Web Analytics Made Easy - Statcounter

مادری کردن برای زن شاغل امروزی، امری متفاوت از زنان نسل های پیشین محسوب می شود، اضطراب، استرس از مهم ترین دغدغه های مادران شاغل است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آفتاب دل، زن خسته و کوفته روی مبل راحتی می‌نشیند و برای لحظه‌ای چشم‌هایش را می‌بندد...


کار بیرون از منزل، بچه داری، شوهرداری و کارهای خانه امانش را بریده، زندگی شغلی و شخصی او از تعادل خارج شده و دیگر هیچ وقتی برای خودش ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا باید ادامه دهد یا از خیر سال‌ها کار، تحصیل و تجربه بگذرد.

وضعیت زندگی امروزه به خصوص در شهرها به گونه ای است که کار کردن مرد به تنهایی نمی تواند کفاف زندگی را بدهد و زنها مجبورند همپای مردها کار کنند تا بتواند از پس مخارج زندگی و پرداخت اقساط منزل و شهریه مدرسه بچه ها بر آیند.


در گذشته هایی بسیار دور مردم زندگی های بسیار ساده داشتند و دسته جمعی زندگی می کردند و خبری از چشم و هم چشمی های امروزه نبود و کارها همه مردانه بود و زنان به دلیل داشتن جسمی ضعیف امور خانه را به دست گرفته بودند اما کم کم با پیشرفت جامعه و به وجود آمدن کارهایی که زنان هم می توانستند انجام دهند زنان نیز به جامعه راه پیدا کردند ولی همچنان نقش خود را در منزل به عنوان همسر و مادر حفظ کردند و اینگونه شد که امروزه ما در جامعه با زنانی مواجه هستیم که هم خانه دار هستند و هم کارمند و فشار مضاعفی را تحمل می کنند.


توانایی هماهنگ‌کردن زندگی حرفه‌ای خسته‌کننده با زندگی خانوادگی کاملا منظم یک شاهکار است؛ مخصوصا اگر خانم خانه، مادر هم باشد.


زنان در جامعه ما وظیفه خانه‌داری و تربیت فرزندان را بر عهده دارند و در شرایط امروز که زنان در خارج از خانه هم پا به پای مردان مشغول فعالیت هستند، باز هم بعضی مواقع این وظیفه بدون همیاری مردان بر دوش زنان است و گاهی زنان بعد از یک روز پر مشغله و درگیری باید در خانه هم چندین کار را انجام دهند و اغلب مردان هیچ نقشی در خانه ایفا نمی‌کنند.


مهم ترین مشکل این است که کار خارج از خانه باعث خستگی بسیار جسم و روح زنان می شود و گاهی حتی به برخی از بیماری های جسمی در افراد منجر می شود. کاهش آرامش خانواده به دلیل وجود استرس بالا در زنان شاعل به خصوص برای افرادی که دارای برخی مشاغل خاص پر استرس هستند، پیامد دیگر اشتغال زنان است.


کار کردن زنان در خارج از منزل به هر حال جنبه هایی از زندگی خانوادگی را تحت تاثیر قرار می دهد و مسۆولیت هایی از قبیل خانه داری و بچه داری را تحت الشعاع قرار می دهد.


البته آنچه در این راستا حائز اهمیت بسیار می باشد این است که بسیاری از معایب قید شده در بالا قابل رفع اند به شرطی که زن و مرد در ابتدای زندگی مشترک در مورد اشتغال زن و درآمد وی به توافق برسند و سپس با مشورت یکدیگر و در صورت لزوم کمک مشاورین خانواده برای زندگی آینده شان برنامه ریزی کامل و جامع انجام دهند و بر این اساس زندگی شان را بر ضد بسیاری از آسیب ها و مشکلات پیش رو واکسینه نمایند.

این موجب می‌شود که زنان به مرور زمان از لحاظ جسمی و روحی فرسوده شوند و در برخی موارد درگیر آسیب‌های جبران‌ناپذیر شوند. محیط خانه باید عرصه همکاری و همیاری زن و مرد در کنار یکدیگر باشد تا کسی فشار بار اضافه را احساس نکند.


البته نمی‌توان تک بعدی به مسأله اشتغال زنان نگاه کرد و همه تقصیر‌ها را به گردن مردان یا مسئولان خاصی انداخت. باید در قوانین استخدام و شرایط پذیرش زنان تجدید نظر شود و کارفرمایان هم بدون نگاه جنسیتی، حقوق و مزایای کار را به زنان اعطا کنند.


از سوی دیگر مناسب‌سازی فضاهای کسب و کار برای زنان از سوی مسئولان استانی می‌تواند توانمندی‌ها و ظرفیت‌های زنان را شکوفا کند و بخش اعظمی از مسائل اجتماعی و بعضاً خانوادگی را هم حل کند.


شرایط حاکم بر زندگانی زنان شاغل در اکثر نقاط دنیا حاکی از آن است که نه تنها از مسئولیت‏های دیگر زنان کاسته نشده است بلکه اشتغال آنان بار مضاعفی را بر دوششان افزوده است. شاید در نگاه اول بتوان بخشی از مشکل را به نقش مهم زنان در تولید و باروری و زاد و ولد ربط داد که مبنای تقسیم جنسیتی کار به نقش‏های تولیدی و زادآوری شده است و مشارکت کامل زنان را در زندگی جمعی محدود ساخته است.


