Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@12:35:57 GMT

خاموشی چراغ صنعت بیمه با مالیات بر ارزش‌ افزوده

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۲۹۳۱۹

به گزارش جهان صنعت؛ تا جایی که نویسنده به خاطر دارد، سال گذشته با صدور بخشنامه‌ای از سوی رییس کل سازمان امور مالیاتی یا بیمه مرکزی مقرر شد دریافت مالیات بر ارزش‌افزوده از فروش بیمه‌نامه‌ها لغو شد.
اما گزارش‌های دریافتی از نمایندگی‌های شرکت‌های بیمه حاکی از ادامه دریافت مالیات بر ارزش‌افزوده از بیمه‌نامه‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی اگر بگویند چنین بخشنامه‌ای خطاب به شرکت‌های بیمه صادر نشده باشد، ضرورت بیرون بردن صنعت بیمه کشور از رکود کنونی و گسترش فرهنگ بیمه در لایه‌های مختلف جامعه ایران ایجاب می‌کند که هرچه زودتر و با قاطعیت دریافت مالیات از بیمه‌نامه‌ها لغو و متوقف شود. تلاش در راه تحقق این خواسته منطقی قبل از هرکس وظیفه بیمه مرکزی است که از هنگام انتصاب رییس کل جدید گام‌های نسبتا موثری در راه برداشتن موانع از پیش روی صنعت بیمه و رفع نابسامانی‌ها و سوءمدیریت‌ها در برخی شرکت‌های بیمه برداشته که حاصل آن بازگشت اعتماد مردم به صنعت بیمه بوده است. با این همه هنوز فاصله درخور تاملی میان ضریب نفوذ بیمه در کشور ما با استانداردهای جهانی به چشم می‌خورد و خرید بیمه‌نامه خصوصا بیمه‌نامه‌های عمر و حوادث اولویت لازم را در سبد هزینه زندگی خانوارها پیدا نکرده است.
عدم اجرای یک کمپین جمعی به رهبری بیمه مرکزی و با مشارکت شرکت‌های بیمه به منظور گسترش فرهنگ بیمه به تمام لایه‌های جامعه کم درآمد و ضعف شدید بنیه مالی اکثریت جمعیت کشور از مهم‌ترین عوامل بازدارنده رشد و توسعه صنعت بیمه و عامل سرکوب این صنعت در کشور و جامعه ما بوده است. حالا هم چند سالی است عامل سرکوب دیگری به نام مالیات بر ارزش‌افزوده بر مجموعه این عوامل افزوده شده است. اخذ مالیات بر ارزش‌افزوده بر فروش بیمه‌نامه‌ها در کشوری که مردم به دلیل کمی درآمد و بالا بودن خط فقر به آسانی قادر به تامین نیازهای اولیه خود نیستند به یک طنز اقتصادی شباهت دارد و نمونه بارز دیگری از تصمیم‌گیری‌های جزیره‌ای و به دور از واقع‌بینی توسط مدیران سازمان‌های دولتی ما یا بی‌خبری محض آنها از واقعیت‌های جاری در بستر جامعه است، چه اگر تصمیم‌گیری‌های حساس اینچنینی جزیره‌ای صورت نمی‌گرفت، دست‌اندرکاران سازمان امور مالیاتی کشور که به خود به چشم مامور و معذور نگاه می‌کنند، با برگزاری جلسات بحث و رایزنی با مسوولان بیمه مرکزی کشور، انجام مقداری مطالعات میدانی و آگاه شدن از حال و روز پریشان صنعت بیمه یقینا به این نتیجه می‌رسیدند که نه‌تنها نباید دولت از فروش بیمه‌نامه، مالیات بر ارزش‌افزوده دریافت کند بلکه برای گسترش فرهنگ و رشد و توسعه صنعت بیمه باید به آن یارانه هم بپردازد.
با ضریب نفوذ بسیار پایین‌تر از استانداردهای جهانی و با وضعیت بسیار آسیب‌پذیری که صنعت بیمه کشور دارد، به هیچ‌وجه منطقی و به صلاح این صنعت نیست که دولت هم از شرکت‌های بیمه و نمایندگی‌های آنها مالیات بر درآمد دریافت کند و هم مالیات بر ارزش‌افزوده.
در نتیجه همین تصمیم‌گیری‌های جزیره‌ای و فاقد عنصر واقع‌بینی است که اقتصاد کشور ما از شر مشکلاتی که گریبانش را گرفته، رها نمی‌شود و تلاش‌هایی که در دولت‌های مختلف برای اصلاح ساختار آن صورت می‌گیرد، به نتیجه نمی‌رسد.
آخر کدام عقل سلیمی می‌پذیرد که شرکت‌های بیمه در کشوری با درآمد سرانه بسیار پایین و دارای پایین‌ترین ضریب نفوذ بیمه در مقایسه با استانداردهای جهانی، بابت فروش بیمه‌نامه علاوه بر مالیات بر درآمد، مالیات بر ارزش‌افزوده هم به دولت بپردازند و تازه پرداخت این مالیات‌ها علاوه بر شرکت‌های مادر شامل حال نمایندگی‌های آنها هم بشود. در چنین شرایطی چطور می‌توان انتظار توانمند شدن شرکت‌های بیمه و اقبال مردم به خرید هرچه بیشتر پوشش‌های بیمه‌ای داشت. بله، افزایش درآمدهای مالیاتی و کاهش وابستگی دولت به درآمدهای نفتی هدف بزرگ و مقدسی است که به خاطر آن متولیان اخذ مالیات در کشور باید مورد تقدیر قرار گیرند اما حتی برای این کار بزرگ هم خط قرمزهایی وجود دارد که متولیان اخذ مالیات نباید از آن عبور کنند. خط‌قرمزهای صنعت بیمه همین مالیات بر ارزش‌افزوده است ضمن آنکه به دلیل آسیب‌پذیری شدید صنعت بیمه برای مالیات بر درآمد این صنعت هم باید تعرفه‌های ترجیحی در نظر گرفته شود چه در غیر این صورت صنعت بیمه ما دچار مرگ تدریجی خواهد شد؛ مرگی که خسارت‌های جبران‌ناپذیری برای اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت. در این میان مسوولان بیمه مرکزی هم باید به منظور حمایت از ادامه حیات صنعت بیمه و فراهم ساختن موجبات رشد و توسعه آن برای لغو مالیات بر ارزش‌افزوده و تعدیل نرخ مالیات بر درآمد این صنعت جدیت بیشتری به خرج دهند و از طریق کانال‌هایی که در اختیار دارند، در این زمینه اقدام کنند.
برچسب ها: مالیات بر ارزش افزوده

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۲۹۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید

 

محسن گرجی مدیرکل دفتر صنایع منسوجات و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت  در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: ما در زنجیره تامین بخش هایی را بیش از اندازه محدود کرده ایم در حالی که باید سیاست صنعت نساجی را تأمین کنیم، ما در زنجیره این صنعت یک محدودیت هایی داریم.  

 او گفت: به طور کلی در حوزه واردات پارچه باید محدودیت های بیشتری را اعمال کنیم تا ظرفیت تولید های داخل کشور فعال تر شود، ما در تأمین مواد اولیه صنعت پارچه کشور مشکلی نداریم.  

 گرجی بیان کرد: سال گذشته، یک میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار واردات داشتیم که از این رقم ٧٠٠ میلیون دلار به پارچه اختصاص دارد.

او در خصوص حوزه فرش های ماشینی گفت: در حوزه فرش ماشینی تا یک میلیون دلار ظرفیت صادرات وجود دارد، اما افزایش صادرات نیاز به مجموعه اقداماتی دارد. بحث بازگشت ارز هم باید اصلاح شود که یکی از مهم ترین موانع است.

گرجی اضافه کرد: صادرات فرش ماشینی حدود ۲۸۰ میلیون دلار بوده که حدود یک سوم از کل ۷۰۰ میلیون دلار صادرات در دفتر نساجی و پوشاک را به خود اختصاص داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین مانع اجرای عدالت، دنیاطلبی و دنیاگرایی است
  • فرصتی طلایی برای درخشش در جشنواره فروش بیمه میهن
  • نامه دانشجویان دیار حافظ و سعدی به دانشجویان آمریکایی و اروپایی
  • ارزش افزوده در شهرهای کوچک ناچیز است و باید این قانون اصلاح شود
  • آیا وقت آن نرسیده است که شریان‌های حیاتی رژیم جنایتکار صهیونیستی قطع شود؟
  • ارزش افزوده‌ پرداختی به شهرداری‌های لرستان ناچیز است
  • ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید
  • تمدید ارسال اظهارنامه مالیات ارزش افزوده تا ۱۲ اردیبهشت
  • گیر واردات خودروهای کارکرده کجاست؟
  • پایان کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر