Web Analytics Made Easy - Statcounter

خیریه‌های فعال شبکه ملی سرطان در نشست خود با معاون اجتماعی وزیر بهداشت وضعیت تجویز داروهای تک نسخه‌ای برای مبتلایان به سرطان را بررسی و نسبت به تجویز داروهای خارج از فهرست دارویی کشور ابراز نگرانی کردند.

به گزارش ایسنا، سازمان‌های مردم نهاد فعال در حوزه سرطان که با همراهی معاونت اجتماعی وزارت بهداشت در حال حاضر در قالب شبکه ملی سرطان ساماندهی‌ شده‌اند، امروز در دیدار خود با نمایندگانی از وزارت بهداشت دغدغه‌های خود را مطرح کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از نگرانی‌های این سازمان‌ها تجویز داروهای تک نسخه‌ای از طرف پزشکان است که علاوه بر هزینه‌های بالا، دسترسی به آن‌ها دشوار است و بیماران و این سازمان‌ها را با مشکل روبرو می‌کند. داروهایی که نظام سلامت کشور را نیز دچار مشکل می‌کنند. به همین دلیل دولت ورود این داروها را به کشور ممنوع کرده‌ است و تنها در صورت لزوم می‌توانند وارد فهرست دارویی کشور شوند.

دراین نشست دکتر تقویان - مسئول بخش دارویی بیماران صعب العلاج سازمان غذا و دارو- در پاسخ به شکایت سازمان‌های مردم نهاد فعال در حوزه سرطان از عدم ثبات در زمینه دسترسی به داروهای شیمی درمانی گفت: با توجه به هزینه سنگین برخی داروهای بیماران صعب‌العلاج این سازمان با مجموعه وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی تفاهمنامه‌ای امضا کرد که طبق آن بعضی از داروها پوشش مضاعف بیمه‌ای دریافت می‌کنند. در عین حال نخواستیم با شرکت‌ها این تفاهمنامه را امضاء کنیم تا داروها به صورت یارانه‌ای وارد کشور شوند.

وی ادامه داد: امسال نیز پنج داروی سرطان برای ورود به فهرست پوشش بیمه‌ای در اولویت قرار گرفتند. این کار با صرفه‌جویی در بعضی بخش‌ها امکان‌پذیر شد. اعتبارات بخش حمایت از داروهای صعب‌العلاج نسبت به سال گذشته افزایش نداشته است ولی طی این مدت توانستیم با این تفاهمنامه تعدادی از داروها را تحت پوشش قرار دهیم.

تقویان با اشاره به هزینه بالای داروهای تک‌نسخه‌ای که خارج از فهرست دارویی ایران قرار دارند،گفت: در حال حاضر ورود داروهای خارج از فهرست دارویی کشورممنوع و آئین‌نامه آن به همه دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شده است. اگر پیش از این از داروهای تک نسخه‌ای حمایت می‌شد امروز دیگر نمی‌توانیم این کار را انجام بدهیم.

وی با اشاره به ممنوع بودن ورود داروهای تک‌نسخه‌ای به کشور اظهارکرد: این موضوع در قانون برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گرفته شده و در حال حاضر به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نیز اعلام و اجرایی شده‌ است. با توجه به این موضوع امروز نمی‌توانیم ازاین داروها حمایت کنیم. درگذشته با تایید پزشک داروهای تک‌نسخه‌ای برای شرکت‌ها فرستاده می‌شد و ممکن بود با قیمت‌های چند ده میلیون تومانی به بیمار تحویل داده شود.

سهم دارو در درمان مستقیم سرطان به ۵۰ درصد رسیده‌است

در ادامه این نشست دکتر علی مطلق- رییس اداره سرطان وزارت بهداشت- با تاکید براینکه سرعت وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو برای ورود برخی داروهای روز دنیا به فهرست دارویی کشور خوب بوده‌ است، گفت: تعدادی از این داروها حتی در برخی کشورها هنوز روند قانونی ورود به فهرست دارویی را طی نکرده‌اند. در حال حاضر در آمریکا سهم دارو از درمان مستقیم تنها ۱۱ درصد است اما در ایران نیمی از هزینه درمان به دارو اختصاص داده می‌شود. بخشی از این موضوع به خاطر زیرساخت‌های ضعیف درمان‌های جایگزین و بخشی به دلیل تجویز زیاد دارواست.

