Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-04@14:25:57 GMT

تازه ترین افشاگری نیویورک تایمز از پشت پرده بحران قطر

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۳۹۵۷۹

درحالی که در اوایل هفته جاری چهار کشور عربی به هدایت عربستان در منامه پایتخت بحرین دستورکار جدید خود برای مقابله با قطر را تدوین کرده و بار دیگر با فشار بر این کشور خواهان تن دادن مقامات آن به خواسته های خود و از جمله بهانه های تروریستی شدند، نیویورک تایمز امروز دست به افشاگری جدیدی از پشت پرده این ماجراها زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش «تابناک» این نشریه نوشته است که درحالی امارات متحده عربی همسایه خود قطر را به بهانه حمایت از گروه های تروریستی از جمله میزبانی طالبان در سال 2013 تحت فشار قرار داده است که اکنون مشخص شده خود امارات متحده عربی تلاش های بسیار زیادی کرده بود تا طالبان را برای باز کردن سفارت در این کشور مجاب کند.[تازه ترین افشاگری نیویورک تایمز از ماجراهای پشت پرده بحران قطر / رقابت امارات با قطر برای میزبانی از طالبان] این روزنامه بر اساس ایمیل های افشا شده از سفیر امارات متحده عربی در واشنگتن، یوسف العتیبی، بیان کرده است که در آن زمان حتی وزیر امور خارجه امارات تماس تلفنی با شخص عتیبی برقرار کرده است و طی آن با خشم و ناراحتی بیان کرده که طالبان به این نتیجه رسیده که دفتر خود را در کشور قطر باز کند.

این افشاگری ها تازه ترین نمونه از جزئیات پشت پرده بحران دیپلماتیکی است که اکنون حدود دو ماه است در جریان بوده و متحدان منطقه ای آمریکا در خلیج فارس را دچار یک شکاف و دودستگی اساسی ساخته است. بحرانی که از ماه ژوئن و به سرکردگی عربستان سعودی به بهانه حمایت قطر از گروه های تروریستی مانند طالبان و اخوان المسلمین آغاز شد. اتهاماتی که قطر به شدت آن را رد کرد و بیان نمود که این زمینه سازی از سوی عربستان و امارات برای درگیری با همسایه خود است.

علیرغم روابط به ظاهر مسالمت آمیز قطر و امارات طی سالیان گذشته اما این دو همواره در یک رقابت سفت و سخت با هم قرار داشتند و هردو نیز از متحدان اصلی آمریکا هستند. طی بحران اخیر هردو کشور یکدیگر را متهم به دخالت در امور داخلی همدیگر کرده اند.

در همین حال هکرهای ناشناس، اقدام به انتشار یک سری طولانی از ایمیل های سفیر امارات متحده عربی در واشنگتن کرده اند و این ایمیل ها را طی دو سال گذشته در اختیار نیویورک تایمز و برخی دیگر از منابع خبری گذاشته که به نظر هدف آنها رسوا سازی امارات در برابر قطر بوده است.

طی آخر هفته پیش نشریه نیویورک تایمز در همین رابطه ایمیل دریافت کرد که مربوط به تاریخ 12 سپتامبر سال 2011 است که طی آن یک دیپلمات اماراتی از مقامات واشنگتن خواسته بود تا مواضع خود را در مورد امکان بازگشایی دفتر طالبان در این کشور بیان کنند.

طی این ایمیل محمد محمود الخواجه به جفری فلتمن دستیار مشاور امور خاورمیانه وزیر امورخارجه آمریکا نوشته بود: مقاله ای در نشریه تایمز لندن بیان کرده است که آمریکا از گشایش دفتر طالبان در دوحه قطر حمایت میکند. وی در این ایمیل از نام اختصاری HH داستفاده کرده که احتمالا اشاره به رئیس خود عبدالله بن زاید (His Highness Abdullah bin Zayed) دارد و بیان کرده که او (بن زاید) گفته است که امارات تصور میکرده که اولویت اول آمریکا برای دفتر طالبان در امارات و ابوظبی باشد و به مقامات اماراتی اینگونه اطلاع داده شده بود.

در ایمیل جداگانه ای به تاریخ 28 ژانویه 2012 سفیر امارات یوسف العتیبی با نام اختصاری ABZ به بن زاید اشاره میکند و محتوای مشابهی با ایمیل قبلی را به یک مقام آمریکایی دیگر در شکایت از بازگشایی دفتر طالبان در دوحه و نه ابوظبی بیان میکند.

وی نوشته: من تماس تلفنی خشمگینانه ای از عبدالله بن زاید داشتم (در رابطه با موافقت واشنگتن برای گشایش دفتر طالبان در دوحه). آنها (قطری ها) میخواهند خود را در همه چیز سهیم کنند. ایرادی ندارد. بگذار کارشان را بکنند، اما در نهایت این به ضرر آنها تمام خواهد شد.

نمایندگان سفارت امارات در واشنگتن تا کنون هیچ موضع گیری در مورد این افشاگریهای نیویورک تایمز نکرده اند. همچنین وزارت خارجه آمریکا نیز از بیان هر نکته ای در این باره طفره رفته و پاسخ را به گردن سفارت امارات انداخته است. اما تنی چند از مقامات ارشد سابق آمریکایی این هفته تایید کرده اند که امارات متحده عربی به دنبال سفارت یا دفتر طالبان در ابوظبی بوده است.

این مقامات بیان کرده بودند که قطر در راستای تسهیل گفتگوهای صلح افغانستان خواهان بازگشایی دفتر یا سفارت طالبان در دوحه بوده است و نه به خاطر حمایت از این گروه و ایدئولوژی انها. بازگشایی دفتر حماس در این کشور نیز به واسطه حمایت های آمریکا از گفتگوهای صلح خاورمیانه بوده است.

این مقامات آمریکایی با اشاره به موضوع سفارت طالبان و جایگیری آن، بیان کرده اند که هم قطر و هم امارات متحده عربی خواهان افزایش نقش خود در موضوعات بین المللی بوده اند و هیچ یک نمیخواستند تا دیگری فرصت میزبانی گفتگوهای صلح را داشته باشد.

زمانی که تصمیمی به حضور دفتر طالبان در دوحه گرفته شد، سفیر امارات، العتیبی این موضوع را در صدر فهرست شکایت های خود از قطر قرار داد. وی هفته قبل در مصاحبه ای با شبکه چارلی رز، بیان کرده بود: به نظر من این اتفاقی نیست که رهبری حماس، سفارت طالبان و دفتر اخوان المسلمین همگی در دوحه است. این که چرا آنها چنین میکنند، ما برای آن پاسخی نداریم. ما از آنچه که برای منطقه خود میخواهیم اکنون کاملا دور هستیم.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۳۹۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز

به گزارش خبرنگار مهر، پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه بندی در سطح بین المللی است که در ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه بندی‌های بین المللی خود انجام داد.

روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی دانشگاه‌ها است که از ۱۸ شاخص در قالب آموزش، تحقیق، انتقال دانش و چشم انداز بین المللی بهره جسته است. اما این شاخص‌ها برای منعکس‌کردن ویژگی‌های مؤسسات آسیایی مجدد تنظیم شده‌اند. رتبه بندی سال ۲۰۲۴ شامل ۷۳۹ دانشگاه از ۳۱ منطقه است.

در گزارش رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی سال ۲۰۲۴ از جمهوری اسلامی ایران تعداد ۰۰۰ دانشگاه حضور داشته اند که چهار دانشگاه کشور در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفته اند.

دانشگاه صنعتی شریف با رتبه =۵۶ در رتبه اول دانشگاه‌های ایرانی قرار گرفته است. تعداد دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز از تعداد ۲۹ دانشگاه در سال ۲۰۱۹، تعداد ۴۰ دانشگاه در سال ۲۰۲۰، تعداد ۴۷ دانشگاه در سال ۲۰۲۱، تعداد ۶۲ دانشگاه در سال ۲۰۲۲ و تعداد ۶۷ دانشگاه در سال ۲۰۲۳ به تعداد ۷۵ دانشگاه در سال ۲۰۲۴ رسیده است که رشد خوبی را نشان می‌دهد.

فهرست دانشگاه‌های ایران در نظام رتبه بندی تایمز دانشگاه‌های کشورهای آسیایی ۲۰۲۴

ردیف رتبه در آسیا دانشگاه
۱ =۵۶ دانشگاه صنعتی شریف
۲ ۶۸ دانشگاه صنعتی امیر کبیر
۳ =۷۹ دانشگاه علم و صنعت ایران
۴ ۱۰۰ دانشگاه تهران
۵ ۱۱۸ دانشگاه صنعتی شیراز
۶ =۱۲۱ دانشگاه تبریز
۷ =۱۲۹ دانشگاه علوم پزشکی تهران
۸ =۱۳۱ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
۹ ۱۳۳ دانشگاه صنعتی اصفهان
۱۰ =۱۳۶ دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
۱۱ ۱۴۳ دانشگاه علوم پزشکی تبریز
۱۲ =۱۵۴ دانشگاه علوم پزشکی ایران
۱۳ =۱۶۰ دانشگاه شیراز
۱۴ =۱۸۰ دانشگاه فردوسی مشهد
۱۵ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
۱۶ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه علوم پزشکی کاشان
۱۷ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
۱۸ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه علوم پزشکی مشهد
۱۹ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه کاشان
۲۰ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه ارومیه
۲۱ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم پزشکی بابل
۲۲ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
۲۳ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
۲۴ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم پزشکی مازندران
۲۵ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم پزشکی قزوین
۲۶ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم پزشکی شیراز
۲۷ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه محقق اردبیلی
۲۸ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
۲۹ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه علوم پزشکی کردستان
۳۰ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه صنعتی سهند
۳۱ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه شهید چمران اهواز
۳۲ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه صنعتی شاهرود
۳۳ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه اصفهان
۳۴ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه کردستان
۳۵ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
۳۶ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه یزد
۳۷ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه علوم پزشکی گیلان
۳۸ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه علوم پزشکی ایلام
۳۹ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه خوارزمی
۴۰ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه رازی کرمانشاه
۴۱ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه سمنان
۴۲ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه گیلان
۴۳ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه مازندران
۴۴ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
۴۵ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه علوم پزشکی اراک
۴۶ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
۴۷ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه بوعلی سینا همدان
۴۸ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه حکیم سبزواری
۴۹ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه علوم پزشکی کرمان
۵۰ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه لرستان
۵۱ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه خلیج فارس
۵۲ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه علوم پزشکی قم
۵۳ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه شهید باهنر کرمان
۵۴ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه شهرکرد
۵۵ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
۵۶ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه مراغه
۵۷ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه صنعتی ارومیه
۵۸ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه یاسوج
۵۹ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه علوم پزشکی زنجان
۶۰ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه علامه طباطبایی
۶۱ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه الزهرا
۶۲ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه اراک
۶۳ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه ایلام
۶۴ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه علوم پزشکی سمنان
۶۵ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه شاهد
۶۶ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
۶۷ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه هرمزگان
۶۸ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه قم
۶۹ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه زنجان
۷۰ ۶۰۱+ دانشگاه دامغان
۷۱ ۶۰۱+ دانشگاه پیام نور
۷۲ ۶۰۱+ دانشگاه بیرجند
۷۳ ۶۰۱+ دانشگاه سیستان و بلوچستان
۷۴ رتبه اعلام نشده یک دانشگاه غیرانتفاعی
۷۵ رتبه اعلام نشده دانشگاه صنعت نفت

