Web Analytics Made Easy - Statcounter

صالحی گفت: الان در گردنه ترامپیسم قرار داریم. پیش بینی درباره اقدامات طرف مقابل مشکل است، زیرا مشخص نیست که طرف مقابل چه مسیری را پیش می‌گیرد.

مراسم رونمایی از کتاب «تجربه‌ای دیگر» خاطرات مرتضی غرقی خبرنگار رسانه ملی عصر امروز با حضور علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و برخی اعضای ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در دانشکده صداوسیما برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی پیش از آغاز سخنان خود از برگزاری نشست نظارت بر برجام در ساعت ۱۷ امروز خبر داد.

علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در این نشست ضمن اشاره به فعالیت‌های این خبرنگار در ماجرای برجام به برجام و محوریت این مسئله سیاسی اشاره کرد و گفت: ملتی که تاریخ نوشتاری نداشته باشد، از تبارشناسی خود نیز مطلع نیست. ملتی ریشه‌دار است که توانسته باشد تاریخی مکتوب از خود به جا بگذارد. از این‌رو اندک‌اند ملت‌هایی که توانسته باشند چند هزار ساله به‌عنوان یک ملت پابرجا باشند، اما یکی از آنها ملت ایران است و در کنار آن یونانی‌ها و مصری‌ها هم چنین شرایطی دارند.

به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی اگر ما این جنگ را در این ارتباط بخواهیم تفسیر کنیم، یک سری از تحولات انقلاب خود یا مقطعی را که می‌خواهیم تدوین کنیم و یا بحث مذکرات هسته‌ای به‌هرحال مقطعی مهم در سیر تکاملی تاریخ انقلاب اسلامی بوده است، چه از نظر منظر ایجابی یا سلبی اگر بنگریم متوجه خواهیم شد که مقطع بسیار مهم، سرنوشت‌ساز و اثرگذار بوده است.

صالحی بابیان اینکه باید این مقطع مهم سیاسی را آن‌گونه که بوده به نسل‌های آینده منتقل کنیم که البته کار مشکلی است، گفت: هر فردی که کتابی می‌نویسد، یقیناً این کتاب بی‌طرف خواهد بود. کار نویسنده بی‌طرف دشوار است؛ چراکه سعی می‌کند به‌نحوی مواردی که از منظر خود صحیح است را منتقل کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی بابیان اینکه بیان بدون جانبدارانه تقوا می‌خواهد تا فرد تمام حقایق را بازگو کند، خاطرنشان کرد: چاره‌ای نیست؛ چراکه این امری مبتلابه در تمامی دنیاست. کتابی که آبجکتیو باشد، سخت یافت می‌شود، اما یک راه برای رسیدن به حق است. آنکه نویسندگان متعدد از منابع مختلف این مقطع را به رشته تحریر درآورند.

این عضو ارشد جمهوری اسلامی ایران در مذکرات هسته‌ای در ادامه بابیان اینکه مرتضی غرقی نویسنده کتاب «تجربه‌ای دیگر» شخصیتی فرهیخته دارد و برای مردم نیز نام‌آشناست، توضیح داد: ما او را به‌عنوان فردی بی‌طرف در بازگو کردن اخبار می‌شناسیم. من ندیدم سمت‌گیری سیاسی در کار حرفه‌ای داشته باشد و این سرمایه‌ای برای کتاب اوست. او دیده‌ها و شنیده‌ها را همانند دوربین و ضبط‌صوت منعکس کرده است و این کتاب برای اهالی تحقیق خوب است تا بدانند شرایط آن زمان مذکرات به چه شکلی بوده و آن هم از دید یک خبرنگار. از این جهت این کتاب را مهم می‌دانم.

صالحی در ادامه سخنان خود به اصل مذکرات و اهمیت آن اشاره و با تأکید بر اینکه مذکرات ایران با ۵ کشور دیگر به‌نحوی مذکرات الگو شمرده می‌شود، اضافه کرد: مذکرات ایران به ۱+۵ الگو بود؛ چراکه از جهات مختلف کل جهان را درگیر خود کرده بود و بازتابی عمومی و جهانی در کل دنیا داشت و بنابراین تنها اخبار آن در ایران منعکس نمی‌شد.

