Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، یک مکتوب از دیپلمات های ارشد و کارمندان سفارت افغانستان در کانادا در صفحات مجازی منتشر شده که در آن، این کارمندان به دلیل سوء رفتار شینکی کروخیل، عضو پیشین مجلس نمایندگان و سفیر افغانستان در اوتاوا، اعلام کرده اند که به رسم اعتراض دست از کار کشیده و به سفارت بازنمی گردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مکتوب که به تاریخ ۲۲ سرطان صادر شده، آمده است که خانم کروخیل، شخصی را بر اساس شناخت قبلی که با او داشته، به عنوان کارمند محلی استخدام کرده است، اما این فرد، نه تنها روحیه همکاری نداشته، بلکه باعث بروز مشکلات برای سایر همکاران گردیده است.

در ادامه این مکتوب آمده که اخیرا این فرد با توهین به تمامی دیپلمات های سفارت، از مرز تمامی خصوط سرخ گذشته و هویدا ساخت که شایستگی کار کردن در سفارت را ندارد.

به دنبال این مسأله، روزنامه هافينگتن پست كانادا نیز نوشته که مقام های کانادایی انتصاب شینکی کروخیل، سفیر افغانستان در این کشور را بنا بر فساد اداری دانسته و از دولت جاستين ترودو، نخست وزیر این کشور انتقاد کرده که در پذيرش وی دقت نکرده ‌اند.

این در حالی است که شبیه این مشکلات و برخوردها در برخی از سفارت های دیگر نیز مشاهده شده است.

پیرامون این مشکلات، داوود کلکانی، عضو کمیسیون روابط بین الملل مجلس نمایندگان به خبرگزاری آوا گفت که حکومت وحدت ملی از زمان ایجاد تاکنون، به ‌موضوع شایستگی در هیچ عرصه‌یی توجه نکرده ‌است.

آقای کلکانی افزود، در مورد سیاست خارجی نیز، حکومت وحدت ملی افرادی را که هیچ آشنایی با ‌دیپلماسی و روابط بین‌الملل نداشته، با در نظر داشت روابط حزبی و گروهی، به‌عنوان سفیر و اتشه سیاسی تعیین کرده ‌است.

وی با اشاره به برخی سفیران از جمله شینکی کروخیل، سفیر افغانستان در کانادا، گفت که این خانم نیز همانند بسیاری از دیپلمات‌های افغانستان، شرایط لازم برای سفیر شدن را ندارد.

کلکانی اضافه کرد: "همکاران ما که هیچ تحصیلاتی در دیپلماسی نداشتند و در پارلمان نیز فعال نبودند؛ نظر به ‌این که در تیم ‌انتخاباتی رئیس جمهوری کار کرده ‌بود و یا وابستگی سیاسی به ‌رئیس جمهوری داشتند، به‌عنوان سفیر مقرر شدند".

او با بیان‌ این که وزارت خارجه د قسمت تعیین سفیران هیچ صلاحیتی ندارد، گفت که رئیس جمهوری با انحصار قدرت، تمام سفیران و اتشه‌های سیاسی را انتخاب می‌کند.

از سوی دیگر، سید صفی الله هاشمی، معاون کمیسیون روابط بین الملل مجلس سنا نیز در گفتگو با خبرگزاری آوا از ضعف دیپلماسی خارجی کشور انتقاد کرد و گفت که دیپلماسی افغانستان تحت شعاع موضوعات سیاسی، قومی و حزبی قرار گرفته‌است.

به‌ باور هاشمی، اکثریت سفیران بدون در نظرداشت شایستگی و تجربه، از سوی حکومت به‌عنوان سفیر مقرر می‌شوند. این افراد نمی‌توانند از کشور درست نمایندگی کنند و باعث می‌شود تا روابط کشور با جهان به‌سردی بگراید.

او با تأکید بر این که افغانستان در شرایط کنونی نیاز به‌یک دیپلماسی فعال دارد، تصریح کرد که حکومت باید در قسمت انتخاب سفیران، تجدید نظر کند.

در همین حال آگاهان روابط بین‌الملل نیز تأکید دارند که حکومت وحدت ملی به‌سیاست خارجی کشور اهمیت نمی‌دهد و افراد را بر اساس لیاقت، شایستگی و توانایی، به‌عنوان نماینده سیاسی در بیرون از کشور نمی‌گمارد.

سید ناصر موسوی، آگاه روابط بین‌الملل به‌خبرگزاری آوا گفت که حکومت وحدت ملی هیچ اهمیتی به‌سیاست خارجی کشور نمی‌دهد؛ در حالی که سیاست خارجی دولت مهم‌ترین بخش حکومت را تشکیل می‌دهد.

آقای موسوی افزود که مأاسفانه اکثر افراد در حکومت کنونی بر اساس زد و بندهای سیاسی و قومی در مهم ترین پست‌های دیپلماسی راه پیدا کرده‌اند؛ در حالی که از دیپلماسی هیچ نمی‌دانند.

او اشاره کرد که برخی افراد ملکی و یا جنرالان نظامی که چیزی در مورد روابط بین‌الملل نمی‌دانند؛ پس از سبک دوش شدن از وظایف شان، از سوی رئیس جمهوری به‌عنوان سفیر و یا اتشه سیاسی گماشته می‌شوند.

به ‌گفته موسوی؛ وزارت خارجه در انتخاب دیپلماتان خود به هیچ وجه مستقل نیست و تصمیم اصلی را شخص رئیس جمهور و رئیس اجرایی و در برخی موارد حتی کشورهای بیرونی می‌گیرد.

او تأکید کرد که اگر حکومت می‌خواهد در مشارکت وسیع بین المللی قرار داشته‌باشد؛ باید زبده ترین افراد را در دستگاه دیپلماسی مقرر کند، در غیر آن با سفیران کنونی نمی‌تواند کار مثبتی انجام دهد.

موسوی هم‌چنان یادآور شد که سیاست خارجی افغانستان از برخورد احساساتی و واکنشی در رابطه با قضایای بین‌المللی رنج می‌برد.

احمد ارشاد خطیبی استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین الملل نیز در این مورد به‌آوا گفت، حکومت وحدت ملی همانند تعیینات داخلی، در قسمت تعیینات خارجی نیز روش‌مند رفتار نمی‌کند.

آقای خطیبی افزود که افراد بدون شایستگی، تجربه، درایت و زیرکی و براساس روابط به‌نمایندگی های کشور در بیرون مقرر می‌شوند.

او تأکید کرد که این تعیینات اکثرا ابزاری بوده و برای راضی ساختن افراد و گروه‌ها انجام می‌شود.

به ‌باور آقای خطیبی، این افراد جدا از این که نمی‌توانند از منافع ملی کشور در بیرون نمایندگی کنند، در امر تعیین سیاست گذاری‌ها نیز نمی توانند نقش ایفا کنند.

آگاهان در حالی تعیین سفیران و اتشه‌های سیاسی را سلیقه ای می‌خوانند که رئیس جمهور غنی در جریان پیکارهای انتخاباتی بارها بر ضد خویش‌خوری شعار می‌داد. اما به شعارهای خود پشت پا زد و عبدالقیوم کوچی، عموی خود را به عنوان سفیر افغانستان در روسیه مقرر کرد.

انتهای پیام/

برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۳۴۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان

وزیر امور مهاجرین حکومت طالبان اعلام کرد طی سال گذشته بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «خلیل‌الرحمان حقانی» وزیر امور مهاجرین حکومت طالبان با اشاره به اقدامات اخیر پاکستان اظهار داشت بیش از 600 هزار پناهجو در ماههای اخیر به افغانستان اخراج شده‌اند.

وی افزود از ایران و برخی کشورها نیز هزاران مهاجر افغان به کشورشان بازگشته‌اند.

حقانی گفت برای بازگشت کنندگان به کشور، مراکز موقت فراهم شده است تا از آنجا به ولایت‌های مورد نظر انتقال یابند.

این در حالی است که شماری از پناهجویان تازه بازگشته به افغانستان از حکومت طالبان خواستار کمک و سرپناه دائمی و همچنین فرصت‌های کار شده‌اند.

آمادگی پاکستان برای اخراج پناهجویان «با مدرک» افغاناتریش خواستار اخراج پناهجویان پذیرش نشده افغان از اروپا شدپارلمان انگلیس طرح اخراج پناهجویان به رواندا را تصویب کرد

وزیر امور مهاجرین حکومت طالبان پیش از این در دیدار با «شوکو شیموزاوا» رئیس پشتیبانی و امنیت کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در بهمن‌ماه سال گذشته گفته بود بیش از یک میلیون مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند.

این بازگشت‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بر اساس آمار سازمان ملل، بیش از 29 میلیون افغان (بیشتر از نیمی از جمعیت این کشور) به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افشای شگرد مادر و پسر تهرانی برای آدم‌ربایی مردان جوان
  • روسیه: به نظرات طالبان در نشست‌های بین‌المللی اهمیت می‌دهیم
  • مراسم چهلم شهدای حمله به کنسولگری ایران در دمشق فردا برگزار می‌شود
  • مراسم چهلم شهدای حمله به کنسولگری ایران دردمشق فردا برگزار می‌شود
  • ادامه چالش‌های مواد مخدر برای افغانستان
  • واکنش طالبان به تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • قدردانی طالبان از تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان
  • کمک بشردوستانه چین به هلال‌احمر افغانستان