Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از انگجت، استفاده از سوخت‌های فسیلی در دنیای امروز همچنان ادامه دارد و دانشمندان به دنبال راه‌هایی برای صرفه‌جویی در مصرف آنها و همچنین کاهش اثرات استفاده از آنها هستند.

در جدیدترین تلاش محققان چینی موفق شدند با استفاده از انرژی خورشیدی گاز کربن‌دی‌اکسید(CO2) را به کربن مونواکسید (CO) تبدیل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ترفند به کار رفته در این فرایند استفاده از فوتوکاتالیست‌های از جنس آلیاژ نیکل است که به صورت اسفنجی طراحی شده و عمل تولید کربن مونواکسید را انجام می‌دهد.

فتوکاتالیست(Photocatalyst) به کاتالیزگرهایی گفته می‌شود که در حضور نور فعال می‌شوند.

فتوکاتالیست‌ها معمولاً اکسیدهای جامد نیمه‌رسانا هستند که با جذب فوتون‌ها یک جفت الکترون-حفره در آنها ایجاد می‌شود. این الکترون-حفره می‌توانند با مولکول‌های موجود در سطح ذرات واکنش دهند.

از فتوکاتالیست‌ها در تصفیه آب، تصفیه آلاینده‌ها از هوا، شیشه‌های خودتمیزشونده، تجزیه مولکول‌های آلی و ... استفاده می‌شود.

برای تبدیل این فرایند به وضعیت صنعتی نیاز به انجام کارهای زیادی است تا بتوان تولید انبوه سوخت را آغاز نمود.

این روش می‌تواند برای تولید سوخت‌های مصنوعی نظیر اتانول و استیک‌اسید با حداقل تاثیرگذاری بر محیط زیست مورد استفاده قرار بگیرد زیرا به جای نیاز به سوخت‌های فسیلی یا طبیعی(بیومس) نیاز به گاز کربن دی‌اکسید و نور خورشید است.

محصول این فرایند هنوز کاملا سازگار با محیط زیست نیست، اما به اندازه کافی تمیز خواهد بود که شرکت‌هایی که هنوز هم باید از سوخت‌های معمولی استفاده کنند، می‌توانند این کار را همراه با اینکه انتشار CO2 کمتر شود، انجام دهند.

نتایج این تحقیق در ژورنال علمی Science Advances منتشر شده است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۳۵۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه سیار، روشی خلاق برای ترویج کتابخوانی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، در استان همدان هم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از سال ۱۳۴۴ اقدام به راه اندازی کتابخانه‌ سیار کرده که اکنون به ۳ اکیپ رسیده است.

با یک گروه کتابخانه‌ سیار همراه شدیم و به روستای طاس تپه‌ کبودراهنگ رفتیم و برنامه‌ها را از نزدیک دیدیم.

میلاد عربی، مدیر مدرسه بویاقچی گفت: این مدرسه‌ ابتدایی دارای ۴۲ دانش آموز دختر و پسر در ۶ پایه است و دانش آموزان برای دبیرستان به روستا‌های اطراف یا کبودراهنگ می‌روند، روستا کتابخانه یا مرکز فرهنگی ندارد و تنها یک کتابخانه‌ کوچک در مدرسه ایجاد کرده ایم.

احمد عسگری، مربی سیار روستایی کانون هم که برنامه‌های آموزشی و سرگرم کننده مانند اجرای شعر و سرود، نمایش، استفاده از گل سفال برای بچه‌ها اجرا می‌کند، گفت: نزدیک به ۳۰ سال است این فعالیت را انجام می‌دهم و در تمام مناطق استان که بدون کتابخانه و مرکز کانون هستند با هدف مهارت افزایی، و ترویج فرهنگ کتابخوانی برای بچه‌ها برنامه اجرا می‌کنم.

محمدرضا کرمی، مربی نجوم کانون که یک تلسکوپ را با خود به این مدرسه آورده بود هم گفت: با استفاده از فیلتر مخصوص اجازه می‌دهیم بچه‌ها خورشید را نگاه کنند و توضیحاتی درباره‌ آسمان، مختصات ستارگان و زمین، موقعیت ما در جهان و اطلاعات عمومی به دانش آموزان می‌دهیم به این ترتیب تشویق می‌شوند پرسش‌هایی که در ذهنشان ایجاد می‌شود مطرح کنند.

دانش آموزان خوشحال و راضی از سپری کردن یک روز به یاد ماندنی ماشین را بدرقه کردند.

دیگر خبرها

  • تولید الماس فقط در ۲ ساعت و نیم!
  • مزایای کریدور حمل‌ ونقل سبز و دیجیتال دریایی چیست؟
  • ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • مزایای کریدور حمل‌ونقل سبز و دیجیتال دریایی چیست؟
  • تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان جغتای با استفاده از فناوری نوین
  • روشی جالب برای به دام انداختن رانندگان خاطی + فیلم
  • دانشمندان تنها در ۱۵۰ دقیقه الماس ساختند
  • کتابخانه سیار، روشی خلاق برای ترویج کتابخوانی
  • بریتانیا در یک قدمی شبکه برق بدون کربن