به گفته وی بنده به‌عنوان کوچک‌ترین و دیرپاترین فردی که در امر بحث هسته‌ای حضور مستمر داشته، می‌توانم بگویم این مذکرات از هر جهت مهم بود. این مذکرات پیشینه محکمی داشت و هر مسئولی خشتی روی خشت گذاشت و این‌گونه نبود که ناگهانی مذکرات آغاز و به سرانجام رسیده باشد. این مذکرات پیشینه‌ای داشت و روبه‌جلو راه بازتر شد؛ چراکه در هر دوره شرایط متفاوت است و نمی‌توان هیچ‌یک را با دیگری مقایسه کرد چون شرایط مساوی نبود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ضمن اشاره به اینکه حسنی که در این مرحله آخر از مذکرات دیده شد این بود که راه مذکرات هسته‌ای ایران از قبل باز شده بود، گفت: رهبر انقلاب اجازه دادند مذکرات دوجانبه قبل از دولت یازدهم آغاز شود و تنها دولت یازدهم از این فرصت به‌خوبی استفاده کرد و ماجرا شتاب گرفت و این‌طور نبود که در خلاء مذکرات انجام شده باشد. از سوی دیگر هم مذاکره‌کنندگان تیم ایران صاحب تجربه بوده و سال‌ها در جریان امر بودند، هرچند گروهانی در برابر لشکر بودیم؛ آنطرف آن‌قدر تجربه نداشت، آنها جدیدالورود به بحث هسته‌ای ایران بودند، اما طرف ایرانی چه بنده و چه آقای ظریف از قبل مسائل هسته‌ای ایران را می‌دانستیم و همین مسئله کمک‌کننده بود.

صالحی با تعبیر اینکه ما در یک گردنه ترامپیزم قرار گرفتیم و یکی از مشکلاتی که پیش روی سیاستمداران است این است که پیش‌بینی اتفاقات مشکل‌تر است، گفت: پیش‌بینی مشکل است؛ چراکه طرف مقابل خیلی مشخص نیست که چگونه بازی می‌کند. نه فقط برای ما قابل پیش‌بینی نیست، بلکه برای همه مشکل است، اما ما یک نقطه مثبت داریم. یک بار با تمام وجود این‌گونه فکر کنید و ببینید این حرف چقدر درست است.

وی افزود: فرض کنید برجام نبود، خیلی‌ها این سؤال را مطرح می‌کنند، در شرایط کنونی ترامپ بود، قطعاً شرایط سخت‌تری پیش می‌آمد. بله! ما ملتی مقاوم هستیم، اما اقتدار و مقاومت همواره در طول ا
نقلاب همراه با تدبیر و هوشمندی بوده است و این‌گونه نبوده که این اتفاقات و سیر تحولات ما و جنگ یکباره به اتمام رسیده باشد، ‌ این‌گونه نبود، بلکه هوشمندی و تدبیر خاصی به کار گرفته شد تا انقلاب اسلامی ۳۸ سال عزتمندانه به پیش رود، اما در این میان خیلی‌ها هم سعی کردند انقلاب را به زمین بزنند، اما روزبه‌روز مقتدرتر شد.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: اگر این اقتدار نبود، آنها برای ما تره هم خرد نمی‌کردند. این اقتدار اما ناشی از چیست؟ اگر اراده در ملتی نباشد، تدبیر وجود نداشته باشد، قطعاً در مقابل مکر دشمن شکست می‌خورد. اگر برجام هم نبود، در شرایط سخت بودیم اما جمهوری اسلامی ایران تدبیر کرد و خود را در موقعیت بالاتر قرار داد. ببینید در حال حاضر چه کسی ناله کرده است و می‌سوزد. ما نسبت به قبل برجام چه کم آوردیم. آیا نفتکش‌ها، بانک‌ها (کوچک نمی‌گویم بزرگ) بیمه‌ها و... راه نیفتاده است؟ اگر نه بگوییم، کتمان حقایق است.

صالحی ضمن اشاره به اینکه یکی از اشکالات من این است که حرف را می‌زنم و در مقابل از چپ و راست درباره آن صحبت می‌شود، گفت: الان ما چیزی را از دست نداده‌ایم، این را قبول کنید. من به‌عنوان فردی مطلع در صنعت هسته‌ای می‌گویم اگر برجام به هم بخورد، چگونه برمی‌گردیم طرف مقابل ناراحت است، ما که رآکتور جدید را می‌سازیم، رآکتور اراک به‌خوبی پیش می‌رود، غنی‌سازی را انجام می‌دهیم و همه چیز روی ریل است. ما می‌دانیم صنعت هسته‌ای ما روی ریل است و با قدرت و قوت پیش می‌رود و هنوز هم من روی قسمم هستم.