براساس رتبه بندی تایمز در منطقه آسیا در سال ۲۰۲۴ دانشگاه شینهوا (Tsinghua) و دانشگاه پکن از چین برای پنجمین سال متوالی مقام های اول و دوم را به خود اختصاص دادند.

در مقایسه با چهار دانشگاه در سال گذشته، پنج دانشگاه چین در بین ۱۰ دانشگاه برتر قرار دارند. دانشگاه ژجیانگ با صعود از رتبه دوازدهم به نهم وارد این گروه شده است. هنگ کنگ و سنگاپور هر کدام با دو دانشگاه، رتبه دوم را در بین ۱۰ دانشگاه برتر دارند.

فهرست ۱۰ دانشگاه برتر آسیا در نظام رتبه بندی تایمز دانشگاه‌های کشورهای آسیایی ۲۰۲۴

رتبه در آسیا دانشگاه / کشور
۱ Tsinghua University/ چین
۲ دانشگاه پکن / چین
۳ دانشگاه ملی سنگاپور / سنگاپور
۴ دانشگاه فناوری نانیانگ / سنگاپور
۵ دانشگاه توکیو / ژاپن
۶ دانشگاه هنگ کنگ / هنگ کنگ
۷ دانشگاه شانگهای ژیائوتونگ/ چین
۸ دانشگاه فودان / چین
۹ Zhejiang University/ چین
۱۰ دانشگاه چینی هنگ کنگ / هنگ کنگ

دانشگاه توکیو، که برترین مؤسسه ژاپن است، از رتبه هشتم به پنجم رسیده است که بالاترین جایگاه آن از سال ۲۰۱۵ است. در همین حال، مؤسسه برتر کره جنوبی، دانشگاه ملی سئول، از ۱۰ دانشگاه برتر فاصله گرفته و سه پله سقوط کرده و در رده چهاردهم قرار دارد. در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر، با ۳۳ دانشگاه برتری دارد و پس از آن کره جنوبی با ۱۶ دانشگاه قرار دارد.

ژاپن با ۱۱۹ دانشگاه، پرتعدادترین دانشگاه ها را در این رتبه بندی دارد و پس از آن هند با ۹۱ موسسه در رتبه بعدی قرار دارد. از سال گذشته در مجموع ۹۸ دانشگاه به این رتبه بندی پیوسته اند. این افزایش در کشورهای هند، ترکیه، ایران و پاکستان قابل مشاهده است.

کد خبر 6093841 زهره بال

دیگر خبرها

  • افشاگری همتی از نرخ تورم بانک مرکزی/ همتی: تورم فروردین ۱۴۰۲ «۶۳ درصد» بوده است/ پشت‌پرده گرانی ارز هم مشخص شد
  • نقشه نتانیاهو برای غزه پس از جنگ فاش شد/ نیویورک تایمز: طرح نخست وزیر اسرائیل به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد
  • طرح جدید نخست وزیر اسرائیل برای اداره غزه
  • تایمز: ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • نیویورک‌تایمز: نتانیاهو در حال بررسی اداره غزه توسط ائتلاف عربی-اسرائیلی است
  • سخنگوی طالبان گزارش یوناما را تکراری و تبلیغاتی خواند
  • دیدار رهبر مخالفان نتانیاهو با وزیز خارجه امارات
  • کاریکاتور/ پشت پرده مضحکه افشاگری پر از گاف بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی
  • نخست‌وزیر سابق اسرائیل به خانه وزیر خارجه امارات رفت + عکس
  • حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز