Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ نماینده مردم تهران در مجلس، با انتقاد از افزایش بیش از ۱۰ درصدی نرخ اجاره بها در کلانشهر تهران در ماه های اخیر، گفت: مهاجرت بالا، اعمال سلیقه مشاوران املاک و نرخ بالای سود بانکی سه عامل تاثیر گذار در تورم در نرخ اجاره بها است. غلامرضا حیدریبا انتقاد از افزایش بیش از 10 درصدی نرخ اجاره بها در کلانشهر تهران در ماه های اخیر، گفت: رشد اجاره بها در تهران به عوامل مختلفی از جمله تشدید رکود مسکن و تمایل موجران به اجاره داری جهت کسب درآمد مربوط می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه رکود موجود در بخش خرید و فروش مسکن موجران را به افزایش نرخ اجاره هدایت کرده است، افزود: یکی دیگر از عوامل تورم در بخش اجاره بها نرخ سود بانکی است زیرا موجران نرخ اجاره و تبدیل آن به رهن را با نرخ سود بانکی می سنجند. زدو بند برخی مشاوران املاک نرخ اجاره بها را صعودی کرده است این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه مجموعه عوامل در هم تنیده به افزایش نرخ اجاره خانه در کلانشهر تهران انجامیده است، تصریح کرد: اعمال نرخ های سلیقه ای از سوی مشاوران املاک با زد و بندهای مختلف یکی دیگر از عوامل دخیل در نرخ های نجومی اجاره بها در مناطق مختلف تهران است. حیدری با تاکید بر اینکه نرخ اجاره بها در تهران فشار مضاعفی بر اقشار پایین و حقوق بگیر جامعه تحمیل کرده است، گفت: درصد قابل توجهی از درآمد اقشار متوسط و ضعیف جامعه هر ماه صرف اجاره خانه می شود که متاسفانه این موضوع مشکلات بسیاری را برای مردم ایجاد کرده است.

مهاجرت بالا به تهران عامل پیشی گرفتن تقاضا بر عرضه و رشد نرخ اجاره بها وی با اشاره به نرخ بالای مهاجرت به تهران، گفت: متاسفانه بالا بودن نرخ مهاجرت از شهرهای و استان های دیگر به کلانشهر تهران خود عامل مهمی در باز شدن فنر نرخ اجاره بها بوده ، زیرا در این راستا تعادل میان عرضه و تقاضا بر هم خورده است. این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه پیدا کردن راهکاری برای مهاجرت معکوس از تهران به استان های دیگر می تواند در تعادل بخشی به قیمت ها در بازار اجاره بها موثر باشد، افزود: در حال حاضر تنظیم بازار اجاره بها در تهران منوط به تنظیم تقاضا و عرضه در این حوزه است. وی با اشاره به تجربه کشورهای پیشرفته در تامین خانه ارزان برای مردم، گفت: در برخی از کشورهای پیشرفته تامین خانه های ارزان قیمت برای افراد نیازمند صورت گرفته تا به این ترتیب جلوی افسار گسیختگی قیمت های اجاره نشینی گرفته شود که این مهم در ایران نتوانست با مکانیزم مشخص عملیاتی شود. حیدری با بیان اینکه در ایران بیشتر برای صاحب خانه شدن مردم کار شده است، تصریح کرد: ساخت مسکن مهر یا واگذاری زمین از طریق بنیاد مسکن اقدامی در راستای صاحب خانه شدن مردم بوده است. وی ادامه داد: هر چند برای خانه دار شدن مردم برنامه های مشخصی دیده شده اما متاسفانه مهاجرت زیاد به کلانشهری همچون تهران فاصله بین عرضه و تقاضا را زیاد کرده که نتیجه آن آشفتگی فعلی بازار مسکن به ویژه اجاره بها است. وی با تاکید بر اینکه مشکل رشد خارج از ضابطه نرخ اجاره بها در شهرستان های مختلف کشور همانند تهران نیست، گفت: مهم ترین راهکاری که می تواند به تنظیم بازار اجاره بها در کلانشهرها منجر شود مقابله با مهاجرت است تا به این ترتیب عرضه و تقاضا در مداری همسو قرار بگیرند. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: متخصصان در حوزه کمیسیون عمران باید با برنامه ریزی منسجم از رشد بی رویه نرخ اجاره بها در کلانشهرها به ویژه تهران جلوگیری کنند از این رو لازم است سازوکارهای لازم در تعامل با وزارت راه و شهرسازی در نظر گرفته شود./

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۳۲۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جامعه و دولت به درآمدی که مردم ایجاد می‌کنند وابسته است

ایسنا/قزوین عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد قزوین گفت: واقعیت این است جامعه و دولت به درآمدی که مردم ایجاد می‌کنند وابسته است و نمی‌تواند بدون درآمد مردم یک دولت پایدار و مقاوم در برابر نواسانات و سیکل‌های سیاسی و تجاری باشد

بیت‌الله اکبری‌مقدم در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص شعار سال جاری اظهار کرد: شعارهای سال کاملاً هدفمند است و اهداف مشخصی را دنبال می‌کند و اینکه در شعار سال جاری به مشارکت مردم تأکید شده نشان‌دهنده این است که خلأهایی از قبل وجود داشته که باید منبعد به آن توجه شود و برای برطرف کردن این خلأها اقدام کرد.

وی گفت: واقعیت این است جامعه و دولت به درآمدی که مردم ایجاد می‌کنند وابسته است و نمی‌تواند بدون درآمد مردم یک دولت پایدار و مقاوم در برابر نواسانات و سیکل‌های سیاسی و تجاری باشد، مثلاً اینکه می‌گوییم دولت ما به نفت وابسته است پس می‌تواند بدون درآمد مردم نفت را بفروشد و درآمد داشته باشد درست نیست چراکه اگر به خاطر مسائلی که در دنیا وجود دارد تحریم شویم دست دولت خالی خواهد شد بنابراین دولتی می‌تواند به‌عنوان دولت پایدار و مقاوم در مقابل نوسانات سیاسی و اقتصادی دنیا بایستد که مشارکت مردمی در آن بالا باشد.

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد قزوین تصریح کرد: درگذشته تلاش‌هایی هم صورت گرفته که اهداف اقتصادی برای افزایش تولید ایجاد شود اما شرایط نشان می‌دهد که مشارکت به حدی نبوده که ما را به استاندارد لازم برساند به همین جهت رهبری در شعار سال جاری به مشارکت مردم تأکید کرده‌اند.

وی بیان کرد: برای راهکارهای جذب مشارکت مردم باید برنامه‌ریزی و برنامه‌های عملیاتی و اهداف‌ کوتاه‌مدت بر این اساس تنظیم شود، هدف استراتژیک در شعار سال را رهبری مشخص کرده‌اند و باید ارگان‌ها، سازمان‌ها و حتی شرکت‌های تولیدی و خدماتی در تمام برنامه‌ریزی‌های خود شعار سال را به‌عنوان سیاست حاکم در نظر بگیرند تا مشارکت مردم را در تمامی امور شاهد باشیم و از این طریق جهش تولید رقم بخورد.

اکبری‌مقدم خاطرنشان کرد: اگر مشارکت مردم جذب نشود به جهش تولید و رشد و توسعه نخواهیم رسید و اهداف دست‌نیافتنی خواهد ماند؛ مجلس نقش وضع، اصلاح و تقویت قوانین را دارد تا به دولت راهکار داده شود و دولت نقش تسهیلگری خود را برای ایجاد مشارکت مردم فراهم کند.

وی افزود: مجلس و دولت به‌عنوان قوه مجریه نقش مهمی در جلب مشارکت مردم‌ دارند چراکه وقتی مردم ببینند تسهیلگری ایجاد شده به‌طور مثال در نقش واسطه‌گری مالی بانک‌ها درست عمل کنند و بازار سرمایه امنیت خوبی پیدا کند و شفافیت و کارایی آن بالا برود، مردم به صورت خودکار درست عمل می‌کنند چراکه نگاه مردم به قوانین و قوه مجریه است.

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد قزوین درباره میزان تحقق شعارهای سال گذشته اظهار کرد: مشکلاتی که در این سال‌ها پیش‌آمده همه از یک جنس نیست و نمی‌شود قضاوت کرد چراکه بسیاری از عوامل بیرونی مانعی برای تحقق شعار سال هستند و این موانع سبب شده از رسیدن به اهداف فاصله گرفته باشیم.

اکبری‌مقدم در پایان گفت: از طرفی دیگر برخی مواردی همچون کاهش رشد جمعیت باعث شده به اهداف دست پیدا نکنیم چراکه تولیدی‌ها با مشکل نیروی کار مواجه هستند؛ تقاضا برای نیروی کار وجود دارد اما رشد نقدینگی و کنترل نکردن سیاست‌های پولی در ایران باعث شده نرخ تورم بالا برود و به همین دلیل خیلی از دستمزدها با بازار سازگار نباشد، قوانین حوزه کار هم باید اصلاح شود و بر اساس شرایط فعلی بازار کار نوشته شود تا بتوان در جهت حل مشکلات گام برداشت.
 
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رحمانی فضلی: دولت ضعیف و قوی، هر کدام ۲۰ درصد کشور را عقب یا جلو می برند /بدون فضای باثبات نمی شود کاری کرد
  • شب عید املاکی‌ها، روز سیاه مستاجرها
  • از ظرفیت های موجود در جامعه هنرمندان مهاجر استقبال می کنیم
  • هدف بنیادعلوی توانمند سازی وایجاد درآمدپایداربرای اقشار ضعیف است
  • جامعه و دولت به درآمدی که مردم ایجاد می‌کنند وابسته است
  • با ۵۰۰ میلیون تومان در کجای تهران می‌توان خانه رهن کرد؟
  • معرفی و انتصاب مجری و نماینده بنیاد علوی در استان کهگیلویه وبویراحمد
  • رشد ۴۲ درصدی اجاره خانه در فروردین ۱۴۰۳
  • رشد 42 درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سال های گذشته بی نظیر است
  • رشد 42درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سالهای گذشته بی نظیر است