رئیس سازمان انرژی اتمی بابیان اینکه ضمن اجازه از مسئولان نظام و وزارت اطلاعات قرار شده آقای کمالوندی، دوستان، خبرنگاران و علاقه‌مندان را برای بازدید همراهی کنند، گفت: برخی دوستان می‌گویند صنعت هسته‌ای متوقف شده است اما این مملکت صاحب دارد، این‌گونه نیست که رها کنیم. اطمینان داشته باشید که ما خود را خادم می‌دانیم و یک بار به خادم خود اعتماد کنیم، زیرا صنعت هسته‌ای خیلی بهتر از گذشته جلو می‌رود ولی این مقدار اطمینان را داشته باشید و من آن را اعلام می‌کنم و به‌زودی دکتر کمالوندی راه را باز کنند تا خبرنگاران و علاقه‌مندان از صنعت هسته‌ای بازدید کنند.

در ادامه حجت‌الاسلام حسینیان رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی بابیان اینکه هر حرکت پیشرو گاه با موانع روبرو می‌شود، گفت: حتماً باید در مسیر یک حرکت انعطاف وجود داشته باشد، اگر گروهی روی حرف اولیه بایستند و انعطاف نشان ندهند، محکوم به شکست هستند.

حسینیان ضمن بیان اینکه ما در تاریخ شیعه و جهان از امام انقلابی‌تر نداشتیم، گفت: ما در جزئیات برجام حرف و صحبت داشتیم. خیلی از مسائل اتفاق افتاده که ما پیش‌بینی می‌کردیم.

حسینیان گفت: وقتی ما به یک مانع بزرگ برخورد کردیم باید زمان را از دست ندهیم و به بازسازی بپردازیم و خود را قدرتمند تر کنیم و بعد دوباره به صحنه مبارزه بازگردیم، حتی اسلام هم اجازه نمی دهد قبل از موعد دقیق عمل هوادارانش وارد عمل شوند.

وی خاطرنشان کرد: حضرت امام وقتی قطعنامه را پذیرفتند هیچ گاه به خوبی از آن سخن نگفتند و فرمودند جام زهر بود و هیچ گاه در اجتماعات حاضر نشدند و از پذیرش قطعنامه چنان غمیگن شدند که دیگر ایشان را به جز یکبار که برای دیدار با خانواده شهدا آمدند ندیدیم.

رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی ادامه داد: امام قطعنامه را جام زهر می دانستند چون استراتژی ایشان انعطاف نبود و می بینیم که در زمان نزدیک به رحلت انقلابی تر می شوند. امام بعد از پذیرش قطعنامه می فرماید وقت آن است که پرچم اسلام را در کاخ های سفید و سرخ به اهتزاز در آوریم.

وی اظهار داشت: با وجود اینکه امام راحل می دانستند مشکلات اقتصادی به مردم فشار آورده در عین حال می فرمایند، نباید مشکلات مسولین را از هدف تشکیل حکومت واحد جهانی باز دارد و باید بسیج مستضعفان جهانی تشکیل شود. ما در مرکز اسناد انقلاب اسلامی ایجاد کننده منبع برای تاریخ انقلاب هستیم و خاطرات بسیاری از مخالفین نظام و حتی درباریان را هم منتشر کردیم.

وی درمورد کتاب غرقی آن را دومین اثر این خبرنگار دانست و گفت: تجربه‌ای دیگر گزارشی هنرمندانه از یک واقعه تاریخی همراه با مقدمات است، اما برخلاف آقای صالحی که کتاب را غیرجانبدارانه می‌دانند، ‌اتفاقاً کتاب را بی‌طرفانه نمی‌بینم؛ چراکه طرفدار برجام و تیم مذاکره‌کننده است، ‌ اما درعین‌حال دیدم یکی از منابعی است گرچه با عقاید سیاسی من انطباق ندارد اما منبعی برای تاریخ تحولات جمهوری اسلامی ایران است و بنابراین چاپ شد.

اسفندیاری رئیس دانشگاه صداوسیما در سخنانی کوتاه ضمن بیان اهمیت تاریخی مذکرات هسته‌ای ایران با ۵ کشور دیگر اظهار داشت: از میان ده‌ها خبرنگار حاضر در این برهه تاریخی تنها آقای غرقی همت کرد و تجارب خود را به‌عنوان دیتایی خام در اختیار اساتید قرار داد تا فرآوری روی آن صورت بگیرد.

وی بابیان اینکه نظریه‌ها از مطالعه آنچه در زمین است‌باید آغاز شود، گفت: متأسفانه ما همیشه از آسمان شروع می‌کنیم. این اتفاق امروز یک رخدادی است که در دانشگاه‌های دنیا شاهد آن هستیم. تجربیات حرفه‌ای در عرصه‌ای با دانش نظری و عملی عجین می‌شود و کنار هم رویدادی مهم چون مذکرات هسته‌ای را رقم می‌زند که اهمیت تاریخی دارد و پیرامون پوشش رسانه‌ای آن باید کار کرد.

در ادامه زابلی‌زاده رئیس پیشین شبکه خبر بابیان روزهای مذکرات هسته‌ای و اتفاقات رخ‌داده اظهار داشت: آقای غرقی سال‌ها در خارج از کشور یعنی آمریکا و آلمان در بحران‌های لیبی و مصر حضور داشت و نقش و مسئولیت خبری خود را به‌درستی ایفا کرد، ضمن اینکه تجربه‌هایی هم اندوخت. این تجربه اما نباید در ذهن و فکر او پنهان بماند و حق آن است که در آثاری چون تجربه دیگر منعکس شود.

وی بابیان اینکه تألیف این کتاب بسیاری ارزشمند است، گفت: این اقدام ارزشمند است چراکه خبرنگاری بین‌المللی‌ در عرصه حضور داشته و به این حساسیت رسیده که با توجه به کمبود منابعی که در داخل داریم، تجربیات خود را به رشته تحریر درآورد. غرقی فردی باتجربه و آشنا به سیاست خارجی است. مهارت‌هایی که او در ارتباط‌گیری با نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور خصوصاً در روزهای مذکرات هسته‌ای داشت، تأثیرگذار بود؛ چ
راکه انصافاً رسانه باید نقش خود را در برابر رسانه‌های خارجی ایفا کند.

وی بابیان اینکه رسانه‌های خارجی برنامه‌ریزی کرده بودند که به چه نتیجه‌ای برسند، ازاین‌رو ما نیازمند یک خبرنگار فعال بودیم، توضیح داد: من دیدم آقای غرقی ویژگی‌های مهارتی خوبی دارند، وی مسلط به زبان انگلیسی است، اما متأسفانه ما در برخی از رسانه‌ها از این باب رنج می‌بریم.

زابلی‌زاده به نقش شبکه خبر اشاره کرد و توضیح داد: در آن روزها لازم بود خبر مذکرات لحظه به لحظه منتقل شود، بنابراین برنامه‌ریزی کردیم و با کمک سیاست‌های حوزه، ‌معاونت سیاسی صداوسیما تصمیاتی اتخاذ شد.

وی با اشاره به خاطره‌ای پیرامون مهارت خبرنگاران در خارج از کشور گفت: خبرنگارانی که از روزنامه‌ها، رادیو و تلویزیون و ... مأموریت خارج از کشور می‌روند و به برکت این سفرها و مأموریت‌ها پس از اتمامش تجارب خوبی کسب می‌کنند که باید به رشته تحریر درآورند، زیرا ما به لحاظ منابع خبری و آنچه زاویه دید ما در خبر است، به‌نوعی دچار کمبود هستیم و اگر بخواهیم دو منبع از آثار خبرنگاران داخلی معرفی کنیم، نداریم. به دانشگاه صداوسیما پیشنهاد می‌کنیم که خبرنگاران باتجربه صداوسیما یا سایر رسانه‌ها تجارب خود را به رشته تحریر درآورند.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۳۲۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به نمایش دستاوردهای بزرگ علمی سازمان انرژی اتمی ایران و شرکت‌های زیرمجموعه آن، در حاشیه نمایشگاه پتروتک گفت: تلاش می‌کنیم از سرریز فناوری‌های به‌دست‌آمده در صنعت هسته‌ای کشور برای افزایش کیفیت محصولات نفتی بهره ببریم.