مطلق با اشاره به تدوین پروتکل تجویز دارویی از طرف سازمان غذا و دارو و معاونت درمان اظهارکرد: با همکاری سازمان‌های بیمه‌گر کار اجرای این پروتکل‌ها آغاز شده و به لحاظ ریالی ۱۰ درصد هزینه‌های دارویی را کاهش داده است. در تدوین این پروتکل‌ها محدودیت زیادی ایجاد نشده است اما در مواردی که راهنمای بالینی علمی، دارویی را توصیه نکرده‌ است تجویز آنها را منع کرده‌ایم.

وی یکی از کارکردهای شبکه ملی سرطان را توانمندسازی و جلوگیری از موازی‌کاری با این وزارتخانه دانست و گفت: ما در رفتارسازی برای تجویزکنندگان نسخه‌ها تاثیرگذار هستیم و در عین حال نباید تقاضای القایی ایجاد کنیم. به همین دلیل طرح تحول نظام سلامت به سمت تدوین پروتکل خدمات دارویی و درمانی رفت.

به گزارش ایسنا، محمدهادی ایازی - معاون اجتماعی وزیرت بهداشت- نیز در این نشست با تاکید بر اینکه اگر دولت متعهد نشود که منابع حوزه سلامت را تامین کند نمی‌تواند به نیازهای مردم پاسخ دهد، اظهار کرد: این منابع در بسیاری از موارد محقق نشده است. کسی که مدیریت نظام سلامت را برعهده دارد در قبال مردم و بیماران پاسخگو است و نمی‌تواند به تعهدات خود عمل نکند. مدیران نظام سلامت دغدغه دارند که منابع دولت را به این سمت سوق دهند. ما امیدواریم که وزیر بهداشت ابقا شود و مشکلات را برطرف کند.

دوبرابر شدن ابتلا به سرطان در دو دهه آینده

وی با اشاره به دو برابر شدن آمار مبتلایان به سرطان طی ۲۰ سال آینده، تصریح کرد: یکی از دلایل این موضوع حرکت جمعیت کشور به سمت میانسالی و سالمندی است. در این وضعیت نقش سازمان‌های مردم‌نهاد بسیار پررنگ و تاثیرگذار است. امروز مردم نیز متوجه شده‌اند که باید در حوزه سلامت سرمایه‌گذاری کنند. ما در شبکه ملی سرطان باید به دنبال گسترش فعالیت‌ها باشیم و سعی کنیم که شعب موسسات خیریه و سمن‌ها را توسعه دهیم.

ایازی ادامه داد: شبکه ملی سرطان باید مکمل وزارت بهداشت باشد. شرط آن نیز ارتباط و تعامل گسترده با حوزه‌های مرتبط در این وزارتخانه است. سازمان‌های مردم‌نهاد نیز باید به صورت جدی‌تر با رویکرد پیشگیرانه به این حوزه بپردازند چون هزینه‌های درمان بسیار سرسام‌آور است.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت با اشاره به برنامه این وزارتخانه ایجاد کلینیک‌های سیار در حوزه سرطان تاکید کرد: ما از خیریه‌ها انتظار داریم که در این حوزه جدی‌تر وارد شوند و ساز و کاری برای آن فراهم کنند.

به گزارش ایسنا، محمد نصیری - مدیرکل خیرین و خیریه‌های معاونت اجتماعی وزارت بهداشت- در این نشست ضمن پرقدرت خواندن شبکه ملی سرطان اظهار کرد: با توجه به وسعت این شبکه در کشور نمی‌توان آن را نادیده گرفت. به همین دلیل باید در تصمیم گیری‌ها در کنار وزارت بهداشت باشد همچنین باید برای فراگیر شدن برنامه‌های آموزشی در حوزه سلامت برنامه‌ریزی‌ها مبتنی بر محوریت این شبکه باشد.

وی ادامه داد: گاهی در پروتکل‌های درمانی مواردی وجود دارد که دیگر کارکردی ندارد ولی هنوز در برخی مراکز درمانی اجرا می‌شود. این شبکهد می‌تواند به محور اطلاع رسانی تبدیل شود.

نصیری شبکه ملی سرطان را زمینه‌ساز حضور بین‌المللی سازمان‌های مردم نهاد فعال در این حوزه دانست وگفت: این موضوع باعث ارتقای سطح خدمات این موسسات می‌شود. سال گذشته خیرین حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه سلامت مشارکت داشتند. یکی از مطالبات ما این بود که این موسسات وارد حوزه پژوهش نیز شوند اما این موضوع زمانبر و هزینه‌بر است و دسترسی خاص لازم دارد بنابراین شبکه ملی سرطان می‌تواند با بخش‌های دانشگاهی و دولتی همکاری داشته باشد. وزارت بهداشت نیز برای این سمن‌ها در زمینه آموزش و توانمندسازی، اعتباری در نظر گرفته است.