حضوری که اشتغال یکی از مهم‌ترین ابعاد آن است و خواست بیشتر زنان و دختران به‌ویژه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است. البته کم نیستند زنان نان‌آوری که جبر زندگی آنها را به اشتغال در کارهای کم درآمد و نه چندان امن گمارده است.


بر اساس آن‏چه گفته شد می‏توان نتیجه گرفت که در دنیای مدرن امروز راه حل عملی برای تعادل در جامعه آن است که با تأمین کافی خانواده‏ها، اشتغال بیرون از خانه برای زنان بخش عمده‏ی وقت آنان را در برنگیرد و سیاست گذاران و برنامه‏ریزان جامعه شرایطی را فراهم سازند که زنان بتوانند از شرایط مطلوبِ اشتغال استفاده کرده و حتی در مواقع لزوم بدون از دست دادن شغلِ خویش از مرخصی‏های طولانی برای حضور در کنار فرزندان خردسال (حداقل تا دو یا سه سالگی) استفاده کنند.


البته طبیعی است زنانی که فرزند نداشته یا فرزندان آنان مستقل شده‏اند یا زنان مجرد می‏توانند در اشتغال تمام وقت و فعال نیز حاضر باشند هرچند نباید فراموش کرد که شرایط فیزیکی و روانی زنان ایجاب می‏کند که آنان عمدتاً در مشاغلِ متناسب با خویشِ حضور یابند تا دچار مشکلاتِ ناشی از فشارهای کارِ نامتناسب نگردند.


انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۲۶۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در همایش روز جهانی مشاوره گفت: یکی از مسوولیت‌های معاونت امور زنان و خانواده در سند مهندسی و فرهنگی، تدوین منشور مشاوره خانواده است که به تدوین نهایی رسیده و پس از طی مراحل قانونی اعلام خواهد شد.

وی افزود: برای برنامه‌ریزی در پیشگیری یا کاهش طلاق، برنامه مدونی در ستاد زن و خانواده در دولت تصویب و پلتفرم همساز برای زوجین نوپا ایجاد شد و مشاوره برای زوجین و مهارت های زندگی به آنها آموزش داده می شود.

وی با اشاره به صفر شدن پشت نوبتی مستمری زنان سرپرست خانوار، گفت: خدمات و حمایت هایی مشاوره ای به هنگام روانشناسی، خدمات حقوقی و توانمندسازی نیز باید صورت گیرد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به نقش روانشناسان در امیدآفرینی، افزود: نقش روانشناسان در شادی آفرینی در زندگی در روح و جان بشر و تلاش برای بهینه بودن و زیبا زندگی کردن افراد بر کسی پوشیده نیست. در درمان بیماری های جسمی توصیه به روان آرام و سالم و روح شاداب می شود و این روح و روان است که می تواند سلامت جسم را تضمین کند یا به او برگرداند.

خزعلی ایجاد انگیزه، امید آفرینی، عشق و نشاط با توجه به شناخت توانمندی ها را مهمترین نقش روانشناس دانست، گفت: نقش روانشناسان برای جلوگیری از ناهنجاری ها و آسیب ها بر کسی پوشیده نیست و روانشناسان در ارتقای بینش، روش، دانش، کنش و واکنش نقش اساسی دارند و این روانشناسی سلامت و روانشناسی کمال است و روانشناسان می توانند توانمندی های فرد را به خوبی شناسایی کنند و قوه ها، داشته ها، ظرفیت ها و استعدادهای فرد را تبدیل به عمل و فعلیت و زندگی اور را متحول کنند.

ارائه یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشاوره تلفنی بهزیستی به مردم

مهری سادات موسوی معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه سازمان بهزیستی اولین تشکیلات دولتی است که علم روانشناسی و مشاوره را توانسته وارد ساختار اجرایی کند، گفت: ۹۴ مرکز دولتی و ۳ هزار و ۱۷۴ مرکز مشاوره غیر دولتی در سال ۱۴۰۲ حدود یک میلیون نفر را طی دو میلیون و ۷۵۰ هزار جلسه مورد مشاوره قرار دادند.

وی افزود: در راستای عدالت اجتماعی و دسترسی عموم افراد به خدمات مشاوره خط ۱۴۸۰ سال گذشته یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشاوره تلفنی ارائه داده است و در سال جاری ارتقای خط و ارتباط با سایر خطوط در دستور کار قرار دارد.

موسوی با اشاره به اختصاص یاری برگ به خانواده های کم بضاعت و مددجویان سازمان بهزیستی، اظهارداشت: برنامه های دیگری مثل مشاوره های به افراد در شرف طلاق، دوره های آموزشی پیش از ازدواج، مهارتهای زندگی و فرزندپروری ارائه می شود که به سلامت روان جامعه کمک می کند.

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی کشور با بیان اینکه حدود ۲۲ سال پیش مسوولیت صدور پروانه فعالیت مراکز مشاوره به سازمان بهزیستی واگذار شده است، گفت: ۳ هزار و ۱۷۴ مرکز در این سال‌ها همراه بهزیستی بودند و نظارت های مختلفی بر روی این مراکز انجام می شود.

کد خبر 6092732

دیگر خبرها

  • برنامه‌های فرهنگی، هنری و تربیتی اوقات فراغت در محلات با محوریت مساجد گسترش می‌یابد
  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • ‌پیگیری بیش از ۱۰۰ برنامه کانون‌های مساجد فارس برای ایام تابستان
  • رشد ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • رشد بیش از ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • معلمی سنگین‌ترین مسوولیت عالم است