Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-16@04:00:56 GMT

حمایت راهنمایی و رانندگی از معلولین و جانبازان

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۳۹۹۰۰

حمایت راهنمایی و رانندگی از معلولین و جانبازان

سردار مهری، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا اعلام کرد: برای حمایت از معلولین و جانبازان، آیین نامه راهنمایی و رانندگی، حسب پیشنهاد نیروی انتظامی تغییراتی داشته و شهروندان نیاز است نسبت به آن مطلع شوند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا گفت: وقتی می توانیم بگوییم «معلولیت، محدودیت نیست» که افرادی که با انواع معلولیت مواجه هستند، محدودیت هایشان به واسطه قانون، مورد حمایت جامعه قرار گیرد تا بتوانند از حقوق و شرایط برابر با سایر افراد بهره مند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اعلام کرد:برابر پیشنهاد نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، هیات وزیران موارد ارائه شده از ناجا را در جلسه مورخ ٨ خرداد ٩٥ خود مورد تصویب قرار داده تا به واسطه آن تردد افراد معلول، کم توان، ناتوان، جانبازان گرانقدر و نابینایان دارای عصای سفید تسهیل شده و از حقوقی برابر با سایرین بهره مند شوند.

سردار مهری توضیح داد: برابر این مصوبات افرادی که از صندلی چرخ دار(ویلچر) استفاده می کنند اعم از این که ویلچر مکانیکی باشد یا برقی، در حکم عابر پیاده محسوب می شوند.

وی ادامه داد: به ماده ١٢٩ آیین نامه راهنمایی و رانندگی که موارد رعایت سرعت مطمئنه را ( سرعتی که در آن راننده از خطر تصادف احتراز کند و این سرعت از حدود مجاز سرعت تجاوز نکرده ولی تا توقف یعنی سرعت صفر حسب شرایط و توانایی راننده قابل تعدیل است و مهم این مطلب است که اتخاذ آن مانع وقوع تصادف می شود) اذعان کرده یک تبصره الحاق و اشعار شده افراد در مواجهه با افراد معلولی که از ویلچر استفاده می کنند یا نابینای دارای عصای سفید باید با سرعت مطمئنه حرکت کنند، به همین استناد رانندگان باید مواظبت کنند تا در زمان عبور و مرور به افراد معلول، ناتوان و کم توانی که از ویلچر استفاده کرده یا نابینایان دارای عصای سفید که کاربر ترافیک هستند، آسیبی وارد نشود در هر صورت تصادف با این افراد تخطی راننده از سرعت مطمئنه را برای کارشناسان تصادف محرز می کند.

رئیس پلیس راهور ناجا تصریح کرد:به ماده ١٣٠ آیین نامه راهنمایی و رانندگی یک تبصره الحاق شده و اعلام شده رانندگان با مشاهده عابر پیاده نابینا که از عصای سفید استفاده می کند موظف به توقف بوده و پس از عبور فرد نابینای دارای عصای سفید حق عبور را دارند.

وی افزود: توقف در محل هایی که مختص توقف معلولان و جانبازان گرانقدر است با الحاق یک بند به ماده ١٦٣ آیین نامه راهنمایی و رانندگی ممنوع اعلام شده است.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۳۹۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه به نیازهای افراد دارای معلولیت ذهنی در پایتخت

رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران بر لزوم توجه به نیازهای اجتماعی افراد دارای معلولیت ذهنی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، زهرا شمس احسان با بیان اینکه بهبود کیفیت زندگی دغدغه همه آحاد جامعه است، گفت: آسیب‌های اجتماعی فصل مشترک شهرداری و بهزیستی است.

وی با بیان اینکه ما شاهد توسعه کیفی زیرساخت‌های آسیب‌های اجتماعی در شهر تهران هستیم، اظهار کرد: امروز می‌خواهم در مورد گروه خاصی در شهر تهران که به حاشیه رانده شدند صحبت کنم و آنها افراد دارای معلولیت ذهنی هستند که خانواده‌هایشان نیز مطالبات زیادی دارند.

شمس احسان با بیان اینکه طراحی فضای عمومی برای معلولان همواره مورد تأکید نهادهای قانون‌گذار و اجرایی قرار گرفته‌اند اما متاسفانه هنوز ضابطه لازم و فضاهای در بر گیرنده برای افراد دارای معلولیت ذهنی تدوین نشده است، تصریح کرد: ما جلسات زیادی با نهادها، سازمان‌ها و گروه‌های مردمی و جهادی فعال در حوزه معلولان ذهنی داشتیم اما آنها اعلام کردند که هنوز راهنما و ضوابط لازم برای آماده سازی پارک‌ها مخصوص این قشر را تدوین نکردند.

رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران با بیان این‌که فرآیند احساس، ادراک و غیره افراد دارای معلولیت ذهنی متفاوت است و باید برای توجه به این ادراکات، ضوابط و استانداردهای متناسب با این طیف وجود داشته باشد که نداریم، اظهار کرد: باید دغدغه رفع نیازهای این افراد در حوزه‌های مختلف همچون حوزه ترافیک، شهرسازی و غیره در نظر گرفته شود و ما از متخصصان بهزیستی می‌خواهیم که در راستای ایجاد گفتمان واحد نسبت به تشکیل کمیته مشترک در بهزیستی اقدام کنیم و مدیریت شهری نیز در این زمینه آماده است.

وی با اشاره به شعار سال که «جهش تولید با مشارکت مردم» است، ادامه داد: می‌توان با اتخاذ سازوکار مداخله‌گر نسبت به جهش تولید با مشارکت مردم اقدام کنیم که کمیسیون فرهنگی شورای شهر و شهرداری در این زمینه آماده هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سهم افراد در تصادفات رانندگی مشخص شد
  • پلمب ۴۵۲ خانه پلاک قرمز در تهران
  • موعد پرداخت جریمه های رانندگی تغییر کند
  • وجود ظرفیت خالی برای پذیرش معتادان متجاهر در تهران
  • لزوم توجه به نیاز‌های افراد دارای معلولیت ذهنی در پایتخت
  • لزوم توجه به نیازهای افراد دارای معلولیت ذهنی در پایتخت
  • آخرین جزئیات از افزایش جرائم رانندگی و موعد پرداخت
  • موزه‌ای برای افراد دارای ذوق ادب و عرفان + فیلم
  • تهران در جایگاه دوم تصادفات فوتی/ راهکار کاهش خسارات سوانح رانندگی در پایتخت چیست؟
  • قفل ژنی آلزایمر