Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@09:24:35 GMT

سیستم آبیاری کم‌فشار در تویسرکان گسترش می‌یابد

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۳۲۶۶۹

سیستم آبیاری کم‌فشار در تویسرکان گسترش می‌یابد

فرماندار تویسرکان گفت: سیستم آبیاری کم‌فشار به منظور استفاده بهینه از منابع آب و حفاظت از هشت هزار باغات موجود در شهرستان تویسرکان در این شهرستان گسترش می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تویسرکان حبیب مومیوند بعد از ظهر امروز در حاشیه بازدید از طرح آب‌رسانی کم‌فشار به باغ‌های روستای وردآورد علیا در جمع خبرنگاران اظهار داشت: استفاده بهینه و مدیریت مصرف منابع آب در شرایط کنونی یکی از مهم‌ترین رویکردهای دولت به حساب می‌آید و اکنون طرح‌های زیادی در حوزه تأمین آب در شهرستان تویسرکان در حال اجراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: آبیاری کم‌فشار یکی از بهترین روش‌ها برای رعایت الگوی مصرف آب و حفاظت از منابع آب زیرزمینی به شمار می‌رود که اکنون با صرف اعتباری معادل یک میلیارد تومان در 300 هکتار از باغ‌های روستای وردآورد علیا برای اولین بار به صورت گسترده در شهرستان تویسرکان، در حال اجرا است.

مومیوند با اشاره به اینکه برای اجرای این طرح 11 کیلومتر لوله‌گذاری با استفاده از لوله‌های 250 میلی‌متری و 200 میلی‌متری انجام شده است گفت: طرح آب‌رسانی کم‌فشار به باغ‌های روستای وردآورد علیا به عنوان الگو و نمونه برای تمامی باغ‌ها و مزارع شهرستان تویسرکان به حساب می‌آید.

وی تأکید کرد: استفاده از سیستم آبیاری کم‌فشار موجب می‌شود تا باغ‌ها و مزارع شهرستان تویسرکان در شرایط خشک‌سالی و کمبود بارش نیز با مشکل مواجه نشوند و به‌این‌ترتیب معیشت حدود 70 درصد از مردم شهرستان که به باغ‌های گردو بستگی دارد در سال‌های خشک‌سالی و کم‌آبی دچار خسارت‌های فراوان نشود.

فرماندار تویسرکان اظهار داشت: این روش آبیاری به ویژه در زمین‌ها، باغ‌ها و مزارعی که مسطح نیستند و به علا برخورداری از شیب نمی‌توانند از آبیاری تحت‌فشار استفاده کنند، کاربرد زیادی دارد.

وی به تأمین 85 درصد از اعتبارات مورد نیاز برای تجهیز باغ‌ها و مزارع به سیستم آبیاری کم‌فشار خبر داد و تصریح کرد: اجرای فراگیر این طرح در شهرستان تویسرکان به عنوان یک منطقه کوهستانی با مشکلات قابل توجهی همچون نبود راه‌های دسترسی بین باغی و بین مزارع و بافت سنگی زمین‌ها و وجود سنگ‌های بزرگ روبه‌رو است.

مومیوند تأکید کرد: شهرستان تویسرکان از هشت هزار هکتار باغ‌های متنوع برخوردار است که پنج هزار و 500 هکتار از آن‌ها مربوط به باغ‌های گردو می‌شود و در حالی که معیشت نزدیک به 70 درصد از مردم شهرستان وابسته به باغ‌های گردو است، بروز خشک‌سالی و نبود مدیریت صحیح منابع آب خسارات فراوان اقتصادی به دنبال خواهد داشت.

وی افزود: اکنون راندمان و بازدهی استفاده از آب در طرح آبیاری کم‌فشار در باغ‌های روستای وردآورد علیا از 30 درصد در حالت سنتی به بیش از 95 درصد رسیده است.

فرماندار تویسرکان گفت: در روش‌های سنتی آبیاری شاهد هدر رفت و پرت 70 درصد از آب‌های جاری و 30 درصد راندمان مفید هستیم اما با اجرای طرح آبیاری کم‌فشار و بهره‌وری بیش از 95 درصدی از آب می‌توان به احیا باغ‌ها و مزارع آسیب دیده و گسترش مزارع در مناطقی که امکانش وجود دارد همت گماشت.

وی تأکید کرد: از همه باغداران و کشاورزان شهرستان تویسرکان دعوت می‌کنیم تا به صورت گسترده و به منظور حفاظت از باغ‌های شهرستان از اجرای این طرح استقبال کنند.

انتهای پیام/

R41405/P1377/S6,75/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۳۲۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل طرح‌های آبی مشگین‌شهر نیازمند ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار است

علی حیدری اناری در نشست با منتخب مردم شهرستان مشگین‌شهر در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: طرح آبرسانی مشگین شهر از سد احمد بیگلو دارای ۱۶ کیلومتر خطوط انتقال، تعداد ۳ باب ایستگاه پمپاژ و ۴ مورد مخزن ۵ هزار متر مکعبی است که فاز اول آن به طول ۶ کیلومتر و احداث مخزن ۵ هزار مترمکعبی آب خام در محل تصفیه‌خانه در حال اتمام بوده و تکمیل و بهره‌برداری کامل این طرح نیازمند مبلغ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.

او افزود: شبکه آبیاری و زهکشی سبلان در ۲ ناحیه عمرانی (شمالی و جنوبی) با هدف زیر پوشش قرار دادن اراضی کشاورزی منطقه رضی و مشگین شهر در دست اجرا است که تکمیل آن توسعه زنجیره آبیاری مدرن در مشگین شهر را به دنبال خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل تصریح کرد: برای تکمیل عملیات باقی مانده شبکه آبیاری سبلان، شامل تکمیل ایستگاه‌های پمپاژ، لاینینگ ۸ کیلومتر کانال اصلی و سایر عملیات عمرانی در ناحیه جنوبی جمعا مبلغ ۸۰۰ میلیارد تومان مورد نیاز می‌باشد.

حیدری اناری عنوان کرد: مرمت و بازسازی سد اینچه نو جهت افزایش ضریب اطمینان پایداری تامین آب شرب شهر مشگین‌شهر و روستا‌های اطراف نیز از دیگر پروژه‌های مهم این شهرستان به شمار می‌رود که با در نظر گرفتن خطوط انتقال نیازمند ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.

او گفت: اصلاح و تغییر مسیر خطوط انتقال آب در منطقه رانش ایلاندو و احداث حوضچه آبگیر در راستای تامین آب شرب پایدار مردم این شهرستان از اقدامات شرکت آب منطقه‌ای اردبیل در منطقه است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • تویسرکان پیشتاز کشت کلزا در استان همدان
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • کمیته امداد تویسرکان از مادران باردار و شیرده حمایت می کند
  • برنامه‌های فرهنگی و هنری اوقات فراغت مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی،هنری اوقات فراغت در مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • تکمیل طرح‌های آبی مشگین‌شهر نیازمند ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار است
  • ۸۵ درصد از شبکه آبیاری سد حوضیان الیگودرز اجرا شد
  • برنامه‌های فرهنگی، هنری و تربیتی اوقات فراغت در محلات با محوریت مساجد گسترش می‌یابد
  • هشدار سایبری: از USB نامطمئن استفاده نکنید، بدافزار خطرناک PlugX در حال گسترش است