به گزارش خبرنگار شانا، وحیدرضا زیدی‌فرد صبح امروز (دوشنبه، سوم اردیبهشت‌) در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه جامع همکاری مشترک میان سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت نفت با بیان اینکه با آغازبه‌کار دولت سیزدهم بحث افزایش همکاری میان این وزارتخانه و سازمان انرژی اتمی ایران بیشتر مورد تأکید قرار گرفت، گفت: امروز با امضای این تفاهم‌نامه همکاری‌ها در مسیر فناورشدن صنعت نفت منسجم‌تر پیش خواهد رفت.

وی با اشاره به ارائه دستاوردهای بزرگ علمی سازمان انرژی اتمی ایران و شرکت‌های زیرمجموعه آن در حاشیه نمایشگاه پتروتک، ادامه داد: تلاش می‌کنیم از سرریز فناوری‌های به‌دست‌آمده در صنعت هسته‌ای کشور، برای افزایش کیفیت فرایندها، تجهیزات و محصولات نفتی بهره ببریم.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به رتبه نخست وزارت نفت در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: با حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه هسته‌ای می‌توانیم به فناوری‌های جدیدی در زمینه آزمایشگاه‌های مرجع، استانداردهای بالاتر، ایمنی و دیگر موارد مرتبط دست یابیم.

ایران به فناوری تولید مستقیم هلیوم از گاز طبیعی دست یافت

محمد قنادی‌ مراغه، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران نیز در این مراسم با تأکید بر اینکه امروز روز خوبی برای دو صنعت بزرگ نفت و هسته‌ای کشور است، گفت: کاربردهای فناوری هسته‌ای در صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی آن‌قدر زیاد است که نمی‌توان حتی در چند ساعت نیز همه آن‌ها را شرح داد.

وی با بیان اینکه تاکنون دستاوردهای خوبی در زمینه استفاده از فناوری هسته‌ای در بخش‌های مختلف صنعت نفت همچون اکتشاف، چاه‌پیمایی، نشت نفت، چگالی‌سنجی، صحت‌سنجی و... انجام شده است، افزود: با امضای این تفاهم‌نامه شاهد رونق بیشتر همکاری‌های عمیق بین سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت نفت در آینده نزدیک خواهیم بود.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران به تأکیدهای وزیر نفت و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران برای تشکیل کارگروه‌های مشترک بین دو نهاد دولتی برای امضای قراردادها پس از امضای این تفاهم‌نامه اشاره کرد و گفت: تفاهم‌نامه‌ای که امروز امضا شد نقش مهمی در تسریع ساخت تجهیزات ابزار دقیق و افزایش همکارهای دو طرف خواهد داشت.

قنادی ادامه داد: فعالیتی در صنعت نفت کشور وجود ندارد که نتوان آن را با فناوری هسته‌ای گره زد و این دو صنعت همواره دروازه ورود فناوری‌های نو به کشور بوده‌اند.

وی همکاری با شرکت ملی حفاری ایران، شرکت ای‌آی‌ای‌دی (شرکت طراحی و مهندسی صنایع انرژی)، پتروشیمی آریاساسول، پتروشیمی گچساران و... در زمینه دستگاه‌های ابزار دقیق را از تازه‌ترین نمونه‌های همکاری میان سازمان انرژی اتمی ایران و صنعت نفت برشمرد و گفت: هر دو نهاد تجربه‌های زیادی در زمینه اکتشاف مواد هیدروکربوری و هسته‌ای در زیر زمین دارند که می‌توانند با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

تبدیل ضایعات پلاستیکی به سوخت جت و سایر فرآورده‌های هیدروکربوری

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران از تبدیل ضایعات پلاستیکی به سوخت جت و دیگر فرآورده‌های هیدروکربوری با استفاده از پرتودهی هسته‌ای در مقیاس آزمایشگاهی خبر داد و گفت: این سازمان همچنین دستاوردهای خوبی در زمینه برداشت هلیوم از گاز طبیعی، بدون تبدیل گاز به گاز طبیعی مایع شده (ال‌ان‌جی) داشته است.

دیگر خبرها

  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • «رضاخان را بهتر بشناسیم»
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد
  •  استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی
  • استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی