا بر اصلاح طلبی داشتند، از آن جدا می شدند و به روحانیت مبارز می پیوستند.

افراد بزرگی مانند شهید بهشتی، موسوی اردبیلی، هاشمی، آیت الله خامنه ای و چند نفر دیگر جمع شدند و حزب جمهوری را ایجاد کردند؛ اما در همان زمان امام اعلام کردند که باید حزب منحل شود. در آن زمان، چیزی عنوان نشد، ولی گویا واهمه ای از انحصارگرایی وجود داشت که باعث شد، امام این حکم را بدهند. وی در ادامه اظهار داشت: حکومت در زمان پیامبر (ص) و حضرت علی (ع) عرفی بوده است و این نوع حکومت نیز سازوکار خاص خود را داشت؛ اما سیر تمدن بشر امروز به گونه ای دیگر است و در کشور ما نیز وضعیت به گونه ای دیگر است، و سازوکارهای جدید روی کار آمده که دائم سیال است؛ برای نمونه، در نوشتن قانون اساسی، امام به آقای حبیبی مأموریت نوشتن قانون اساسی را دادند و ایشان نیز با استناد به قوانین چند کشور غربی آن را نگارش کردند؛ اما در عمل تغییراتی ایجاد شد که همان تغییرات، باعث برخی اختلاف نظرها از همان ابتدا بین مراجع و افراد مختلف شد.

در همان زمان، افراد بزرگی مانند شهید بهشتی، موسوی اردبیلی، هاشمی، آیت الله خامنه ای و چند نفر دیگر جمع شدند و حزب جمهوری را ایجاد کردند؛ اما در همان زمان امام اعلام کردند که باید حزب منحل شود. در آن زمان، چیزی عنوان نشد، ولی گویا واهمه ای از انحصارگرایی وجود داشت که باعث شد، امام این حکم را بدهند.رهبری موافق رقابت بین احزاب هستند
وی گفت: امام برای پیشگیری از این انحصار این حکم را دادند و همان زمان نیز دقیقا به همین دلیل اجازه دادند تا از دل جامعه روحانیون مبارز، مجمع روحانیت مبارز بیرون بیاید، که نشان می دهد امام در آن زمان اعتقاد به رقابت داشتند. البته هم اکنون نیز رهبری با این روش موافق اند و اعتقاد به رقابت بین احزاب دارند.

وی گفت: رهبری موافق رقابت بین احزاب هستند، به طوری که خود ایشان به مجمع روحانیون مبارز کمک مالی می کند و در واقع همانند حضرت امام این راه را ادامه داده است، این نشان از اعتقاد رهبری به رقابت بین احزاب است، من نام کسی را نمی برم؛ اما خود سران مجمع روحانیون این موضوع را گفته است.
غلامرضا حیدری: رهبری هنوز هم به مجمع روحانیون مبارز کمک مالی می کند
به هر حال اگر ما بخواهیم این بار در مقابل حزب میدان را اداره کنیم، اوضاع مناسب است و اجازه داده اند، اصلاحات نیز فعالیت داشته باشد؛ اما انصافا باید اجازه دهند تا به همین شیوه ادامه پیدا کند و از نفوذ در آن جلوگیری کنند و مسائلی که برای انجمن های اسلامی و دفتر تحکیم ایجاد کردند، تکرار نکنند تا تحزب گرایی در کشور ادامه داشته باشد و در واقع به عنوان یک سرمایه ملی به آن نگاه شود.

وی گفت: امید ما این است که نظام جمهوری اسلامی تا ابد پایدار بماند؛ اما لازمه تداوم و استمرار آن این است که دائم در درون خود اصلاح صورت کلیدی ترین مسأله، این است که اصولگراها از حالت سیاه و سفید خارج شوند. آنان باید از آنچه ما فکر کنیم درست است و هر چیزی غیر از آن باطل است، فاصله بگیرند. ما نیز باید به این برسیم که به همان اندازه که برای خودمان حق قائلیم، برای دیگران هم حق قائل شویم، ولو آنکه آن را قبول نداشته باشیم و یا آن را تکفیر کنیم. در این زمان است که همه می شوند شهروند درجه یک، با یک حق برابر. گیرد و مطابق روز و مقتضیات زمان خود را تطبیق دهد.زمان استفاده از الفاظی مانند براندازی و مسائل دیگر گذشته است
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: دیگر زمان استفاده از الفاظی مانند براندازی و مسائل دیگر گذشته است، اما به شخصه و به عنوان کسی که جوانی خود را صرف این نظام کرده، می دانم که نظام این ظرفیت را دارد که پایدار بماند و استمرار داشته باشد؛ اما به شرطی که سیستم های خود کنترلی را همان گونه که اکنون نیز وجود دارد استمرار دهد.

وی گفت: نمونه آن همین مباحثی است که اکنون به راحتی مطرح شد. زمانی ما نمی توانستیم درباره این موضوعات صحبت کنیم، اما اکنون به راحتی مورد بحث قرار می گیرد، البته بخشی از آن نیز مربوط به رسانه هاست.

این نماینده مجلس در ادامه می گوید: هم اکنون کلیدی ترین مسأله، این است که اصولگراها از حالت سیاه و سفید خارج شوند. آنان باید از آنچه ما فکر کنیم درست است و هر چیزی غیر از آن باطل است، فاصله بگیرند. ما نیز باید به این برسیم که به همان اندازه که برای خودمان حق قائلیم، برای دیگران هم حق قائل شویم، ولو آنکه آن را قبول نداشته باشیم و یا آن را تکفیر کنیم. در این زمان است که همه می شوند شهروند درجه یک، با یک حق برابر.
خوب است که اصولگریان به این باور رسیده اند که تتلو هم بنده خداست
سپس می رویم سراغ چهارچوب ها. دقیقا من از این نظر، روی آوردن رئیسی به تتلو را مثبت ارزیابی می کنم، زیرا نشان از یک تغییر رویکرد دارد. رئیسی که از گفته های پدر خانم وی استنباط می شود دوست دارد یک حکومت جدا در مشهد داشته باشد، یکباره از یک خانه زیرزمینی حمایت می کند و با وی عکس می گیرد، جنبه های مثبت زیادی دارد!این نشان می دهد که دوستان ما به این باور رسیده اند، او نیز یک بنده خداست و شاید خطاهایی داشته باشد؛ اما به هر حال به خدا اعتقاد دارد و کشور خود را دوست دارد؛ هرچند تناقضاتی وجود دارد، تناقضات در جامعه دیده می شود و همه چیز در آینده مشخص خواهد شد. ما دعا می کنیم جامعه به سمتی برود که همه همدیگر را تحمل کنند تا به رشد و توسعه کشور نزدیک تر شویم.

وی گفت: به نظر می رسد، جامعه ایران رو به جلوست و اینکه به این رسیده ایم که باید با دنیا تعامل داشته باشیم و منافع ملی ما مهم ترین اولویت ماست، بسیار خوب است و اینها در آینده در جامعه نمود پیدا خواهند یافت.
برچسب ها: تتلو و اصولگرایان ، رهبری ، مجمع روحانیون مبارز ، حزب ، غلامرضا حیدری خبرهای مرتبط اصلاح‌طلبان و کارگزاران از کابینه سهم می‌خواهند بررسی صلاحیت کاندیداها نیاز به بازنگری دارد ناگفته‌های میرسلیم از انتخابات پیام دیدارهای خصوصی روحانی! /کدام شخصیت‌ها به جلسه معارفه رهبر نرفتند؟/ پیشنهاد روحانی به ناطق/چرا ۱۵ میلیون پرونده قضایی داریم؟ / / بازی با جان مردم در بازار قطعات خودرو/ ناگفته‌های میرسلیم از انتخابات گزینه در سایه شهرداری تهران کیست؟! استفاده از تتلوها سطح اصولگرایان را پایین آورد/ روحانی در بیان وعده ها محتاط باشد/ قوه مجریه تنها تصمیم گیرنده کشور نیست/ مردم به کابینه روحانی رأی دادند نه به شخص روحانی! روحانی: دولت دوازدهم فراجناحی خواهد بود

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۱۸۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب

.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، متن اطلاعیه به شرح زیر است:

به استناد بند (۳) و تبصره (۳) ماده (۱۰) قانون نحوه فعالیت احزاب وگروه‌های سیاسی مصوب ۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی و بر اساس مصوبه جلسه ۱۴۰۳/۱/۲۸ کمیسیون فرا قوه‌ای احزاب مبنی بر انتخاب هیئت نظارت بر انتخابات نمایندگان احزاب ملی و استانی برای حضور در کمیسیون و تعیین تاریخ برگزاری انتخابات، بدین وسیله از دبیران کل احزاب ملی و استانی جهت شرکت در انتخابات دعوت می‌شود.

برنامه زمان‌بندی انتخابات مذکور مستند به قانون، دستورالعمل مربوط و رویه حقوقی به شرح زیر است:

دبیران کل داوطلب می‌توانند به مدت پنج روز از روز یکشنبه ۱۴۰۳/۲/۹ تا روز پنجشنبه ۱۴۰۳/۲/۱۳ با مراجعه به سکوی وزارت کشور یا مراجعه حضوری به اداره کل سیاسی وزارت کشوربرای نام نویسی اقدام کنند.

بررسی و اعلام نظرهیئت نظارت در خصوص داوطلبان از روز شنبه ۱۴۰۳/۲/۲۲ تا روز چهار شنبه ۱۴۰۳/۲/۲۶ انجام و اسامی نامزد‌ها در سکوی اطلاع رسانی وزارت کشور منتشر خواهد شد.

معترضان نسبت به تصمیمات هیئت نظارت ۲ روز فرصت دارند تا از روز شنبه ۱۴۰۳/۲/۲۹ تا روز یکشنبه ۱۴۰۳/۲/۳۰ اعتراض خود را ثبت کنند.

کمیسیون احزاب ظرف مدت ۴۸ ساعت از روز دوشنبه ۱۴۰۳/۲/۳۱ تا روز سه شنبه ۱۴۰۳/۳/۱ به اعتراضات رسیدگی و نتیجه نهایی را به هیئت نظارت اعلام می‌کند.

انتخابات روز پنج شنبه ۱۴۰۳/۳/۱۰ (انتخابات احزاب ملی راس ساعت ۰۹:۰۰ صبح و انتخابات احزاب استانی رأس ساعت ۱۴:۰۰ بعدازظهر) در محل وزارت کشور برگزار خواهد شد.

هیئت نظارت از تاریخ برگزاری انتخابات به مدت سه روز در خصوص شکایات واصله رسیدگی و اعلام نظر می‌کند.

دیگر خبرها

  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • رئیسی: دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است
  • روایت خاندوزی از دستور رئیسی در پی تذکر رهبر انقلاب
  • زمان دیدار معلمان با رهبر انقلاب مشخص شد
  • باقری:‌ گذر موفق ایران از نشیب وفرازها مرهون حکمت رهبر معظم انقلاب است
  • اعلام زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • نمایش محصولات فرهنگی کنگره ۳ هزار شهید سمنان در حضور رهبر انقلاب
  • ماجرای دریافت انگشتر مقام معظم رهبری توسط یک کارگر
  • تمام محصولات فرهنگی کنگره ۳ هزار شهید سمنان در حضور رهبر انقلاب به نمایش در می‌آید