Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، مهران اوچی اردبیلی سرپرست جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل گفت: وجود دو زیستگاه طبیعی فندق در استان اردبیل به نام های جنگل فندقلو و حتم مشه سی و تاثیرات آن در اقتصاد کشور، موجب اهمیت بحث کشت و کار فندق شده است.

وی اهداف این طرح پژوهشی را بررسی تنوع ژنوتیپ های بومی منطقه حتم مشه سی (ارسباران) از دیدگاه مورفولوژیک، ژنتیکی و ترکیبات فیتوشیمیایی فندق بیان کرد و افزود: محدودیت اطلاعات جامع در زمینه ژنتیک فندق های بومی این مناطق موجب شد محققان جهاد دانشگاهی استان با ارائه طرح های مطالعاتی متعدد به بررسی صفات مطلوب کمی و کیفی و ویژگی مقاومت به سرما بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در گذشته نیز مطالعاتی در زمینه بررسی ژنوتیپ های منطقه فندقلو به کارفرمایی معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی کشور انجام شده که اطلاعات و داده های آن موجود است.

سرپرست جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل، مدت زمان اجرای طرح مطالعاتی «بررسی تنوع ذخیره گاه طبیعی ژرم پلاسم فندق شمالغرب (جنگل ارسباران)» را 16 ماه بیان کرد و گفت: این طرح به همت معاونت های پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی استان و جهاد دانشگاهی اردبیل اجرا خواهد شد.

انتهای پیام/ع

بررسی تنوع ذخیره گاه طبیعی ژرم پلاسم فندق شمالغرب

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۲۱۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز فاز مطالعاتی جلبک‌های دارویی در چابهار

فاز مطالعاتی جلبک‌های دارویی در مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار با اولین دوره برداشت جلبک‌های دریایی آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی چابهار، اولین دوره برداشت جلبک‌های دارویی توسط دکتر گل بشیرزاده مسئول راه‌اندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار از سواحل صخره‌ای منطقه رمین در این شهرستان با همکاری اداره کل شیلات استان سیستان و بلوچستان انجام شد.

گل‌بشیرزاده مسئول راه‌اندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی در رابطه با اهمیت این نوع جلبک‌ها اظهار کرد: برداشت این گونه جهت برسی خواص دارویی در اولویت قرار گرفت و این گونه از جلبک‌های خوراکی و دارویی در بهمن ماه با کاهش دما در منطقه چابهار شروع به رشد و همزمان با گرم شدن هوا در اوایل خرداد از بین می‌روند.

وی ادامه داد: باتوجه به نزدیک شدن به پایان زمان رشد این جلبک‌ها در سواحل چابهار تصمیم به برداشت و نگهداری این گونه از جلبک‌ها برای برسی‌های خواص بیولوژیک و آنتی باکتریال گرفته شد، همچنین از هفت نمونه جلبک قهوه‌ای مانند سیستو سریا (Cystoseria) نیز برای بررسی خواص دارویی برداشت شد.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی چابهار تصریح کرد: در فاز نخست فعالیت این مرکز بررسی تکنولوژی و جنبه‌های اقتصادی تولید دارو، محصولات مراقبتی پوست و غیره بر پایه جلبک‌های دریایی در دستور کار قرار دارد.

گفتنی است؛ مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار در سال گذشته موفق به اخذ مجوز از شورای گسترش دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی شد و در حال حاضر با رویکرد تولید محصولات دارویی دریایی در حال فعالیت است.

کد خبر 750465

دیگر خبرها

  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • آغاز فاز مطالعاتی روی جلبک‌های دارویی
  • آغاز فاز مطالعاتی جلبک‌های دارویی در چابهار
  • کاهش ۵ درصدی ذخیره آب سد یامچی اردبیل
  • احداث بزرگترین پارک نوری موضوعی کشور در مجتمع گردشگری صفه اصفهان
  • اجرای طرح بانو توانا در رشته‌های آبی وشنا در کشور
  • بررسی روند اجرای طرح جهش تولید در دیم زارهای مرگور ارومیه
  • نشست پیگیری اجرای مهمترین طرح‌های ریلی کشور برگزار شد
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • برگزاری نشست پیگیری اجرای مهمترین طرح‌های ریلی کشور