Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@14:32:36 GMT

«پسیل» پسته مهم‌ترین آفت باغات سرایان

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۲۴۷۶۱

مدیر جهاد کشاورزی سرایان گفت: پسیل پسته از مهم‌ترین آفات باغات است که سالانه در صورت کنترل نکردن آفت خسارت فراوانی به بار می‌آورد.

«موسی سلیمانی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به این‌که پسیل پسته به دو فرم زمستان‌گذران و فرم تابستان است، اظهار کرد: پسیل پسته هم به‌صورت پوره و هم به‌صورت حشره کامل از شیره پرورده درختان پسته تغذیه و ماده سفیدی ترشح می‌کند که در مجاورت هوا خشک شده و رنگ سفیدی دارد که در اصطلاح محلی شیره خشک می‌گویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص نحوه خسارت زدن به درختان گفت: پسیل پسته با تغذیه از شیره پرورده گیاه پروتئین گیاه را جذب و قند را دفع می‌کند که این عمل باعث ضعف درخت، ریزش برگ و جوانه، تولید میوه‌های کوچک و افزایش درصد پوکی و دهان بستگی محصول می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی سرایان افزود: در صورت عدم مبارزه خسارت بسیار شدیدتر و جوانه‌های زایشی سال آینده نیز ریزش پیدا می‌کند.

سلیمانی ادامه داد: حشرات زمستان گذاران از اواخر اسفند ماه با گرم شدن هوا بر روی درختان مستقر و با باز شدن جوانه‌ها بر روی آن‌ها تخم می‌گذارند و طغیان جمعیت این حشرات هم‌زمان با مغز بستن پسته و یا پس از آن موجب اختلال در روند پر شدن مغز پسته می‌شود و خسارت فراوانی وارد می‌کند.

وی در خصوص روش‌های مبارزه با آفت پسیل پسته تصریح کرد: روش مبارزه مکانیکی یا زراعی یکی از این روش‌هاست که شامل شخم زمستانه و پاشکنی درختان، کوددهی و چاله‌زنی، اصلاح بافت خاک، آبیاری و تغذیه مناسب، رعایت فاصله کاشت و تراکم، کاشت رقم مناسب و مقاوم به آفات می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی سرایان ادامه داد: یکی دیگر از روش‌های مبارزه مکانیکی با آفت پسیل پسته در اردیبهشت و خردادماه شست‌وشوی درخت با آب سرد یا صابون‌های سمپاشی به مدت یک هفته است.

سلیمانی با اشاره به این‌که روش مبارزه غیرشیمیایی و بیولوژیکی از دیگر روش‌های مبارزه با این آفت است، اظهار کرد: این روش شامل کاربرد کارت زرد چسبنده در دو مرحله، مرحله اول در اواخر اسفندماه که حشرات کامل زمستان‌گذران به طرف رنگ زرد جای شده و شکار حشرات باید پیش از تخم‌ریزی باشد و سپس باید کارت‌ها را از سطح باغ جمع‌آوری کرد تا حشرات دیگر که دشمن طبیعی آفت پسیل هستند جذب آن نشوند و مرحله دوم نصب کارت زرد در اواسط تیر ماه است.

وی افزود: روش دیگر مبارزه بیولوژیکی دشمنان طبیعی است و آفت پسیل دارای دشمنان طبیعی است که به پوره‌های پسیل حمله می‌کنند و آن‌ها را از میان می‌برند و باید این دشمنان طبیعی آفت پسیل را در باغ حفظ کنیم.

مدیر جهاد کشاورزی سرایان ادامه داد: از این دشمنان طبیعی می‌توان به بالتوری سبز، کفشدوزک‌ها، زنبور پارازیتوئید اشاره کرد.

سلیمانی در خصوص روش مبارزه شیمیایی تصریح کرد: این روش شامل استفاده از سموم است که باید از نظرات کارشناسان در راستای خرید سم، نحوه و زمان سمپاشی استفاده کرد تا باغ به طراوت و شادابی برسد و باید سم را از فروشگاه‌های مجاز تهیه و در زمان سمپاشی مزرعه از نظرات کارشناسان بر اساس نوع آفت، تعداد جمعیت آفت، مساحت باغ و دیگر موارد استفاده کرد.

وی اظهار کرد: موثرترین روش مبارزه با پسیل پسته مبارزه تلفیقی یعنی به کارگیری چندین روش مبارزه از جمله مبارزه مکانیکی یا زراعی، مبارزه بیولوژیکی و مبارزه شیمیایی است که حداکثر بازدهی را داشته باشد.

مدیر جهاد کشاورزی سرایان گفت: در راستای افزایش سطح دانش علمی و کاربردی کشاورزان و باغداران دوره‌های آموزشی تخصصی آفت پسیل پسته در سطح شهرستان سرایان برگزار و باعث شده تا روش برخورد صحیح با آفات انجام شود و نظارت کارشناسان گیاه‌پزشکی بر باغات پسته و انجام بازدید به صورت مستمر از باغات انجام می‌شود.

سلیمانی افزود: سم‌پاشی‌های خودسرانه و بی‌رویه و عدم سمپاشی به موقع باعث مقاوم شدن این آفت می‌شود و سموم حشره‌کش کارآیی خود را در کنترل آفت پسته از دست می‌دهند.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از شیوع آفت پسیل پسته انجام مبارزه صحیح زمستاته با جمع‌آوری و دفن برگ‌های ریزش شده و شخم و یخ آب، اصلاح بافت خاک، آبیاری کافی از مهم‌ترین اقدامات است.

مدیر جهاد کشاورزی سرایان گفت: سم‌پاشی‌های بی‌رویه اثرات مخرب زیست محیطی و بهداشتی متعددی را در پی دارد و ماندگاری سموم در مغز پسته باعث می‌شود تا زنگ خطر برای صادرات این محصول استراتژیک به صدا در آید.

سلیمانی ادامه داد: هم‌اکنون سطح زیر کشت باغات پسته شهرستان سرایان ۲۳۰۵ هکتار بارور و غیر بارور است که ۱۶۰۰ هکتار باغ پسته بارور و ۷۰۵ هکتار غیر بارور است.

وی یادآور شد: عملکرد در واحد سطح ۱۴۵۰ کیلوگرم در هر هکتار و مجموع تولید پسته سرایان ۲۳۲۰ تن است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۲۴۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودروهای گشت ارشاد در تهران ۴۰ سال پیش!/ عکس

به گزارش خبرآنلاین از اطلاعات آنلاین، حسین طاهری، استاندار وقت تهران در یک گفت‌وگوی رسانه‌ای از آغاز به کار گشت‌های مبارزه به منکرات در سطح شهر تهران خبر داد. این اولین بار در تاریخ بعد از انقلاب است که نیروهای انتظامی در زمینه حجاب و پوشش شهروندان دست به کار می‌شوند. خبر را به نقل از روزنامه اطلاعات ۱۱ اردیبهشت ۱۳۶۳ بخوانید و عکسی از خودروهای ستاد مبارزه با منکرات در همان سال تماشا کنید.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902659

دیگر خبرها

  • خودروهای گشت ارشاد در تهران ۴۰ سال پیش!/ عکس
  • دختر گرفتار در حوض‌انبار چرمه سرایان نجات یافت
  • نجات دختر ۱۴ ساله روستای چرمه سرایان با تلاش امدادگران
  • نصب تله‌های فرمونی برای پایش آفات در شهرستان بن
  • لزوم توجه به توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس
  • نصب تله‌های فرمونی جهت پایش آفات در شهرستان بن
  • افتتاح ۱۰ ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی در زرند
  • جوانه زدن ۷۵ درصد محصول باغات دیم زمین‌های شیب دار شهرستان اردل
  • کشف ۲ هزار و ۵۰۰ قطعه مرغ زنده فاقد مجوز بهداشتی در سرایان