انتهای پیاک

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۴۲۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها

مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت ضمن تاکید بر اهمیت سلامت دهان و دندان و لزوم اولویت بخشیدن به این موضوع در سیاست‌گذاری‌های سلامت کشورها، در عین حال ارتباط بیماری‌های مزمن دهان و لثه‌ها را با سلامت مغز، قلب، دستگاه گوارش و حتی بروز برخی سرطان‌ها تشریح کرد.

دکتر فرشید رضایی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اهمیت سلامت دهان و دندان و با بیان اینکه برخی افراد دهان را آینه تمام نمای بدن می‌نامند، گفت: البته این تمثیل در تبیین جایگاه دهان در سلامت بدن، بدون شواهد علمی هم نیست و امروزه دلایلی وجود دارد که نشان می‌دهند عدم رعایت بهداشت دهان نه تنها با بیماری‌های مختلف دندان و لثه و زبان همراه می‌شود، بلکه وضعیت سلامت دهان و دندان و بطور خاص میکروب‌های دهان می‌تواند به بیماری‌های مختلفی در مغز، قلب و سیستم گوارشی و سایر نقاط بدن انسان منجر شود و جالب تر آنکه در صورت وجود بیماری در سایر نقاط بدن می توان نشانه‌هایی از آن را در معاینه دهان بیماران مشاهده کرد.

ارتباط سلامت مغز با سلامت دهان و دندان

وی در این باره افزود: به عنوان نمونه مطالعه ارزشمندی در ژاپن انجام شده که ارتباط سلامت مغز و سلامت دهان و دندان را نشان می‌دهد. این مطالعه نشان داد که بیماری‌های لثه و دندان و از دست دادن دندان در طول زمان به چروک شدن و آسیب بخشی از مغز منجر می‌شود که در حافظه و یادگیری نقش دارد (هیپوکمپ)؛ یعنی همان قسمت‌هایی که در آلزایمر آسیب می‌بینند. درگذشته نیز تحقیقات دیگری رابطه نزدیکی بین بیماری‌ها و التهاب لثه و دندان از یک سو و دمانس و مشکلات شناختی مغز از سوی دیگر را نشان داده بودند.

پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغزی لزوم اولویت بخشیدن به سلامت دهان در کشورها

رضایی گفت: در واقع می‌توان چنین نتیجه گرفت که مسواک زدن و کشیدن نخ دندان و رعایت سلامت دهان و دندان فوایدی بیش از سلامت دهان دارد و بر روی سلامت ذهن و آینده شناختی و عملکرد مغز ما تاثیرات مهمی خواهد داشت. بر اساس مطالعات تصویربرداری چین و چروک‌های مغزی، بی‌دندانی ناشی از پوسیدگی شدید دندان‌ها و التهابات شدید لثه‌ها باعث افت عملکرد مغزی می‌شوند؛ گویی که چند سال به سن مغز اضافه می‌شود. مطالعه جالب دیگری از سوئد نیز نشان داد که در مقایسه بین دوقلوها، فردی که قبل از ۳۵ سالگی به بیماری‌های التهابی شدید لثه مبتلا شود یا دندانی را از دست دهد، در دهه‌های بعد خطر ابتلا به دمانس و فراموشی و مشکلات شناختی در او، حدود ۴ تا ۵ برابر بیش تر از قل دیگری می شود که لثه و دندان سالمی دارد و این مطالعه نیز شاهد دیگری برای اهمیت توجه به سیاستگذاری و اولویت بخشیدن به سلامت دهان در کشورها را خاطرنشان می دارد.

ارتباط میکروب‌های بیماری‌زا در دهان با شکل‌گیری سرطان در روده‌

وی در این باره به ایسنا افزود: یکی دیگر از بخش‌های بدن که نه تنها بر سلامت دهان تاثیر دارد بلکه تحت تاثیر وضعیت میکروبی و سلامت دهان و دندان است، سیستم گوارش و روده‌های بدن است. از نظر تنوع و تعداد میکروب رتبه اول به روده‌ها تعلق دارد و محیط دهان انسان در رتبه دوم و بالاتر از بقیه بخش‌های بدن قرار دارد. امروزه میکروب‌های بیماری‌زایی در دهان شناسایی شده‌اند که علاوه بر ایجاد بیماری‌های لثه و دندان می‌توانند بعد از بلعیده شدن به روده رفته و در روده انسان به شکلگیری و متاستاز سرطان کمک کنند.

 مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: فوزوباکتریوم از دهان به روده رفته و به سلول‌های سرطانی روده می‌چسبد و موارد رشد دهنده سرطان را فعال می‌کند که به تکثیر و متاستاز سرطان در نقاط دیگر بدن منجر می‌شود. بنابراین مسواک زدن و کشیدن نخ دندان نه تنها به بهداشت دهان و لثه‌ها کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به سیستم گوارشی و سلامت کلی بدن نیز کمک کند.

بیماری‌های دهان و دندان و خطر سرطان‌های مری و معده و سکته‌ها

رضایی با اشاره به مطالعه‌ای دیگر ادامه داد: در یک مطالعه بزرگ بر روی ده‌ها هزار نفر که به مدت حدود ۲۵ سال تحت بررسی قرار گرفتند، مشخص شد کسانی که سلامت دهان ضعیف‌تری داشتند و از بیماری‌های لثه رنج می‌بردند ۴۰ تا ۵۰ درصد خطر سرطان مری و سرطان معده در آنها در طول زمان بیشتر از کسانی است که بهداشت دهان و دندان را رعایت نموده‌اند. بین بیماری های دهان و دندان و بیماری های قلبی عروقی و سکته هم ارتباط نزدیکی وجود دارد و رسیدگی به بهداشت دهان و دندان می تواند بر بیماری های قلبی تاثیرگذار باشد و کیفیت زندگی بیماران قلبی و سکته را بهتر کند.

وی همچنین گفت: بیماری‌های مزمن دهان و لثه‌ها بر پیدایش بیماری‌های عروق کرونر قلبی و سکته تاثیر دارند و در واقع در کنار عوامل دیگر بیماری‌ساز قلبی مانند دخانیات، چربی بالا و دیابت باید عدم سلامت دهان و دندان را هم مورد توجه قرار داد. بی‌دندان شدن نیز بر بیماری‌های رگ‌های کرونر قلب تاثیر دارد. هنوز سوالات زیادی نیز در پیش روی محققان وجود دارد که آیا بیماری‌های دهان و دندان بر پیش آگهی و سرنوشت بیماران قلبی هم بطور مشخص اثر دارد و شدت بیماری را نیز بیشتر می‌نماید یا خیر؟ نتایج تحقیقات بشر این نکته را برای سیاستگذاران بهداشتی کشور مشخص می‌نماید که سرمایه‌گذاری بر ارتقای سلامت و توجه به عوامل خطر مشترک از جمله فعالیت بدنی کم، مصرف و تبلیغ دخانیات، غذای غیرسالم، چاقی، پرفشاری خون و آلودگی هوا و افسردگی، می‌تواند دستاوردهای متعددی برای سلامت جامعه داشته باشد و با توجه به هزینه اثربخشی برنامه‌های آموزشی و مشارکت مردمی در این مسیر بهتر است به عنوان یک اولویت به موضوع آموزش بهداشت و ترویج رفتارهای سالم نگاه شود.

مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در بخش پایانی صحبت‌هایش تاکید کرد: همانطور که ژنتیک و کروموزوم افراد منحصر بفرد است؛ ردپای تاثیرات محیط زندگی انسان‌ها نیز بر سلامت آنها منحصر بفرد است و قابل ردیابی در آزمایشات خون و ادرار و بررسی موی فرد می‌باشد. سلامت انسان علاوه بر ژنتیک و رفتارها و عادات فرد تحت تاثیر فرهنگ و وضعیت اقتصادی اجتماعی و مقررات محیطی است که در آن زندگی می کند و در کنار کروموزوم منحصربفرد انسان امروزه اکسپوزوم منحصربفرد او نیز مورد علاقه محققان و سلامت شناسان است. مداخلات ارتقا دهنده سلامت با توجه نمودن به ظرایف لایه‌های احاطه کننده انسان از خانواده و گروه‌های دوستان و همکاران و همکلاسی‌ها تا لایه‌های قانون و فرهنگ، طراحی می‌شوند و مشارکت ساختارمند مردم در ساخت محیطی حامی سلامت می‌تواند نتایج گرانقیمتی برای کل جامعه بهمراه داشته باشد.

به گزارش ایسنا، کمپین ۳ روزه «دهان دریچه سلامتی» از امروز ۱۷ اردیبهشت ماه تا ۱۹ با هدف توجه به سلامت و بهداشت دهان و دندان برگزار می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اقدام عجیب وزارت بهداشت؛ تعیین سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس حجاب!
  • وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • مسائل بشردوستانه نباید با سیاست گره بخورد
  • فراخوان کشف قیمت و تامین دارو‌های تک‌نسخه‌ای اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است