Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-05@20:45:46 GMT

نرخ سود در هر بانک اختصاصی می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۲۰۶۵۳

نرخ سود در هر بانک اختصاصی می‌شود؟

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، گزينه تعيين نرخ سود متفاوت براي بانك‌ها به جاي اعمال نرخ سود يكسان براي همه تازه‌ترين گزينه پيشنهادشده است. در حالي كه به نظر اجراي آن بدون دردسر نخواهد بود.به گزارش همشهري، درحالي‌كه يكي از مديران عامل بانك‌هاي خصوصي از برنامه بانك مركزي براي متنوع‌سازي نرخ سود سپرده‌هاي بانكي خبر داده، دبيركل بانك‌هاي خصوصي كشور مي‌گويد:

بانك‌ها اين‌بار تصميمي براي كاهش سود بانكي ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2اظهارنظر كاملا متفاوت كه نشان از اختلاف‌نظر و ابهام بانكداران بر سر تعيين سازوكار تعيين نرخ سود دارد. ديروز غلامحسين تقي‌نتاج، مديرعامل بانك قوامين اظهار كرد: بانك مركزي به‌دنبال آن است كه هر بانكي با توجه به ساختار مالي و سود و زيان خودش، نرخ سود علي‌الحساب خاص خود را تعيين كند. هرچند هنوز هيچ مقام بانك مركزي اين ادعاي مطرح شده را تأييد نكرده، اما نتاج در گفت‌وگو با فارس، توضيح داد:

ممكن است يك بانكي سود علي‌الحساب 12درصد تعيين كند و يك بانك ديگر به‌دليل هزينه‌هاي مالي بيشتر، نرخ سود 10يا 11درصد تعيين كند اما در پايان سال هر سودي حاصل شد، مابه‌التفاوت آن را به سپرده‌گذاران بدهد. به گفته اين مدير بانكي اين روش بايد به‌صورت تدريجي و مرحله‌اي اجرا شود تا خلل و چالشي براي شبكه بانكي به‌وجود نيايد.

در واكنشي ديگر به ماجراي كاهش نرخ سود بانكي، محمد رضا جمشيدي، دبيركل كانون بانك‌هاي خصوصي با تأكيد بر اينكه بانك‌ها اين‌بار تصميمي به تغيير نرخ سود ندارند، گفت: دفعات قبل هم بانك‌ها به‌درخواست بانك مركزي نظرات‌شان را اعلام مي‌كردند.وي با بيان اينكه هرگونه تصميم براي تغيير سود بانكي با شوراي پول و اعتبار است، افزود: قصد بانك‌ها هم‌اكنون عدم‌تغيير و مداخله در نرخ سود بانكي است.

نسخه نجات 3تعاوني غيرمجاز

دستور ديگر نشست سه‌شنبه جاري شوراي پول و اعتبار به‌احتمال زياد تصميم‌گيري درباره پايان دادن به فعاليت 3تعاوني اعتبار بحران‌زده وحدت، البرز ايرانيان و افضل توس است، هرچند برخي گمانه‌زني‌ها درباره احتمال تصميم اين شورا براي سرعت‌دادن به فرايند صدور مجوز براي 2مؤسسه اعتباري ثامن و مهر اقتصاد هم مطرح شده است.

تنها 3تعاوني غيرمجاز باقي مانده كه شامل 2تعاوني «وحدت» و «البرز ايرانيان» كه تحت تابلو آرمان فعالند و نيز تعاوني«افضل توس» است. ولي‌الله سيف، رئيس‌كل بانك مركزي هفته گذشته از تصميم‌گيري نهايي براي 3تعاوني غيرمجاز در روزهاي آينده خبر داد و تأكيد كرد: ظرف چند روز آينده مي‌توانيم اعلام كنيم كه هيچ مؤسسه غيرمجازي نداريم.

تعيين سود متفاوت براي سپرده‌هاي هر بانك شدني نيست

سيد‌بها‌ء‌الدين حسيني‌هاشمي از مديران باسابقه شبكه بانكي درباره احتمال تعيين نرخ سود علي‌الحساب متفاوت متناسب با ساختار مالي بانك‌ها به همشهري مي‌گويد: تا‌كنون كه چنين روشي در بانك‌هاي ايران اجرا نشده؛ هرچند از حيث بانكداري اسلامي امكان پيش‌بيني سود و پرداخت سود ‌علي‌الحساب وجود دارد.

وي چالش اصلي درخصوص تعيين سازوكار سود بانكي را رويه رقابتي بانك‌ها اعلام و تأكيد مي‌كند: در شرايطي كه بانك‌ها با كسري شديد نقدينگي مواجه هستند، تعيين نرخ سود متفاوت ممكن است روي كاغذ شدني باشد، اما در عمل به رقابت ناسالم بانك‌ها براي جذب سپرده‌ها دامن خواهد زد. اين كارشناس ارشد پولي و بانكي با اشاره به تنگناي نقدينگي و اعتباري بانك‌ها، زيان‌ده بودن و هزينه عملياتي بالاي آنها به‌عنوان چالش‌هاي پيش روي شبكه بانكي، مي‌افزايد: بانك‌هاي ايران هنوز رتبه‌بندي دقيقي نشده‌اند و شركت قوي و قابل اعتماد نظير مؤسسات بين‌المللي براي رتبه‌بندي بانك‌هاي كشور نداريم به همين دليل صرف اتكا به كليات ساختار مالي بانك‌ها نمي‌تواند ملاكي براي تعيين نرخ سود علي‌الحساب هر بانك باشد.

حسيني‌هاشمي با بيان اينكه هم‌اكنون نه بانك مركزي و نه بانك‌ها تعيين‌كننده واقعي نرخ سود سپرده‌هاي بانكي نيستند، مي‌گويد: تعيين‌كننده واقعي نرخ، سپرده‌‌گذاران كلان هستند و درصورت تعيين سود متفاوت براي هر بانك، ممكن است سپرده‌هاي كوچك تغييري نكند، اما با پديده مهاجرت سپرده‌هاي متوسط و كلان بين بانك‌ها مواجه خواهيم شد.

ایرنا

110

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۲۰۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار؛ مراقب این نرم افزار‌های جعلی باشید

سرهنگ فدائیان ۱۶ اردیبهشت ماه با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به پیشرفت فناوری، امروزه بسیاری از خدمات بانکی به صورت غیرحضوری قابل انجام بوده و این خدمات از روش‌های گوناگونی مانند اینترنت بانک، همراه بانک و... قابل دریافت است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: مجرمان سایبری با طراحی همراه بانک‌های جعلی بدافزار و قرار دادن نرم‌افزار‌ها در منابع نامعتبر مبادرت به دسترسی غیرمجاز به گوشی تلفن همراه و کارت بانکی کرده و اقدام به سرقت و برداشت غیرمجاز از حساب شهروندان می‌کنند.

سرهنگ فدائیان خاطرنشان کرد: شهروندان باید توجه داشته باشند که برای جلوگیری از این اقدام، حتما تلفن همراه خود را به آنتی ویروس معتبر تجهیز کرده و به طور مستمر آن را به روز رسانی نمایند. همچنین باید توجه داشته باشند که اطلاعات مهم مانند رمز اول کارت‌ها، کلمه عبور سامانه‌های بانکی، cvv ۲ و تاریخ انقضای کارت را بر روی گوشی تلفن همراه دخیره نکنند.

سرهنگ فدائیان به شهروندان توصیه کرد: برای نصب اپلیکیشن‌های بانکی حتما از سکو‌های عرضه نرم افزار موبایلی داخلی و یا سایت‌های رسمی بانک‌ها اقدام و از دریافت و نصب اپلیکیشن‌های آلوده که اکثرا لینک آن‌ها توسط مجرمان سایبری از طریق ارسال پیام و یا پیامک‌ها به وسیله پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی برای شما ارسال می‌شود، اکیدا خودداری کنید.

رئیس پلیس فتا استان سمنان از شهروندان خواست: در صورت مواجه شدن با موارد مشکوک و مجرمانه مراتب را از طریق سامانه فوریت‌های سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ و یا سایت پلیس فتا گزارش کنند.

دیگر خبرها

  • ایزدخواه نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • ایزادخواه، نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم
  • سقف تراکنش‌های بانکی در یک روز چه قدر است؟
  • سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر است؟
  • جرایم رانندگی به اعتبارسنجی بانکی اضافه می‌شود
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها
  • دریافت وام ۳۰۰ میلیونی با نصب همراه بانک رسالت ایفون
  • هشدار؛ مراقب این نرم افزار‌های جعلی باشید
  • مراقب همراه بانک‌های جعلی باشید